Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Post (http://www.alternativa-forum.com/post/)
-   -   Biti Bretarijanac (http://www.alternativa-forum.com/post/10219-biti-bretarijanac.html)

Gaika 09-06-17 11:40

Biti Bretarijanac
 
Nije da jesam ( jos ) ali postajem ( ili nestajem ) :smile_giggle:.
Nije to niti odluka niti namjera, vise je potreba, poziv.
Nije cak niti jednak osjecaj kao kada sam prije 26 godina prestala jesti meso ali postoji poveznica. Puno puta su mi ljudi na moje objasnjenje zasto ne jedem zivotinje stavljali pod nos argumente da su i biljke zive i svaki put bi odgovirla da mogu zivjeti da ne jedem uopce tako bi i uradila, pa eto mozda i mogu. Nemam odgovor na to jos ali imam namjeru krenuti putem bez odgovora ali ne bas tako slijepo, naime ono sto duhovno bretarijanstvo jest, identicno je duhovnosti koju oduvijek osjecam. Dakle, kao da sam samu sebe pronasla i jednostavno osjecam da moram krenuti tim putem ma kako se cinio teskim.
Ne tvrdim nista, ne tvrdim da sam bolja, da sam pametna, da sam luda, glupa, da sam neobicna, obicna...sve od toga moze biti a i ne mora :smilie_smile:. Uglavnom, puno sam razmisljala o mogucim posljedicama, od neuspjeha do mogucih zdravstvenih problema i svakako cu stati ako osjetim da to nije dobro za mene u bilo kojem smislu.
Eto, ako netko ima iskustva, dakle iskustva a ne misljenja tipa to je glupost i ako nekoga zanima je li moguce uopce tako nesto, tu sam da podjelim svoje iskustvo.
Ja sam svakako jucer krenula ovim neobicnim putem, jest prvi je korak ali nije to uopce tako lagani korak. E pa sretno mi!

Jesam 09-06-17 13:48

Javljaj kako ti ide. :thumbs:

Ja bih isto najradije da mogu ne jesti jer mi je to ogromno opterećenje u kojem ne vidim nimalo smisla, ali bojim se da nisam još za to sposobna. Bit će jednom na astralu ... tamo nam više neće trebati. :smilie_smile:

Gaika 11-06-17 15:12

Nevjerojatno ali ono sto sam mislila da ce biti najveci problem uopce ne postoji. Dakle, osjecam se super, uopce nemam osjecaj gladi, energije imam cak malo i vise, mjerim tlak svaki dan i on je sasvim normalan. Zasada, evo tri puna i jos pola jednoga dana bez hrane, vodu i sokove pijem jer mislim da ipak treba ici malo lakse, postepeno, onako kako osjecam da treba. Jedino je neobicno bez rituala vezanih uz obroke, bez kupovine...jucer smo bili u kupovini...niti jednu jedinu namirnicu, niti jedan jedini okus nisam pozeljela. Svakako nastavljam, do kada...vidjet cemo. :D

Gaika 13-08-17 05:52

Sest dana sam postila, nisam niti zadnji dan osjecala glad niti sam se osjecala lose ali ocito nisam bila psihicki spremna. Naime neke dogadjaje nisam zeljela prozivjeti u tom superdobrom raspolozenju jer bi tada bila pretolerantna. Zeljela sam osjetiti izdaju u punom smislu da se ne dovedem u situaciju da ostanem tamo gdje sam zaglavila slucajno. Moguce krivi izbor, ne znam, uglavnom cim se malo sredim vracam se natrag na svoj put :D I da, ono sto je vazno ja ni sada ne osjecam glad, jedem jednom na dan i to oko 18 sati kad umorna dodjem s posla, cisto da se nagradim, da uzivam.


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 03:12 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0