Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Sve ostalo (http://www.alternativa-forum.com/sve-ostalo/)
-   -   Šta je Tajna? (http://www.alternativa-forum.com/sve-ostalo/1506-sta-je-tajna.html)

zoricab 27-10-09 08:43

Šta je Tajna?
 
What is THE SECRET ?
“Tajna” koja je obišla svijet , zahvaljujući Austrilijanki, Rhonda Byrne i Oprah, koja nedavno “Tajni” posveti čak dvije emisije, zapravo, i nije Tajna. Svima je dostupna i svi je možemo primjeniti. Svima nam može biti bolje ako se držimo univerzalnih zakona, koje, izmedju ostalog, i religija zagovara. Neko te zakone poštuje da ne se ne bi ogriješio ili da ga njegov Bog ne bi kaznio nakon smrti, a istina je da se Univerzalnih zakona treba držati, isključivo, samo zbog sebe, svoje sreće i blagostanja u životu.

Zbog toga smo rodjeni, to je cilj naših života!

Kao uvod u univerzalne zakone, treba imati na umu neke univerzalne istine:

Like attracts like.

Slično se sličnom raduje.

Misli privlače slične misli. Duše privlače slične duše. Misli o bolesti privlače bolest. Misli o sreći, privlače sreću. Svi smo mi magneti, privlačimo ono o čemu mislimo najviše vremena.

Ono o čemu mislimo i ono u šta vjerujemo je to šta dobijamo u životu, prije ili kasnije.
To je suština Zakona Privlačnosti.

What you resist, persists.
Ono čemu se opireš, ostaje.
Koncentriši se na ono što želiš, a ne ono što NE želiš. Odvrati pažnju od negativnih misli. Ti si jedini koji možeš kreirati svoju stvarnost.

You reap what you sow.
Žanješ kako si posijao.
Zato se potrudi da posiješ dobro sjeme. Mislima, riječima, djelima…

Hoćeš li izabrati strah ili nadu? Pogledaj definicije za oba pojma:
Nada je vjerovanje da će se dogoditi ono što ne možeš vidjeti.
Strah je vjerovanje da će se dogoditi ono što ne možeš vidjeti.
Izaberi nadu i vjeru.

“Whatever the mind of man can conceive, it can achieve” – Stone
Šta god ljudska svijest može da zamisli, može i da ostvari.

“All that we are is result of what we have thought.” – Buddha
Sve ono što jesmo je rezultat onog što smo mislili.

“All power is from within and is therefore under our own control”-Robert Collier
Sva moć dolazi iznutra i zbog toga je pod našom kontrolom.

“Whether you think you can or you can’t either way you are right” -Henry Ford
Kako god mislio, da možeš ili da ne možeš, uvijek si u pravu.

If you fail to plan, you plan to fail.
Ako ne uspijevaš u planiranju, ti planiraš da ne uspiješ.
Postavi svoje ciljeve, vizije i bogatstvo prvo u svojoj svijesti.
Napravi prvi korak i sve što poželiš, univerzum će uzvratiti:
Tvoje želje su za mene zapovijed.
Nikad ništa ne pokušavaj samo, već to uradi.

Ako pokušavaš i univerzum će da pokuša da ti to pruži.

Tajna, dakle, ZAKON Privlačnosti je zakon koji funkcioniše u prirodi kao i svaki drugi zakon. Otkriveno je i naučno potvrđeno da ovaj zakon bukvalno “gospodari” Univerzumom. Nepogrešiv je i matematički precizan. On nam govori da ono u šta podsvjesno vjerujemo i ono o čemu razmišljamo konstantno u našim umovima, da to i privlačimo. Mi smo hodajući magneti. U naše živote možemo privući SVE. Bez izuzetka. Sve što je potrebno je da se skoncentrišemo na ono što želimo i da odstranimo sumnju. To se mora prikazati u našim životima. To je zakon.
Sve što već imamo u našim životima, mi smo to i privukli. Poznavajući ovaj zakon, možemo da kontrolišemo naše živote i da sebi priuštimo sve što hoćemo. Otkrivena je najveća misterija čovječanstva – ZAKON PRIVLAČENJA.

Obavezno pogledajte “The Secret” i znaćete da ste rodjeni da budete sretni i da se osjećate dobro na ovom svijetu. A i poslije.
Pa, budite sretni i osjećajte se dobro. Budite mirni, uvijek mirni. I sretni.
Zbog toga smo tu.

zoricab 27-10-09 08:44

Opasnost od lakomislenog shvatanja “Tajne”- “The Secret”
 
The Secret je pokrenula lavinu, premda postoje opasnosti od lakomislenog shvatanja Zakona privlačnosti i drugih univerzalnih zakona kako su oni u ovom filmu predstavljeni.
Prije početka primjene ovih zakona od ključne je važnosti poznavati SEBE (Self-knowledge) i tri ključna zakona : Zakon karme (ili uzroka i posljedice), lične odgovornosti i Zakona o jedinstvu suprotnosti.

Karma je kao jedna spiritualna banka svega proživljenog, (kroz mnoge živote, ako vjerujete u reinkarnaciju), i kredita i debita, tj. i onog što smo dali i što smo uzeli, što smo dobro i loše učinili, što smo željeli a nismo dobili, ukratko, svega proživljenog, uključujuči i dobro i loše i ružno. Prema metafizičkim šablonima, cilj Duše je sjedinjenje sa izvorom kreacije, a to će se desiti onda kad se postepeno smanji interval izmedju kredita i debita, pa ma koliko života to trajalo.

