meni je taj sejtan cisto smece, da mi oprostite na izrazu :) jos dok nisam znao sto je
sad kad znam mi je jos vise.
umjersto da trazim nadomjestak ovome ili onome zasto se ne posluziti sa gomilom onog sto nam je priroda dala vec u gotovom obliku
umjesto sejtana kuhajte zob psenicu bilo sta ili klijajte ili bilo sta :D
naravno tako je meni, ali opet ako je nekome to dobro nemam nista protiv, dapace pojeo bi sejtan bez beda da ga spremi neko
nemam oboj takav :)
sjedi mirno zatvorenih ociju i ravne kicme bar 20 minuta
Kada sam vidjela cijene po dućanima odlučila sam ga sama napraviti, ispao je super čak sam i škrob uspjela uhvatiti i osušiti (koristim ga kao zamjenu za jaja uz malo kurkume). Sejtan sam natopila u vodu i soja sos, sve 5 ali : o-d-v-r-a-t-a-n je !
Jedva sam ga uspjela pojesti jer mrzim bacati hranu, pržila, pekla, pohala, kuhala... svejedno mi je bljak. Kad opet skupim hrabrosti kupit ću dimljeni za probu.
Tješi se - i meni je to totalno bljak. Ko da jedem ustajalu kupaonsku spužvu.
Zapravo i ne kužim zašto bi se to trebalo jesti? Čemu služi i za kaj je to dobro? Nikad nisam čula npr. za zagorski sejtan.
Nakrkam se povrća i integralnih žitarica i sigurno je puno zdravije od ovakvih prerađevina.
... u 100 grama seitana ima čak 30 grama bjelančevina. Zbog niske energetske vrijednosti, poželjna je namirnica u dijetalnoj prehrani: 100 grama seitana ima oko 100 kalorija, 2 grama ugljikohidrata i 1,78 posto masti, a daje vitalnost i snagu...
e sad, kaj se tiče ukusa...diskutabilno je. obzirom da je sam seitan neutralnog okusa, bitna je marinada u kojoj stoji,ali i način pripreme...ni sama nisam oduševljena njime,ali volim tu i tam ubacit nešto nestandardno i drugačije. mislim da je glavna greška u koracima što mnogi imaju neka očekivanja kakvog bi okusa seitan trebao biti(mesnastog, na ovaj ili onaj način,misle oni koji su ikada meso jeli)...e,a kod mene je fora i u tom što nisam nikada kupila gotovi seitan,a od dosta ljudi (koji se nikada nisu upustili u pustolovinu izrade domaćeg seitana) sam čula da im je fin...pa sad...budi pametan pa znaj
Meni je seitan super! Sama ga radim već godinama, bar jednom mjesečno od 2 kg brašna. Vole ga i moja djeca i unuci. Prije pripremanja, obično ga poham, napacam ga soja sosom, pospem češnjakom, pa malo đumbira, kurkume, svašta nešta i ostavim preko noći poklopljeno u frižideru. Poham klasično, ali sad sam probala s novim Podravkinim proizvodom, http://www.podravka.hr/brandovi/novi...s-grill-umakom
ODLIČAN JE! Probajte, odmah je i mješavina za umak u pakiranju.
Prihvati svaku stresnu situaciju kao pas: ako to ne možeš pojesti ili igrati se s time - POPIŠAJ SE NA TO I KRENI DALJE...