Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Priroda (http://www.alternativa-forum.com/priroda/)
-   -   Mjesec (http://www.alternativa-forum.com/priroda/7774-mjesec.html)

riječanka 20-08-13 09:23

Citat:

Originally Posted by Jesam (Post 375270)
Sjećam se da su ga bombardirali sa zemlje prije koju godinu (ne znam točno čime) ali kažu da je zvonio (rezonirao) ko šuplji limeni lonac, što ne bi bilo moguće da se radi o kompaktnom svemirskom tijelu sastavljenom od stijene ili čegaveć.Jep, ako govore istinu...

flok 20-08-13 10:30

e i sad ako je to istina da rezonira ka nekakvo tijelo koje je umjetno..ko je tu lud? Sta radi taj "satelit"? Dali on stvarno ka sta je Qiqe kaze odnosno Icke sputava svijest? Ako je umjetan,ko ga je stavija kraj nase zemlje?i zbog cega? Wtf

Gnosis 20-08-13 12:31

Citat:

Originally Posted by flok (Post 375236)
kako mislis da se rotira jednom po orbiti?

mi sa zemlje vidimo uvik istu stranu mjeseca.pa po toj logici se da naslutit da se on ne rotira. :smile_wondering:

jeli ta sinhrona rotacija znaci ako bi gledali sa mjeseca zemlju da bi vidili uvik istu stranu nase planete zemlje? ili? pojasni laicki..
:smile_wink:

Evo laički :smile_nod:
Mesec se okreće oko svoje osi, a period rotacije mu je
podjednak koliko i period revolucije(vreme potrebno da tako da igrom slučaja, mi vidimo samo
njegovu jednu stranu 27 ,35 -28 dana . Situacija nije ista i s drugim nebeskim tijelima- recimo zanimljivo je da je Venerin period rotacije dulji od perioda
revolucije pa je njezin dan (243 dana) dulji nego njezina godina (224,7 dana)
Ja sam prvi za 'teorije zavere ' ali u ovu oko meseca ne verujem ....ili ok , ako ćemo u teorije zavere jedna kaže da je Mesec izazvao veliki Biblijski potop (tj. dolazak meseca koji je od tada 'zapeo ' u gravitacionom natezanju sa zemljom )
Ko što reče svako ima pravo na svoje mišljenje -evo mesečeva 'rotacija oko zemlje

http://eskola.zvjezdarnica.hr/osnove...ceva-rotacija/

Gnosis 20-08-13 13:02

Citat:

Originally Posted by Jesam (Post 375270)
Sjećam se da su ga bombardirali sa zemlje prije koju godinu (ne znam točno čime) ali kažu da je zvonio (rezonirao) ko šuplji limeni lonac, što ne bi bilo moguće da se radi o kompaktnom svemirskom tijelu sastavljenom od stijene ili čegaveć.

Ne tvrdim da znam sve i ovo me je stvarno iznenadilo NASA jeste bombardirala mesec :smile_surprised: i pri tome prekršila hrpu ugovora i uz to kontaminirala površinu -da li je mesec rezonirao -ne znam :confused-smiley-013(verujem u teoriju 'Šuplje Zemlje' pa što nebi bio i 'šuplji Mesec' ,hmmm možda je to bio pokušaj uništavanja dokaza na mesecu :smile_wondering::confused-smiley-013

Jesam 20-08-13 13:37

Mediji su objavili da su bombardirali navodno da vide ima li vode ili tako nešto super-glupo u što ni malo dijete ne bi povjerovalo.

Činjenica jest da je malo čudno zašto se nakon Armstronga nikad više nisu vratili na Mjesec ... takvo ponašanje baš nije slično čovjeku, tim prije što nije problem u novcima. Znamo da uvijek ima za njihove namjere, kakve god bile, a i tehnologija postoji. Dakle ...?

MadMax111 20-08-13 14:04

Citat:

Originally Posted by flok (Post 375279)
e i sad ako je to istina da rezonira ka nekakvo tijelo koje je umjetno..ko je tu lud? Sta radi taj "satelit"? Dali on stvarno ka sta je Qiqe kaze odnosno Icke sputava svijest? Ako je umjetan,ko ga je stavija kraj nase zemlje?i zbog cega? Wtf

Po meni,Icke je jeidni dao gotovo pa potpuno objasnjenje za sve neprilike na zemlji i sve sto se događalo,pa uključujuci i mjesec.
Pricaju legende dosta naroda kako je postojalo vrijeme prije mjeseca,a Zulu pleme njihovi mitovi čak pricaju o Chitauri bićima,reptilskog izgleda koji žive u mjesecu a mjesec sam opisuju da je šuplji ko jaje.

Sva ona sluzbena objasnjenja su stvarno smjesna,ali u vecini slucajeva,sluzbena znanost i je smjesna,stvorena samo da obmanjuje i iskrivljava percepciju svega.

