Alternativa Forum

Kako se nositi s negativnim emocijama?

Ovo je diskusija na temu Kako se nositi s negativnim emocijama? u podforumu Psihički poremećaji
Citat: Originally Posted by queenN Imam i ja taj iz DMa ...

Natrag   Alternativa Forum > Bolesti i liječenje > Psihički poremećaji

Alternativa Forum


Psihički poremećaji Depresija, anksioznost, fobije, šizofrenija...

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 27-04-18, 09:05   #11
New member
 
zole's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2018
Postovi: 8
zole is on distinguished road
Zadani

Citat:
Originally Posted by queenN Pogledaj Post
Imam i ja taj iz DMa i tek kada sam pročitala ovu temu sam shvatila, počela sam ga uzimat početkom zime i ovo je prva zima nakon dugo dugo vremena koja je prošla bez velikih prehlada, gripa i depresija. Nije to sve sigurno samo od vitamina D ali za ovo zadnje sam sigurna da je pomoglo.

Jesam uvijek ima dobre savjete. Spoznaja da nešto nije u redu je prvi korak, sada te čeka rad na sebi i moraš se tome posvetiti.
Prije par godina sam si doslovno pisala popis stvari koje me "izvuku" i držala ga kao neki emergency tool kad bude loš dan. Ponekad su načini smješni ali treba tražiti što ti odgovara ;)
Ako nije baš tajna koje su to stvari koje su te izvlačile?
zole je offline   Reply With Quote

Nepročitano 27-04-18, 17:36   #12
Alternativa addict
 
Namaste ASC's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2012
Postovi: 304
Namaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant future
Namaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant future
Zadani

Kako je došlo vrijeme kada je največa energetska aktivnost elementa drveta, onda se počinje buditi i energija zmaja tako da sve ovo što se sada razvija u vama je djelovanje nakupljenog energetskog traga koji nije ni pravilno prreocesuiran niti je transformirani a sada je ovo vrijeme koje izrazito u svjensi nivo izlaze energetski naboji koji su se indentificirali kao ljutnja, bijes, ili ako primjetite da stee došli u poziciju da gledate svoj život kao da nema nade niti sam smisao. Oni koji gledaju život kao da su došli do kraja i da nemaju vipe što ponuditi pa im život postaje isprazan, sve to razvija sve veću ljutnju i tjeskobu koja svakako treba čim prije početi uzemljavati i transformirati jer će početi slabiti ne samo energiju u jetri već i u Ming Menu koji je Yang bubreg.

Ukoliko vam se počnu javljati sve intezivnije emocije koje se mogu gledati kao misli koje nas indentificiraju sa briigom onda svakako bilo bi dobro da počnete se vraćati u svoju referentnu polaznu točku odakle sve kreće. Kada ste okrenuti u sebe onda možete i da što bolje rezonirate sa svojim centrom biti koja će vas i dovesti ponovno u stabilno stanje.

Potpuno vas razumijem što vam se događa jer vi možda niste svjesni da svaki put kada se ne osjećate dobro da to niste vi već da se pokrenuo depersonalizirana ego struktura koja ima samo jedan cilj da se vi ne osjećate dobro jeer tako ćete početi da vam se spušta frekvencija pa tako vam i tjelo postaje podložno za ulazak niskih polja u vašoj realnosti.

Nemate potrebe biti zavidni ikome samo ovo gledajte kao da ste došli u jednu poziciju da je vrijeme da se počnete suočavati sa onim što vam je narušilo istinsku radost u vama. Kako je u drevnom taoizmu prednji dio čela oči centar sreće onda gledajte da li vam se na tom području javljaju intezivne okomite bore između obrva tj to je područje trećeg oka u točki gdje je cetar i sredina prednjeg medijalnog meridijana. Kako je ljutnja tuga u pokretu svakako onda takve i emocije vam izlaze jeer tijelo vas voli i želi da osvjestite sebe i svoje energ.naboje koji su počeli da se inteziviraju sada jer je največa energ. aktivnost jetre,iako to ne znači da nije ener. naboj i dalje bio tu samo ga niste bili toliko svjesni kao sada.

Kako ste spomenuli toksična uvjerenja među kojima je tu i stid onda svakako vam sugeriram da bi bilo dobro da počnete raditi na centriranju i na jačanju tonificiranju jetre kako bi mogla da bude dovoljno jaka kako vam ne bi slabila slezenu, gušteraču i želudac.

