Alternativa Forum

Upoznajte otrove!

Ovo je diskusija na temu Upoznajte otrove! u podforumu Ostalo
Na europskom tržištu postoji najmanje 100.000 kemijskih sastojaka koji se koriste ...

Natrag   Alternativa Forum > Opasno za vaše zdravlje > Ostalo

Alternativa Forum


Ostalo Ostali otrovi

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 06-05-09, 20:16   #1
Administrator
 
Spring's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 5,816
Spring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond repute
Spring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond repute
Warning Upoznajte otrove!

Na europskom tržištu postoji najmanje 100.000 kemijskih sastojaka koji se koriste u proizvodnji. Vrijeme je pokazalo da neki nisu bezopasni kako nam se činilo. Primjer je teflon bez kojeg je život nezamisliv.

Sada već znamo: otrovi su među nama! U nekim slučajevima, riječ je o supstancama sa kojima smo svakodnevno u dodiru, budući da se kriju u kozmetici, igračkama, posuđu, sredstvima za čišćenje, daskama za peglanje, namještaju, odjeći, podovima, lamperijama. Nekad su to kemijske materije, neophodne u proizvodnim procesima, koje se oslobađaju postepeno i truju okolinu na duže staze. Postoje i kemikalije čija toksičnost još nije dovoljno ispitana a one su se, ipak, na ovaj ili onaj način, našle u prehrambenom lancu.

Vrijeme je, dakle, da saznamo kako kemijski elementi utječu na zdravlje i životnu sredinu.

Politetrafluoretilen (PTFE) - Osnovni sastojak teflona toliko je kancerogen da je američka vlada krajem januara zatražila da se svi proizvodi, koji sadrže teflon (posude, tepisi, odjeća, pakovanja za hranu...) povuku iz upotrebe!

• Nedavna istraživanja su pokazala da se Ptfe, koji je izazivao rak i organske poremećaje kod laboratorijskih životinja i u čijoj blizini nijedna ptica nije bila sigurna, nalazi u krvi gotovo svih Amerikanaca, uključujući trudnice! Visoko otporan na toplotu, pa stoga "neljepljiv", teflonska tava je bila kuhinjski san svake domaćice. Zar je iko mogao i pomisliti da mu je papagaj uginuo od svakodnevnog udisanja toksičnih teflonskih isparenja!

Ftalati - Služe za omekšavanje plastike, a ima ih i u medicinskoj opremi (kese za krv, maske za spavanje), podnim materijalima, kablovima i žicama, lakovima, bojama, samoljepljivim trakama, kozmetici.

• Pretpostavlja se da ftalati loše utječu na rad žlijezda koje proizvode hormone.

Fenoli - Najviše se koriste bifenol A (Bpa) i nonilfenol.

• Bpa se može naći u plastičnim bocama, kompjuterima, unutrašnjim dijelovima konzerve, zubnim plombama.
• Koristi se i za izradu providnih predmeta, na primjer kutija za pakovanje prehrambenih proizvoda.
• Nonilfenole srećemo u rastvorima za skidanje masnoća, antifrizu, lakovima, pesticidima, kemikalijama za obradu tekstila i kože, kozmetici.
• Smatraju ih krivcima za poremećeni rad žlijezda koje luče hormone.

Polietilen glikol (PEG) - Koristi se u sredstvima za rastvaranje ulja i masnoća, sprejevima za čišćenje rerni, ali i pojedinim preparatima za njegu tijela.

• Sumnja se da je kancerogen i da slabi imunitet.

Propilen glikol (PG) - Ovaj moćni rastvarač nezaobilazni je sastojak dezodoransa, mlijeka za skidanje šminke, zubne paste, losiona za posle brijanja i kozmetičkih proizvoda za kosu.

• Istraživači tragaju za dokazima da je spomenuti sastojak štetan za mozak, jetru, bubrege.

Natrijum laurilsulfat (NLS) i natrijum laurileter (NLES) - Koriste se kao deterdženti i komponente u šamponima za automobile, sredstvima za čišćenje podova i motora, pastama za zube, balzamima za kosu i šamponima koji proizvode veliku pjenu.

• Navodna toksičnost ovih supstanci zasad je sporna. Optužuju ih da nadražuju oči i oslabljuju imunitet.

