Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Psihički poremećaji (http://www.alternativa-forum.com/psihicki-poremecaji/)
-   -   Iscrpljujuće misli (http://www.alternativa-forum.com/psihicki-poremecaji/7966-iscrpljujuce-misli.html)

Jesam 09-05-19 11:33

Citat:

Originally Posted by CrnoBelo (Post 467390)
Olio, kako spreciti da se osoba "lepi" na takve negativne misli? Ili bolje bi bilo pitanje: kako izleciti osobu sklonu ka takvim mislima?

Nažalost nikako. Nitko ne može izliječiti drugu osobu. Osoba sama mora imati volju, motivaciju i namjeru da se izliječi i pokrene određenu promjenu u svom životu.

CrnoBelo 09-05-19 13:52

Nisam mislila na doslovno lecenje, vise kao pomoc, dati joj pravac i slicno. Inace ako sama osoba nece da se leci, onda ni Doktori ni niko joj ne moze pomoci. Interesuje me vise sa aspekta psihijatar-pacijent. Posto mi je to nepoznato podrucje, a i bas ne verujem da psihijatar moze izleciti, pa sam pitala. Mada ako je psihijatar nadaren da "oseti" ljude i da ume pravilno da pristupi, pomak je moguc.(sto i neka dobra komsinica odradi :smilie_smile:)

Jesam 09-05-19 15:08

Ništa i nikoga psihijatar ne liječi. On radi isto kao čitava alopatska medicina - sanira posljedice i ublažava (čitaj: maskira) simptome.

Čovjek koji sebi želi pomoći krenut će u potragu za odgovorima. Nema jedinstvenog recepta - svi smo različiti i ono što je meni pomoglo ne mora pomoći nekom drugom. No, danas su sve informacije dostupne ako tražimo.

Meni je početak iscjeljenja bio autogeni trening, a onda sam sama išla dalje - reiki, Proces prisutnosti, čitanje i istraživanje, knjige Louise Hay, meditacija, joga .... za svakoga ima ponešto, ali treba raditi i treba se tome posvetiti. Bez rada i bez upornosti nema ništa.

dido 16-05-19 21:14

Moramo se otvoriti i za pomoć. Priznati sebi da nam treba. Raditi ono što :smile_heart:osjećamo:smile_heart: da trebamo da radimo, pa kad to znači i da ne radimo ništa. Promjene se dešavaju i kad se ništa ne dešava. Mislim da nas duša vodi tamo gdje treba. Trebamo samo slušati.:smile_sun:


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 16:26 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0