Alternativa Forum

Alkaliziranje organizma

Ovo je diskusija na temu Alkaliziranje organizma u podforumu Ostale metode
Zanimaju me iskustva forumasa u vezi alkaliziranja organizma. Sto ste koristili, ...

Natrag   Alternativa Forum > Alternativna medicina > Ostale metode

Alternativa Forum


Ostale metode Ostale alternativne metode

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 13-01-12, 22:53   #1
Alternativa addict
 
roisin's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Postovi: 171
roisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to behold
roisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to behold
Zadani Alkaliziranje organizma

Zanimaju me iskustva forumasa u vezi alkaliziranja organizma.
Sto ste koristili, na koji nacin i s kakvim rezultatima?
Kakva su iskustva sa sodom bikarbonom i kombinacijama, sa Basenpulverom, Klorofilom i jabucnim octom? Postoje li jos koji dobri preparati koji se savjetuju za alkaliziranje?

pH vrijednost

Ravnoteža kiseline i lužine u tijelu iznimno je važna za naše zdravlje. Nema organa niti pojedinačne stanice našeg tijela koji ne mogu biti oštećeni ili potpuno uništeni zbog povećane kiselosti. Međutim, u našem organizmu postoji samoregulacija koja nastoji održavati stalnu koncentraciju kiselosti u krvi na pH 7,4. Ipak načinom života i lošom prehranom možemo povećati kiselost i u tom slučaju previše se kiseline nakuplja na nekim mjestima što se očituje bolnim naslagama na vezivnom tkivu koje se sastoje od nakupljenih soli. To su već znaci kroničnog oštećenja i uzrok mnogih zdravstvenih tegoba. Prema istraživanjima, velika lužnatost u krvi sprečava nastajanje i razvijanje postojećeg raka. Istraživanja govore kako se rak ne može razvijati u lužnatoj okolini, nego u kiseloj, tako bi pH krvi trebao biti što viši. Inače, 7,0 pH je oznaka za neutralno, a naše je tijelo blago lužnato - 7,4 pH. Omjer za zdrave ljude, kako bi se izbjeglo bolesno stanje, trebao bi biti 75% "lužnate hrane" i 25% "kisele" tijekom dana. Zato je vrlo bitno da se upoznamo s namirnicama i da promjenom prehrane pomognemo našem tijelu da uspostavi kiselo-lužnatu ravnotežu.
Ravnoteža kiselina i lužina


