Alternativa Forum

Molim za pomoć

Ovo je diskusija na temu Molim za pomoć u podforumu Psihički poremećaji
Ne znam kakva je to sekta ali ovo što spominješ nema ...

Natrag   Alternativa Forum > Bolesti i liječenje > Psihički poremećaji

Alternativa Forum


Psihički poremećaji Depresija, anksioznost, fobije, šizofrenija...

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 14-09-19, 20:17   #181
Dandapani
 
Jesam's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Postovi: 14,041
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Zadani

Ne znam kakva je to sekta ali ovo što spominješ nema baš neke veze sa samospoznajom.

Bojim se da izvanzemaljci nemaju neke izravne veze s biblijom niti nastankom kršćanstva. To je sve ljudska izmišljotina. Ne trebaju nama izvanzemaljci - dovoljno smo sami sebi pogubni.

A jesu li nas posjetili - svakako postoje vrlo čvrste indicije, pa i materijalni dokazi, da jesu.

I sad imaš upravo to što sam napisala - napredna bića dolaze na planet koji je na niskom stupnju razvoja, kako svijesti, tako i tehnologije. I što taj primitivni narod pomisli? Čuda neviđena! Gle - evo bogova (ili boga)!

Onda ti napredni nekog izliječe (kao što mi danas liječimo naprednim medicinskim postupcima), i etoti - čuda neviđena! Sin božji je položio ruke i iscijelio invalida, slijepca, štotijaznam. Vidiš da je svemoguć, jer to samo Bog može. I tak!

Mislim, logično mi je da to popuši netko prije 2000 godina ali da to ljudi i danas puše punim plućima mi je apsolutno nevjerojatno.


slobodni.net za slobodni svijetPodijeli post!


Zadnja promjena:
Jesam je offline   Reply With Quote
Jesam, hvala ti na korisnom postu!
Jomtien (18-09-19)

Nepročitano 15-09-19, 09:37   #182
sincerity
 
vania's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: only sea is around
Postovi: 689
vania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond repute
vania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond repute
Zadani

Radi se o knjizi "Anđeli u svemirskom brodu" Giorga Dibitonta. I ok. Ništa čudno, oduvjek su pitanja o vanzemaljcima i jesmo li sami u svemiru bila intersantna ljudima. I sama više naginjem tome da nismo sami.

Al kad shvatiš da je nekome tko je dugo u duhovnosti, radu na sebi, osvještavanju i načitan je u tim temama, ova kniga i ovo nazovimo ga spiritualno iskustvo, vizije, uvidi , temelj istine, spoznaje, onda se zapitaš i za sve ostalo u toj "slobodnoj" spiritualnosti.

Nadalje po čemu ovo iskustvo, uvid ne bi bilo vjerodostojno tj. ono je vjerodostojno što se individualnog iskustva tiče, ali po čemu to ne bi bile istine. Ako ne postoje duhovne sile koje nekoga mogu dovesti u zabludu i ako je samospoznaja osnov istine.

Kako povući granicu? Koje je to tajno znanje (gnoza) i to još utemeljeno na činjenicama, maltene znanstvenim dokazima u ezoteriji, okultizmu ?

Polazi se od toga da je sve jedna recimo kozmička svijest, polje, i u tom kontekstu sve je energetski povezano. Iz tog polja dobivamo uvide, znanja, upijamo i iscjeljujemo se energijama i još prema tome jel to rezonira sa nama, našom sviješću donosimo zaključke.
Sve je jedno, sve je povezano, i kvantna fizika to potvrđuje.

