Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Psihički poremećaji (http://www.alternativa-forum.com/psihicki-poremecaji/)
-   -   Molim za pomoć (http://www.alternativa-forum.com/psihicki-poremecaji/11009-molim-za-pomoc.html)

dido 17-01-19 06:26

Citat:

Originally Posted by naftali (Post 464267)
Sve je to istina, samo što je ljubav nadnaravni dar/krjepost, pa se ne može isprovocirati ili narediti joj da se pokaže.
Nema tehnike koja to može, niti sebi čovjek može reći:"Hajde voli toga i toga, to i to.."

Zar se mi svi ne rađamo s tom iskrom ljubavi u sebi?! Ne bih da vjerujem da je ljubav nadnaravni dar. I ako nestane ta iskra, vjerujem, da sve što nama se dešava, da se dešava da bismo spoznali ljubav, i u sebi i u drugima.
Sve je to put do spoznaje. Svi ovdje koji su dali svoj komentar imaju zajedničku crtu. Žele pomoći.:smile_heart: To je ljubav. Svako na svoj način, svako sa svojom spoznajom. Ko će opet šta da izvuče iz toga je put njegove spoznaje.

Jesam 17-01-19 10:03

Dečko dragi, bježi ti od crkve koliko te noge nose. To ti je prava demonska institucija, licemjerna, kriminalna i puna emocionalnih ucjenjivača koji se mole nekom psihopatskom fizičkom vladaru iz davnih dana koji je sa svojom svitom ljude razapinjao, palio, klao, tražio žrtvovanje u krvi, poticao narode na međusobno klanje, ratove, pljačke i silovanja i da ne nabrajam. Biblija je dostupna svima za čitanje - pa svatko sa zrnom soli u glavi može donijeti vlastite zaključke.

Propovijedaju jedno a iza flanjke rade deseto. Propovijedaju kristova učenja a iza zatvorenih vrata siluju i kradu i ubijaju. Lažu na sva usta jer mnogi itekako znaju istinu o svemu, samo je ne smiju javno izgovoriti jer bi crkva inače u 24 sata bila mrtva i pokopana.

Zanimljivo je kako nitko od ovih koje Naftalin proziva (pagani, wiccani, reikisti, meditanti i praktikanti joge i drugih istočnjačkih vjeroispovjesti i filozofskih ili duhovnih pravaca) ne mrze kršćane i nikada o njima ružno ne govore, niti pljuju po bogu ili kristu nego poštuju tuđa uvjerenja. (Možda je i Naftali opsjeo neki demon.)

Jedino crkva pljuje po svima i vrijeđa i omalovažava sve ostalo i još uvijek provodi progone vještica - bez ikakvih argumenata i pod krinkom "božje ljubavi"! Civilizacijska sramota!

Eto, kad se već provocira i laže da i ja jasno napišem svoje mišljenje. Mislim da je sve rečeno.

CrnoBelo 17-01-19 16:21

Zdravo. Nova ovde mada odavno vas pratim. Ovo sto se Dzonika333 desava, mislim da se mnogima desava. Trenutno mom bliskom clanu familije. Interesantno da se i njemu desilo kada je imao 28g. Poceo sa psihijatrima i svim mogucim medicinskim pretragama, do CT. Sve OK, a on nije. Strah, nemogucnost spavanja zbog strasnih kosmara (opet strah od spavanja zbog kosmara), nemogucnost da bude u guzvi itd.... Covek koji se bavi reikijem (domorodac, nije u Evropi) mu je pomogao ali vise kao da mu da pravac i da mu malo olaksa, a onda mu je rekao da mora da radi na sebi i da nikakve instant stvari mu nece pomoci. Da ce to biti proces koji ce trajati i u kome ce on sam morati naci nacina da bi nasao svoj mir. Jer univerzalni proces ne postoji, kao sto je i svaki covek prica za sebe. Sve dok se ne resi strahova, nece biti OK. A to je najteze, spraviti se sa samim sobom. Zbog strahova je bio i sa psihijatricom, ali i ona mu do nekle pomogla. Ko sto svi ovde kazu - lekcije covek mora nauciti sam. Da napomenem da je bio osoba mazena, pazena i bez nekih vecih problema u zivotu.

naftali 17-01-19 16:28

Jesam,

demoni mrze Isusa Krista Boga i Crkvu iz dna duše.
Oni sikću, ali uzalud......
Od Boga jačega nema.

CrnoBelo 17-01-19 16:32

Mislim da svi isto mislite, ali se ne razumete. Sve religije u sustini su iste i sve imaju isti cilj - dovesti coveka do Boga. A Bog je u sustini u nama i to sve religije kazu. Zato je i rad na sebi u sustini spoznati sebe, a tako i Boga. Sto bi reko Balasevic- princip je isti, sve su ostalo nijanse. Razlikujte sustinu religije od institucije.