Vegetativno upravljanje stanica ovisi o ravnoteži kiselina i lužina te od minerala, elemenata u tragovima, vitamina, aminokiselina, masnih kiselina i enzima. Stalna kontrola kiselosti izuzetno je važna. Ravnoteža kiselina i lužina štiti nas od mnogih bolesti današnje civilizacije...
Danas, zbog suvremenog načina života, većina ljudi ima previše kiselina. Posljedica toga su tvrdi mišići i neugodni bolovi. Tome je više uzroka, a najvažniji je prijelaz s biljne na bjelančevinastu prehranu i nedovoljno kretanje, odnosno nedostatna tjelesna aktivnost. Tomu je pomogla i današnja denaturirana prehrana, prepuna bojila i konzervansa.
Kiselost je jedna od najčešćih probavnih tegoba. Poremećena ravnoteža kiselina i lužina čest je uzrok upale želučane sluznice. Iskustva govore da bismo za protutežu određenoj količini mesa trebali uzimati sedmerostruku količinu povrća, što je, hraneći se na prosječan način, nemoguće. Za neutralizaciju viška kiselina organizmu trebaju minerali, među ostalim kalij i natrij. Pritom posebnu ulogu ima kalcij uskladišten u kostima i zubima, najvećim centrima kalcija. Umor i nesanica često su odraz porasta kiselina u organizmu. Raste li kiselost samo lokalno ili u cijelom organizmu, tijelo reagira s boli, često vrlo jakom.
Neuredna lužnato-kisela ravnoteža može biti uzrokom pojave mnogih zdravstvenih tegoba i oštećenja zdravlja: reume, osteoporoze, ekcema i kožnih osipa, glavobolje, prehlade i gripe, kao i mnogobrojnih želučano crijevnih tegoba i poremećaja. Najveći i jedini mogući uvjet za ozdravljenje akutnih i kroničnih bolesti, jest normalizacija ravnoteže između kiselina i lužina.
Što može uzrokovati pojavu zakiseljenja - kiselosti?
  • jedenje previše mesa
  • zagađenje okoliša-zraka
  • kisele kiše koje minerale potiskuju u niže slojeve tla
  • rezanje, obrada i kuhanje hrane
  • pijenje premalo tekućine
  • alkohol, pušenje
  • premalo kretanja, stres
  • vanjski čimbenici koji dovode do demineralizacije organizma - visoke temperature i pretjerano znojenje
  • uzimanje lijekova, posebice salicilata, koji su sastavni dio svih analgetika i tableta
Najbitniji unutarnji faktori koji vode organizam u kiselost:
  • krivo jedenje, brzo gutanje s puno progutanog zraka
  • probavne tegobe, nadutost, plinovi
  • kronične bubrežne tegobe
  • dijabetes melitus
  • upale - povišena tjelesna temperatura
  • uobičajeni i lokalni nedostatak kisika
  • neuravnotežen srčano krvožilni sustav
Poremećena lužnato-kisela ravnoteža može uzrokovati:
  • tegobe lokomotornog sustava – bolna leđa, osteoporozu, reumatske tegobe
  • tegobe probavnog sustava - gastritis, crijevne upale, grčeve, poremećenu crijevnu floru
  • kronični umor, pospanost, nedostatak energije
  • depresivnost, pretjeranu živčanost
  • bolesti srca i krvožilnog sustava, niski tlak, srčane aritmije
  • glavobolju, migrenu
  • karijes, paradentozu
  • bubrežni disbalans
  • giht (ulog)
  • smanjenje izdržljivosti i krutost mišića
  • nizak prag boli – nepodnošljivost boli

Ukoliko je ustanovljena kiselost vašeg organizma što možete učiniti za sebe? Žurno pomozite neutralizaciji kiselosti. Tijelo na prehladu reagira hiperprodukcijom kiselina, kao i kod žena za vrijeme menstrualnog ciklusa. Šećer je kradljivac lužina jer prilikom razgradnje troši kalcij, stoga ljudi koji uzimaju puno slastica često imaju nedostatak kalcija. Preopterećenost kiselinama organizam neutralizira mineralima, a to su kalcij, magnezij, kalij, željezo, cink i drugi. Pritom važnu ulogu ima kalcij pohranjen u zubima i kostima, jer predstavlja najveću zalihu minerala. Za probleme zuba i pojavu karijesa česti su "krivci" višak kiselina i nedostatak lužina.
Probavni sustav je složeni mehanizam, s nizom kemijskih reakcija koje se smjenjuju i u kojima kiseline imaju vrlo važnu ulogu. Kiseline u organizam dospijevaju hranom, ali određene kiseline proizvode jetra, gušterača i želudac. Za dobru probavu, za izlučivanje štetnih i nepotrebnih tvari bez fermentacije i nadutosti, želučani i crijevni sadržaj trebaju imati uravnoteženu pH vrijednost. Rješenje je jednostavno treba smanjiti uporabu kiselih namirnica u korist lužnatih, koje odlično pogoduju probavnom sustavu, a dobrodošla pomoć će biti i svakodnevna uporaba alkalne vode dobivene procesom ionizacije.
Koju hranu jesti, a koju izbjegavati
Hrana koja potiče lužnatost
-Svo svježe voće
-Sve svježe zelene salate
-Sve klice
-Svo povrće(sirovo ili kuhano)
-Bademove ili suncokretove sjemenke(Namočene)
-Jabučni ocat
-Kukuruz na klipu
-Datulje
-Suho voće (bez sumpora)
-Svježe bobičasto voće
-Svježe osušeno začinsko bilje
-Sokovi od svježeg sirovog voća
-Sokovi od svježeg sirovog povrća
-Sirutka od kozjeg mlijeka
-Zelena hrana (alge, spirulina, chlorella)
-Biljni čajevi (bez kofeina)
-Med
-Limun
-Bob
-Češnjak
-Organski javorov sirup
-Lubenice i dinje
-Proso
-Sirova prešana ulja od: avokada, kokosa, lana, grožđa, maslina, bojadistarskog bodlja(?), šafrana i suncokreta
-Quinoa
-Krumpiri
-Grožđice
-Kiseli kupus(bez soli)
-Morsko povrće (dobro isprano)
-Juha od povrća
Hrana koja potiče kiselost