Ako pođemo od toga da nema nekih "duhovnih" sila koje čovjeka dovode u zabludu sa svim tim stvarima i tajnim znanjima, onda je i ova knjga i ovaj osobni uvid, iskustvo, vizija, bliski susret posve istinit. Ne kao individualno iskustvo, u to ne sumljam... nego kao istina koje osoba dobiva iz tog kozmičkog polja. Zašto bi ga tko dovodio u zabludu. Radi se o psihofizički zdravoj osobi.
Na isti način postavljam pitanje u vezi svih ezoterično- okultističkih tajnih znanja, istina, uvida. Možemo li njihovu istinitost mjeriti po osobnom iskustvu, što rezonira sa nama, što ne.? Možemo li to sve pojasniti principima i zakonitostima kvantne fizike, znanjima, znanstvenim dokazima? Možemo li sve to ukalupiti samo u čovjekovu svijest, kaja je dio sveobuhvatnog kozmičkog polja iz kojeg crpi uvide i po tim principima vaditi dokaze?

"Ezoterija - znanje- gnoza Ezoterija (grč. ezotheo „nutarnji“) skup je učenja i znanja koja se bave proučavanjem zakonitosti vidljivih i nevidljivih svjetova.
Ezoterizam označava sveukupnost ezoteričnih znanja i prakse shvaćenih poput jedinstvene cjeline, jedinstvene univerzalne Predaje, svuda i uvijek istovjetne usprkos različitosti obreda, doktrina i sl. što proizlazi iz različitosti mjesta, epoha i kultura.

Kad se govori o ezoteričnim doktrinama, o ezoteričnim učenjima i tako dalje, misli se na doktrine i učenja kojima je cilj da čovjeka dovedu do unutarnje duhovne i metafizičke spoznaje. Prema ezoteriji, istinska se spoznaja ne postiže znanstvenim istraživanjem, nego unutarnjim prosvjetljenjem i uvođenjem u tajni nauk.

Ezoteričnim doktrinama i učenjima pripada širok spektar disciplina i sustava mišljenja poput alkemije, antropozofije, astrologije, kabale, misticizma, okultizma, spiritizma, teozofije, kao i drugih hermetičnih tradicija u sklopu suvremene New Age doktrine"

Koliko poznajemo taj tajni svijet nevidljivih svijetova da se možemo igrati raznoraznim "duhovnim praksama" i vjerovati onima koji su nam prenosili ta tajna znanja?
I što ako ti individualni uvidi, spoznaja, osvještavanje nisu ustvari obmana.

Logično da ti se postavi to pitanje kad shvatiš da osobama koje su dugo u duhovnosti i koje se razbacuju pojmom svjesnosti i osvještavanjem, temelj za njihove osobne i osvještene uvide predstavlja knjiga i kanalizirani uvidi, iskustvo jednog čovjeka koji je o tome napisao knjigu i cijelu jednu teoriju koju su mu prenjele duše, anđeli iz viših sfera i dimenzija koje su savršeno osvještene i na stupnju savršene ljubavi. i cilj im je prenositi nam ta znanja, osvještavati nas kako bi i mi spoznali i osvjestili savršenu ljubav, prosvjetlili se. I tada ne bi bilo nikakvog zla, nepravdi.

S time da naravno te osobe ne spominju knjigu, već samo teoriju, istinu, osvještenu spoznaju tj. samospoznaju... tko je Isus, što je duhovna istina, religije u zabludi, programi....a oni su to toga došli znanjem, osvještavanjem, radom na sebi i svjesnošću. I onda sve to nađeš u jednoj knjizi i shvatiš da su se poveli za njom. I to osobe od kojih ne bi očekivao i koje imaju inteligentno duboko duhovno promišljanje . Pokušala sam razgovarati sa jednom od tih osoba u vezi nekih pitanja i mojih propitivanja na ovu temu, u vezi njenog osvještavanja i otkud joj te spoznaje, naročito one o Isusu, porukama Majke Božje (sve su to bića iz svemira koliko sam shvatila), da može biti sigurna, i kako je do tih istina došla duhovnim radom na sebi i osvještavanjem. Nakon nekog vremena me je blokirala. Nije mi bilo jasno, jer je osoba blaga, otvorena, svoja, voli filozofiju, duhovna promišljanja, a ja sam više filozofski pitala, nisam "napadala"... Saznala sam od prijateljice da me je ta osoba blokirala, jer je dugo radila na svojim duhovnim uvidima, razvoju, svjesnosti, znanjima, a ja je dovodim u napast svojim pitanjima da počne sumljati u to sve. I je osoba je i načitana i inteligentna i ima široka znanja, za razliku od mene .I sve ok.
Samo sam se zapitala, nije li to isti princip kao i kod vjernika. Samo se u ovom slučaju "slobodne duhovnosti" govori o samospoznaji i osvještavanju.
I sve to me onda dovodi do pitanja : "Koliko poznajemo i koliko možemo poznavati taj nevidljivi svijet (ja ga nazivam duhovni)?" Svejedno jel ga gledali kao neko polje, dio nas, naše svijesti...
vania je offline   Reply With Quote
Nepročitano 15-09-19, 09:48   #183
sincerity
 