Monoetanolamini (MEA), dietanolamini (DEA) i trietanolamini (TEA) - Sastojci koji se mogu naći u "pjenastim" preparatima, kao što su sapuni, šamponi i mirišljave kupke.

• Od njih nastaju nitrosamini, kancerogene supstance opasne za jetru.

Triklosan - Sastojak s antibakterijskim djelovanjem, čest u deterdžentima za posuđe i podove, sapunima, dezodoransima, losionima, kremama, pastama za zube.

• Njegova najveća "krivica" je u tome što je po molekularnoj strukturi i kemijskom sastavu sličan ozloglašenom dioksinu, jednoj od najtoksičnijih supstanci koje je proizveo čovjek. Pored toga što je kancerogen, dioksin uzrokuje teška oštećenja jetre i bubrega.

Nitrosamini - Sastojci, koji se dobivaju vulkanizacijom gume, povećavaju elastičnost i otpornost proizvoda kao što su kondomi ili luftbaloni. Sumnja se da su kancerogeni i štetni za jetru.

Formaldehid

Američka vlada 10. lipnja objavila je izvješće u kojem je formaldehid, jedan od sastavnih komponenti kozmetičkih proizvoda, posebno laka za nokte i proizvoda za ravnanje kose, svrstala u kancerogene tvari. Kao potencijalna kemijska tvar koja može dovesti do nastanka raka naveden je i stiren, jedan od sastojaka plastičnih i gumenih proizvoda, piše The Independent.


Iako su kupci upozoreni i obaviješteni o određenim mjerama koje im mogu pomoći da izbjegnu štetni utjecaj kemikalija, The New York Times izvještava kako su stvarnom riziku podložniji oni koji rukuju s opasnim kemikalijama u procesu industrijske proizvodnje.
Formaldehid se nalazi u proizvodima od šperploče, djelomično papira, plastike kao i u lakovima za nokte, odstranjivačima laka za nokte i proizvodima za ravnanje kose.


Brazilian Blowout, skupocjeni tretman za kosu kojemu se podvrgla i glumica Jennifer Aniston, od nedavno se nalazi pod vladinim nadzorom jer sadrži 12 posto formaldehida. Nakon što je zaprimila pritužbe mušterija i stilista o opeklinama na nosu grlu i očima, poteškoćama s disanjem te gubitkom kose kao posljedicom uporabe proizvoda, vladina organizacija Health Canada provela je testove i rezultate o štetnosti proizvoda objavila prošle godine.


Izvješće američke vlade o poznatim ili potencijalnim kancerogenim tvarima možete pročitati ovdje.

Spring je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
lucero (02-12-09), nara (18-09-09), odel (25-09-09), zero_point (23-12-11)

Nepročitano 31-05-09, 14:44   #2
Alternativa addict
 
Mirror's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Postovi: 131
Mirror is just really nice
Mirror is just really niceMirror is just really niceMirror is just really niceMirror is just really niceMirror is just really niceMirror is just really niceMirror is just really nice
Zadani

E odoh ja na selo cim zavrsim fax! :D
Uzmem jednu parcelu,gajim svoju bastu i imam ovcicu i od nje dobijem vunicu! Hehe nesto moram iskombinovati ;)
Mirror je offline   Reply With Quote
Nepročitano 31-05-09, 21:12   #3
Administrator
 
Spring's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 5,816
Spring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond repute
Spring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond repute
Zadani

1.Tea lauryl sulfate – kemikalija koja je zbog svoje kancerogenosti zabranjena u Europi za upotrebu u proizvodima osobne njege, a može izazvati i hormonalne poremećaje.

2. Hydroquinone – ovaj sastojak ne bi se smio koristiti niti na ljudima ni na životinjama jer je poznati kancerogen i otrovan je za jetra, krv, pluća, dišne i reproduktivne organe.

3. Ethyl Acetate – je vrlo toksična kemikalija koja se upotrebljava u kozmetici, ali i u proizvodima za skidanje boje. Ovaj sastojak nikako nemojte stavljati na svoje tijelo, a pogotovo ne na lice!

4. Methyl, Propyl, Butyl i Ethyl Paraben – su konzervansi koji prvenstveno produžuju rok trajanja proizvoda, a koriste se često iako se zna da se radi o otrovima. Parabeni mogu uzrokovati mnoge alergijske reakcije i osipe na koži.

