već danima razmišljam o jednoj ideji na koju me je potaklo pitanje da li mora smola u orgonit?
mislim da je CB bio u pitanju, i s time ne bih puno eksperimentirao...napravio bih ga onako kako se preporuča i kako je iskustvo pokazalo da je ok...
no, jednostavni, funkcionalni, ekološki TB iz kućne radinosti bi mogao izgledati ovako:
- u jednu staklenku se pomiješaju piljevina i kvarcni pijesak 50/50 (znači dobili smo osnovni matrix za orgonit tj. materijal za prikupljanje i transformiranje DOR-a u POR)
-jedna mogućnost, dodaju se kristali unutra...u ovom slučaju orgonitu nedostaje piezoelektrični efekt
-druga mogućnost, u prvotnu smešu pijeska i piljevine se dodaju kristali koji su prije toga zaliveni smolom i zbog toga emitiraju negativne ione...puno bolja verzija, ali opet treba imati barem malo neke smole, najbolje kolofonije, jer onda je to u potpunosti eko TB
-još jedna mogućnost je da TB-e koje smatrate da su preslabi, jer imaju premalo metala ili su premali, stavite u takvu staklenku punu pijeska i piljevine...tako se pojačava dejstvo tog orgonita, a i takav orgonit, iako je od poliestera se može držati recimo u frižideru...
red.. ipak bih ja barem secerom to sve zalio.. nekako mi se cini da ako nesto ne poveze sve komponente zajedno djelovanje nije ni izbliza isto..
i kazes kad imas 50/50 mix metala i kvarcnog pijeska da je preduvjet za ciscenje dor/por zadovoljen.. no nebih se tek tako slozio.. barem ne u potpunosti..
po meni jedan od uvjeta za kompletnu dor/por transformaciju je da smola zadrzi tu energiju dok se ona bezbroj puta odbija i reflektira unutar tog mixa metala/kvarca te time procisti.. ako ju smola ne "zarobi" unutra.. energija je slobodna da napusta uredjaj i bez transmutacije u por.. tj. nije ni prisiljena "uci" vec se vecinom samo odbija od metalne komponente.. mozda sam u krivu ali tako mi se zasad cini..
dakle.. bijeli secer je jeftin do bola a savrseno ispravan za radit eko orgonite.. jedini problem je sta ih morate radit u staklenkama, bocama i sl.. te na kraju zatvorit dobro da nesto ne pojede taj "slatkis"
u secer se naravno moze dodati prah klincica, mente, cimeta, papra i ostalih jakih mirodija kako bi bio manje jestiv kukcima/bakterijama ako nekim cudom nesto i uspije zavrsit unutra..
Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
Ivan 3:16
slažem se Uoo, to su samo razmišljanja, ali, ne zaboravi da akumulatori nemaju smolu već staklenu vunu umjesto nje (silicij) i ona sasvim dobro obavlja funkciju uvlačenja, "zarobljavanja" orgona unutar akumulatora...
kvarcni pijesak (silicij) osim toga ima kristalnu strukturu (koja je potrebna i kod smole)...
znači, opet dobivaš bezbroj slojeva metalno-organskog (znači nije akumulator)...
kada se sve to dobro pomiješa i nabije u staklenku (opet taj silicij), nema razloga da ne funkcionira ;))
tako je..
al cini mi se da nece funkcionirat bas kao klasican orgonit.. jer ce ti komadici silicija bit razbacani i energetski nepovezani.. tj.. bit ce povezani al na jednom drugom principu..
trebalo bi probat pa vidjet..
steta sto je najbolji nacin za promatranje efekta promatranje neba a to nije opcija sad jer se nebi znalo sta radi.. dosadasnji orgoniti ili ove nove tvorevine
Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
Ivan 3:16
eh, htjela sam pitati za secer - on zamjenjuje smolu, a sve drugo ostaje isto?
da li je staklenka (tegla) ok i ima li veze kakav je poklopac, od kojeg metala i sl? oni obicno imaju neki plastificirani fil iznutra... je li to ok? potrazicu neku fensi
ako dodam esencijalno ulje cajevca (djeluje kontra bakterija, gljivica, virusa, insekata, ma svega!) to bi isto moglo biti ok za produzeno trajanje...
kada dodajete takve sastojke? meni nekako logicno djeluje da cekam da se smjesa malo ohladi... da? ne? ili takvo ulje stavim na dio orgonita koji je u kontaktu s vazduhom kad se orgonit ohladi?
eh, htjela sam pitati za secer - on zamjenjuje smolu, a sve drugo ostaje isto?
da li je staklenka (tegla) ok i ima li veze kakav je poklopac, od kojeg metala i sl? oni obicno imaju neki plastificirani fil iznutra... je li to ok? potrazicu neku fensi
ako dodam esencijalno ulje cajevca (djeluje kontra bakterija, gljivica, virusa, insekata, ma svega!) to bi isto moglo biti ok za produzeno trajanje...
kada dodajete takve sastojke? meni nekako logicno djeluje da cekam da se smjesa malo ohladi... da? ne? ili takvo ulje stavim na dio orgonita koji je u kontaktu s vazduhom kad se orgonit ohladi?
eh, htjela sam pitati za secer - on zamjenjuje smolu, a sve drugo ostaje isto?
da li je staklenka (tegla) ok i ima li veze kakav je poklopac, od kojeg metala i sl? oni obicno imaju neki plastificirani fil iznutra... je li to ok? potrazicu neku fensi
ako dodam esencijalno ulje cajevca (djeluje kontra bakterija, gljivica, virusa, insekata, ma svega!) to bi isto moglo biti ok za produzeno trajanje...
kada dodajete takve sastojke? meni nekako logicno djeluje da cekam da se smjesa malo ohladi... da? ne? ili takvo ulje stavim na dio orgonita koji je u kontaktu s vazduhom kad se orgonit ohladi?
nisam nikad radio sa secerom.. ali ja bi mozda probao za test pomijesat secer onako svjezi sa metalom i kvarcom u tegli.. pa sve to stavit u lonac hladne vode i lagano dovesti do vrenja pa spustit plamen na najnize.. okolna vruca voda bi vremenom mozda mogla postupno otopiti secer u staklenci i kristalizirati ga..
jel ovo ima smisla? vi koji imate iskustva sa secercichima
Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
Ivan 3:16
ja sam radila na način koji je tamo objašnjen(mislim na Orgon, orgonski akumulatori i dr. Wilhelm Reich). nije nimalo teško, pogotovo ako smjesu pripremite par dana ranije. nema puno zafrkancije. pustiš da polako kuha(uz povremeno mješanje) dok ne dosegne željenu temperaturu(obavezno imati termometar koji koriste kuhari). kad je to skuhano preliti u tople teglice(da ne bude ne željenih efekata) i tek onda dodati špenu i kristale. sami šećer bi nakon nekog vremena popucao, a ovako dođe kao smola. ako s time nešto zalijepiš budi siguran da će dobro držati
sad nije toplo pa može stajati vani. niti preko ljeta se ne otopi, samo je vrh ljepljiv. pošto se nalazi u dobro zapečećenoj teglici to i nije problem. nikako plastični poklopci, samo oni od mesinga.
e, hvala ljudi od
i onako sam prezala od tih mirisa koje spominjete, isparenja, trovanja...
a ovako je sve rijeseno!
ok, ok, ok
nemam taj mjerac temperature... to sad valja traziti... ja inace odokativnom metodom i vodjena culom mirisa kuham
ako ne nadjem mjerac - ja cu orgonite praviti pa sta bude!