Jesam 17-01-19 16:55

Citat:

Originally Posted by naftali (Post 464332)
Jesam,
demoni mrze Isusa Krista Boga i Crkvu iz dna duše.
Oni sikću, ali uzalud......

Zaista ne razumijem gdje su ti demoni i odakle ih izvlačiš, ti izgleda imaš neke fiksacije.

Citat:

Originally Posted by naftali (Post 464332)
Od Boga jačega nema.

Slažem se.

Samo što bog nije privatno niti ekskluzivno vlasništvo katoličke niti bilo koje crkve (iako se tako ponašaju), institucije niti pravne ili fizičke osobe.

A putevi do boga su različiti i svatko ima neki svoj put. Kršćani NEMAJU autorska prava na Boga!

Dzonika333 17-01-19 18:26

Citat:

Originally Posted by naftali (Post 464318)
Fućka se meni za nečiju moderaturu na bilo kojem forumu.....
Važnije je spasenje čovjeka od uštogljenih manira.
Dao Bog da se ovaj čovjek vrati iz tame kamenja, zjala bezdana i patnje duše u ljepotu Božjega svijeta, svjetlosti i blagotvornoga sjaja.
Čovjek treba preuzeti odgovornost za sebe i spasenje svoje duše, vratiti se u okrilje svoga Stvoritelja koji će ga uzdignuti tamo gdje on sam sebe ne može.


Nikakvim kamenjima, mantrama, stupnjevima, naporima, drogama, ...itd. to nije moguće.

Poslednje što sam hteo je da se vodi rat oko toga ko u sta veruje,sro se mene ice neko može da veruje i u krompir i ako je on srećan i ja sam srećan nemam problem sa tim.U glavnom sa tačke gledišta hriscanstva sta da radim ako se stvarno radi o entitetima i tim stvarima,kako da se spasim?

Dzonika333 17-01-19 18:35

Citat:

Originally Posted by CrnoBelo (Post 464333)
Mislim da svi isto mislite, ali se ne razumete. Sve religije u sustini su iste i sve imaju isti cilj - dovesti coveka do Boga. A Bog je u sustini u nama i to sve religije kazu. Zato je i rad na sebi u sustini spoznati sebe, a tako i Boga. Sto bi reko Balasevic- princip je isti, sve su ostalo nijanse. Razlikujte sustinu religije od institucije.

Apsolutno se slazem,tako je mislim da ne treba veru u Isusa vezivati za postupke popove i instituciju,jer i popovi su ljudi kao i mi,ima ih razni i dobrih i loših,li fakat je da je Isus Hrist istorijska ličnost i ja verujem u njega,tako je verujem i da je Buda to što je bio,Bog je jedan a mnogo je puteva ka njemu,i ne treba se raspravljati i svadjali oko toga,kada bi svako postovao tudju religiju i verovanje umesto sto se mrze zbog razlika ne bi ni bilo konflikta i ratova,al to je za neku drugu temu.

DeteSvetla6 17-01-19 19:06

Citat:

Originally Posted by Dzonika333 (Post 464337)
Poslednje što sam hteo je da se vodi rat oko toga ko u sta veruje,sro se mene ice neko može da veruje i u krompir i ako je on srećan i ja sam srećan nemam problem sa tim.U glavnom sa tačke gledišta hriscanstva sta da radim ako se stvarno radi o entitetima i tim stvarima,kako da se spasim?

A zašto samo sa tačke gledanja hrišćanstva, pa nije to najstarija sekta to jest religija...

Entiteti postoje 24h u svim multidimenzionalnim prostranstvima, ovog elektromagnetnog spektra talasa...pa hajde sada promisli, mućni glavom...odakle dolaze misli, koncepti, emocije, slike, senzacije i ideje...sve su to raznorazni entiteti i njihov je posao da ovu iluziju=tehnologiju učine što stvarnijom... ti ako se non stop identifikuješ i poistovećuješ, sa njima znači svim tim mislima, senzacijama, konceptima, idejama slikama u umu, i emocijama, dobijaš još iluzorniji utisak kako je sve stvarno...I šta reći dalje, telo=vozilo homo sapiens je genetskim inžinjeringom uslovljeno da ne vidi sve elektromagnetne talase, samim tim ne vidi ni entitete tim fizičkim očima, što ne znači da nisu tu...misli i dalje dolaze zar ne? Ideje i dalje dolaze zar ne? Emocije i senzacije isto dolaze u vidu eletromagnetnih talasa=entiteta zovi kako hoćeš, na isto ti dodje... :smilie_smile: Osnovno je spoznaj ko si ti...polako...:smile_sun:

naftali 17-01-19 19:58

Citat:

Originally Posted by Dzonika333 (Post 464337)
U glavnom sa tačke gledišta hriscanstva sta da radim ako se stvarno radi o entitetima i tim stvarima,kako da se spasim?

