Alternativa Forum

Himalajska kristalna sol

Ovo je diskusija na temu Himalajska kristalna sol u podforumu Ostali Proizvodi
Himalajska kristalna sol jedno je od najvećih ponovnih otkrića našeg vremena! ...

Natrag   Alternativa Forum > Prirodni proizvodi > Ostali Proizvodi

Alternativa Forum


Ostali Proizvodi Ostali alternativni proizvodi

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 12-11-09, 14:05   #1
Guru
 
Lupio Pax's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Postovi: 724
Lupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond repute
Lupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond repute
Zadani Himalajska kristalna sol

Himalajska kristalna sol jedno je od najvećih ponovnih otkrića našeg vremena!

Ljudsko tijelo izgrađeno je od vode i soli. Sol za tijelo ima isti značaj kao i voda (život je nastao u slanoj vodi - moru). U periodnom sustavu elemenata ukupno je 92 elementa. U soli ih je prisutno 84. Dakle, svi osim plemenitih plinova. Svi ti elementi koji su prisutni u soli, sačinjavaju i naše tijelo. Vitamini i bjelančevine nisu ništa drugo do vrlo zapletene molekule, sastavljene iz osnovnih prirodnih elemenata, koji su prisutni i u soli. Iz vode i soli, uz prisutnost svjetla i drugih građevnih elemenata iz hrane, u ljudskom tijelu se izgrađuju bjelančevine.

Zbog osobina koje ima, sol je vrlo važna za rad ljudskog organizma. Omogućava osmozu, važna je za metabolizam u stanicama, premošćuje energetski deficit. Bez nje ne bismo mogli niti razmišljati, niti se kretati.

Himalajsku sol također nazivaju i bijelim zlatom. Nekad je sol bila dragocjena, i stoga mnogo skuplja nego što je danas. Ponekad se upotrebljavala i kao sredstvo plaćanja.

Alkemičari su sol nazivali 'petim elementom' – uz vatru, vodu, zemlju i zrak – jer su njene osobine bile usporedive samo sa eterom, pravim petim elementom.

O biofizici vode postoji mnogo literature. Najveći istraživač soli Peter Ferreira je u kolovozu 2001. objavio knjigu ''Voda i sol, praizvor života''. Od tada je na njemačkom izašlo već barem šest knjiga o himalajskoj, aleksandrovoj, kraljevskoj soli. Neki je nazivaju i Hunza sol - pa najzdravijem narodu u Himalaji, gdje kristalnu sol u rudnicima ručno kopaju.

Kristalna sol u prirodi se pojavljuje mjestimično i u žilama, zbog čega ne može biti kopana i obrađivana strojno.

Najveći rudnik soli u Europi je Wieliczki, 12km udaljen od Krakowa. Tamo je 226 metara pod zemljom bolnica za astmatičare, plućne bolesnike i alergičare. Ozdravi ih 90%. U rudniku soli u Berchtesgadenu prakticira se speleoterapija, jer je u rudniku soli čist zrak. Naš zrak je zasićen s vibracijama iz elektromagnetskih aparata koji proizvode previše pozitivnih iona. Himalajska kristalna sol emitira negativne ione.

Riječ SOL potječe od latinske riječi 'sol', odnosno iz romanskog 'solle', što znači sunce. Bez sunca, sol se iz morske vode ne može dobiti. Sunčeva energija omogućava isparavanje vode, što uzrokuje kristalizaciju soli iz zasićene otopine. Tako je u soli uvijek akumulirana sunčeva energija.

Otopina soli u vodi (tzv. slanica) ima i mitološki značaj - tekuću sunčevu energiju. To je povezano u geometrijsku strukturu, koja život stvara i održava. Bila je, i još uvijek je potrebna za izgradnju i održavanje života.

Ako pogledamo pod mikroskopom kakva je struktura himalajske kristalne soli, morske soli, i kuhinjske soli, dolazimo do slijedećih za saznanja:

Himalajska kristalna sol - uravnotežena kristalna struktura je lijepo razvedena. Kristali su povezani sa mineralnim elementima (84) i tvore harmoničnu cjelinu. To znači da energiju koju sadrže minerali, tijelo u potpunosti iskoristi. Ti kristali su puni života.

