Alternativa Forum

Reiki

Ovo je diskusija na temu Reiki u podforumu Reiki
Reiki je najdirektnija i najjednostavnija metoda iscjeljivanja univerzalnom kozmičkom energijom, pranom ...

Natrag   Alternativa Forum > Alternativna medicina > Reiki

Alternativa Forum


Reiki Fizičko, emocionalno i duhovno iscjeljivanje uz pomoć Reikija

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 08-06-09, 14:29   #1
Administrator
 
Spring's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 5,816
Spring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond repute
Spring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond repute
Zadani Reiki

Reiki je najdirektnija i najjednostavnija metoda iscjeljivanja univerzalnom kozmičkom energijom, pranom ili bioenergijom. Reiki je također i izvanredno sredstvo duhovnog razvoja jer omogućuje neposredan kontakt s najčišćim spiritualnim energijama, što dovodi do postupnog usklađivanja života i svijesti praktičara s kozmičkom sviješću i kozmičkim energetskim strujanjima.

Riječ Reiki japanskog je porijekla i znači "univerzalna životna energija". O tajanstvenoj životnoj sili govorili su kroz dosadašnju povijest mnogi veliki sveci, proroci, iscjelitelji pa i znanstvenici - od Krista, preko Paracelzusa pa sve do mnogih suvremenih fizičara i liječnika. No, sposobnost kanaliziranja ove energije do otkrića Reikija imao je malen broj ljudi, a danas su njezini početni nivoi dostupni gotovo svima koji ih žele koristiti za osobni razvoj te širenje pozitivne energije, ljubavi i svjetlosti oko sebe.


Tradicionalni sustav Reikija drevna je i sveta, ali zaboravljena znanost koju je u 19. stoljeću ponovo otkrio Mikao Usui, budistički monah iz Kiotoa u Japanu. Nakon petnaestak godina intenzivnog traganja Usui je u tibetanskim sutrama pronašao ključ po kojem je iscjeljivao Buda. Zatim je, meditirajući dvadeset i jedan dan na planini Kurami, doživio spontanu inicijaciju kojom je dobio i konkretnu, praktičnu moć kanaliziranja kozmičke energije te iniciranja drugih u ovu sposobnost.


Usuijev sustav sastoji se od tri stupnja. Prvi i drugi stupanj čine dvodnevni tečajevi, dok je treći stupanj majstorski i daje se uglavnom individualno. Na prvom stupnju sudionici prolaze kroz četiri inicijacije kojima se otvaraju iscjeliteljski kanali, a energetsko tijelo podiže na višu titrajnu razinu te usklađuje s finim i delikatnim duhovnim energijama. Nakon otprilike tri mjeseca rada s prvim stupnjem moguće je proći drugi stupanj kojim se, između ostalog, stječe sposobnost odašiljanja energije na daljinu te davanja mentalnih tretmana. Drugim stupnjem iscjeliteljski se kanal još više otvara, a energetsko tijelo praktikanta podiže na još finiju titrajnu razinu te se dobiva sposobnost korištenja punog potencijala Reiki energije.


Reiki je izvanredan uvod u sustave energetskog iscjeljivanja. On svakako ne predstavlja konačne domete energetskog rada jer se njegove granice ne mogu odrediti - sve ovisi o stupnju pročišćenosti i otvorenosti praktikanta. Međutim, Reiki je sustav koji na siguran i djelotvoran način otvara energetske kanale praktikanata što omogućuje trenutno prelaženje na praktičan rad i ostvarenje konkretnih iskustava već tijekom prvih nekoliko sati nakon inicijacije. Zato Reiki predstavlja sredstvo osobnog tada koje su spiritualni tragaoci dugo i nestrpljivo čekali na putu prema sve dubljem i čvršćem uranjanju u duhovnu i božansku svijest. Njime se otvaraju vrata u novu dimenziju duhovnog života i razvoja. Tako kroz Reiki svima postaju dostupna sveta znanja pomoću kojih omogućujemo duhovnom svijetu da izravno djeluje kroz nas time što postajemo kanali za neiscrpnu božansku energiju, ljubav i svjetlost.