ALKOHOL!!!
Ječam
Crni ili bijeli papar
Kruh
Kolači
Konzervirano voće ili povrće (ili iz mikrovalne)
Gazirana pića
Sve žitne pahuljice
Čokolada
Kava ili kofein
Mliječni proizvodi
Jaja
Hrana kuhana sa uljem
Žitarice (osim quinoa i proso)
Meso, riba, perad, školjke
Nikotin
Zobena kaša
Tjestenine
Kokice
Konzervansi
Prerađena hrana + sol (uključujući morsku, keltsku i himalajsku)
Kupovni sokovi
Soja, tofu, tempeh
Bijeli i prerađeni šećer
Umjetni zaslađivači
Čajevi sa kofeinom
Ocat (osim jabučnog)
Sve vrste žitarica

I ono najvažnije laboratorijska analiza intolerancije-nepodnošljivosti na namirnice bit će značajan korak unapređenja uravnoteženosti vašeg pH i općeg dobrog stanja organizma. Uklonimo li iz prehrambene uporabe sve ono što remeti našu enzimatsku ravnotežu, i povećamo unos VODE, bavljenje tjelesnom aktivnošću, naučimo disati (meditacija) ili redovito odemo na masažu ili u detoksikacijsku saunu, učinili smo puno kako bi naše tijelo bilo FIT.
Ovakvim pristupom zadržat ćemo visoki energetski potencijal, bit će manje zdravstvenih tegoba, budit ćemo se svježi, stres će biti nepoznanica za nas, a ZDRAVLJE će biti kvalitetno.
Izvor:
  • Mirjana Tonković, dipl. ing. biotehnologije
  • Vlastito iskustvo
Preuzeto s http://www.freedomtek.org/zdrava_pre...sela_hrana.php

Zadnja promjena: Razlog: Nadopuna
roisin je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (14-01-12), falalipa (07-02-12), LuckyStar (24-01-12), Ryuujin (14-01-12)

Nepročitano 14-01-12, 13:37   #2
Alternativa addict
 
roisin's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Postovi: 171
roisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to behold
roisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to behold
Zadani

Buni me to sto citam da ocat valja izbjegavati jer on povecava kiselost, a opet jabucni se ocat navodi kao regulator kiselosti. Sto sad? Takoder po pitanju sode bikarbone, kako bi se ona trebala uzimati za alkaliziranje organizma?Hvala unaprijed svima koji o tome zele nesto reci
Vrlo koristan link o lužnatosti i kiselosti
http://www.building-body.com/forum/t...BEnatost-hrane
roisin je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
falalipa (07-02-12), Ryuujin (14-01-12)
Nepročitano 14-01-12, 14:05   #3
Alternativa addict
 
roisin's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Postovi: 171
roisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to behold
roisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to behold
Zadani

Nasla sam o jabucnom octu i mjerema za alkaliziranje(regulaciju ph) organizma:

http://www.earthclinic.com/Remedies/....html#DRINKACV

For daily maintenance, weight loss and pH balancing, we now suggest the following:
2 teaspoons of organic apple cider vinegar - 2 cajne zlicice organskog jabucnog octa
16 ounces of water - 16 oz=0,47 l, dakle, pola litre vode
Sip, don't chug!
Preporuca se taj napitak pijuckati tijekom cijelog dana, malo po malo.