vania's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: only sea is around
Postovi: 689
vania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond repute
vania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond repute
Zadani

Evo nešto o knjizi ( googl prevod, al nadam se da je razumljivo):

Anđeli u svemirskom brodu( Giorgio Dibitonto) - Ova knjiga zasigurno će pobuditi nevjerstvo i čuđenje na prvom čitanju.

"Trebat će ga pročitati drugi put, a onda se zapitati: "Što ako je to istina?"

Jer u stvarnosti bi sve moglo biti istina. I doista jest.

Sve što je opisano u ovoj knjizi se zapravo dogodilo.

Međutim, osim autorovih izjava i potvrda njegovih kolega avanturista, "dokazi" su tako mali da ih sumnja; ali upravo to pokazuje - još jednom - da je poruka povjerena ljudima dobre volje, onima koji "žele" vjerovati, jer "osjećaju" u svojim srcima da je sve duboko istinito.


I evo činjenica: Giorgio, Tina, Paolo i ostali prijatelji imali su neke "bliske" susrete s Svemirskom braćom , koji su otkrili da su to takozvani "anđeli" Biblije, odnosno oni posrednici i "glasnici" kojih božanska volja koristila se i još uvijek služi kako bi se manifestirala ljudima na Zemlji i usmjerila ih na put evolucije kroz ljubav.

Tijekom tih sastanaka, grupa je dobila važna otkrivenja i poruke ekstremne gravitacije, koje dodiruju sve stanovnike našeg problematičnog planeta.

Ne nedostaje opomena da se slijede dobri, budući da je kraj velikih katastrofa blizu, strašnih događaja uci govori Apokalipsa, dana u kojem će „biti uzeti neki, a drugi otići“.

Na nekim od tih izvanrednih sastanaka zemaljski prijatelji, kojima su bile povjerene poruke i učenja, bili su i gosti letećih tanjura i svemirskih brodova, koji su ih računali da će posjetiti daleki planet i živjeti predivna iskustva, baš kao što se dogodilo godina prije Georgea Adamskog .

Ti su susreti i otkrivenja u mnogočemu slični - u fenomenologiji i sadržaju - onima u Fatimi, Lourdesu, Grabandalu, La Salette i drugima sličnima: oni naprotiv predstavljaju verziju prilagođenu današnjem vremenu; a čitanje (ali prije svega razumijevanje) ovog djela važno je i možda presudno za svako ljudsko biće.

Giorgio Dibitonto rođen u Toscolano-Maderno (provincija Brescia) trenutno živi u Manziani (provincija Rim). 1980. neočekivano je imao snove, vizije i bliske susrete, kako je kasnije napisao u "Angeli in astronave" (ur. Mediterranee) objavljeno početkom 1983. Od jeseni 1980. godine pozvani su, kako u Italiji, tako i u inozemstvo, da svjedoči o onome što je živio, da održava sastanke, seminare i konferencije.

Njegovo je svjedočanstvo u vezi s NLO oblicima proživljenih iskustava i prije svega u cilju duhovne poruke i primljenih učenja. Eufemio Del Buono napisao je u predgovoru knjige da je „svjedoka“, kojeg je George Adamski ostavio na smrt, moralo biti prikupljeno, a to je učinio Giorgio Dibitonto, Enoh 80-ih “.

