Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Sok Noni (http://www.alternativa-forum.com/sok-noni/)
-   -   Tahitian Noni Porijeklo i Sudbina (http://www.alternativa-forum.com/sok-noni/1258-tahitian-noni-porijeklo-i-sudbina.html)

Spring 27-09-09 21:21

Tahitian Noni Porijeklo i Sudbina
 
Morinda Citrifolia ili Noni, kao što je najčešće poznat, je tropsko voće koje nesmetano raste kroz cijelu godinu na otocima Francuske Polinezije, Tahiti Nui. Generacije ljudi iz područja Južnog Pacifika koriste Noni plod, interno i eksterno, za nebrojene pogodnosti za zdravlje.

U stara vremena, starosjedioci iz Polinezije stigli su do otoka u svojim kanuima. Oni su sa sobom donijeli velik broj cijenjenih biljaka. Kraljica među njima je bio Noni čije voće je bilo cijenjeno zbog svojih zdravstvenih pogodnosti. Iako je bio široko korišten u Polineziji, njegove nevjerojatne tajne ostale su nepoznate ostatku svijeta tisućama godina.

Ovo snažno voće inspiriralo je dva prehrambena znanstvenika, John Wadswortha i Stephen Storya, koji su kroz razne izvore došli do spoznaja o dobrobiti Noni ploda.
Uskoro su otkrili da NONI sadrži vrijedne sastojke koji pomažu raznim sustavima u tijelu. NONI sok pomaže imunitetu, cirkulaciji, organima i stanicama, probavnom sustavu, metabolizmu pa čak povoljno utječe na kožu i kosu.

Kako više nije bila tajna sa otoka, noni se proučavao desetljećima. Proučavali su ga priznati etnobotaničari, znanstvenici i medicinski stručnjaci.

Otkrili su da NONI sok ima utjecaja na staničnoj razini. NONI sok je također bogat izvor antioksidansa koji pomažu tijelu da se oslobodi opasnih slobodnih radikala.

Ti antioksidansi održavaju tijelo jakim, jačaju imunitet i usporavaju process starenja. Naučnici su pokazali da NONI sok pomaže stanicama u iskoristivosti hranjivih sastojaka. Druge primjetne pogodnosti uključuju povećanje energije, mentalna bistrina, duža koncentracija kao i povečanje razine fizičkih sposobnosti.

Spring 27-09-09 21:24

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 11:09 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0