Takoder s tog linka, vrlo korisni savjeti za alkalizaciju:
http://www.earthclinic.com/Remedies/..._formulas.html

The formulas:
1. ACID DIGESTIVE PROBLEMS AND EXTREME ACIDITY FORMULA
1/4 teaspoon of baking soda plus 1/2 glass of water taken after every meal. I am assuming you take three meals a day. So this would mean you take it twice a day. This will help the digestion and stop the constipation.

2. ALKALIZING THE BLOOD FORMULA
1/4 teaspoon of baking soda added to only 1/2 glass of water. This is taken once in the morning and once before bedtime.

3. APPLE CIDER VINEGAR AND BAKING SODA FORMULA
Two tablespoon of ACV plus 1/4 teaspoon of baking soda. Take this two to three times a day on an empty stomach. It is supposed to give you more energy. The pH of this formula is about 7.
Read much more about this formula here.

4. LEMON BICARBONATE FORMULA
This simple formula will normalized many biological parameters, pH, ORP, phosphates, bicarbonates and antioxidants of vitamin C. A potential miracle water. One whole lemon freshly squeezed. Keep adding baking soda slowly bit by bit until the fizz stops. Then you will add water to one half glass. This is often taken twice a day. To be taken once in the morning and once before bedtime on an empty stomach.

5. LIME BICARBONATE FORMULA
Same as above, but I use lime instead. The lime formula is the one I actually used in Bangkok and all measurements that normalized many biological parameters were based on lime formula. The reason is simple: lemon is non-existent in Bangkok. We use only lime. One whole lime freshly squeezed. Keep adding baking soda slowly bit by bit until the fizz stops. Then you will add water to one half glass. This is often taken either twice a day on an empty stomach, once in the morning and once before bedtime.
Note: Basically, lemon/lime juice idea is also good for people who fear some sodium retention issues. Since the lemon is already high on potassium, adding the sodium to neutralize the acid along the way will also create a sodium potassium balance.

6. FOR PEOPLE WITH SODIUM ISSUES

a) 1/8 teaspoon of baking soda 1/16 teaspoon of potassium bicarbonate 1/4 teaspoon of citric acid. Add water to 1/2 glass of water. Take this twice a day once in the morning and once in the evening on an empty stomach. This is done to avoid diarrhea problems, if taken along with food.

b) One whole freshly squeezed lemon (or lime) and keep adding the bicarbonate until the fizz stops. The bicarbonate is made of 50/50, sodium bicarbonate and potassium bicarbonate. Sorry, sodium must always be there to achieve somewhat of a sodium/potassium balance. Take this twice a day once in the morning and once in the evening on an empty stomach. This is done to avoid diarrhea problems, if taken along with food.
IMPORTANT NOTES:
To make these alkalizing formulas work, it is necessary that you drink plenty of water while you are eating any food. The water you drink will allow the food to be properly pH neutralized so that there is no "pockets" of acid that exists. Chewing and eating slowly is another thing that helps.
To allow the foods to be properly digested without unnecessary acid/base interaction in foods. Make sure you eat just one kind of food category for one meal, and another kind of food a category for another meals. It tends to bring homogeneity and less upset for the stomach. So do not eat many kinds of food in one meal.
If you want just protein, then protein for morning meal. And maybe starch for lunch meal, then finally a vegetarian meal in the evening.
Make sure the last meal of the day is a light meal so the body doesn't need to do extra homework while it is resting during the night!
And to repeat again: drink plenty of water while you are eating. Do not try to conserve water to sacrifice pH imbalances. Water is a natural neutralizer. Ted"