Iz jednog intervjua:

"Rasprava u ovom prvom dijelu intervjua objašnjava da su mu susreti sa Zvjezdanom braćom svjetlosti donijeli veliko iskustvo i mnoga duhovna učenja; Nadalje, objašnjeno mu je da je suština univerzalnog života u svim dimenzijama LJUBAV: "Ljubav mijenja unutarnju viziju i odnos s drugim koji je dio nas" . Svemir je prepun različitih svjetova i dimenzija, kozmičkih i duhovnih parada, svjetova mira, ljubavi, velike kreativnosti i beskonačne vitalnosti."

"U drugom dijelu sastanka rasprava govori o Anđelima i bićima svjetlosti koji žive u višim dimenzijama Svjetlosti.

Postoje "Anđeli čistog duha" koji pripadaju dimenzijama izvan Nebeske barijere ( Nebesko vijeće prebiva u tim višim dimenzijama), mogu poprimiti razne kozmičke oblike ili čak privremeno fizičko tijelo. Pojašnjeno je da putovanje u kozmičkim dimenzijama Anđeli mogu postati globusi svjetlosti ili čak svemirski ili svemirski brodovi koji se mogu materijalizirati u bilo kojem vremenu, prostoru ili dimenziji.

Potom su tu i Bića ili Anđeli koji, iako imaju fizičko tijelo, imaju snažne veze sa Svjetlošću."

"U ovom dijelu susreta Dibitonto donosi svoje iskustvo kontakta i uspoređuje ga s vidovnjacima, on također govori o Božanskoj majci i poruci koja vodi do svih božanskih iskra.

Viditelj: kad vidjelica ima susret sa Bićem Svjetlosti samo ga on vidi
Kontaktist: kada kontakt sa bićem svjetlosti kontaktira osobu, ne samo na nivou duha, već i na fizičkom planu koji je vidljiv svim prisutnima. Kontaktista je u kontaktu sa svih svojih pet osjetila, budući da se Lucevo biće preseli u trodimenzionalnu fizičku ravninu
I vidovnjak i kontaktist uživaju neizmjernu radost prenoseći iskustvo Univerzalne ljubavi i pripadnost velikoj obitelji Svjetlosti. Međutim, oni također osjećaju duboku patnju kada vide i osjećaju razdvojenost koja je trenutno s braćom koja su još uvijek zaokupljena karmom, zatvorena i umotana u mrak.

Božanska Majka donosi svoje učenje rekavši da: "Svjetlo ne gleda koliko dugo ljudi trebaju učiniti obraćenje u dobro i u LJUBAV, sigurno je to važan korak za sve, jer prije nego što se preobrazba dogodi, prije uđemo u svjetlu i radosti ".

"U ovoj fazi priče o svom iskustvu, Debit objašnjava što se događa unutar ljudi kad vide i upoznaju Bića svjetlosti; naglasak je stavljen na želju za dijeljenjem i širenjem tako velikog i nevjerojatnog iskustva.

Vizija globusa svjetlosti i svemirskih brodova stvara duboku emociju i mir unutar svakog, tada susret sa braćom Svjetlosti aktivira sjajan osjećaj, jer oni imaju posebno svjetlo, živo, lijepo i snažno. Kad fizički uđemo u svemirske brodove, shvatimo da više nitko ne pripada 3D-u, može čitati misli drugih i postoji lakoća i potpuna transformacija. Nakon ovog iskustva ostaje velika nostalgija oslobođena svijesti da smo svi predodređeni za odlazak tamo.

Takvo veliko iskustvo, poput susreta s braćom Svjetlosti, neminovno vodi duhovnom putu. U stvari, kad dođete u kontakt s tako velikom višom objavom, napadnu vas iznenađenje, radost i dubok osjećaj mira. Kad kasnije želite prevesti u normalan život ono što je primljeno kao otkrivenje, sve postaje složenije, jer je stvar izmjene ili prepuštanja onoga što nije u redu ili što nije u skladu s Ljubavlju. Međutim, znamo da nakon ovog vrlo delikatnog i važnog koraka dolazi Univerzalni mir i ljubav."

