Alternativa Forum

Asea redox signaling molecules

Ovo je diskusija na temu Asea redox signaling molecules u podforumu Ostali Proizvodi
Redox signalne molekule, ovdje ih nazivaju TIC 10, šalju informacije o ...

Natrag   Alternativa Forum > Prirodni proizvodi > Ostali Proizvodi

Alternativa Forum


Ostali Proizvodi Ostali alternativni proizvodi

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 20-11-13, 23:58   #11
New member
 
ASEA Redox Hrvatska's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2013
Postovi: 13
ASEA Redox Hrvatska is on distinguished road
Zadani

Redox signalne molekule, ovdje ih nazivaju TIC 10, šalju informacije o zloćudnim stanicama i aktiviraju naše tijelo da se samo bori protiv njih.
Komunikacija u našem organizmu je od presudne vaznosti za naše zdravlje.
Opadanjem proizvodnje redox signalnih molekula u našem tijelu slabi komunikacija između stanica i našeg imuno sustava i pojavljuju se bolesti koje tijelo ne prepoznaje i ne čini ništa da bi samo ozdravilo.

ASEA redox signalne molekule u potpunosti nadoknađuju nedostatak komunikacije u našem organizmu i omogućuju imuno sustavu da na vrijeme reagira.

Proučite što su to ASEA redox molekule i na vrijeme se pobrinite za svoje zdravlje.
http://www.politika.hr/pozitiva/1220...unistiti-tumor
ASEA Redox Hrvatska je offline   Reply With Quote

Nepročitano 21-11-13, 00:00   #12
New member
 
ASEA Redox Hrvatska's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2013
Postovi: 13
ASEA Redox Hrvatska is on distinguished road
Zadani

Možete li zamisliti život na zemlji bez kisika? Teško. Ipak, taj toliko potreban element skriva i svoju tamnu stranu kojoj suvremena znanost pridaje sve veći značaj. Kod aerobnih organizama, kakav je i čovjek, kisik se na kraju respiratornog lanca u mitohondrijima pretvara u vodu. Poznato je da su mitohondriji tvornice energije u našim stanicama bez kojih ne bi bio moguć metabolizam. Međutim, sastavni dio našega metabolizma je i tvorba tzv. slobodnih radikala. To je zajednički naziv za bilo koju tvar sposobnu za samostalno postojanje, ali koja sadrži jedan ili više nesparenih elektrona. Radikali su stoga izrazito reaktivni kemijski oblici budući se nespareni elektroni nastoje spariti tvoreći stabilne elektronske veze.
Jedan od najštetnijih iz ove skupine kemijskih oblika je superoksid radikal (O2-) za kojeg se često koristi i naziv reaktivni oblik kisika, a koji svojim štetnim djelovanjem izaziva oksidacijska oštećenja stanica i tkiva. Njegovo stvaranje u mitohondrijskom respiratornom lancu događa se kontinuirano tijekom aerobnog metabolizma (potreban kisik), tako da je ustanovljeno da 1-2% od ukupnog broja elektrona koji prolaze respiratornim lancem nikad ne stigne do kraja nego stvaraju superoksid radikal. Osim u mitohodrijima, ovaj radikal može nastati i kao posljedica djelovanja imunološkog sistema organizma, preciznije leukocita koji u okružju mikroorganizama ili nekih drugih patogena započinju proizvodnju velikog broja superoksida. Postoje, naravno, i vanjski izvori ovog štetnog radikala od kojih su najvažniji dim cigarete i zagađivači iz okoliša.
Uz superoksid radikal, po svojoj se reaktivnosti i štetnosti izdvaja i hidroksi radikal (OHř). To je najreaktivniji radikal kisika u kemiji. Napada sve biološke molekule čim dođe u kontakt s njima (lipide, proteine, DNA). Razarajući građevne elemente DNA izaziva mutacije čije nakupljanje u organizmu, prema nekim znanstvenim teorijama, uzrokuje mnoga degenerativna oboljenja (srčana oboljenja, rak, Alzheimerova i Parkinsonova bolest). Postoji i teorija prema kojoj je proces starenja upravo posljedica djelovanja slobodnih radikala.
Redox molekule pomažu organizmu da drži pod kontrolom slobodne radikale i da se uspješno bori protiv njih.
ASEA Redox Hrvatska je offline   Reply With Quote
Nepročitano 21-11-13, 00:01   #13
New member
 