Jedinstvo Suprotnosti pokriva 5 aspekata:

1. Sve se mijenja
2. Sve suprotnosti su komplementarne
3. Sve što ima lice ima i naličje
4. Što veće lice veće i naličje
5. Sve što počne ima i kraj

Prvi aspekat znači da se sve mijenja, a samim tim i tvoj život, i da nemaš drugog izbora već da se prilagodjavaš promjenama. Djeluje surovo, ali ako se ne pomjeraš s vremenom onda se gubiš u njemu.

Suprotnosti su komplementarne, što znači da ne postoji ništa što je sasvim dobro, a i ništa sasvim loše. Svako iskustvo sadrži u sebi svoju potencijalnu suprotnost. Svaka prilika je garancija da ćemo okusiti i nešto sasvim suprotno od toga. Život nije ništa drugo do igralište za napredak.

Sve ima lice i naličje kao što novčić ima glavu i rep. Ljudi obično vide život kao jednodimenzionalan, vide samo lice a gube iz vida naličje. A svi živimo u svijetu suprotnosti ili polarnosti, noć i dan, muško i žensko, Yin i Yang…

Što je veće lice, veće je i naličje, a to znači sve što pretjerano izgleda s prednje strane, pretjerano je i na naličju.
Gledaj pažljivo lice, prednju stranu svega. Na površini je maskirana suprotnost posmatranog. Znamo da suprotnost postoji, oduvijek je bila tamo.
Onaj ko pokazuje samo nasmijano lice, skriva svoju nesigurnost.
Onaj ko pokazuje samo ljutnju, skriva svoj strah.
Onaj ko pokazuje samo tugu, skriva svoj potencijal radosti.
U kontaktu s ljudima, traži suprotnost u svemu i bilo čemu. To će ti omogućiti da saznaš kraj priče prije završetka prvog poglavlja.
Ako sve zvuči previše dobro da bi bilo istinito, onda je vjerovatno tako!

Peti aspekt kaže, sve što ima početak ima i svoj kraj. Ovo je zamka za mnoge ljude. Lako nas ponese i sreća i tuga, pa imamo tendenciju da gajimo samo jedno, isključujući drugo. Ali sve što je stvoreno, biva uništeno, prije ili kasnije. Ništa ne traje vječno. Poslije kiše dolazi sunce, kaže narodna. I obrnuto. Dan postaje noć i noć postaje dan dovoljno skoro. Zato treba slijediti prirodne tokove.
Sve i svako prolazi kroz periode uspona i padova. Ne plašeći se teškoća i izazova koji dolaze, naučićeš da se adaptiraš promjenama, da se pripremiš za svaki korak svoga životnog putovanja.
Sve i svako, bez izuzetka, pripada domenu Zakona jedinstva suprotnosti.Poštujući ovaj zakon, neće ostati ništa tako puno za čudjenje. Mada život ponekad izgleda nepredvidiv, ipak, postoji neki red. Studiraj ovaj red i bićeš u stanju da pretvoriš bolest u zdravlje, siromaštvo u blagostanje, neznanje u prosvijetljenost, ropstvo u slobodu, rat u mir, depresiju u spokoj.

quantec 18-11-09 11:04

Odlična knjiga :thumbs:

Želja se ostvaruje onda kad se osoba nađe na istoj valnoj dužini kao manifestacija želje...

Kada osoba emitira frekvenciju za realizaciju svoje želje, zakon privlačnosti pkreće sve okolnosti, ljude i događaje dok se želja ne obistini...

Koristila sam savjet iz knjige i stavila svoje želje pored kreveta na zid, kako bi me slike podsječale na ono što stavrno i želim. Svašta se pokrenulo i Univerzum mi je donio rješenje za moje želje. :thanks:

Blue_Knight 18-11-09 11:24

Ovjde možete skinuti istoimenu knjigu.

Lupio Pax 19-11-09 15:18

meni je osobno bolje legla od ESTHER I JERRY HICKS: ZAKON PRIVLAČENJA, a opet moram tu spomenuti (nemojte mi zamjeriti oni kojima je se neda uzeti u ruke) TRANSURFING koji mi se odlično nadovezao i još mi malo bolje pojasnio ono - zašto se želje ne realiziraju...

Diana 19-11-09 15:29

Mene tajna zaobilazi,i ne želim je više....

Blue_Knight 19-11-09 17:57

Jednostavno zato što želje treba željeti na svjesnoj i podsvjesnoj razini, treba biti spreman na promijene, treba biti spreman promijene i prihvatiti.

LIK 19-11-09 20:07

Nisam čitao, ali što sam vidio u svima nam znanoj emisiji transurfing je striktno protiv jakih želja jel tako stvaramo kontra efekt.

Ali nije li u secret poanta da se vizualizira željeno kao gotov čin ?

Ako je tako mi nemamo jaku želju nego je vizualiziramo kao već ostvarenu, bar sam ja to tako shvatio :smile_bigsmile:

Blue_Knight 19-11-09 21:45

Trebamo najprije željeti nešto, kako bi to mogli vizualizirati.
A možemo i vizualizirati banalne stvari, a za te nam zakon privlačnosti i ne treba.

LIK 19-11-09 22:04

Naravno ja sam mislio konstantna želja sama po sebi.

Npr. hoću imati puno novaca.

Koliko sam ja shvatio bitno je da se već vidiš da ga imaš tj. šta radiš s njim, itd.

Neznam stvarno, osobno sam provao low of attraction na malim stvarima i mogu reći da radi, a svakodnevna vizualizacija mi se neda radit prelijen sam.


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 02:41 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0