"Susret s Dibitontom završava svjedočenjem velikog iskustva mira, svjetla i ljubavi koji je živio. Sjeća se da u ovom svijetu svatko ima svoje mjesto i svoju zadaću i da će Zemlja u posljednjim vremenima primiti tri vrlo relevantna znaka od Svjetla:

Prvi znak, koji će svi vidjeti, jest univerzalna manifestacija sve djece Božje i veliki kontakt s braćom Luce Stellari
Drugi znak bit će manifestacija Božanske Majke
Treći znak bit će dolazak Sina Stvoritelja
Napokon, Dibitonto nas podsjeća na Božansku poruku Nebeske Majke (poruku Uzvišene Majke koja se može pročitati u knjizi "Anđeli u svemirskom brodu" ):

"Nebeska Majka poziva ljude da iz dana u dan, iz trenutka u trenutak, donesu malo LJUBAVA, malo dobrote svu braću. Poziva nas da donesemo poniznost i dobrotu u mjeri u kojoj je to moguće svačijem životu i da se nastoje poboljšati također mali dio sebe jer to znači poboljšanje cijele Univerzalne obitelji.
Imajte na umu da sve što svi imaju dobro u sebi ima univerzalnu vrijednost. Sva energija, gracioznost i ljepota Svjetlosti koja je u nama raste i prenosi se u veliku Univerzalnu Obitelj, ništa se ne gubi jer smo ko-stvoritelji Svemira i novog vremena Svjetlosti."

Knjigu sam preletila, ali pisana je gotovo "znanstvenim" jezikom, pojašnjava Bibliju, povjest, arheološka nalazišta i sve to "potvrđuje" ovu istinu. Teško je ne povjerovati s obzirom na uvjerljivost.

I zašto sve ovo ne bi bila istina i tko sam ja da sumnjam u njegove duhovne uvide? Pogovo jel lijepo zvuči, a cilj svega je bezuvjetna ljubav svjetlo i svjesnost bez programa, istina. I da nitko mu nije ispirao mozak religijskim vjerovanjima i istinama, već je to njegovo duhovno iskutvo, uvid, vizija. I da svjedoči svojim mirom- to je onaj iskustveni dio, kojim se potvrđuje istina. Samo se pitam . Ovo čisto radi pojašnjenja mojih zbrkanih misli i propitivanja u vezi ezoterično- okultističkih znanja, spiritualnosti, duhovnih tehnika uvida i pitanja postoje li ipak neke sile kojima je cilj da nas dovedu u zabludu oko svega toga. Koliko smo samostalni u tim duhovnim praksama ustvari i jesmo li ili se povodimo za nekim, nečim? Koja je razlika između toga i vjere? Samo u učitelju ili?
vania je offline   Reply With Quote
Nepročitano 15-09-19, 10:13   #184
sincerity
 
vania's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: only sea is around
Postovi: 689
vania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond repute
vania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by Jesam Pogledaj Post
Ne znam kakva je to sekta ali ovo što spominješ nema baš neke veze sa samospoznajom.

Bojim se da izvanzemaljci nemaju neke izravne veze s biblijom niti nastankom kršćanstva. To je sve ljudska izmišljotina. Ne trebaju nama izvanzemaljci - dovoljno smo sami sebi pogubni.

A jesu li nas posjetili - svakako postoje vrlo čvrste indicije, pa i materijalni dokazi, da jesu.

I sad imaš upravo to što sam napisala - napredna bića dolaze na planet koji je na niskom stupnju razvoja, kako svijesti, tako i tehnologije. I što taj primitivni narod pomisli? Čuda neviđena! Gle - evo bogova (ili boga)!

