Alternativa Forum

Tajni život emocionalnog smeća

Ovo je diskusija na temu Tajni život emocionalnog smeća u podforumu Stres
Sjetite se imena osobe koja vas je najsuptilnije i najvještije preveslala. ...

Natrag   Alternativa Forum > Bolesti i liječenje > Stres

Alternativa Forum


Stres Uzrok i posljedice stresa, kako izbjeći ili ublažiti stres

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 08-12-10, 13:38   #1
<3
 
Tree's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2010
Postovi: 4,217
Tree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond repute
Tree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond repute
Zadani Tajni život emocionalnog smeća

Sjetite se imena osobe koja vas je najsuptilnije i najvještije preveslala. Vjerojatno nosi vaše ime! :) Carl Alasko prikrivene naslage koje nam otežavaju život naziva emocionalnim smećem. A ima i ideju kako ga očistiti.
Unutarnje smeće najteže je dijagnosticirati i razumjeti. Ono je i najopasnije: fizički, emocionalno, psihološki i duhovno. Živi izvan vidokruga, u zavojitim labirintima naših misli i uvjerenja, to je dio našeg uma koji je često posve nedostupan i našoj vlastitoj svjesnosti.
Izvor: MrsUnderhill

Naše unutarnje smeće koristi otrovno trojstvo, koktel poricanja, zablude i krivnje, kako bi kontroliralo način na koji o sebi razmišljamo i osjećamo. Određuje način na koji se koristimo svojim sposobnostima, idejama, uvjerenjima, kako određujemo ciljeve i prioritete. Određuje nam život.
Kad unutarnje smeće zadobije kontrolu na našim unutarnjim svijetom, negativno će utjecati na svaki aspekt našeg života.
Zašto je unutarnje smeće tako teško dijagnosticirati i razumjeti? Zašto je toliko snažno? Zato što je sastavni dio načina na koji naš mozak funkcionira.
Proces skidanja softvera
Ljudski se mozak često uspoređuje s računalima. Za oko 95 post nas, fizičke veze naših unutarnjih kompjutera su spojene gotovo savršeno. S prvim udisajem, pa i čak ranije, počinjemo skidati softver koji će pokretati naš život i ne prestajemo s njegovim obnavljanjem sve do zadnjeg daha.
Roditelji, sve osobe koje se brinu za nas, okruženje i kultura imaju u potpunosti kontrolu nad kvalitetom i sadržajem softvera koji smo skinuli. A mi se jedino možemo nadati da su bili relativno odgovorni. Pa ipak, prečesto, nisu. Možda su imali dobre namjere, no, izvanjski pritisci učine svoje. Ili nam, pak , tijekom djetinjstva ekonomske okolnosti ne dozvoljavaju da se koristi kvalitetan softver.
Dok ih ne zamijenimo boljima, koristimo programe koji smo dobili
Kad dođemo do odrasle dobi, nemamo izbora nego koristiti one softverske programe koje smo dobili. Upotrebljavamo ih kako bismo slali tisuće unutarnjih e-mailova, tweetova i izravnih poruka. Oni putuju po neurološkim prolazima u mozgu koji nam kažu što mislimo, kako se "osjećamo", koliko je nešto važno, koliko je ugodno ili koliko bi moglo biti glupo i beskorisno. A naročito što je opasno, a što sigurno.
Pa ipak, dio hardvera ostaje prilično jednostavan i uvijek ga može pokoriti bilo koji od stečenog softvera. Ovaj jednostavan dio (amigdala i limbički sustav za kontrolu emocija) je neopozivo dominantan u domeni opasnosti. Poput svoj drugih sisavaca, hardverski smo opremeljeni za borbu ili bijeg od opasnosti.
No, ljudski je život toliko prokleto kompliciran da se hardver i softver često jako zbune oko toga tko je odgovoran. Borba? Bijeg? Misliti? Govoriti? Vikati? Vrištati? Sjesti i biti miran? Žestoko se usprotiviti? Smiješiti se i smiriti situaciju? Našaliti se? Izbori su vrlo složeni i međusobno povezani sa svakim osjećajem i iskustvom naše duge i napućene osobne i kolektivne povijesti.
Izvor: TheSunBlog