Spring je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
DonQuixote (17-08-11), Dražen-Zgb (06-09-10), LuckyStar (04-02-12), Mookie (02-06-12), RinTinTin (13-05-12)

Nepročitano 01-07-09, 12:04   #2
Guru
 
Stella's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 630
Stella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond repute
Stella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za Stella
Zadani

Blagodati Reikija nakon inicijacije

I stupanj
Prvi stupanj ne zavrsava inicijacijom, nego kada se razmjene 4 tretmana prvog stupnja.
Kako se u prvom stupnju dobivaju 4 inicijacije nakon svake mora biti i razmjenjen tretman. Ovdje se daje osnovno znanje o energetskom toku i energetskom sustavu covjeka kroz cakre i auru, a na seminaru prvog stupnja obradjuje se povijest i nastanak reikija, daje se linija majstorstva, upoznaje se nacin, pocetak i zavrsetak tretmana, upotreba afirmacija, osnovna nacela reikija.
Sto nakon inicijacije?
Prvim stupnjem dobivamo mogucnost da radimo na sebi i prihvatimo dar samoiscjeljenja.
Reiki je vrlo mocna ali prirodna energetska tehnika. Daje nam svjesnost da smo kanali koji daju uvijek sa istog Izvora, skida sve misticno jer Reiki nije religija, nije filozofija i ne veze se niti uz jednu ideologiju.
Nakon inicijacije 21 dan traje proces uskladjivanja nasih energija, detoksikacija i harmonizacija fizicke razine.
Cetiri tretmana I stupnja reobrazuju stanicnu jezgru fizickog tijela i daju uvod u emotivno mentalnu kao i duhovnu razinu.
Reiki jest univerzalna zivotna energija dostupna svima koji zele zapoceti proces samoiscjeljenja. Ona ima svoj iscjeljiteljski aspekt ali i duhovni. Prvim stupnjem vraca nam kanal koji smo dobili rodjenjem, podsjeca nas na zaboravljenu vezu sa Izvorom i moc samoiscjeljenja.


www.ikm.hr
Velicina ljudske duse mjeri se kolicinom oprastanjaPodijeli post!

Stella je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Bird (14-10-13), Dražen-Zgb (06-09-10), Komšinica (28-12-09), zoricab (23-01-12)
Nepročitano 01-07-09, 12:36   #3
Guru
 
Stella's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 630
Stella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond repute
Stella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za Stella
Zadani

II stupanj

Seminar drugog stupnja traje 3 do 4 dana. Namjenjen je onima koji su vec inicirani u I stupanj a koji su osjetili potrebu da svoje znanje iscjeljivanja prosire radeci tretmane sebi i drugima i dobiju odgovore na duhovni aspekt Reikija.
Kako majstor-ucitelj ima i odgovornost za svog aspiranta, trebao bi prije inicijacije u II stupanj razmotriti dali je osoba spremna za novu inicijaciju, dali je ona potrebna u ovom trenutku i dali se aspirant moze nositi sa energijama promjena u svom zivotu, te utvrditi dali je proces samoiscjeljenja pokrenut.
Ovo napominjem stoga sto u praksi nailazim na ljude koji su pristupili seminaru II stupnja a da nikad nisu odradili niti jedan tretman samoiscjeljenja. Njima energije II stupnja mogu donijeti samo konfuzna stanja psihe i tijela sa kojima se nece moci nositi sami.
Takve ljude trebalo bi prvo usmjeriti da prakticiraju svakodnevno I stupanj, rade na sebi a tek tada se informiraju dali zele II stupanj.
Na seminaru drugog stupnja praktikanti prvog dobivaju informacije o simbolima, njihovim nazivima, nacinu upotrebe u prakticnom smislu i znanje o 3 simbola, uce ih crtati, upotrbljavati mentalno i osjecati njihovo prisustvo.
Predaje im se znanje o 3 osnovna tretmana drugog stupnja, u kontaktu, u prisutnosti, na daljinu. O simbolima i njihovoj primjeni kao i o 3 osnovna tretmana u drugom postu.
Na seminaru se daje znanje i presjek sto sve rade simboli osim osnovnih namjena: rad sa umrlima, kontakt sa duhovnim vodstvom, rezanje pupcane vrpce, razgovor sa visim ja i rad sa majstorima, rad na snovima...