Mjesec je prevelik za slabu zemljinu gravitaciju,razlicite velicine kratera,jednaka dubina,vibrira kao zvono,neki elementi na mjesecu su par milijardi godina stariji nego nas planet itd.

Jesam 20-08-13 15:28

NASA je u petak (9.10.2009.) oko 13.30 po hrvatskom vremenu prema Mjesecu lansirala dva projektila koji bi na njegovu južnom polu trebao načiniti krater dubine četiri i promjera 20 metara. Razlog za 'bombardiranje Mjeseca' je potraga za zalihama vode koje bi trebale služiti astronautima u njihovim budućim misijama. NASA želi dokazati kako tragovi vode postoje i ispod površine Zemljinog satelita.
...

Valja istaknuti kako Ujedinjeni narodi imaju dokument nazvan Outer Space Treaty, koji zabranjuje iskorištavanje Mjeseca i drugih tijela u svemiru, u bilo koje, osim miroljubive svrhe, no NASU i Amerikance taj sporazum očito previše ne brine, jer oni žele na površini mjeseca, koja je ionako puna kratera, 'napraviti' krater promjera čak 7,5 kilometara. Prema pisanju Examinera, to je čisto kršenje navedenog UN-ovog sporazuma, kojeg je potpisalo čak 125 zemalja te ratificiralo njih 98.

Prema Outer Space Treatyju zabranjeno je mijenjanje krajolika nebeskih tijela. 'Mjesec i druga nebeska tijela mogu se iskorištavati od strane vlada svih država, isključivo u miroljubive svrhe. Gradnja vojnih baza, instalacija i utvrđenja, kao i testiranje novih oružja te provođenje vojnih vježbi, izričito se zabranjuju', stoji u sporazumu UN-a.

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet...la-Mjesec.html

Jesam 20-08-13 15:37

Evo nešto na temu bombardiranja da se nađe voda (BTW, ima ih koji tvrde da mjesec ima i neku slabašnu atmosferu)...

Exploding a bomb on the Moon is against all international laws and treaties.

As for the water issue, this is yet another big lie. Almost every book about our solar system claims it is nearly a perfect vacuum. So how does water behave when exposed to a reduced atmosphere? The speed it evaporates (sublimates) is in proportion to the amount of atmosphere present. If a window blows out of a plane at 50,000 ft. water and blood will boil. And that's not even in a very good vacuum.

And here's what it all comes down to ­ water disappears completely in a vacuum. Therefore, the idea of NASA finding water on the Moon by exploding a bomb in a vacuum on the Moon is utterly ridiculous. Heat from the bomb combined with the vacuum will flash-evaporate any trace water so fast it cannot not be measured. No two ton bomb has ever exploded without generating tremendous heat, and this heat will blind infrared sensors. Long before the sub-lunar surface cools off to take a reading, any water will be long gone. So the idea of using a bomb to find water is wrong on many levels. Few people alive today remember what NASA said when the spent Lunar Landers were ejected and crashed into the Moon. NASA stated that the seismograph instruments the Apollo crew left behind showed that after a Lunar Lander crashed into the Moon, that it "made the Moon ring like a bell for more than 30 minutes." Would this same thing happen if the Moon were made of solid rock?

The Lunar Lander ascent stage weighed just 10,334kg. which is about the equivalent weight of an 11 ton truck.

The mass of the Moon has been calculated to be 7.36 1022 kilograms. That's a 7.36 followed by 22 zeroes.

So how could an 11 ton spacecraft, which weighs even less on the Moon because gravity is 1/6 that of Earth - make 7,360,000,000,000,000,000,000 kilograms of rock ring for half an hour? Who could believe this?

This appears to strongly prove the Moon MUST be hollow. And if the Moon is actually hollow, it will take far less to disturb its orbit than anyone currently realizes. How many millions of kilograms of force will bombing the Moon generate? We are not being told that figure. Disturbing the Moon's orbit may cause tidal waves and quite possibly Earthquakes in many zones around the Earth where edges of tectonic plates are already at or near the breaking point of sliding. The stress caused by a sudden shift in the Moon's gravitational pull could be a serious catastrophe. Who knows what it might do to the Yellowstonesuper-volcano which is already heating up and has made larger areas of Yellowstone park unusable.

Jesam 20-08-13 15:42

Strange Moon facts
 
Zanimljivi podaci o Mjesecu :smilie_smile:

http://www.bibliotecapleyades.net/luna/esp_luna_16.htm

Jesam 20-08-13 16:03

Još jedna stranica s odličnom slikom mjeseca na kojoj se vidi koliko je savršeno okrugao i gladak a krateri su svi vrlo plitki i iste dubine, kao da su samo obloga na nekoj vrlo tvrdoj površini.

http://spacestationmoon.blogspot.com...llow-moon.html


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 17:38 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0