5. Imidazolidinyl Urea i Diazolidinyl Urea – uz parabene najčešće korišteni konzervansi, dobivaju se iz životinjskog urina, a prema Američkom društvu dermatologa osnovni su uzrok dermatitisa.

6. Sodium Lauryl Sulfate – sintetička supstanca koja se koristi u šamponima zbog njezine sposobnosti pjenjenja. SLS uzrokuje iritacije očiju, osipe na koži, ispadanje kose, perutanje vlasišta slično prhuti, ali i alergijske reakcije. SLS je deterdžent koji uzrokuje ozbiljnu prijetnju našem zdravlju. Osim u šamponima, upotrebljava se i u sredstvima za čišćenje podova i u odmaščivačima. Istraživanja pokazuju da izlaganje SLS-u može uzrokovati oštećenja očiju, depresiju, otežano disanje, proljev ili ozbiljnu iritaciju kože. Naše tijelo nakon izlaganja SLS zadržava do pet dana, ali tragovi se zadržavaju na srcu, plućima, jetrima i mozgu.

7. Sintetičke boje – Sintetičke boje su česti uzročnici raka, a dobivaju se iz ugljena. Izbjegavajte kozmetiku koja sadržava sintetičke boje!

8. Sintetički mirisi/parfemi – mogu u sebi sakrivati i do 200 raznih sastojaka, a na deklaraciji će samo pisati – parfem. Neki problemi koje mogu uzrokovati su glavobolje, nesvjestica, osip, hiperpigmentacija, kašalj, povraćanje, iritaciju kože i mnoge druge.

9. Triethanolamine (TEA) – u kozmetici se upotrebljava kako bi regulirala Ph, a s druge strane uzrokuje iritacije kože, isušenost kože i kose, te može biti toksična ako se upotrebljava tijekom dužeg vremenskog perioda.

10. Talc – osnova za baby puder, makeup i punilo za kreme, prema nekim je istraživanjima povezan s rakom jajnika, kancerogen je ukoliko se udiše, te može uzrokovati razne alergijske reakcije.

11. Toluene – kancerogena tvar koja se najčešće koristi u lakovima za nokte, raznoj kozmetici, bojama i u naftnoj industriji kao dodatak prilikom miješanja benzina. Toluene je u većim koncentracijama toksičan narkotik.

Spring je offline   Reply With Quote
Nepročitano 31-08-09, 20:20   #4
Banned
 
nano's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Postovi: 118
nano is just really nice
nano is just really nicenano is just really nicenano is just really nicenano is just really nicenano is just really nicenano is just really nice
Zadani

a floridi?
nano je offline   Reply With Quote
Nepročitano 18-09-09, 12:27   #5
Administrator
 
Spring's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 5,816
Spring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond repute
Spring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by nano Pogledaj Post
a floridi?
Pa naravno! (Lista nije potpuna. Otrova ima koliko hoćeš!)

Spring je offline   Reply With Quote
Nepročitano 21-09-09, 22:12   #6
Banned
 
nano's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Postovi: 118
nano is just really nice
nano is just really nicenano is just really nicenano is just really nicenano is just really nicenano is just really nicenano is just really nice
Zadani

popunimo liste! :) (a okupljena masa odusevljeno klice:takoo jeee!)
kako je ono pejakovic pjevao...otrova,otrova dajte svimaaa...:))
nano je offline   Reply With Quote
Nepročitano 24-09-09, 22:07   #7
Administrator
 
Spring's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 5,816
Spring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond repute
Spring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond repute
Zadani

OTROVI U KUĆANSTVU


Gdje se sve skrivaju otrovi s kojima živimo?

Osim što svaki dom, koliko god ga čistili, vrvi od bakterija i prljavštine, on je također pun toksičnih kemikalija, koje mogu naštetiti zdravlju djece, ali i odraslih.
U jednoj od najrazvijenijih zemalja svijeta, SAD-u, od 80.000 kemikalija koje se učestalo koriste još od 40-tih godina proteklog stoljeća, samo je njih 5% testirano kako bi se ustanovio njihov utjecaj na zdravlje ljudi! Pritom, većina proizvoda koji sadrže neispitane toksične tvari ima i svoje manje opasne ili potpuno bezopasne, prirodne inačice. To vrijedi za sve - od PVC zavjese u kupaonici do posteljine.