Ja sam odmah na početku naglasila da pišem iz kuta kršćanstva, ali ovdje se digla prašina jer gospoda koja nisu kršćani ne žele čuti što kršćanin kaže.
Jer eto -odmah vlada negativna vibracija na forumu čim kršćanin usta otvori!Što ti je činiti?
Sve te duhovne prakse, predmete koji imaju vezu s njima - odbaci. Tih se predmeta fizički moraš osloboditi jer kao što svećenik izgovara molitvu nad predmetom (posvećuje), tako ti isto čini šaman, vrač, spiritist, gatalac, kristaloterapeut, itd.....
Mogao si gore vidjeti da neke forumašice pišu kako je sve u čovjeku, kako čovjek može svojim snagama postići samospoznaju, aktualizirati ljubav (kao da je čovjek izvor ljubavi), a njegov napredak se mjeri određenim stupnjevima napretka.
NE, čovjek ne može sebi donijeti spas, ne može sebe ni izliječiti od multiple skleroze, niti spriječiti ponekad smrt kao posljedicu gripe, a kamoli da može sebe uvesti u stanje samospoznaje.
To je sotonizam - jer Đavao/Sotona ( i njegova nadnaravna artiljerija) hoće uvjeriti da čovjek ima moć spasiti sebe. To je egoizam, oholost, zmijska aktivnost zavođenja (poznata od Rajskoga vrta).
Čovjek može dobiti moći zazivajući razne entitete i dati mu privid svemogućnosti, ali to je kratkoga vijeka. Zazivaš duhove, jave ti se (to su zlodusi), daju nešto, a onda im moraš dati zauzvrat - sebe, zdravlje, sve!

Popiješ neki pripravak, uzmeš kamen - a nad njima izvršena invokacija (zazivanje). Popiješ prokletstvo. Pojedeš prokletstvo.
Odeš kod ovih praktičara i daješ da nad tobom izgovaraju riječi, polažu ruke na tvoje tijelo, otvaraš se entitetima kao na dlanu.
(Ima mnogo literature o magiji, spirtizmu, paganizmu.... iz povijesti, hermetizam, kabala, Aggripa, John Dee - enokijanski alfabet, Aliester Crowley, A.LaVey, Sanders, Blavatsky, teozofija, wicca.....itd).
Bježi od toga, to je čisto Zlo.
Oni koji se zazivaju su stvarna, nadnaravna bića koja mrze čovjeka i Boga.


Makni sve to od sebe, preporučujem ti i da izbjagavaš ovaj forum jer te ovdje još više povlače u zjalo u kojemu si sada.


Tebi treba mir, ozdravljenje, svjetlost, ljepota, red, ljubav.
Tebi treba Bog.
Stvoritelj koji nas je sazdao. Čovjek ne može svojim snagama uzdignuti se u Božji svijet, niti sebe spasiti, već ga samo Bog može uzdignuti sebi.
On je došao na zemlju. To je ISUS KRIST koji je umro da bismo mi živjeli. Umrijevši, uskrsnuo je i obećao je da onaj tko vjeruje u Njega uskrsnut će i on. Njegovo Kraljevstvo ljepote i reda, već je tu među nama, premda je nevidljivo. Tu je....
"Ja sam Put, Istina i Život. Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni" (Iv)
Riješi se svih magijskih i okultnih stvari, odi na razgovor s nekim svećenikom/monahom (imaš dobrih manastira oko Beograda), ispovjedi se (sakrament pomirenja), a onda se pričesti - blaguj/jedi otajstveno Tijelo Kristovo!
Moli se Bogu. Uzmi blagoslovljenu/posvećenu vodu i poškropi mjesto gdje živiš.
Živi u svjetlu. Vjeri. Nadi.
Neka te vodi Krist Bog, a ne ljudi/magičari/kamenja/gurui.
I ako hoćeš, prolistaj knjigu bivšega redatelja, a današnjega ruskoga arhimandrita Ruske Pravoslavne Crkve TIHONA ŠEVKUNOVA. Knjiga je vrhunska, govori o njegovu obraćenju i susretu sa mnogim starcima ruskih manastira.
"Nesveti, a sveti..i druge priče".
Pogledaj izvrsni ruski film Ostrov
Odi opet u Ostrog, ali dogovori duhovni razgovor s monahom.
Moli pred ikonama.


Budi u sjaju Kraljevstva Božjega, u toplini, ljubavi, Isusovoj blizini,

Božjemu milosrđu, priznaj grijehe, pokaj se i pomiri s Bogom.
Redovito posjećuj liječnika i uzimaj terapiju.
Ne dopusti zavodnicima da te povuku onima k Dolje.
Čovjek nije stvoren za tamu, nered, mrak, podzemlje.Mir Gospodnji ti želim.:smile_sun:


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 02:11 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0