Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Veganstvo (http://www.alternativa-forum.com/veganstvo/)
-   -   Koje ulje? (http://www.alternativa-forum.com/veganstvo/3599-koje-ulje.html)

-Sač- 14-12-10 12:32

Koje ulje?
 
Na čemu da propečem krompir ili ostalo povrće, sojino ulje mi se ne sviđa, suncokretovo bljak, maslinovo skupo..
Moze prijedlog neki..
tnx

lucero 14-12-10 12:53

Ja koristim maslinovo,grčko,nabavljam ga iz Slovenije jer je jeftinije.7 dl hladno prešanog,bio certifikat,7 eura.Kad malo pogledam na što mi je sve znala otići lova bez veze,recimo kaznu za brzu vožnju (300 kn,popust na šarm),neko pretjecanje na punoj (500 kn) ili pak neke druge totalno suvišne troškove,mirne duše ga koristim za sve.

33:1:22 14-12-10 16:29

maslinovo se ne bi trebalo pržiti jer tako postaje otrovno, da probaš biljnu mast? Ili da kupiš wok?

Lucero imaš link za to prešano hladno ulje? Dobro bi došlo za mučkanje u ustima.

lucero 14-12-10 18:31

Evo ga:

http://www.hofer.at/at/html/product_...2744_11907.htm

odel 14-12-10 18:57

Citat:

Originally Posted by 33:1:22 (Post 66459)
maslinovo se ne bi trebalo pržiti jer tako postaje otrovno, da probaš biljnu mast? Ili da kupiš wok?

Lucero imaš link za to prešano hladno ulje? Dobro bi došlo za mučkanje u ustima.

Kako to misliš "postaje otrovno"?
Moji preci su sve kuhali na njemu

alison 14-12-10 21:06

Citat:

Originally Posted by 33:1:22 (Post 66459)
maslinovo se ne bi trebalo pržiti jer tako postaje otrovno, da probaš biljnu mast? Ili da kupiš wok?

Lucero imaš link za to prešano hladno ulje? Dobro bi došlo za mučkanje u ustima.

Nije točno jedino zagrijavanjem gubi onu svoju ljekovitost koju mu daju nezasićene masne kiseline jer one postaju zasićene, a takve ima i obično ulje sjemeno ...

- jednom riječju maslinovo ulje zagrijavanjem - postaje obično ulje.

http://www.alternativa-forum.com/ost...=kokosovo+ulje ovo je isto preskupo ali kod zagrijavanja zadržava svoju ljekovitost tj. nezasičene masne kiseline ne prelaze u zasićene...

33:1:22 15-12-10 02:37

Citat:

Originally Posted by odel (Post 66477)
Kako to misliš "postaje otrovno"?
Moji preci su sve kuhali na njemu

Kuhanje ne smeta, gube se neki sastojci. Moji također.

@alison

Negdje sam pročitao da ga nije zdravo pržiti, da oslobađa neke toksine. Ispričavam se ako je dezinformacija.

alison 15-12-10 08:27

Sad se sjetih, pa ovo je pitanje za Uooa:smile_sun::smile_sun:

nutricionista javi se!!:e080::e080:

Diipikaa 12-02-11 16:16

Imaš u Bio&Bio mješavinu hladno prešanog suncokretovog ulja s nekim drugim biljnim dodacima posebno namjenjeno za prženje. Pola litre je oko 50-ak kuna. Inače suncokretvo se također pokazalo vrlo otporno na visoke temperature

Jesam 27-07-15 13:07

Da malo dignemo temu iz prašine. Na čemu vi pržite?

Danas znamo da maslinovo ulje nije pogodno za visoke temperature, baš kao ni maslac ... ponekad koristim kokosovo ulje koje može izdržati prilično visoke temperature, ali ono ipak ima specifičan okus ... ima li još nešto kvalitetno?


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 16:52 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0