Ukoliko želite možete mi se javiti da osobno popričamo jer svakako razumijem vas da vam nije lako, ali bitno je samo da znate jedno uvijek se pitajte kako se osjećate ako se ne osjećate dobro tada vama taj trenutak vlada linearna ego struktura a vi niste u sadašnjem trenutku znači da ste u indentitetu žrtve koja može biti ili u pršlosti ili u budućnosti nju bi trebali osvjestiti i prestati se indentificirati sa njom jer vi ste veoma moćno biće samo trebate svoju svijest spustiti iz glave u tijelo. Emocije su energetska kategorija i sa njima treba raditi kroz fizičko tijelo preko mentala, jer ako ne radimo na tijelu samo ćemo ojačati mentalno tijelo Chittu. Vjerujem da sam vam pomogao. Neka vam je uvijek osmijeh na licu, u vama i oko vas:)
Lijep pozdrav i svako dobro :)


Sve dolazi u tišini, sve nestaje u tišini...
namasteasc@gmail.comPodijeli post!

Namaste ASC je offline   Reply With Quote
Namaste ASC, hvala ti na korisnom postu!
zole (28-04-18)
Nepročitano 27-04-18, 22:00   #13
New member
 
queenN's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2015
Lokacija: III
Postovi: 46
queenN is a jewel in the rough
queenN is a jewel in the roughqueenN is a jewel in the roughqueenN is a jewel in the rough
Zadani

Citat:
Originally Posted by zole Pogledaj Post
Ako nije baš tajna koje su to stvari koje su te izvlačile?
Nije tajna ali nije ništa spektakularno. Zaista neke "banalne" stvari tipa sunčanje, čitanje, glazba, pisanje itd. baš uživanje prema interesima. Ovisi o danu i raspoloženju. Danas nisam radila ništa pametno, kada mi je dosta stresa i obaveza sjedim satima kraj prozora i ne radim ništa kao danas. Spontano sam još davno počela meditirati i zaista osjetila instanta poboljšanja u raznim područjima života.

Pisanje o svemu što se događa mi je odličan ispušni ventil, pražnjenje uma. Možeš početi zaista sa sitnicama ali da osjećaš kako to radiš zbog sebe i svog stanja, kako bi ti bilo bolje.

Učenje o alternativnoj medicini i raznim tehnikama me uvijek samo guralo naprijed, isprobala sam razne tehnike. Mislim da ovdje ima sigurno stručnijih od mene da ti preporuče nešto konkretnije ;)


What is now proved was once only imagined.
William BlakePodijeli post!

queenN je offline   Reply With Quote
queenN, hvala ti na korisnom postu!
zole (28-04-18)
Nepročitano 30-04-18, 11:29   #14
Alternativa addict
 
Namaste ASC's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2012
Postovi: 304
Namaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant future
Namaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant future
Zadani

Treba biti svjestan kada imamo emocije koja nas vode prema destrukciji mi ne možemo nikako drugačije nego energetski raditi na njima jer one su ništa drugo nego velika količina kontrahirane zaključane eenergije koja se počela izvlačiti u svjesni nivo. I baš radi toga i jesam se javio da osoba ako se osjeća emocionalno loše, depresivno, iscrpljeno koliko god je odlično čitati, glazba, pisanje nikako u tom trenutku ne bih ništa sugerirao od toga jer bi se stvorio kontraefekat tj samo još dublji proces potiskivanja koje isamo još više ojačavalo poziciju kod te osobe

Kako vidim da ovdje ćesto ljudi se povezuju sa procesima transformiranja a ne znaju što rade bolje nemoje meditirati ako ste depresivni, tužni ili ljuti jer to što vas razara treba izači van kroz meditaciju ćete isto početi nesvjesno pitiskivati. Ako se uhvatite da samo zujite ili buljite, gledate u prazninu ništavilo, to je samo pokazatelj da vam se tijelo želi konektirati napuniti energijom jer imate neka polja koja vam uzimaju veliku količinu energije, stvaraju procijepe odakle i ulaze razni toksični naboj koji ako nismo svjesni vrlo brzo će nam se napuniti pluća jer pluća nisu tu da bi disali sa njima već da bi zagrijavali energiju koju unosimo iz zraka kao i samo zagrijavanje i prcesuiranje

Tijelo treba prirodno prodisati, nikako ga ne prisiljavati i opterečivati ako mi nsimo spremni Što se tiče sunčanja to je već jedna druga kategorija i nju bih uvijek sugerirao ali opet ne da se sunča koliko je bitno da se nalazimo na otvorenom prostoru na zraku Sugeriram da je osoba što dublje u prirodi u šumi, u blizini prirodnog vorteeksa, blizu potoka, ako je u blizini bilo kakva voda , rijeka, more, planina bilo što samo da je što manje sintetičkih objekata koji je načinjem od ruke čovjeka, jer će nam opet uzimati potrebnu životnu energiju.