Additional Notes:
12/06/2006: Ted from Bangkok, Thailand writes: "A formula or any formulas can be stopped and started at any time. Often the best times to start can be in the morning, early afternoon, or late evening. However, the best times seems to be in the afternoon or evening because that is the time that the body's pH has the most problem. Morning is really never much a problem bcecause the body had enough rest.
In my opinion the best formula to use is the lime-baking soda formula, after drinking it many biological terrain parameters would be normalized the best.
But when people do get sick, certain problems of very specific nutrition had to be addressed first depending on the condition.
If the body's pH buffer is quite serious, such as an acid tongue, then it is very likely baking soda alone would do. In some cases of acid reflux, of course ACV and baking soda would work.
If you are having trouble getting your pH to normal despite efforts to take plenty of bicarbonates, then a lime baking soda formula would do best. But there are also a hidden problem of your diets, often it is the bread, vitamin B6 (usually in HCl form, instead of the correct pyridoxine 5 phosphate form, too much table salt instead of sea salt (too much halogens and not enough minerals on the left handed side of the periodic tables!), or drinking excess coke, and coffee.
One case had a love of pizzas and burgers which after I asked him to discontinue, his pH went to normal within one day, but he too had to take the bicarbonate still, from some of the meats he eat. This is unusually fast since he had trouble normalizing the pH for over a month, despite taking baking soda.
If your body is of low energy level, then an ACV and bicarbonate would do. In fact this issue becomes quite common in U.S. on low energy level, which is why ACV remains most popular so far. The problems often occurs when ACV is alone. The correct way of taking it is to use ACV and plenty of baking soda.
It also is indicative of subnormal levels of iodine that the body. Often in my opinion, a decolorized form of iodine is better then a povidone iodine. While I have not yet gotten a chance to measure the U.S. form of decolorized form of Iodine (I make my own), the ORP of decolorized form of iodine is often better and less acid forming than a non-decolorized form of iodine. But this is just a theory of mine as well as the advantages of non-staining. Ted

Zadnja promjena: Razlog: Nadopuna
roisin je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
falalipa (07-02-12), Ryuujin (14-01-12), simona (14-01-12), zeks31 (16-01-12)
Nepročitano 14-01-12, 16:31   #4
hm?
 
Ryuujin's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2010
Postovi: 1,934
Ryuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond repute
Ryuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond repute
Zadani

zelim samo rec da ne vidim smisla u uzimanju posebnih stvari koje ce te alkalizirati ako ce osoba prehranom i picem unositi i dalje u sebe stvari koje ce djelovati suprotno?

meni za alkaliziranje nije bilo potrebno nista drugo osim promjena prehrane i dogodi se samo po sebi.

sve te stvari koje si navela su ok i koriste se i mogu pomoci za odredena stanja,al nece se valjda to dozivotno piti?

treba znati na koju bolest ili stanje se tocno cilja i onda odabrati nesto od toga,a za samu alkalizaciju ja osobno to smatram borbom s vjetrenjacama ako se ne naprave i druge promjene

mislim da tu ima puno vise faktora za uracunati nego sto se same primjene tice nekih od tih "pripravaka".


Sanctuary



Podijeli post!

Ryuujin je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
falalipa (07-02-12), LuckyStar (04-02-12), roisin (14-01-12), Sativa (14-01-12), simona (14-01-12)
Nepročitano 14-01-12, 16:43   #5
kapierenundkopieren
 
Sativa's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Istra
Postovi: 618
Sativa has a reputation beyond reputeSativa has a reputation beyond reputeSativa has a reputation beyond reputeSativa has a reputation beyond reputeSativa has a reputation beyond reputeSativa has a reputation beyond reputeSativa has a reputation beyond repute
Sativa has a reputation beyond reputeSativa has a reputation beyond reputeSativa has a reputation beyond reputeSativa has a reputation beyond reputeSativa has a reputation beyond reputeSativa has a reputation beyond reputeSativa has a reputation beyond repute
Zadani