I to je mjesto gdje unutarnje smeće dolazi do izražaja.
Razorna igra poricanja stvarnosti
Doslovce milijuni interakcija su prikupljeni u softverskom programu svake osobe kako bi stvorili osnovni način za promatranje svijeta i oblikovanje ponašanja. A ako su vaši osnovni programi osnovani na poricanju stvarnosti, u velikoj ste nevolji. Zbilja velikoj nevolji.
Primjerice, jednostavna logika govori da, ako u djetinjstvu nisu prema vama postupali s poštovanjem, i kao odrasla osoba naginjete vjerovanju da ne zaslužujete poštovanje. Osnovna činjenica vaše ljudske vrijednosti se poricala, a zabludom iskrivnjena stvarnost je stvorena da zamijeni činjenicu koju se poricalo. Ta iskrivljena stvarnost može biti nešto toliko temeljno, kao što je uvjerenje: "Ne zaslužujem da se prema meni odnose s poštovanjem."
Naravno, to je besramna laž. To je krajnja manipulacija i obmana, budući da svako biće zaslužuje da se prema njemu ophodi s poštovanjem.
Sto i jedna varijacija
Mnoge su varijante otrovnih vjerovanja u smeće. "Vjerujem da ne zaslužujem financijsku sigurnost." "Nisam sposoban za uspjeh." "Nisam pametan kao..." "Budući da nisam dovoljno visok ili dovoljno mršav ili dovoljno zgodan..." ili "Ne mogu ja to."
Ovom popisu nema kraja. Ponekad ta vjerovanja u smeće mogu biti dio rasnih ili rodnih predrasuda koje prožimaju svako društvo. Kad se društvo bori s takvim vjerovanjima, to čine i pojedinci.
Potom, postoje skrivena područja vaših fizičkih, intelektualnih, emocionalnih, psiholoških ili duhovnih potreba. Ako su one bile zanemarivane u djetinjstvu, nastavit ćete ih zanemarivati i kao odrasla osoba, budući da ćete se držati vjerovanja u smeće kako one nisu važne.
Iz perspektive vašeg unutarnjeg smeća, poricanje vrijednosti vaših potreba postaje stalni dio vašeg neprekidnog poricanja istih potreba u odrasloj dobi. Zavaravat ćete se: "Meni ništa stvarno i ne treba."
Protokom vremena, kako frustracija raste (a kako i ne bi?) dok vaše osnovne potrebe ostaju nezadovoljene, na scenu ulazi i krivnja. Krivit ćete sebe jer ništa ne zaslužujete, jer ste manje vrijedni od drugih i jer vas se ne može voljeti.
To je čisto, otrovno unutarnje smeće.
Kako si pomoći?
Zašto tako lako skliznemo u vjerovanje u emocionalno smeće? Jer nam ono omogućava da umanjimo bol, izbjegnemo sukob, zaštitimo se od preuzimanja odgovornosti, izbjegnemo neugodne osjećaje i steknemo prednost. Sve to pomaže na kratke staze, no dugoročno nam razara život.
Izvor: Wpromote

Svaki put kad iskusite određenu razinu tjeskobe, ljutnje, boli ili straha, suočavate se s izazovnom odlukom ili ste uključeni u sukob, odvojite nekoliko sekundi da biste se zapitali slijedeća tri pitanja:
Poričem li neku osnovnu činjenicu ili odgovornost? Odgovor može biti skriven ili zamotan u druge probleme. Budite uporni.
Stvaram li lažnu stvarnost s ciljem podupiranja zablude? Situacija može izgledati i činiti se stvarnom, a vi možete prihvaćati izokretanje stvarnosti kao istinu.
Otklanjam li od sebe odgovornost svaljujući krivicu na nekog drugog ili nešto drugo? Otklanjanje odgovornosti omogućava vam da ne mijenjate svoje ponašanje, da ne budete odgovorni ili da izbjegnete posljedice svojih djela.
Možda se nećete baš uvjek sjetiti postaviti pitanja, ili će odgovori zahtijevati daljnje razmišljanje. No, barem ste uzeli vremena za stanku i ispitivanje svojih misli, motiva i navika. Svaka količina pažnje uložena u trud da počistite emocionalno smeće velikodušno će vam se isplatiti kroz zdravlje i sreću.
Izvor: Carl Alasko, Emocionalno smeće


Preuzeto sa: http://www.mediapositiva.hr/Default.aspx?sid=11336


…a o zmajevom biseru ni rijeci!Podijeli post!