ASEA Redox Hrvatska's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2013
Postovi: 13
ASEA Redox Hrvatska is on distinguished road
Zadani

Tvari koje djeluju na način da štite stanice od oksidacijskog djelovanja slobodnih radikala (npr. vitamin E, vitamin C, beta-karoten i selen) nazivaju se antioksidansi. Oni mogu biti enzimatske ili neenzimatske prirode. Ljudski organizam raspolaže s tri najznačajnija enzimatska antioksidacijska obrambena sustava: superoksid dismutaza (SOD), katalaza i glutation peroksidaza. Pojednostavljeno rečeno, svi oni djeluju na način da održavaju ravnotežu prooksidans/antioksidans u organizmu, sprječavajući tako nastanak degenerativnih oboljenja za koja se smatra da su povezana s njihovim štetnim djelovanjem.
Čini se da ljudski organizam ima upravo dovoljan antioksidacijski mehanizam obrane u svrhu uravnoteženja normalnog odnosa prooksidans/antioksidans. Priroda te ravnoteže još uvijek nije sasvim razjašnjena. Neravnoteža između njih i nivoa sistema antioksidacijske obrane izaziva oksidacijski stres. Većina stanica sposobna je tolerirati blagu neravnotežu zbog već spomenutih reparacijskih sistema koji prepoznaju i uklanjaju oksidacijska oštećenja molekula. Stanice su sposobne povećati antioksidacijsku obranu u svom odgovoru na stres.
Redox molekule pospješuju proizvodnju i učinkovitost tjelesnih enzimatskih antioksidansa preko 500%.
ASEA Redox Hrvatska je offline   Reply With Quote
Nepročitano 21-11-13, 00:02   #14
New member
 
ASEA Redox Hrvatska's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2013
Postovi: 13
ASEA Redox Hrvatska is on distinguished road
Zadani

Redoks molekule

Autor: Barbara Arbanas-Kovačević
Matrix World
Van svijeta istraživanja redoks molekula, malo je ljudi čulo za njih. U stvari, tijekom posljednjih nekoliko godina znanstvenici su ih promatrali i objavili na tisuće istraživačkih članaka o toj temi. Razlog tog istraživanja je taj što je nedavno otkriveno da su ove molekule ključne za sav život na našem planetu.
One se formiraju unutar svake stanice u našem tijelu, a učinkovito funkcioniranje našeg imunološkog sustava i mehanizma za ozdravljenje stanica ovise o njima. Normalna opskrba redoks molekulama znači učinkovito stanično ozdravljenje jer se oštećene stanice ili obnavljaju ili zamjenjuju novim, operabilnim stanicama. Molekule također osiguravaju zaštitu stanica.
Kada ne biste imali redoks molekule, umrli biste za nekoliko sekundi, toliko su one važne!
Što su u stvari redoks molekule? Pojednostavljeno, to su supstance koje su prirodni dio našeg tijela. Proizvodi ih svaka stanica, osobito u mitohondrijima. Kako mitohondrij proizvodi energiju koja je stanici potrebna za izvođenje njezinih raznih funkcija, stvaraju se dvije skupine redoks molekula.
Posao prve skupine („molekule aktivatori“) je „aktivacija“ tjelesne pohrane antioksidanata. Svima je poznata važnost antioksidanata u borbi protiv štete uzrokovane slobodnim radikalima i oksidativnim stresom. Međutim, sve dok se ne aktiviraju ili po prvi puta uključi skupina redoks signalnih molekula, ovi antioksidanti ne mogu obavljati ovu važnu funkciju. To znači da biste svoje tijelo mogli pretrpati antioksidantima i ne biste od toga imali nikakve koristi ako prva skupina redoks molekula ne bi bila prisutna.
Druga skupina redoks molekula („komunikacijske molekule“) osigurava vršnu učinkovitost i djelotvornost intra i interstanične komunikacije čime se imunološkom sustavu omogućava da radi svoj posao, a to je zaštita tijela od invazije štetnih bakterija i virusa. Milijuni stanica funkcioniraju zahvaljujući vrlo kompleksnom komunikacijskom sustavu koji im omogućava međusobnu komunikaciju.