Onda ti napredni nekog izliječe (kao što mi danas liječimo naprednim medicinskim postupcima), i etoti - čuda neviđena! Sin božji je položio ruke i iscijelio invalida, slijepca, štotijaznam. Vidiš da je svemoguć, jer to samo Bog može. I tak!

Mislim, logično mi je da to popuši netko prije 2000 godina ali da to ljudi i danas puše punim plućima mi je apsolutno nevjerojatno.
Ista stvar kako Reikist položi ruke i i nekog iscjeli životnom (božjom) energijom- i eto čuda neviđena, dokaza, iskustva. Ili pak netko dobije duhovne uvide u tajna "znanja" baveći se ezoterijskim duhovnim praksama. I to radi naravno. Koja razlika od krščanstva ili vanzemaljaca ili new age praksi vjerovanja, ezoterije, okultizma u pogledu znanstvene dokazanosti?

Kako je netko rekao u svim tim duhovnim praksama, ljudi traže sebe, traže samospoznaju, svjesnost, znanje, istinu, a izgube sebe i na kraju ništa ne sznaju... samo idu od tehnike do tehnike, od višeg stupnja, ka višem stupnju.... Al tako je to odavno od tajnog nauka (gnoze), Helene Blavatsky kako je zovu majke new age misli itd. Nekom je to znanje, a nekome su to priče za malu djecu , a za neke opasna igra sa okultnim svijetom.

Onda više cijenim "ateizam" i ljude kojima su vodilje samo znanstveno utemeljene činjenice u pogledu tih stvari... I vjerovat će u njih kad ih se dokaže. Do tad možemo pričati samo o vjeri i vjerovanju.
vania je offline   Reply With Quote
Nepročitano 15-09-19, 19:36   #185
Dandapani
 
Jesam's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Postovi: 14,041
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by vania Pogledaj Post
Ista stvar kako Reikist položi ruke i i nekog iscjeli životnom (božjom) energijom- i eto čuda neviđena, dokaza, iskustva. Ili pak netko dobije duhovne uvide u tajna "znanja" baveći se ezoterijskim duhovnim praksama. I to radi naravno. Koja razlika od krščanstva ili vanzemaljaca ili new age praksi vjerovanja, ezoterije, okultizma u pogledu znanstvene dokazanosti?
Kriva asocijacija. Reikista koji iscjeljuje ne nazivamo bogom. To je bila moja poanta a ne nemogućnost energetskog iscjeljivanja.

BTW, ne mislim da itko ikoga može izliječiti ako to taj ne želi i smatram da jedino sami sebe možemo istinski iscijeliti jednako kao što se možemo i razboliti. Ali energetska medicina je priznata u mnogim naprednim zemljama u sklopu službenih medicinskih ustanova i dokazana i bez sumnje djeluje. Meni je pomogla i pomaže mi i svakako je bolja solucija od kemije i raznoraznih lijekova koji svi do jednog imaju nuspojave. A njome sam tretirala i životinje i malu djecu koji ne znaju za placebo (da odmah preduhitrim tvoj sljedeći komentar).

Citat:
Originally Posted by vania Pogledaj Post
Kako je netko rekao u svim tim duhovnim praksama, ljudi traže sebe, traže samospoznaju, svjesnost, znanje, istinu, a izgube sebe i na kraju ništa ne sznaju... samo idu od tehnike do tehnike, od višeg stupnja, ka višem stupnju.... Al tako je to odavno od tajnog nauka (gnoze), Helene Blavatsky kako je zovu majke new age misli itd. Nekom je to znanje, a nekome su to priče za malu djecu , a za neke opasna igra sa okultnim svijetom.
Helena Blavatsky je bila osnivačica teozofskog društva. Ni manje ni više. Ne treba raditi iz buhe slona.
Jedno su duhovne prakse, drugo samospoznaja, treće iscjeljivanje, četvrto spoznaja i uvidi ... ne može se to svoditi na zajednički nazivnik, niti svi ljudi traže isto.