Tree je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
A Lili (15-05-12), Afroditi (18-12-11), alina (14-04-11), alison (08-12-10), altea (16-08-13), angela (16-05-12), Bird (13-04-14), Bonaca (25-01-12), chameleon (16-12-11), den92 (08-12-10), Diana (16-12-11), dodo (16-05-13), egzorcist (20-12-11), jovanica (09-04-12), madagaskar (18-12-11), nuna007 (08-12-10), odel (09-12-10), ofelija13 (17-12-11), Sativa (08-12-10), Skylight (19-09-12), sunčica (08-12-10), Tazika (16-09-11), Trien (06-08-11), Uoo (07-08-11), vania (17-12-11), Zaza (09-03-13), zoricab (08-12-10)

Nepročitano 06-08-11, 13:11   #2
New member
 
Emanuela Aisvarya's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: zg
Postovi: 90
Emanuela Aisvarya is a splendid one to beholdEmanuela Aisvarya is a splendid one to beholdEmanuela Aisvarya is a splendid one to behold
Emanuela Aisvarya is a splendid one to beholdEmanuela Aisvarya is a splendid one to beholdEmanuela Aisvarya is a splendid one to beholdEmanuela Aisvarya is a splendid one to beholdEmanuela Aisvarya is a splendid one to beholdEmanuela Aisvarya is a splendid one to behold
Zadani

tree, odličan tekst! mislim da danas svatko u većoj ili manjoj mjeri ima svoj kofer emocionalnog smeća kojeg vrijedno i uporno svakim danom nosi skoro svuda sa sobom...
koja su vaša iskustva? jeste li se odlučili uhvatiti u koštac sa svojim koferom i rekli: "više te neću vući sa sobom, dosta mi je, vrijeme je da te raspakiram!" Kako vam ide, jel uspjelo? :D
Emanuela Aisvarya je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Afroditi (18-12-11), alison (18-12-11), angela (16-05-12), Diana (16-12-11), Skylight (19-09-12), sunčica (07-08-11), Tree (06-08-11), Trien (06-08-11), Zaza (09-03-13)
Nepročitano 06-08-11, 15:23   #3
<3
 
Tree's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2010
Postovi: 4,217
Tree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond repute
Tree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond repute
Zadani

Naravno Sloboda!

Samo što uvijek krišom poguram nešto u džepove, a ponekad se uhvatim i sa koferom koji sam stavila sebi ne vrh glave (smakla s pogleda) pa nosam okolo
Često to smeće i nije moje, nego preuzmem tuđe u trenutcima nepažnje...
To je proces, svako malo treba uraditi provjeru, dok se navika ne iskorijeni.


…a o zmajevom biseru ni rijeci!Podijeli post!

Tree je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Afroditi (18-12-11), alison (18-12-11), altea (16-08-13), Diana (16-12-11), LIK (06-08-11), madagaskar (18-12-11), sunčica (07-08-11), Trien (06-08-11), Uoo (07-08-11), vania (17-12-11), Zaza (09-03-13)
Nepročitano 06-08-11, 18:13   #4
New member
 
Emanuela Aisvarya's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: zg
Postovi: 90
Emanuela Aisvarya is a splendid one to beholdEmanuela Aisvarya is a splendid one to beholdEmanuela Aisvarya is a splendid one to behold
Emanuela Aisvarya is a splendid one to beholdEmanuela Aisvarya is a splendid one to beholdEmanuela Aisvarya is a splendid one to beholdEmanuela Aisvarya is a splendid one to beholdEmanuela Aisvarya is a splendid one to beholdEmanuela Aisvarya is a splendid one to behold
Zadani