Ova se stanična komunikacija mora dogoditi automatski i bez napora i to ne samo među stanicama nego i unutar strukture same stanice. Ako se komunikacija pokvari, imunološki sustav tijela ne može zaprimiti poruku koja mu je potrebna za ispravno djelovanje. Funkcija druge skupine redoks molekula to osigurava.
Mnogi čimbenici u našem brzom, modernom svijetu (stres, otrovne kemikalije iz okoliša, loša ishrana i starenje – ovo su samo neki) uzrokuju oštećivanje stanica što rezultira smanjenjem broja redoks signalnih molekula koje stanice, jer su oštećene, ne uspijevaju proizvesti. Bez dovoljne količine tih snažnih molekula koje su u pravilnoj ravnoteži s tijelom, ne samo da se stanice ne mogu obnoviti nego ne mogu reproducirati zdrave stanice, a to rezultira općom zdravstvenom štetom.
Redoks signalizacija je proces u kojem se aktivni kisikovi spojevi (ROS – reacitve oxygen species), slobodni radikali i ostali elektronski aktivirani radikali ponašaju kao glasnici u ljudskom tijelu. Ovaj proces pokazuje kako stanice u ljudskom tijelu međusobno komuniciraju i obavljaju vitalne tjelesne funkcije. Pojam „redoks“ je izveden iz riječi „reductant“ i „oxidants“ (reduciratelj i oksidansi).

Vodik superoksid (H2O), vodikov peroksid (H2O2), hipoklorična kiselina (HOCl) i dušikov oksid (NO) su neki od primjera redoks signalnih molekula. Kada se izoliraju, većina redoks molekula postaju otrovne i nestabilne. Neotrovni redoks signalizirajući kompleksi se elektrokemijskim i enzimskim reakcijama formiraju unutar stanice.
Neadekvatna opskrba redoks signalizirajućim molekulama slabi imunološki sustav, a također uzrokuje veliko stanično oštećenje. Nepravilna ravnoteža tih molekula potiče imunološki sustav da napada zdrave stanice. Studije su dokazale da oksidativni stres posredovan glasnikom može dovesti do neuropsihijatrijskih bolesti.
Istraživači i znanstvenici diljem svijeta su objavili svoje studije o redoks signalnim molekulama. Slijedi nekoliko najpopularnijih.
Nedvojbeno, prva izravna sugestija da su redoks procesi uključeni u staničnu signalizaciju je Adrenochrome hipoteza Hoffera i Osmonda. Ona navodi da se psihoaktivni oksidativni proizvodi kateholamina (adrenokromi) igraju važnu ulogu u šizofreniji i ostalim neuropsihijatrijskim bolestima. Dok je predloženi mehanizam diskutabilan, osnovni koncept da je oksidativni stres posredovan glasnikom uključen u neuropsihijatrijske bolesti, se dokazao točnim.
Charles Darwin je spomenuo da su „bijele mačke s plavim očima gotovo gluhe“. Nadalje je predložio da su razvojni problemi živčanog sustava uzrok gluhoće u bijelih, plavookih mačaka. Ali istraživači vjeruju da je to povezano s redoks procesom jer je razvoj središnjeg živčanog sustava proces koji je posredovan glasnikom, kao i sinteza melanina. Tako neravnoteža u procesu redoks signalizacije dovodi do nepravilne sinteze melanina (daje mački boju krzna) i dovodi do unutarstanične komunikacije (uzrokujući oštećenje sluha).