Citat:
Originally Posted by vania Pogledaj Post
Onda više cijenim "ateizam" i ljude kojima su vodilje samo znanstveno utemeljene činjenice u pogledu tih stvari... I vjerovat će u njih kad ih se dokaže. Do tad možemo pričati samo o vjeri i vjerovanju.
Ovisi o čemu govorimo. Ako govorimo o homeopatiji, reikiju, naturopatiji, akupunkturi, meditaciji, jogi i ostalim metodama iscjeljivanja, onda vjerovanje nema nikakve veze (iako ono ne škodi) jer se radi o dokazano uspješnim metodama kako za što i kako u kojem slučaju i na kojoj osobi (jer ne postoji panacea, pa će nekome više odgovarate jedna metoda a nekom drugom neka druga), a ako govorimo o anđelima, arkonima, demonima i sl. - onda možemo govoriti o vjerovanju ili uvjerenjima, osim ako netko nema i u tom segmentu osobno iskustvo.


Već i kad govorimo o izvanzemaljcima ne možemo govoriti u potpunosti o vjeri ili uvjerenju jer postoji previše materijalnih dokaza u prilog njihovom postojanju i boravku na zemlji. Iako ih nisam osobno vidjela, moram reći da mi sve što o tome znam, govori u prilog i navodi me na logičan zaključak o njihovoj prisutnosti tijekom tisućljeća, pa i duže.


Knjigu ne mogu komentirati jer je nisam čitala i ne znam apsolutno ništa o njoj. Mogu samo reći da mi je malo bedasto formirati bilo kakvo mišljenje o bilo čemu temeljem samo jedne knjige. Ali jasno mi je kako ona može potaknuti različita pitanja.


slobodni.net za slobodni svijetPodijeli post!


Zadnja promjena:
Jesam je offline   Reply With Quote
Jesam, hvala ti na korisnom postu!
Jomtien (18-09-19)
Nepročitano 15-09-19, 20:07   #186
Guru
 
dido's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2014
Postovi: 1,736
dido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond repute
dido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond repute
Zadani

Meni nije važno šta.... Samo neka pomaže ljudima da se izliječe, iscijele... Šta god i kako god! I neka nije na štetu drugima!
Hvala, hvala, hvala!
dido je offline   Reply With Quote
dido, hvala ti na korisnom postu!
Jesam (16-09-19)
Nepročitano 15-09-19, 20:28   #187
sincerity
 
vania's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: only sea is around
Postovi: 689
vania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond repute
vania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by dido Pogledaj Post
Meni nije važno šta.... Samo neka pomaže ljudima da se izliječe, iscijele... Šta god i kako god! I neka nije na štetu drugima!
Hvala, hvala, hvala!
Pa sva ova pitanja povlače i pitanje "potencijalne" štete, ukoliko nemamo pojma o kakvim energijama, silama, magijama se radi. Drugo su energije kad protrljamo dlanove osjetimo trenje, protok energije ili neke spoznaje na nivou svijesti, pa nas malo pozitive opušta, smanjuje stres. Al zadiranje u nekakav duhovni svijet, duhovne dimenzije je drugo pitanje po meni. A sve te metode ne bave se samo fizičkim nivoem, već ulaze u duhovne aspekte. Sile, životne energije, božanske energije itd.

Al slažem se sa tvojom rečenicom. I to je poanta, da ne šteti nikome. Al kako znati?
vania je offline   Reply With Quote
vania, hvala ti na korisnom postu!
dido (15-09-19)
Nepročitano 15-09-19, 20:38   #188
Guru
 
dido's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2014
Postovi: 1,736
dido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond repute
dido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by vania Pogledaj Post
Pa sva ova pitanja povlače i pitanje "potencijalne" štete, ukoliko nemamo pojma o kakvim energijama, silama, magijama se radi. Drugo su energije kad protrljamo dlanove osjetimo trenje, protok energije ili nivo svijesti, pa nas malo pozitive opušta, smanjuje stres. Al zadiranje u nekakav duhovni svijet, duhovne dimenzije je drugo pitanje po meni. A sve te metode ne bave se samo fizičkim nivoem, već ulaze u duhovne aspekte. Sile, životne energije, božanske energije itd.