Odlično, drago mi je za tebe. Što ti pomaže u tom procesu, odnosno što radiš za otklanjanje EO (emocionalnog smeća) ? :D
Emanuela Aisvarya je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Afroditi (18-12-11), Diana (16-12-11), sunčica (07-08-11), Tree (06-08-11), Uoo (07-08-11)
Nepročitano 06-08-11, 20:45   #5
<3
 
Tree's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2010
Postovi: 4,217
Tree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond repute
Tree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond repute
Zadani

Svjesnost
Radila sam meditacije, reiki, tai chi, različite vježbe disanja, iztezanja, praćenja misli, vraćanja sebe sebi (ego me držao otetu )...
Na kraju se sve svede na svjesnost.
Sve dok nemam reakciju, dok pratim svaku emociju ili misao u sebi, pa i one upućene meni od drugih, uz svjesnost, nisam u problemu.

Ja sam krenula rješavanjem odnosa sa ljudima. Počela sam sa majkom. Rješivši svoj odnos sa njom (a tek sada postajem svjesna koliko je to važno) sve drugo se poslagalo, i sama sam sebe upoznala puno bolje. Da bih to uspjela, morala sam biti svjesna. Nadošla sam na to tapkajući u mraku kroz pokušaje i neuspjehe koji su vremenom prerasli u uspjehe.
Danas znam šta sam radila, tada sam samo znala da to moram napraviti.


…a o zmajevom biseru ni rijeci!Podijeli post!

Tree je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Afroditi (18-12-11), alison (18-12-11), angela (16-05-12), Bonaca (25-01-12), dany (01-11-11), Diana (16-12-11), fantazy (23-03-12), Jesam (18-05-12), LIK (06-08-11), madagaskar (17-09-11), mo lamo (23-03-12), nuna007 (07-08-11), ofelija13 (17-12-11), sunčica (07-08-11), Tazika (16-09-11), Uoo (07-08-11), Uvojčica (02-03-12), vania (17-12-11), Veronica (24-12-11)
Nepročitano 06-08-11, 21:40   #6
New member
 
Emanuela Aisvarya's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: zg
Postovi: 90
Emanuela Aisvarya is a splendid one to beholdEmanuela Aisvarya is a splendid one to beholdEmanuela Aisvarya is a splendid one to behold
Emanuela Aisvarya is a splendid one to beholdEmanuela Aisvarya is a splendid one to beholdEmanuela Aisvarya is a splendid one to beholdEmanuela Aisvarya is a splendid one to beholdEmanuela Aisvarya is a splendid one to beholdEmanuela Aisvarya is a splendid one to behold
Zadani

Tree, hvala na tvom iskustvu i dogovoru.
Emanuela Aisvarya je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (18-12-11), Jesam (18-05-12), Tree (06-08-11), Uoo (07-08-11)
Nepročitano 07-08-11, 05:42   #7
Uoo
OOn
 
Uoo's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Tijelo Kristovo
Postovi: 12,426
Uoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond repute
Uoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond repute
Zadani

ne osvrci se na njih.. nego gledaj i prođimajmuni s grana zmajevi s neba
drze se granja kad je dobra berba


made in chajna made in chajna
odakle dolazimo najveca tajna


Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
Ivan 3:16Podijeli post!

Uoo je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Afroditi (18-12-11), alison (18-12-11), Diana (28-02-12), Jesam (18-05-12), jovanica (09-04-12), LIK (07-08-11), sunčica (07-08-11), Tree (07-08-11)
Nepročitano 07-08-11, 13:04   #8
Guru
 
simona's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Postovi: 6,596
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by Tree Pogledaj Post
Svjesnost
Radila sam meditacije, reiki, tai chi, različite vježbe disanja, iztezanja, praćenja misli, vraćanja sebe sebi (ego me držao otetu )...
Na kraju se sve svede na svjesnost.
Danas znam šta sam radila, tada sam samo znala da to moram napraviti.


