Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Vegetarijanstvo (http://www.alternativa-forum.com/vegetarijanstvo/)
-   -   Vegetarijanstvo: Vaša iskustva (http://www.alternativa-forum.com/vegetarijanstvo/74-vegetarijanstvo-vasa-iskustva.html)

sinkezg 21-09-14 00:32

Sir sadrži kazein, aminokiselinu koja je jako loša za organizam. Ako već postoji potreba za povećanjem unosa bjelančevina, onda bi izvor trebale biti namirnice biljnog porijekla (soja je npr. idealna: sadrži sve esencijalne aminokiseline i u postotku ekvivalentnom ili čak i većem od životinjskog mesa, a i jeftina je i uvijek dostupna).

Također većina ljudi zabrinuta je oko unosa bjelančevina u dovoljnim količinama ali zaboravi da je bitnije unositi sve esencijalne aminokiseline a ne bjelančevine kao takve. Ključ je u raznolikosti prehrane.

Jomtien 17-06-16 18:01

Citat:

Originally Posted by RED PILL (Post 1438)
vegetarijanac sam 10god a moja supruga 15...

u ovoj velikoj školi života, oni si jedenjem mesa sigurno rade lošu karmu, ali svako ima svoj put...doći će im jednom u glavu ili da velim točnije srce :smile_heart:

Pa valjda vegetarijanstvo biramo zbog toga sto nam je zao ubijanja zivotinja, ili sto ne volimo meso, a ne da bi zaradili dobru karmu. Strah od lose karme me podseca na hriscanski strah od pakla. Zivot u telu nam je dat, izmedju ostalog da bi iskusili ijedenje mesa, pa mi je besmisleno ubedjivati mesojede da ne jedu meso, to mi lici na mesanje u njihov karmicki put.

SiriusQueen 18-06-16 18:52

Pridružujem se kolegama vegićima :yay: Vegetarijanka sam malo više od 2 godine, i mogu reći da sam se preporodila otkad ne jedem meso. Zdravstveno stanje mi se drastično popravilo, osjećam se bolje psihički i fizički. Zavoljela sam neku hranu koju prije nisam mogla smisliti, sada obroke biram prema hranjivosti, a ne okusu. Jedem puno raznovrsnije nego prije, i ovakvu prehranu toplo preporučujem svima, bez obzira na dob, spol, zdravstveno stanje i sl. Moje je vjerovanje da vam od ovoga može biti samo bolje.


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 16:22 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0