Duhovni aspekt II stupnja: II stupanj vodi prema izgradnji odgovornosti, prema unutrasnjem ciscenju, prema istini i svjesnosti tko smo, vodi nas u potragu za Bogom u nama, namece spoznaju o nama samima. Reiki nas tjera da gledamo druge duse ocima nase duse. Duhovnost je praktican zivot, njome se bavimo svakodnevno, a pocetak je kad udjemo u proces prosvjetljenja.
Prosvjetljeni ste onda kada shvatite da je zivot jako jednostavan. Tada shvatite da energija djeluje.

Ovdje se praktikanti upoznaju sa kodeksom da se tretmani ne salju onome tko to ne zna i da smiju samo upotrebljavati 1 simbol bez znanja osobe prema kojoj su ga usmjerili. Takodjer se upoznajete sa kristalima i njihovom primjenom u iscjeljivanju, te kako ih reikijem cistiti i programirati.


www.ikm.hr
Velicina ljudske duse mjeri se kolicinom oprastanjaPodijeli post!

Stella je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Dražen-Zgb (06-09-10), Komšinica (28-12-09)
Nepročitano 02-07-09, 13:56   #4
Guru
 
Stella's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 630
Stella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond repute
Stella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za Stella
Hi!

Citat:
Originally Posted by Ramya108 Pogledaj Post
[font=Arial]Reiki je također i izvanredno sredstvo duhovnog razvoja jer omogućuje neposredan kontakt s najčišćim spiritualnim energijama, što dovodi do postupnog usklađivanja života i svijesti praktičara s kozmičkom sviješću

Reiki u životu praktikanta nudi i daje, poklanja

- sustav prirodnog iscjeljivanja i razvoja svijesti
- put okretanja prema sebi
- Ja jesam iskustvo
- otvaranje ličnosti i doživljaj punine ljubavi
- rastapanje blokada, mentalnih i emotivnih obrazaca
- aktiviranje samoiscjeljujućih mehanizama
- iskustva viših stanja svijesti
- prirodne i spontane promjene kvalitete življenja
- rast ekološke svijesti
- otvaranje ozračja slobode i novih mogućnosti
- rast samosvijesti i kreativnosti
- iskustvo smiraja i sklada s okolinom
- uravnoteženje duha
- pojačavanje urodjenih sposobnosti
- sklad duha i tijela
- harmoniziranje procesa djelovanja
- lakoća uvažavanja različitosti
- radost dijeljenja i prihvaćanja
- oživljavanje prirodnog zakona
- razumijevanje drevne metode stjecanja sreće


www.ikm.hr
Velicina ljudske duse mjeri se kolicinom oprastanjaPodijeli post!

Stella je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Bird (14-10-13), dklikic (25-02-10), Dražen-Zgb (06-09-10), Komšinica (28-12-09)
Nepročitano 16-10-10, 12:58   #5
Guru
 
simona's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Postovi: 6,596
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
Zadani Reiki i.....

U zadnje vrijeme je Ash izuzetno produktivan . Teme se otvaraju svjetlosnom brzinom, a sve povezane sa reikijem, te reiki i ego, te Reiki i entiteti, Reiki i..... . Koji je smisao tih usporedbi? Sustav je siguran i dorađen , te se unutar samog sustava može diskutirati o raznim temama i praksama, a ovakvo uspoređivanje mi sliči na kritiku, jer ne može ono, pa ovo, pa nije u stanju sa njime ovo i ono. Lagana diskreditacija sustava.
simona je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
LIK (16-10-10), nagual (16-10-10), Tree (16-10-10)
Nepročitano 16-10-10, 13:08   #6
LIK
←↑→↓
 
