![]() |
Koje ulje? Na čemu da propečem krompir ili ostalo povrće, sojino ulje mi se ne sviđa, suncokretovo bljak, maslinovo skupo.. Moze prijedlog neki.. tnx |
Ja koristim maslinovo,grčko,nabavljam ga iz Slovenije jer je jeftinije.7 dl hladno prešanog,bio certifikat,7 eura.Kad malo pogledam na što mi je sve znala otići lova bez veze,recimo kaznu za brzu vožnju (300 kn,popust na šarm),neko pretjecanje na punoj (500 kn) ili pak neke druge totalno suvišne troškove,mirne duše ga koristim za sve. |
maslinovo se ne bi trebalo pržiti jer tako postaje otrovno, da probaš biljnu mast? Ili da kupiš wok? Lucero imaš link za to prešano hladno ulje? Dobro bi došlo za mučkanje u ustima. |
|
Citat:
Moji preci su sve kuhali na njemu |
Citat:
- jednom riječju maslinovo ulje zagrijavanjem - postaje obično ulje. http://www.alternativa-forum.com/ost...=kokosovo+ulje ovo je isto preskupo ali kod zagrijavanja zadržava svoju ljekovitost tj. nezasičene masne kiseline ne prelaze u zasićene... |
Citat:
@alison Negdje sam pročitao da ga nije zdravo pržiti, da oslobađa neke toksine. Ispričavam se ako je dezinformacija. |
Sad se sjetih, pa ovo je pitanje za Uooa:smile_sun::smile_sun: nutricionista javi se!!:e080::e080: |
Imaš u Bio&Bio mješavinu hladno prešanog suncokretovog ulja s nekim drugim biljnim dodacima posebno namjenjeno za prženje. Pola litre je oko 50-ak kuna. Inače suncokretvo se također pokazalo vrlo otporno na visoke temperature |
Da malo dignemo temu iz prašine. Na čemu vi pržite? Danas znamo da maslinovo ulje nije pogodno za visoke temperature, baš kao ni maslac ... ponekad koristim kokosovo ulje koje može izdržati prilično visoke temperature, ali ono ipak ima specifičan okus ... ima li još nešto kvalitetno? |
Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 17:13 sati. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0