Da, ima malo nejasnoća, ocat je skroz kisel, a opet se preporučuje u nekim situacijama, doduše ne pretjerano...Isto tako za limun, a pH njegovog soka je kisel.
Doduše, bitna je ravnoteža, ali ovo za alkalno se tako gleda, jer ljudi danas uglavnom imaju problema sa kiselosti, jer jedemo puno mesa, šećera i slično...
U našem tijelu postoje razni puferi* koji to reguliraju, inače di bi bili, pošto se mogu desit svakakve stvari ako se pH krvi jako malo promijeni...
Sativa je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
falalipa (07-02-12), roisin (14-01-12), Ryuujin (14-01-12)
Nepročitano 14-01-12, 17:13   #6
Dag
Banned
 
Dag's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: pokraj šume
Postovi: 219
Dag has a brilliant future
Dag has a brilliant futureDag has a brilliant futureDag has a brilliant futureDag has a brilliant futureDag has a brilliant futureDag has a brilliant futureDag has a brilliant futureDag has a brilliant futureDag has a brilliant futureDag has a brilliant futureDag has a brilliant futureDag has a brilliant futureDag has a brilliant futureDag has a brilliant futureDag has a brilliant future
Zadani

za doručak kiselo zelje i sok od limuna u čaši vode
izbjegavati meso i šećere
od žitarica koristiti zob, raž i ječmenu kašu
jesti što više lisnatog povrća
Dag je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
falalipa (07-02-12), madagaskar (14-01-12), roisin (14-01-12), Ryuujin (14-01-12)
Nepročitano 14-01-12, 17:14   #7
Alternativa addict
 
roisin's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Postovi: 171
roisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to behold
roisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to behold
Zadani

Citat:
Originally Posted by Ryuujin Pogledaj Post
zelim samo rec da ne vidim smisla u uzimanju posebnih stvari koje ce te alkalizirati ako ce osoba prehranom i picem unositi i dalje u sebe stvari koje ce djelovati suprotno?

meni za alkaliziranje nije bilo potrebno nista drugo osim promjena prehrane i dogodi se samo po sebi.

sve te stvari koje si navela su ok i koriste se i mogu pomoci za odredena stanja,al nece se valjda to dozivotno piti?

treba znati na koju bolest ili stanje se tocno cilja i onda odabrati nesto od toga,a za samu alkalizaciju ja osobno to smatram borbom s vjetrenjacama ako se ne naprave i druge promjene

mislim da tu ima puno vise faktora za uracunati nego sto se same primjene tice nekih od tih "pripravaka".
Potpuno tocno, ovo je vise u svrhu brzeg alkaliziranja ukoliko je ocigledno da je organizam u vecoj mjeri kisel i ukoliko mu je tako nesto potrebno sto prije, kao svojevrsna detoksikacija, ako se to uopce moze tako reci, a naravno da uz losu prehranu sve ovo nema nikakvog smisla. Ja vec nekoliko dana pijem jabucni ocat, jako razblazen i ispirem kosu s njim nakon pranja. Pomaka nema bas zato sto nisam temeljito poradila na prehrani ili bar postovima koji su mi mozda najpotrebniji u ovom stanju u kojem jesam.
roisin je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
falalipa (07-02-12), Ryuujin (14-01-12)
Nepročitano 14-01-12, 17:18   #8
Alternativa addict
 
roisin's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Postovi: 171
roisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to behold
roisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to beholdroisin is a splendid one to behold
Zadani