Al slažem se sa tvojom rečenicom. I to je poanta, da ne šteti nikome. Al kako znati?
Znam/znamo kad osjetimo, da li nam nešto godi ili ne. Kad nas srce vodi, ništa ne može da bude pogrešno. Sve što radimo iz ljubavi je, po meni, ispravno. I definitvno se susrećemo sa stvarima kada budemo spremni. Koliko je ko spreman da se prepusti?! Da se ne boji ni potencijalne štete. Vodim se time da ljudima želim dobro. I s tim osjećajem djelujem.
dido je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Jesam (16-09-19), nevenkagaragic (22-09-19), vania (15-09-19)
Nepročitano 15-09-19, 20:54   #189
sincerity
 
vania's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: only sea is around
Postovi: 689
vania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond repute
vania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by dido Pogledaj Post
Znam/znamo kad osjetimo, da li nam nešto godi ili ne. Kad nas srce vodi, ništa ne može da bude pogrešno. Sve što radimo iz ljubavi je, po meni, ispravno. I definitvno se susrećemo sa stvarima kada budemo spremni. Koliko je ko spreman da se prepusti?! Da se ne boji ni potencijalne štete. Vodim se time da ljudima želim dobro. I s tim osjećajem djelujem.
Možemo li oko duhovnih stvari biti i u zabludi, onda je ljubav relativan pojam. Pitam se da li nas krščanstvo sa pravom poziva i upozorava da se ne "igramo" sa ovim stvarima, posebice kad vidimo da je sva ta new age duhovnost alergična na krščanski nauk o Bogu i priklanja se istočnjačkim filozofijama. Ili su pak te istočnjačke filozofije, religije... nekako lakše za upijanje. Još sve to upakirano sa puno psihologije, magije, spiritizma, šamanizma... te slobodnog duhovnog traganja o samospoznaji- privlačno. Ustvari to je možda i ljudska potreba za traganjem za odgovorima, samo se pitam jel pravac ok i za kojim učenjima se povodimo. Ne pričam samo o ovoj prirodnoj razinim, svijesti koja nas vodi u razlučivanju dobra od zla.
vania je offline   Reply With Quote
vania, hvala ti na korisnom postu!
dido (15-09-19)
Nepročitano 15-09-19, 21:01   #190
Guru
 
dido's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2014
Postovi: 1,736
dido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond repute
dido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond reputedido has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by vania Pogledaj Post
Možemo li oko duhovnih stvari biti i u zabludi, onda je ljubav relativan pojam. Pitam se da li nas krščanstvo sa pravom poziva i upozorava da se ne "igramo" sa ovim stvarima, posebice kad vidimo da je sva ta new age duhovnost alergična na krščanski nauk o Bogu i priklanja se istočnjačkim filozofijama. Ili su pak te istočnjačke filozofije, religije... nekako lakše za upijanje. Još sve to upakirano sa puno psihologije, magije, spiritizma, šamanizma... te slobodnog duhovnog traganja o samospoznaji- privlačno. Ustvari to je možda i ljudska potreba za traganjem za odgovorima, samo se pitam jel pravac ok i za kojim učenjima se povodimo. Ne pričam samo o ovoj prirodnoj razinim, svijesti koja nas vodi u razlučivanju dobra od zla.

Ljudi traže pomoć, nije bitno od koje religije, od kojeg učenja. Ljudi traže sebe. Svako traganje vodi nekud. Što se više nekom "natura" nešto, biva još odbojnije. Svako ima svoj put ka....gdje god....
Ne mogu biti u zabludi ako osjetim srcem da mi godi, prija, da me mijenja u pozitivnom smislu riječi. I nije džabe rečeno da se samo srcem dobro vidi.
dido je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
nevenkagaragic (22-09-19), vania (15-09-19)
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 18:13 sati.

Iz ponude izdvajamo:Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0