Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Orgon (http://www.alternativa-forum.com/orgon/)
-   -   Izrada orgonitnih medaljona (http://www.alternativa-forum.com/orgon/2916-izrada-orgonitnih-medaljona.html)

RED PILL 12-08-10 11:11

Izrada orgonitnih medaljona
 ram 12-08-10 14:21

http://www.desiglitters.com/wp-conte...litters-22.gif

Drug Mile 07-09-10 10:18

Može li mali feedback oko izrade ovih medaljona? Radi li tko? Ako sam dobro shvatio, savjetuje se slojevita gradnja, te se grublje strugotine smještaju u sloju do tijela. Znači li to da orgonit koristi DOR tijela kako bi radio POR? Zar medaljon tada ne emitira pozitivnu energiju od tijela, a ne prema tijelu?

Koja je funkcija SSB zavojnice, okreće li se i ona da usmjerava energiju od tijela, ili prema tijelu?

RED PILL 07-09-10 11:56

ovako, po onome što sam čitao kao i po mojim skromnim iskustvima, medaljon stvara jedno polje oko sebe...

kao što znamo sbb služi usmjeravanju orgona...

iako ljudi češće koriste sbb koji odvlači orgon od nas (u tom slučaju koristi naš DOR za rad) i šalje ga prema van, ne vidim razlog zašto se ne bi postavio sbb tako da šalje POR ka nama (tada koristi DOR iz okolice po nekoj logici, makar mislim da je tada u pitanju miks okolnog i našeg DOR-a)...

osobno mislim da u drugom slučaju može biti ponekada "preintenzivno" nositi medaljon oko vrata...

ja medaljone izrađujem od vrlo sitnog mesinga ili bronce i ne radim ih slojevito (iako tako savjetuju, navodno bolje radi) jer se epoksi za razliku od poliestera predugo steže, tako da bi mi za medaljon trebalo par dana...

no, s druge strane ja malo "poboljšam" učinak dodavajući sitne komade dragih kamenčića (čipova što bi na zapadu rekli ;) uz gorski kristal i hematit...

ovih dana se bacam na novu seriju, pa će biti i koja fotka ;))

Uoo 07-09-10 18:57

mile dobra pitanja u vezi slojevitosti metala.. i sam sam razmisljao o tome..
svoj privjesak sam napravio obrnuto.. najgusci sloj je prema tijelu.. :smilie_smile:

takodje posto su privjesci relativno mali u njih je dobro stavit dosta kristala u mrvicama/prahu..

Drug Mile 07-09-10 21:07

Haha, dobro je, znači i ako se slučajno okrene neće mi napraviti ožiljak na prsima :smilie_smile:. Ma razmišljam o tome kao o ventilaciji prostora. Ako stavim ventilator umjesto stakla na prozoru, stan ću ventilirati kako god se ventilator okretao, dakle izbacivao li stari zrak van ili upuhivao novi unutra. Nadam se da je tako i s medaljonom, bitno da energija teče.

Sad, kad radite s ovom vrlo finom piljevinom, jel nalijevate smolu kao inače? Ja sam jedan orgonit radio slučajno s vrlo sitnom bakrenom piljevinom i našao da mi je baš zgodno zamješati sve onako dobro bez kristala, kao da miješam smjesu za palačinke :) Onda tu smjesu smole i metala žlicom trpati u kalupe, a kristale ubadati unutra. Čini mi se da bi isto bilo ok i za medaljone.

Uoo, želiš reći da udio kristala u medaljonima treba biti veći nego kod većih orgonita? A što je s debljinom samog medaljona, tamo u uputama se spominje da je to što je medaljon prilično tanak zapravo otežavajuća okolnost koja se kompenzira slojevitošću. Budući da sam mislio pokušati s kalupima od metalnih žlica kako je Quantec negdje napisala, je li to pretanko da bude učinkovito? Da ipak radim nešto deblje?

RED PILL 08-09-10 06:15

i ja tako radim sa finom piljevinom jer se tako najbolje pomiješaju smola i metal :thumbs:

što se debljine medaljona tiče, svakako ne ide u korist ukoliko je medaljon pretanki, ali, ne smijemo ni zaboraviti da taj nedostatak nadoknađujemo samom finom piljevinom, jer uz pomoć nje dobivamo bezbroj slojeva smole i metala (što je ključno za dobro funkcioniranje orgonita ;)...

takav orgonit, s druge strane, treba izvor zračenja kako bi bio što funkcionalniji tj. generirao POR za razliku od orgonita s krupnom piljevinom koji ne generira POR već samo filtrira orgon u pasivnom stanju...

medaljonu obezbeđujemo stalni izvor zračenja ukoliko ga nosimo na sebi ;)

što se tiče kristala tj. prašine u medaljonu, evo jednog objašnjenja zašto je potrebna ukoliko koristimo vrlo finu piljevinu:

"What I call Orgonite plus is mix that took a long time in the finding, but here we go: resin, metal powder (in the oxide form), crystal crushed and used in the same volume that you use the metal (very important) and a combination of herbs.
Explanation:

-Epoxy or polyester resin as the insulator within the capacitor

- The powdered metal to obtain a greater surface area, from what I heard up to 40 times the surface of regular metal shaving, so in reality, if you use metal powder, your devices will not have to be so large.