Kada otrov ima cvjetni miris

Na prvom mjestu po opasnosti je travnjak ispred vaše kuće. Upravo zato, prije nego što pustite dijete da se igra i sjedi na travi, razmislite koliko ste i kakve pesticide ili herbicide prskali po svom travnjaku. Nekoliko je znanstvenih istraživanja pokazalo kako herbicidi i pesticidi imaju djelovanje slično hormonima, pogotovo kod male djece.
Osim toga, izloženost ovim toksičnim kemikalijama povećava opasnost od karcinoma ili neuroloških stanja kao što je Parkinsonova bolest. Stoga, ako ste ljubitelj roštiljanja u svom dvorištu i imate malo dijete ili kućnog ljubimca, koji stalno trčkara i valja se po zelenoj površini, razmislite je li vam važnije imati najljepši travnjak u susjedstvu ili vam je zdravlje obitelji ipak na prvom mjestu.

Opasnost vreba ispod sudopera

Većina ljudi upravo ispod sudopera drži cijelu paletu sredstava za čišćenje, kojima se služimo pri uklanjanju prljavštine, prašine, kamenca i ostalog. Sredstva za čišćenje nam pomažu da se riješimo nekih opasnosti za zdravlje, no sama po sebi predstavljaju još veću opasnost. Sredstva kojima ribamo pločice, parkete, laštimo drveni namještaj i peremo suđe ili prozore puni su toksina. Većina njih može imati opasne posljedice po zdravlje, osobito kada su u pitanju dišni putovi, pa su tako sredstva koja sadrže puno klora znanstvenici doveli u vezu s vjerojatnošću nastanka astme.

Stoga se preporučuje zamjena postojećih, snažnih sredstava za čišćenje njihovom blažom ili potpuno prirodnom verzijom. Činjenica je da onaj tko redovito čisti svoj dom ne treba hard core sredstva za čišćenje, jer toliko prljavštine ipak nema u našim domovima, a korištenjem prirodnih sredstava za čišćenje eliminirat ćemo udisanje štetnih kemikalija.

Otrovne igračke

Tko bi uopće pomislio da kutija s dječjim igračkama skriva bezbrojne opasnosti za zdravlje najnježnijeg člana vaše obitelji? Najveća prijetnja za zdravlje su igračke bojane sredstvima koje sadrže olovo. Većina djece, pogotovo u manjoj dobi, većinu svojih igračaka stavlja u usta, pa postoji velika opasnost od direktnog trovanja.

Dosad je najviše pritužbi bilo na igračke proizvedene u Kini, zbog čega su se u čitavom svijetu s tržišta povlačile ogromne količine kineskih igračaka. Osim provjerom kemijskog sastava igračaka, dijete možete zaštititi i tako što ćete ga naučiti da redovito pere ruke, kao i da ga odviknete od stavljanja igračaka u usta.

Čudovišta iz ormara

Tko bi rekao da se toksini skrivaju i u ormaru! Međutim, ako dio svoje odjeće nosite na pranje u kemijsku čistionicu ili koristite vrećice protiv moljaca, kada otvorite vrata ormara koji je čitavo vrijeme zatvoren, udahnut ćete gomilu otrovnih tvari.

Sredstva protiv moljaca zapravo su izrazito toksične kemikalije, koje mogu štetno djelovati na nervni sustav, a ako dijete proguta kuglice protiv moljaca, to može dovesti i do smrti.

Isto tako, udisanje kemikalija koje se nakupljaju u zatvorenom ormaru dugoročno povećava vjerojatnost oboljenja od karcinoma. Zbog toga stručnjaci preporučuju korištenje prirodnih sredstava, koja jednako učinkovito tjeraju moljce od vaše odjeće, kao što su suha lavanda ili blagi proizvodi od cedra.

No, što je s odjećom iz kemijske čistionice? Na laboratorijskim je životinjama dokazano da harbor perchloroethylene, kemikalija koja se najviše prilikom kemijskog čišćenja odjeće, uzrokuje rak. Zbog toga je preporuka minimalizirati kemijsko čišćenje odjeće, a ako imate odjeću koju morate čistiti na taj način, po povratku iz čistionice obavezno je izvadite iz vrećice i ostavite da se prozrači.