LIK's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Tko zna
Postovi: 3,195
LIK has a reputation beyond reputeLIK has a reputation beyond reputeLIK has a reputation beyond reputeLIK has a reputation beyond reputeLIK has a reputation beyond reputeLIK has a reputation beyond reputeLIK has a reputation beyond reputeLIK has a reputation beyond reputeLIK has a reputation beyond reputeLIK has a reputation beyond reputeLIK has a reputation beyond repute
LIK has a reputation beyond reputeLIK has a reputation beyond reputeLIK has a reputation beyond reputeLIK has a reputation beyond reputeLIK has a reputation beyond repute
Zadani

Ima on u nekim stvarim vjerojatno pravo. Izgubila se reikiu čistoća koju je imao jer često kad ljudi poboljšavaju neke stvari vrlo često samo uprskaju stvari

Međutim općenito su njegove teme za Prodajem/kupujem forum pa ko voli nek izvoli
LIK je offline   Reply With Quote
LIK, hvala ti na korisnom postu!
nagual (16-10-10)
Nepročitano 16-10-10, 13:13   #7
Guru
 
simona's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Postovi: 6,596
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by LIK Pogledaj Post
Ima on u nekim stvarim vjerojatno pravo. Izgubila se reikiu čistoća koju je imao jer često kad ljudi poboljšavaju neke stvari vrlo često samo uprskaju stvari

Međutim općenito su njegove teme za Prodajem/kupujem forum pa ko voli nek izvoli
Čistoća reiki frekfencije nije uopće upitna. Stvar je u ljudima i njihovim umovima. U stanju su izobličiti i najfinije strukture, ali opet iluzorno, umno, jer originalna matrica i predložak jeste i biti će zauvijek.
simona je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
LIK (16-10-10), nagual (16-10-10), smješko (06-06-12), Tree (16-10-10)
Nepročitano 16-10-10, 13:14   #8
Ash
Guru
 
Ash's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Postovi: 990
Ash has a reputation beyond reputeAsh has a reputation beyond reputeAsh has a reputation beyond reputeAsh has a reputation beyond reputeAsh has a reputation beyond reputeAsh has a reputation beyond reputeAsh has a reputation beyond reputeAsh has a reputation beyond repute
Ash has a reputation beyond reputeAsh has a reputation beyond reputeAsh has a reputation beyond reputeAsh has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by simonaalba77 Pogledaj Post
a ovakvo uspoređivanje mi sliči na kritiku,
Naravno da je kritika Sustav nije siguran u nekim segmentima iz moga istraživanja i mislim da je produktivno biti svjestan opasnosti i ograničenja pojedine metode.
Ash je offline   Reply With Quote
Nepročitano 16-10-10, 13:19   #9
Guru
 
simona's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Postovi: 6,596
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by Ash Pogledaj Post
Naravno da je kritika Sustav nije siguran u nekim segmentima iz moga istraživanja i mislim da je produktivno biti svjestan opasnosti i ograničenja pojedine metode.
Reiki nije dizajniran za proganjanje entiteta, discipliniranje egoja i sličnih egzibicija koje su u zadnje vrijeme in u alternativi. Za to postoje drugi sustavi.
simona je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Ash (16-10-10), LIK (16-10-10), nagual (16-10-10)
Nepročitano 16-10-10, 13:25   #10
Ash
Guru
 
Ash's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Postovi: 990
Ash has a reputation beyond reputeAsh has a reputation beyond reputeAsh has a reputation beyond reputeAsh has a reputation beyond reputeAsh has a reputation beyond reputeAsh has a reputation beyond reputeAsh has a reputation beyond reputeAsh has a reputation beyond repute
Ash has a reputation beyond reputeAsh has a reputation beyond reputeAsh has a reputation beyond reputeAsh has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by simonaalba77 Pogledaj Post
Reiki nije dizajniran za proganjanje entiteta, discipliniranje egoja i sličnih egzibicija koje su u zadnje vrijeme in u alternativi. Za to postoje drugi sustavi.
Kada sam ja spomenuo da je reiki za to dizajniran? Ja govorim baš suprotno, da reikiem ne možemo tjerati entitete jer je tu neučinkovit I slažem se, za to postoje drugi sustavi koji su učinkoviti
Ash je offline   Reply With Quote
Odgovor

Tagovi
bioenergija, reiki

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 06:44 sati.

Iz ponude izdvajamo:

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0