A da bi se ta svjesnost ' aktivirala', treba čišćenje, nekome duže, nekome kraće.
simona je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Afroditi (18-12-11), alison (18-12-11), Diana (16-12-11), Jesam (18-05-12), Tree (18-12-11)
Nepročitano 16-12-11, 19:15   #9
sincerity
 
vania's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: only sea is around
Postovi: 689
vania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond repute
vania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond repute
Zadani

Odličan post o emocionalnom smeću. Ja sam došla do granice kad sam rekla dosta mučenja , treba pokušati odbaciti to emocionalno smeće i preuzeti odgovornost za svoj život i svoje emocije. Odgovori su počeli stizati a tako i rješenja, koristim tehniku samoozdravljenja (EFT tehnika, knjiga na Hrvatskom) , naročito kad sam nakon bezbroj pročitanih knjga o samopomoći uvidjela da napokon nešto stvarno daje rezultata. Korak po korak promjene su tu. Možemo se radovati kiši i uživati u njoj , a možemo je mrziti, biti tjeskobni bjesni... samo je na nama kako ćemo se osjećati bez obzira što nam se dešava u životu... Ne postoji čaroban štapić, ali svatko može naći nešto što će mu pomoći.. ako to uistinu želimo (podsvjest i stari prgrami ponašanja koji nas uvjek vraćaju nazad, stalna opravdanja).

Od srca preporučam tehniku samoozdravljenja (baza EFT) , ništa ne košta i jednostavna je.
vania je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Afroditi (18-12-11), alison (18-12-11), chameleon (16-12-11), Diana (16-12-11), Jesam (18-05-12), LIK (17-12-11), madagaskar (18-12-11), Malina (16-12-11), ofelija13 (18-12-11), simona (16-12-11), teemo (16-12-11), Tree (17-12-11), Uoo (16-12-11), Zaza (09-03-13)
Nepročitano 18-12-11, 10:20   #10
Guru
 
madagaskar's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2011
Postovi: 556
madagaskar has a reputation beyond reputemadagaskar has a reputation beyond reputemadagaskar has a reputation beyond reputemadagaskar has a reputation beyond repute
madagaskar has a reputation beyond reputemadagaskar has a reputation beyond reputemadagaskar has a reputation beyond reputemadagaskar has a reputation beyond reputemadagaskar has a reputation beyond reputemadagaskar has a reputation beyond reputemadagaskar has a reputation beyond reputemadagaskar has a reputation beyond reputemadagaskar has a reputation beyond reputemadagaskar has a reputation beyond reputemadagaskar has a reputation beyond reputemadagaskar has a reputation beyond reputemadagaskar has a reputation beyond reputemadagaskar has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by Tree Pogledaj Post
Svjesnost
Radila sam meditacije, reiki, tai chi, različite vježbe disanja, iztezanja, praćenja misli, vraćanja sebe sebi (ego me držao otetu )...
Na kraju se sve svede na svjesnost.
Sve dok nemam reakciju, dok pratim svaku emociju ili misao u sebi, pa i one upućene meni od drugih, uz svjesnost, nisam u problemu.

Ja sam krenula rješavanjem odnosa sa ljudima. Počela sam sa majkom. Rješivši svoj odnos sa njom (a tek sada postajem svjesna koliko je to važno) sve drugo se poslagalo, i sama sam sebe upoznala puno bolje. Da bih to uspjela, morala sam biti svjesna. Nadošla sam na to tapkajući u mraku kroz pokušaje i neuspjehe koji su vremenom prerasli u uspjehe.
Danas znam šta sam radila, tada sam samo znala da to moram napraviti.
Svakako sam išla sličnim putem kao ti draga.
Možeš raditi koje god tehnike želiš ali to ne znači da ćeš ikada dostići dubinu ako zapostaviš praksu odnosno svjesnost.
Upravo je to ključna riječ, svjesnost.
A ona se postiže promatranjem i uviđanjem vlastitih emotivnih okidača, obrazaca i uvjerenja, a nikako ne zanemarivanjem ili potiskivanjem negativnih emocija.

Osvijestiti ZATO da bi shvatili i uvidjeli ZAŠTO.
madagaskar je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (18-12-11), Diana (28-02-12), Jesam (18-05-12), Malina (18-12-11), teemo (18-12-11), Tree (18-12-11), vania (18-12-11)
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 16:01 sati.

Iz ponude izdvajamo:Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0