Svakako veoma je bitno razumijeti što znači „ispušni ventil“, jer to isto može biti dvosjekli mač tj proces rekreiranja, jer opet govorimo o emocijama koje su energetska kategorija znači mi ne možemo sa destruktivnom energijom raditi dugotrajni efekat izbacivanja ako neđemo imati kasnije pravilno procesuiranje, transformiranje i centriranje je će mo opet imati kodiranje i indentificiranje.

Tek kada je uzemljimo mi možemo razvijati onaj dio koji je vezan za izražavanje naših emocija kroz kreaciju pisanje, glazbu, hobije jer ćemo početi imati i onaj predivan osjećaj inspiracije kreativnosti jeer se oslobodila duša, počeli smo opet da živimo.
uzemljavanje je proces koji se sastoji od nekoliko segmenta i svakako to ne znači da ćemo hodati šumom bosi i uzemljavati se kako večina gleda na to, ili kroz gledanje u sunce jer baš suprotno samo ćemo početi osvješćivati još više ono što imamo u sebi emocionalno smeće tako da poztrebna je energetska detoksikacija nikako ne potiskivanje. Tek tada ćete sami spoznati da mikroz pravilnu transformaciju možemo iz
tuge, žalosti i depresije transformirati negativan energetski naboj u nadahnuće, insipiraciju ili budući da je ljutnja tuga u pokretu onda će se početi stvarati iz ljutnje, bijesa motivacija koja je vezana za jetru A kako je sada ciklus jetre onda je ovo vrijeme za mnoge veoma neugodno i teško.

Također jako je bitno biti svjestan sebe i radi toga ako si doista spreman raditi na sebi prvo se potrudi, sve se nalazi u tebi, a ti samo trebaš doći do pravog alata Zole i ne kroz pokušavanja već kroz intuiciju. Jako je lijepo da ovdje ima puno divnih ljudi koji ti žele pomoći poput QueenN što znači da nisi sami slobodno ako imaš bilo kakvo pitanje možeš mi se osobno javiti.

Lijep pozdrav i svako dobro


Sve dolazi u tišini, sve nestaje u tišini...
namasteasc@gmail.comPodijeli post!

Namaste ASC je offline   Reply With Quote
Namaste ASC, hvala ti na korisnom postu!
zole (01-05-18)
Nepročitano 01-05-18, 20:27   #15
Guru
 
dido's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2014
Postovi: 1,454
dido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond repute
dido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond repute
Zadani

Namaste, meni tako "sjeda" tvoje pisanje. Baš svaki put rado pročitam tvoje postove. Hvala na savjetima i informacijama!
dido je offline   Reply With Quote
dido, hvala ti na korisnom postu!
Namaste ASC (04-05-18)
Nepročitano 04-05-18, 19:24   #16
Alternativa addict
 
Namaste ASC's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2012
Postovi: 304
Namaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant future
Namaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant future
Zadani

Hehe hvala dido jako mi je drago da se možeš pronaći u tekstovima koji ponekad možda i zvuče ili izgledaju neobično, ali kada malo počnemo bolje razumijeti prirodu našeg postojanja i onaj pojam mikrokosmosa i makrokosmosa, sve je u nama i sve je oko nas, mi sve sve i mi smo ništa.

No bitno je razumijeti da ništa nije ništa već to je puno više to je Velika praznina ili taoistički pojam za Wu Ji. Danas se jako puno govori o tome pojmu ali često se ne razumije, jer kako bi mogli razumijeti u kojem je duhu pisano kada nismo ni svjesni sami sebe i svojeg postojanja. Ista stvar je i sa mislima koje nas često opsjedaju pa tako da veoma je bitno da se pitamo sami u sebi kako se JA doista osjećam.