Prema studiji P. H. Proctora, D. S. Kirpatricka, L. A. Moreheada, J. E. McGinnessa, J. G. Hiltona i J.A. Hokansona o ulozi aktivnih kisikovih spojeva u neurološkim poremećajima:
„Poznato je da su elektronički aktivirane molekule kisika, kao što su superoksid ili peroksid, značajni čimbenici odgovorni za određene bolesti oka i živčanog sustava. Na primjer, osoba s visokom razinom homocisteina ili bakra često pokazuje četiri karakteristična znaka: psihotično ponašanje, poremećaje pokreta, gluhoću i pigmentarnu abnormalnost. Bakar i homocistein se ponašaju kao katalizatori reaktivnih molekula kisika, a prethodno spomenute abnormalnosti mogu biti rezultat redoks procesa uzrokovanim tim molekulama.“
Ovo ukazuje da aktivni kisikovi spojevi djeluju kao specifični posrednički odašiljači za razne biološke procese uključujući upale i fibroze. Starenje se također pripisuje ovoj vrsti oštećenja uzrokovanog slobodnim radikalima. Stanice nisu uništene u potpunosti, ali postaju manje učinkovite. Previše oksidativnih molekula prisutnih u krvi i stanicama kože uzrokuje oštećenja i starenje. Nepropisna ravnoteža redoks signalnih molekula uzrokuje napad imunološkog sustava na zdrave stanice koje se dijele i dalje šire štetu.
Oštećene stanice izgrađuju oksidanse ili slobodne radikale. Kao dio redoks procesa, molekule aktivatori pokreću antioksidante koji neutraliziraju slobodne radikale i održavaju ravnotežu oksidativnih molekula u tijelu.
Za one koji bi željeli naučiti više o redoks signalnim molekulama, mogu pročitati knjigu „Redoks signalizacija i regulacija u biologiji i medicini“ (‘Redox Signaling and Regulation in Biology and Medicine‘) ili „Otkrivena znanost ozdravljenja, novi uvidi u redoks signaliziranje“ (The Science of Healing Revealed, New Insights into Redox Signaling). Iz prve knjige izdvajamo citat:
Za ljudsko su tijelo redoks procesi dvosjekli mač: potrebni su nam da sagorijevaju našu hranu, da tijelu pruže energiju, da se bore protiv napadačkih organizama i da prenose biokemijske signale između i unutar stanica. S druge strane, redoks procesi mogu napasti i degradirati stanice i njihove sastavnice ako se pojave u pogrešnom kontekstu ili na pogrešnom mjestu. Kako bi redoks događaje držale pod kontrolom, stanice su razvile složenu regulatornu i povratnu mrežu. Dakle, loše funkcioniranje ili oštećenja kod redoks kontrole su uzrok bolesti i u velikoj mjeri pridonose starenju stanica, tkiva i organa. „
ASEA Redox Hrvatska je offline   Reply With Quote
Nepročitano 21-11-13, 00:04   #15
New member
 
ASEA Redox Hrvatska's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2013
Postovi: 13
ASEA Redox Hrvatska is on distinguished road
Zadani

Djelovanje Asea molekula na kožne bolesti.


ASEA Redox Hrvatska je offline   Reply With Quote
Nepročitano 21-11-13, 00:05   #16
New member
 
ASEA Redox Hrvatska's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2013
Postovi: 13
ASEA Redox Hrvatska is on distinguished road
Zadani

Gangrena na ruci oboljelog od diabetesa i djelovanje ASEA-e !