Citat:
Originally Posted by Sativa Pogledaj Post
Da, ima malo nejasnoća, ocat je skroz kisel, a opet se preporučuje u nekim situacijama, doduše ne pretjerano...Isto tako za limun, a pH njegovog soka je kisel.
Doduše, bitna je ravnoteža, ali ovo za alkalno se tako gleda, jer ljudi danas uglavnom imaju problema sa kiselosti, jer jedemo puno mesa, šećera i slično...
U našem tijelu postoje razni puferi* koji to reguliraju, inače di bi bili, pošto se mogu desit svakakve stvari ako se pH krvi jako malo promijeni...
Koliko sam uspjela doznati, a pitanje je li tocno, sve ostale vrste octa su izrazito kisele, i nisu uopce preporucive, ali jabucni, premda je kisel, ima alkalizirajuce djelovanje u tijelu, odnosno regulira kiselost. Dakle, jabucni ocat je iznimka. Za limun i mene to dosta buni, na mmnogim mjestima sam pronasla da potice kiselost, a na drugima da potice luznatost. Ocigledno je kiseo, he he tu nema sumnje, al potice li doista luznatost, ne znam. Evo Dag ga savjetuje ujutro uz kiseli kupus...jedna prava kisela bomba, nadam se da se Dag ne sali
roisin je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
falalipa (07-02-12), Ryuujin (14-01-12), Sativa (14-01-12)
Nepročitano 14-01-12, 17:42   #9
hm?
 
Ryuujin's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2010
Postovi: 1,934
Ryuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond repute
Ryuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond reputeRyuujin has a reputation beyond repute
Zadani

cisti sok od limuna i kiselo zelje ja nikako ne bih preporucio.. pogotovo ne zajedno.

radije pojedi cijeli limun sam za sebe ili barem pomijesaj iscijedeni sok limuna sa vodom i to ne sa povrcem i obrocima nego samo za sebe..to je jaka kiselina i dobra je za ciscenje tijela al treba pazit s tim kombinacijama. nemoj da ti ostane u ustima dugo i treba s tim pazit na zube.
kazu da limunska kiselina postane luznata u probavi al ne znam da li je isto sa zeljem..

ne vidim smisao u kiseljenju zelja i to nije prirodno stanje tog povrca..
sto se tice sirovojelstva i alkaliziranja po meni to tamo ne spada


e dobro je sto si dodala jos to sve gore u tekst to je sad vec opsirnija slika.

samo onu tablicu ti nece prekopirat morat ces il rucno sve napisat pod koju skupinu spada ili ostavit samo link


Sanctuary



Podijeli post!

Ryuujin je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
falalipa (07-02-12), roisin (14-01-12), simona (14-01-12)
Nepročitano 14-01-12, 17:44   #10
Lady Zeolit
 
Linda1968's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 111
Linda1968 has much to be proud ofLinda1968 has much to be proud ofLinda1968 has much to be proud of
Linda1968 has much to be proud ofLinda1968 has much to be proud ofLinda1968 has much to be proud ofLinda1968 has much to be proud ofLinda1968 has much to be proud ofLinda1968 has much to be proud ofLinda1968 has much to be proud ofLinda1968 has much to be proud ofLinda1968 has much to be proud ofLinda1968 has much to be proud ofLinda1968 has much to be proud ofLinda1968 has much to be proud ofLinda1968 has much to be proud ofLinda1968 has much to be proud of
Pošalji poruku preko Skype™ za Linda1968
Zadani

Zeolit kao prirodan mineral alkalizira organizam na optimalan pH 7,4. To svojstvo se koristi i u ekološkoj poljoprivredi za alkaliziranje tla, isto kao i za alkaliziranje organizma(onda s ekoristi zeolit za humanu upotrebu). Kako je zeolit biokoherentni proizvod, organizam ga uzima pod svoje isto kao i vodu, nema opasnosti od prevelike alkalizacije.




Uploaded with ImageShack.us

Linda1968 je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
falalipa (07-02-12), LuckyStar (24-01-12), roisin (14-01-12), Ryuujin (14-01-12)
Odgovor

Tagovi
ph tijela, zeolit

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 06:58 sati.



Iz ponude izdvajamo:











Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0