Morska sol - nepravilne i osamljene strukture, odvojene od prirodnih elemenata. Zato te minerale, unatoč uporabi velikih količina energije ne može apsorbirati. Korist za tijelo je mala, dok je gubitak energije vrlo visok.

Kuhinjska sol - neprirodni kristali potpuno su odvojeni jedan od drugoga; mrtvi su. Ukoliko tijelo takve minerale želi preraditi, mora upotrijebiti ogromne količine energije, ali rezultat je loš - veliki gubitak bez dobitka.

Rezultati istraživanja su pokazali da je himalajska kristalna sol potpuno izgrađena i nužno potrebna. Na naše tijelo i živčani sustav ona ima istinski pomlađujući učinak.

Kod obične kuhinjske soli ne opaža se nikakva kristalna struktura, kristali su potpuno mrtvi i u prehrani potpuno nepotrebni. Zbog toga nam liječnici nerijetko savjetuju da uporabu soli smanjimo na minimum.

Morska sol je negdje između himalajske i kuhinjske soli. Nazire se kristalna struktura, ali kristali su razdvojeni od životno važnih elemenata. Zbog toga metabolizam koloidnih elemenata nije osiguran.

MANJAK ENERGIJE -> NASTANAK BOLESTI

DOVOLJNO ENERGIJE -> ZDRAVLJE

Iz razmatranja je lako vidljivo koliko je važno da tijelu dodajemo energiju/životnu silu, i da je ne iskorištavamo bespotrebno.

Rezultat povećane energije je bolje zdravlje i životna snaga, moć, dok pomanjkanje energije uzrokuje neugodu i bolest.

KUHINJSKA SOL - UZROČNIK ARTRITISA, BUBREŽNIH I ŽUČNIH KAMENACA, TE CELULITA

Rezultat konzumacije kuhinjske soli jest povećanje tekućina u tjelesnom tkivu, što prouzrokuje nastajanje celulita. Za svaki gram natrijevog klorida kojeg tijelo ne može izlučiti, za neutralizaciju upotrijebi 23 puta više stanične tekućine. Ako je natrijevog klorida još uvijek previše, tijelo iz soli počinje ponovno tvoriti kristale. Za to koristi životinjske bjelančevine, koje su slobodne i tijelo ih ne može izlučiti. Tijelo te bjelančevine upotrijebi za tvorbu mokraćne kiseline i na taj način pokušava odstraniti višak soli. Tijelo ne može izlučiti mokraćnu kiselinu, pa se ona poveže sa natrijevim kloridom. Tako nastaju novi kristali koji se talože izravno u kostima i zglobovima, zbog čega nastaju razni oblici reumatoidnog artritisa, žučni i bubrežni kamenci. Ponovna kristalizacija je nekakva prva pomoć stanicama i organima, jer na taj način tijelo samo sebe štiti pred nepopravljivom štetom nastalom zbog uzimanja nezdrave hrane. U dužem vremenskom razdoblju može doći do nagomilavanja otrova koje tijelo više nije u mogućnosti izlučiti.

SOL U NAŠOJ KUHINJI

Ukoliko dobro promislite o svemu što ste dosad pročitali, možda ćete si postaviti pitanje: Zašto se onda još uvijek upotrebljava ta kemijska očišćena sol? Odgovor je vrlo jednostavan. 93% soli na svijetu upotrebljava se u industrijske svrhe, 6% za konzerviranje. Za sve to je potreban čisti natrijev klorid. Ostatak, prirodni elementi se smatraju nečistoćama i zato se odstranjuju - nepoželjni su. Fluor je jedan od elemenata koji se dodaje soli. Vrlo je reaktivan element. Fluor je vrlo oštar plin koji spada u skupino halogena. Jod se umjetno dodaje soli kako bi se pomoglo radu štitne žlijezde, dok se fluor dodaje kao dobar za zube. Ostaje natrijev klorid koji je zbog dodatnih elemenata još više škodljiv. Ukoliko nastavimo, kuhinjska sol često sadrži sredstva za konzerviranje, kao što je kalcijev karbonat, magnezijev karbonat, aluminijski hidroksid, kojima se pospješuju skromne osobine soli. Ljudi trebaju sol u potpunom sastavu, prirodnom, sa svim prirodnim elementima, pomoću čega će naše tijelo funkcionirati kako treba.