- The crushed crystals in same volume of metal (or just a little less) is for dispersion of the energy the one or five crystal block will not work as well with the powder

-Herbs, an attribute or the Orgonite is that it will amplify what ever is inside it self, so when you add an herb powder to the mix, what ever therapeutic value this herb has, it will be amplify by the Orgonite body, as an example, One of my customer ask me to make her a pendant to help with her arthritis, so I made a pendant with turmeric in the mix (it turn a very lovely dark red color), in a month or warring the pendant she call to say she was just fine.

So by introducing different herbs in the Orgonite matrix, you can have the device broadcasting all kind of things, even augment the power output of the piece many time over, this is Orgonite plus, the field is wide open for to do Shamanic medicine, this I feel is an important step..."

http://www.davidicke.com/forum/showp...3&postcount=76

Uoo 08-09-10 07:45

Citat:

Originally Posted by Drug Mile (Post 53218)
Sad, kad radite s ovom vrlo finom piljevinom, jel nalijevate smolu kao inače? Ja sam jedan orgonit radio slučajno s vrlo sitnom bakrenom piljevinom i našao da mi je baš zgodno zamješati sve onako dobro bez kristala, kao da miješam smjesu za palačinke :) Onda tu smjesu smole i metala žlicom trpati u kalupe, a kristale ubadati unutra. Čini mi se da bi isto bilo ok i za medaljone.

Uoo, želiš reći da udio kristala u medaljonima treba biti veći nego kod većih orgonita? A što je s debljinom samog medaljona, tamo u uputama se spominje da je to što je medaljon prilično tanak zapravo otežavajuća okolnost koja se kompenzira slojevitošću. Budući da sam mislio pokušati s kalupima od metalnih žlica kako je Quantec negdje napisala, je li to pretanko da bude učinkovito? Da ipak radim nešto deblje?


prvo da kazem bravo red! :thumbs:


inace kad radim moja metoda je bez obzira koji orgonit radim ovaj redosljed..

kalup>lubrikant>smola>metal/kristal

dakle prvo smolu ubacim pa onda metale.. ako je metal sitan ili u prahu onda uzmes neku zicicu ili stapic i poke poke poke poke poke X kolko treba al mislim cak da je radi ljepljenja za kalup bolje kako si ti spominjao.. samo meni ovako lakse.. :smile_blush:
:smile_bigsmile:

sto se kalupa tice.. quantec moze radit velicine zlicice jer su njeni pendentici i prikopcani na quantec.. tako da dobivaju nitro booost.. :smile_surprised:
a ovako za standardni pendent ja bih isao na dosta vecu masu.. cca 3-5x od zlice

nije lako pronaci kalup za to.. znam.. zato sam uzeo krumpir i zlicu, udubio krumpir u obliku koji zelim i salio u njemu pendent.. cak sam kroz krumpir mogao provuci i bakrenu zicu tako da kad se pendent posusi.. ne moram ga busiti.. savrseno :thumbs:
(moze i bolje nego sam ja napravio posto sam koristio samo jednu dimenziju krumpira:smile_bigsmile:..
prepolavljanjem krumpira, udubljivanjem obje strane i onda ga selotejpom il necim zaljepis natrag, a orgonit nalijes kroz rupicu na vrhu gdje ide "nosac zicica" i sa svih strana ce ispast ko bebina guza.. eventualno malo ispolirat.. i ponovno umocit u smolu za estetski dojam :)

a sto se "presitne" piljevine tice.. kao sta red kaze.. tvoje tjelo ga energetski aktivira tako da nije problem.. mozes i u prahu metal koristiti.. :smile_sun:

alison 21-09-10 02:17

Može i u varijacijama
 
Ovaj orgonit odsijava plavičastu (Božansku) svjetlost (5,5ta min)nije za orgonitaše tankih živaca...jer ni sam nije naučio kako se smiriti u prisustvu orgobića

BLIND GUARDIAN 21-09-10 02:41

Citat:

Originally Posted by alison (Post 54376)
Ovaj orgonit odsijava plavičastu (Božansku) svjetlost (5,5ta min)

lol, to je svjetlost UV lampe :hehe:


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 15:44 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0