Alternativa Forum

No Knead Bread

Ovo je diskusija na temu No Knead Bread u podforumu Recepti
/slika/225973/ Priprema Sastojci 420 g brašna 350 ml vode 1/4 žličice ...

Natrag   Alternativa Forum > Prehrana i zdravlje > Recepti

Alternativa Forum


Recepti Vegetarijanski, veganski, makrobiotički recepti za dobro zdravlje

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 06-03-12, 19:09   #1
<3
 
Diana's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: ...
Postovi: 6,701
Diana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond repute
Diana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond reputeDiana has a reputation beyond repute
Zadani No Knead Bread

/slika/225973/
Priprema

Sastojci





Težina:Jednostavno
  1. 1 Stavite brašno, kvasac i sol u zdjelu.
    Dodajte vodu i samo sve promiješajte da se sastojci sjedine. Ne treba mijesiti, i ne brinite što je jako mekano i ljepljivo.
    Pokrijte i ostavite da stoji 12 do 16 (ili čak 18) sati. Ja sam zamiješala sve u 5 popodne, a sutradan u 9 ujutro stavila peći.
  2. 2 Proteklo to vrijeme, tijesto će narasti, ali će biti jako, jako mekano i ljepljivo. Pospite dobro radnu površinu brašnom, i istresite tijesto. Pobrašnite i odozgor, jer inače će vam se sve lijepiti za ruke.
    Rastanjite malo rukama pa preklopite svaku stranicu jedanput prema sredini (kao da pravite koverat za pismo).
    Pospite kuhinjsku krpu s dosta brašna pa prebacite na nju kruščić, tako da je strana s preklopom dolje, a glatka gore.
    Pospite obilno brašnom i odozgor i ostavite zamotano u krpu (1-2 sata, ali ja obično čekam koliko je potrebno da se pećnica ne zagrije).
    Uključite pećnicu na najveću temperaturu (250 / 260 stupnjeva) i zajedno zagrijavajte i posudu s poklopcem (emajliranu posudu od lijevanog željeza, keramičku, vatrostalnu ili bilo koju drugu posudu s poklopcem, važno je da nema plastičnih dijelova koji bi se istopili).
    Kad je pećnica postigla visoku temperaturu, izvadite posudu i u nju prebacite kruščić (ovaj put neka preklop bude gore, a glatka strana dolje). Ne treba stavljati ulje, neće se zalijepiti.
    Poklopite i pecite 30 minuta. Skinite poklopac i pecite još 15-20 minuta dok ne dobije lijepu boju karamela.
    Dok se kruh peče poklopljen unutra se zadrži do 70% vlage, stoga ga treba “prosušiti” pekući ga još dodatno otkrivenog.
  3. 3 /slika/258756/ DODATAK za one koje želi ispeći kruh od dvostruke mjere.
    1. savjetujem da stavite malo manje vode (recimo 650 ml)
    2. nakon sto se tijesto diglo prvi put i oblikovali ste kruščić, zamotali ga u krpu, stavite sve skupa u zdjelu ili košaricu.
    3. nakon sto se diglo i drugi put (oko 2 sata) prebacite tijesto u posudu za pečenje tako što ćete jednostavno istresti iz zdjele, naravno tako da strana koja je bila gore tijekom dizanja bude okrenuta dolje tijekom pečenja. Ovo će vam olakšati postupak, inače će vam tijesto bježati na sve strane.
    4. naravno morate produžiti i pečenje: ja sam ga pekla oko 40 minuta pokrivenog (korica je bila svijetlo smeđe boje), a onda sam ga pekla još oko 20 minuta otkrivenog.
    Ispečeni je kruh bio težak 1, 2 kg .

Posluživanje

Kako Bittman kaže u svom članku, inovacija kod ovog kruha nije u samom načinu (ne)miješenja (veliki procenat vode i duga prirodna fermentacija tijekom koje se razvijaju molekule glutena), već u načinu pečenja. Pečenjem u poklopljenoj posudi stvara se potrebna vlaga da bi se dobila ona krckava korica (profesionalne pekare koriste pećnice u koje se ubrizgava vodena para radi istog rezultata).
Odlučite li ga pripremiti, ne žurite, naoružajte se strpljenjem, pustite da vrijeme radi za vas i rezultat će vas iznenaditi.


izvor :http://www.coolinarika.com/recept/no-knead-bread/

meni je fantastičan.ali stavljam himalajsku sol i brašno pira

mljac


:)



Podijeli post!

Diana je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
dodo (22-02-13), egzorcist (24-05-13), Jesam (15-04-14), Malina (05-06-12), Sativa (06-03-12), sinkezg (15-04-14), sitka (06-03-12), Zlo (15-04-14)

Nepročitano 15-04-14, 08:38   #2
Zlo
U vladi
 
Zlo's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2012
Postovi: 936
Zlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond repute
Zlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond repute
Zadani

Ovaj kruh je super! Radim ga svakodnevno još od prije Božića i svaki put ispadne odličan, izvrtila sam milijun recepata do sada... jedan od najboljih mi je sa dodatkom konopljinog brašna, sjemenkama sezama, lana, polubijelo brašno i graham, par žlica maslinovog ulja.

čak je i sa zobenim brašnom bio super kruh i umjesto vode kefir unutra. :) Mogućnosti su beskonačne sa ovim kruhom... super je što ga 'zamjesiš' navečer i ostaviš, sutra ga samo prebaciš, ostaviš i onda ubaciš u peku i pečeš. Di'š lakše.


Jesus is coming - Look busy!



Podijeli post!

Zlo je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Jesam (15-04-14), sinkezg (15-04-14)
Nepročitano 15-04-14, 12:24   #3
Guru
 
sinkezg's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Postovi: 2,190
sinkezg has a reputation beyond reputesinkezg has a reputation beyond reputesinkezg has a reputation beyond reputesinkezg has a reputation beyond reputesinkezg has a reputation beyond reputesinkezg has a reputation beyond reputesinkezg has a reputation beyond repute
sinkezg has a reputation beyond reputesinkezg has a reputation beyond reputesinkezg has a reputation beyond reputesinkezg has a reputation beyond reputesinkezg has a reputation beyond reputesinkezg has a reputation beyond reputesinkezg has a reputation beyond repute
Zadani

Je li netko probao sa integralnim pšeničnim brašnom?
sinkezg je offline   Reply With Quote
Nepročitano 15-04-14, 14:48   #4
Zlo
U vladi
 
Zlo's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2012
Postovi: 936
Zlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond repute
Zlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond repute
Zadani

Jesam ja :) Probala sam napraviti sa svim vrstama brašna koja se mogu kod nas kupiti. :D


Jesus is coming - Look busy!



Podijeli post!

Zlo je offline   Reply With Quote
Zlo, hvala ti na korisnom postu!
sinkezg (15-04-14)
Nepročitano 15-04-14, 16:12   #5
Guru
 
sinkezg's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Postovi: 2,190
sinkezg has a reputation beyond reputesinkezg has a reputation beyond reputesinkezg has a reputation beyond reputesinkezg has a reputation beyond reputesinkezg has a reputation beyond reputesinkezg has a reputation beyond reputesinkezg has a reputation beyond repute
sinkezg has a reputation beyond reputesinkezg has a reputation beyond reputesinkezg has a reputation beyond reputesinkezg has a reputation beyond reputesinkezg has a reputation beyond reputesinkezg has a reputation beyond reputesinkezg has a reputation beyond repute
Zadani

Hvala puno na info. Moram probati, jedva čekam!
sinkezg je offline   Reply With Quote
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 14:13 sati.



Iz ponude izdvajamo:











Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0