MORSKA SOL

Na Zemlji se nalazi zaista mnogo soli. Najviše soli je u oceanima, koji pokrivaju oko 70% površine. No, oceani su postali neka vrsta odlagališta otpada, zbog čega su otrovani teškim metalima kao što su olovo, kadmij, arsen, živo srebro itd. Ne prođe ni jedna godina bez izlijevanja nafte iz tankera. Ti otrovni elementi imaju svoje vlastite vibracijske uzorke koji su škodljivi za naše tijelo. Zbog toga sol današnjeg vremena ne djeluje tako dobro na naš organizam, kao što je to bilo nekada. Recimo još to da 89% svih proizvođača morske soli pročišćava sol.

KAMENA SOL

Sol u rudnicima je u 95% slučajeva kamena sol. Holistički gledano, prirodna kamena sol je također netaknuta, zbog čega je dragocjenija od industrijske kuhinjske soli. Biokemijski gledano nije agresivna. Usprkos tome, elementi koje sadržava kamena sol nisu bili podvrgnuti pritisku pri nastanku kristalne mreže, zbog čega samo prilijepljeni na površinu i u pukotine kristalne strukture. Dandanas se prirodna kamena sol upotrebljava samo za prehranu životinja. Kamena sol skuplja je alternativa kuhinjskoj soli, ali njena prednost jest da je prirodni proizvod. Iz biofizičkog i biokemijskog gledišta, ta sol nema velike vrijednosti. Elementi postaju pravilne veličine i tako dolaze u poseban ionski ili koloidni oblik, ali samo pod određenim pritiscima. To je vrlo važno, jer naše tijelo apsorbira samo tvari koje su organskih ili ionsko-koloidnih oblika. Zbog toga tijelo ne može apsorbirati minerale iz mineralne vode jer nisu dovoljno mali da probiju staničnu ovojnicu. Ukoliko ne uđu u stanice, ne mogu sudjelovati u metaboličkim procesima. To je također i razlog da je tako kvalitetan kalcij nekoristan jer ga tjelesne stanice ne mogu iskoristiti.

HIMALAJSKA KRISTALNA SOL

Himalajska kristalna sol je od svih soli koje su na raspolaganju na našoj planeti, najkorisnija i čista sol. Sunčeva energija je pred milijunima godina isušila prvotno more. Ta kristalna sol potpuno je prvotna i prirodna, potpuno ista kao pradavno prvotno more. Sadrži sve elemente koje možemo naći u našem tijelu. Ta sol samo čeka na trenutak, da svoju prirodnu, uskladištenu energiju, svoj bio-fotonski sadržaj ispusti u vodu, koju joj dodamo. Takva kristalna otopina je čisti ocean energije.

Danas liječnici klasične i alternativne medicine uspješno iskorištavaju prastaro znanje o slanici - ''solle'', koja izvire iz kombiniranja himalajske kristalne soli sa dobrom, kvalitetnom izvorskom vodom. Njihov uspjeh ponovo zaslužuje našu pozornost, jer ovdje imamo pristup skrivenim moćima tim prirodnim kristalima soli.

Ta prirodna kristalna sol milijunima je godina podvrgnuta ogromnom pritisku, koji su uzrokom tvorbe kristalne soli. Što su veći pritisci, kristalna struktura postaje punija svojom informacijom / energijom. Ti kameni kristali imaju najbolju potpunu geometrijsku strukturu. Kristalna sol se provlači kroz brdo kamene soli, na području gdje su bili povoljni uvjeti i pritisci, kao prozirna, bjelkasta, ružičasta ili crvenkasta žila. Što je kvadratni oblik kristala geometrijski potpuniji, veća je količina informacija, baš kao i kod dijamanta. U kristalnoj soli elementi su tako mali, da ih naše stanice sa lakoćom uvuku u sebe i prerade. Kristalna sol se zbog svoje potpune izgradnje, iz geološkog pogleda zove halit, što dolazi od keltskog izraza ''hall'' - vibracija, i 'lit'', lux, lue, licht - svjetlo, svjetiljka. U slobodnom prijevodu halit bi značio njihanje svjetiljke.

U starim vremenima kristalnu sol nazivali su i kraljevskom soli, jer je bila rezervirana za članove kraljevske obitelji. Ostali, obični, mještani upotrebljavali su kamenu sol.