U zagrljaju kemikalija

Prosječna osoba čak jednu trećinu svog života provede u krevetu. Problem je u tome što većina madraca sadrži kemijske tvari poznate kao PBDE, koje su u većini zemalja Europe zabranjene još 2004. godine. One ugrožavaju imunološki sustav, a pojedina ih istraživanja povezuju i s razvojem karcinoma, kao i sa smanjenom inteligencijom kod djece. Madraci također mogu sadržavati i formaldehid, kao i benzen, koji također imaju kancerogeno djelovanje na ljudski organizam. Srećom, uvijek postoji alternativa. Svoj madrac možete zamijeniti zdravijom inačicom, proizvedenom od organskih materijala, kao što je organski pamuk ili vuna.


Toalet vaše mace

U kutiji u kojoj vaša maca vrši nuždu nalaze se kemikalije koje mogu ozbiljno oštetiti vaša pluća i uzrokovati rak. Svatko tko je barem jednom čistio mačji WC zna da se pri tom procesu iz kutije podigne oblak prašine koji sadrži štetne kemikalije.
Pijesak za mačke koji sadrži kemikalije možete zamijeniti ekološkom verzijom, odnosno „pijeskom"' napravljenim od kukuruza, žita, cedra ili borovine. Isto tako, jako je važno mačji WC staviti na prozračno mjesto.

Izvor:
http://www.biosvijest.com/

Spring je offline   Reply With Quote
Nepročitano 24-09-09, 22:15   #8
Administrator
 
Spring's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 5,816
Spring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond repute
Spring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond repute
Zadani Fluorid

Kaže i kako su ruski istraživači objavili da pacijenti sa zubnom fluorozom boluju od poremećaja živčane aktivnosti i disfunkcije mozga.

Kinezi su pak 1995. objavili da fluorid snižava kvocijent inteligencije u djece. Fluorid napada imunološki sustav i tako nastaju autoimune bolesti. Rak, reumatoidni artritis, skleroza...

Učinci fluorida na štitnjaču koja regulira metabolizam mogu uzrokovati beskrajne probleme po cijelom tijelu. Zabilježeno je 400% povećanje raka štitnjače u San Franciscu kad je njegova voda bila fluoridirana.

Fluorid je, kaže, otpadni produkt aluminijske industrije, a koristio se u otrovu za štakore. Nacisti su fluorid stavljali u vodu za opskrbu koncentracijskih logora kako bi zarobljenima ''suzbijali'' um. Itd itd...

Pročitajte više ovdje

Spring je offline   Reply With Quote
Spring, hvala ti na korisnom postu!
zoricab (25-09-09)
Nepročitano 25-09-09, 06:58   #9
Alternativa addict
 
nara's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Postovi: 390
nara has much to be proud ofnara has much to be proud ofnara has much to be proud ofnara has much to be proud of
nara has much to be proud ofnara has much to be proud ofnara has much to be proud ofnara has much to be proud ofnara has much to be proud of
Zadani

strašno ramya pa da ne peremo zube više... što više čitam neke stvari na forumu sve me više obuzima želja da se preselim na neku planinu sagradim brvnaru i živim kao naši prapra...lov,ribolov,poljoprivreda.... pa otrova ima svugdje počev od zraka a dalje i da ne pričam...a možda smo mi postali već malo imuni na njih?
nara je offline   Reply With Quote
Nepročitano 25-09-09, 07:55   #10
urug
 
RED PILL's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Postovi: 15,340
RED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond repute
RED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond reputeRED PILL has a reputation beyond repute
Hi!

Citat:
Originally Posted by nara Pogledaj Post
strašno ramya pa da ne peremo zube više... što više čitam neke stvari na forumu sve me više obuzima želja da se preselim na neku planinu sagradim brvnaru i živim kao naši prapra...lov,ribolov,poljoprivreda.... pa otrova ima svugdje počev od zraka a dalje i da ne pričam...a možda smo mi postali već malo imuni na njih?
ne treba se seliti i bježati, već izbaciti iz uporabe neke stvari za koje znamo da su štetne i bez kojih možemo živjeti...npr. postoje paste za zube bez fluora...

na neke stvari smo već vjerojatno imuni, a od nekih ne možemo nigdje pobjeći (npr. zračenja...), ali se možemo koliko toliko zaštiti ili ih neutralizirati...više o tome imaš na temama Geopatogena sevanja i na http://www.alternativa-forum.com/org...elm-reich.html

RED PILL je offline   Reply With Quote
Odgovor

Tagovi
otrovi

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 16:43 sati.
Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0