Impresionante la capacidad de regeneración con ASEA
TESTIMONIO EN LA PAZ, B.C.S.
ASEA Redox Hrvatska je offline   Reply With Quote
Nepročitano 21-11-13, 00:08   #17
New member
 
ASEA Redox Hrvatska's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2013
Postovi: 13
ASEA Redox Hrvatska is on distinguished road
ZadaniASEA Redox Hrvatska je offline   Reply With Quote
Nepročitano 18-02-14, 16:32   #18
New member
 
KRISTINA ZAGREB's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10
KRISTINA ZAGREB is on distinguished roadKRISTINA ZAGREB is on distinguished roadKRISTINA ZAGREB is on distinguished roadKRISTINA ZAGREB is on distinguished roadKRISTINA ZAGREB is on distinguished road
Zadani

Ja pijem aseu već tri mjeseca ( sa prekidima). Mogu reći da mi je puno pomogla. Osjećam se puno bolje, poletnije, sa više snage i volje. Odmorna sam, naspavana bez obzira kada legnem.
Mislim da mi je asea riješila i jedan veliki zdravstveni problem za koji su mi rekli da nema lijeka nego da se riješava dugotrajnom strogo određenom prehranom, najmanje dvije godine. Međutim ja sam taj svoj problem riješila za dva mjeseca jer na kontroli krvi doktorica nije mogla vjerovati da više nemam virus.
Za mjesec dana idem ponovo na kontrolu pa ću vidjeti da se nije problem slučajno vratio, ali sumnjam.
Osjećam da mi je imunološki sistem u top formi jer ni jednom nisam zakašljala ili kihnula ove zime. O gripi nema ni govora. Što je za razliku od prijašnjih godina pravo olakšanje.
KRISTINA ZAGREB je offline   Reply With Quote
KRISTINA ZAGREB, hvala ti na korisnom postu!
lucero (18-02-14)
Nepročitano 03-04-14, 08:28   #19
New member
 
Jadranka72's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2014
Postovi: 2
Jadranka72 is on distinguished roadJadranka72 is on distinguished roadJadranka72 is on distinguished roadJadranka72 is on distinguished road
Zadani

Ja je pijem tri mjeseca i rješila simptome menopauze, posebno valunge:)))
migrena se prorijedila, malo skinula i kilica....i ja imam više energije.... Nabavlja mi frend po najnižoj cijeni pa se nekako i može:))
Jadranka72 je offline   Reply With Quote
Nepročitano 02-05-14, 21:13   #20
New member
 
ASEA Redox Hrvatska's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2013
Postovi: 13
ASEA Redox Hrvatska is on distinguished road
Zadani

ASEA redox molekule povećavaju antioksidantnu učinkovitost glutationa za preko 500%! To znači da će Vaše tijelo sa ASEA-om stvarati i koristiti preko 5 puta više glutationa nego bez ASEA-e. Neki dodaci prehrani mogu se pohvaliti samo sa povećanjem od 30%-40% i te tvari nisu sastavni dio našeg tijela kao što je ASEA.
Bez dvojbe glutation je bitan za zaštitu našeg zdravlja i obranu protiv bolesti i starenja. Klinička istraživanja ljudi koji žive 100 ili više godina, su pokazala da je njihov nivo glutationa takav, kakav se obično nalazi kod 40-50 godišnjaka. Glutation je dakle najvažniji branitelj naših stanica.
Utvrdjeno je 71 zdravstveno stanje, odnosno bolest uzrokovana nedostatkom glutationa. Ako Vam se ovo čini nevjerojatno, razmislite, jer je ta lista sastavljena na osnovi znanstvenih istraživanja u recenziranim člancima.
Ovo je link: http://www.glutathionediseasecure.com/glutathione...
Lista je bila objavljena u travnju 2011 i nije potpuna, jer se iz mjeseca u mjesec dopunjuje. Danas se broj već popeo na 75.

NEZAVISNA ISTRAŽIVANJA POKAZUJU DA ASEA POVEĆAVA STANIČNU PROIZVODNJU, RASPOLOŽIVOST, ISKORISTIVOST ODNOSNO UČINKOVITOST GLUTATIONA ZA PREKO 500%


Zadnja promjena: Razlog: Reklama
ASEA Redox Hrvatska je offline   Reply With Quote
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 12:46 sati.

Iz ponude izdvajamo:

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0