Prava himalajska sol melje se ručno.

Boja, odnosno nijansa Himalajske kristalne soli ovisi o iskopu, pa tako ona može biti tamnija ili svjetlija. Može varirati od bijele boje, pa do tamno crvene, no svejedno se radi o čistoj SALINA MED® Himalajskoj soli.
Podijeli post!

Lupio Pax je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Diana (07-06-10), lucero (07-12-09), nera076 (06-06-10), quantec (02-02-10), RED PILL (12-11-09), roisin (16-01-12), Spring (12-11-09)

Nepročitano 06-06-10, 15:30   #2
New member
 
nera076's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Rijeka
Postovi: 94
nera076 is a name known to allnera076 is a name known to all
nera076 is a name known to allnera076 is a name known to allnera076 is a name known to allnera076 is a name known to all
Zadani

Moram pitati, dali i vama himalajska sol ima miris po kuhanim jajima. Ova moja ima pa neznam dali to tako mora biti ili to nije skroz čista sol?
nera076 je offline   Reply With Quote
nera076, hvala ti na korisnom postu!
Miu (15-04-15)
Nepročitano 06-06-10, 21:14   #3
ram
homosapiens
 
ram's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: negdje daleko
Postovi: 3,405
ram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond repute
ram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond repute
Zadani

ne, moja nije imala miris
Podijeli post!

ram je offline   Reply With Quote
ram, hvala ti na korisnom postu!
Diana (07-06-10)
Nepročitano 07-06-10, 11:17   #4
Stvarno sam otrovna!!:-)
 
Otrovna-ice's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Postovi: 6
Otrovna-ice is on distinguished roadOtrovna-ice is on distinguished roadOtrovna-ice is on distinguished road
Zadani

Ni moja nema miris....
Otrovna-ice je offline   Reply With Quote
Nepročitano 07-06-10, 13:26   #5
New member
 
nera076's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Rijeka
Postovi: 94
nera076 is a name known to allnera076 is a name known to all
nera076 is a name known to allnera076 is a name known to allnera076 is a name known to allnera076 is a name known to all
Zadani

Hm, malo sam guglala i jedino nađem da crna sol smrdi po jajima. Kad se samelje da isto bude roza, pa jedino ako oni tu crnu prodaju pod himalajsku. Moja je nekako tamnocrvena do bordo, a kad ju usitnim u mužaru je svijetlo roze boje i baš smrdi.
nera076 je offline   Reply With Quote
nera076, hvala ti na korisnom postu!
Miu (15-04-15)
Nepročitano 07-06-10, 15:22   #6
ram
homosapiens
 
ram's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: negdje daleko
Postovi: 3,405
ram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond repute
ram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond repute
Zadanijel ovakve boje?
Podijeli post!

ram je offline   Reply With Quote
Nepročitano 07-06-10, 20:45   #7
urug
 
RED PILL's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Postovi: 15,340
RED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond repute
RED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond repute
Zadani

rozikvarci

RED PILL je offline   Reply With Quote
Nepročitano 08-06-10, 09:20   #8
barby7
 
tanjasairam's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1
tanjasairam is on distinguished road
Jumping Himalajska kristalna sol

Može li me netko uputiti gdje se može kupiti, kolika je cijena?
Hvala
tanjasairam je offline   Reply With Quote
Nepročitano 08-06-10, 09:35   #9
New member
 
nera076's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Rijeka
Postovi: 94
nera076 is a name known to allnera076 is a name known to all
nera076 is a name known to allnera076 is a name known to allnera076 is a name known to allnera076 is a name known to all
Zadani

Evo ovako izgleda, ali koliko znam boja joj varira. možda je neki mješanac
Attached Thumbnails
Himalajska kristalna sol-dsc00340.jpg  
nera076 je offline   Reply With Quote
Nepročitano 08-06-10, 09:41   #10
ram
homosapiens
 
ram's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: negdje daleko
Postovi: 3,405
ram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond repute
ram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond repute
Zadani

da, varira, ali uvijek kad sam je kupovala je bila svijetlo roza, a kad se smelje skoro bijela.
Podijeli post!

ram je offline   Reply With Quote
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 08:10 sati.
Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0