Naš pravi orginalni Ja koji dolazi iz neuvjetovanoga polja, koje i je pokazatelj naše Biti.
Naše biće je puno više nego samo da smo napravljeni od krvi i mesa.I glavni fokus zato i treba početi biti fokus u nas iznutra a unutra se nalaze i emocije koje su energetske kategorije koje ćesto nerazumijemo i onda kada se nešto počinje događati mi se počinjemo boriti a to je opravo suprotno od onoga što trebamo činiti a to je da postanemo unutrašnji promatrač i to da idemo kroz Wu JI pozciju ništavila jer dokle god imamo energetski naboj tj smeće u sebi na nas se ljepi sve, ulaze u naše podsvijesno i razne indentifikacije i projekcije a sve jer nismo centrirani u sebe i onda se može uči u naš sustav i početi djelovati kroz razne kreacije uma koje mi doživljavamo kao misli.

Tek kada počnemo ulaziti u polje komunikacije sa Wu Ji koja i je naša referenta točka nulte vrijednosti na nas se neće ništa ljepiti tj i da dođe u naš sustav otići će tako da jako mi je drago dido da kroz ovakav način razmišlajnaj ulaziš u zonu mudrosti jer počinjeg gledati stvari iz puno dublje perspektive koja ulazi u metafiziku.

Lijep pozdrav i svako dobro :)


Sve dolazi u tišini, sve nestaje u tišini...
namasteasc@gmail.comPodijeli post!

Namaste ASC je offline   Reply With Quote
Nepročitano 04-03-19, 14:03   #17
tragam...
 
Olio's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: ne znam gde sam
Postovi: 5,546
Olio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond repute
Olio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond repute
Zadani

Nevezano za prethodne postove, ali ime teme je odgovarajuće.
Svakome od nas može se desiti da vas neko u trenutku povredi toliko da vam dodje da ga "počastite" najraznovrsnojim psovkama i uvredama.
Kako to kontrolisati? Postoje čitave studije o psovkama. Neki narodi skoro i da nemaju psovke, dok drugi jednostavno imaju prebogat vokabular psovki. Dovoljno je gledati sportiste i pratiti izraze kada počnu da gube. Ne samo sa naših prostora. Amerikanci na primer.
Jedno mišljenje mi je zapalo za oko proucavajuci teorije psihoanalize.- navedeno je da osobe sklonije psovkama imaju manje sklonosti ka destruktivnim mislima. Drugim rečima, osoba kojoj se zamerite za vas je manje opasna ako vas opsuje od one koja ne izusti ništa! Svodi se na to da je psovka "emocionalno pražnjenje " i da osobi omogućava ventil. Poput plakanja ili smejanja. Ako nekoga naljutite a on vas oštro pogleda i prećuti možda sprema osvetu...
Ovo je naravno moje šaljivo vidjenje teorije, ali lična kultura nepsovanja možda utiče na želje za težim načinom "odbrane časti". Tačno ili ne, pitanje je...

Olio je offline   Reply With Quote
Olio, hvala ti na korisnom postu!
Jesam (04-03-19)
Nepročitano 04-03-19, 18:30   #18
Dandapani
 
Jesam's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Postovi: 13,470
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Zadani

Jedno je nositi se sa svojim negativnim emocijama a drugo je nositi se s tuđima.


slobodni.net za slobodni svijetPodijeli post!

Jesam je offline   Reply With Quote
Nepročitano 05-03-19, 09:53   #19
New member
 
CrnoBelo's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2019
Postovi: 9
CrnoBelo will become famous soon enoughCrnoBelo will become famous soon enoughCrnoBelo will become famous soon enoughCrnoBelo will become famous soon enoughCrnoBelo will become famous soon enoughCrnoBelo will become famous soon enough
Zadani

Naravno da je bolje, jer zlo nije "od srca"- vec iz usta, pa kad se lepo isprazni i olaksa - onda zaboravi, sto bi rekli - ne vezuje se za emociju, nego se spravi s njom i onda je otpusti. E sad mi je otpustamo psovkama, a valjda raznolikost psovki je u spregu sa nijansama raznih emocija (a Balkan je zakon za emocije i njihove nijanse).
CrnoBelo je offline   Reply With Quote
CrnoBelo, hvala ti na korisnom postu!
Jesam (05-03-19)
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 06:56 sati.Iz ponude izdvajamo:

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0