Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Virusi i bakterije (http://www.alternativa-forum.com/virusi-i-bakterije/)
-   -   Helikobakterija (http://www.alternativa-forum.com/virusi-i-bakterije/775-helikobakterija.html)

Jesam 16-12-18 09:38

Citat:

Originally Posted by kas0 (Post 463877)
Sve ja to razumijem i logično da ljek pomagajuči za jedno radi deset drugih problema, i ne planiram ih uzimat cijeli život, trenutno mi jako pomažu jer od kako uzimam nemam refluks, prije nego sam ih uzimao čaša vode bi mo radila zgaravicu.


Zašto ih uopće uzimaš kad možeš riješiti problem kako sam gore opisala - uzimajući HCL s betainom i pepsinom?

Ja uopće ne razumijem ljude. Ponudiš im rješenje ali ne - oni žele ipak produžiti patnju.

kas0 16-12-18 11:26

Citat:

Originally Posted by Jesam (Post 463890)
Zašto ih uopće uzimaš kad možeš riješiti problem kako sam gore opisala - uzimajući HCL s betainom i pepsinom?

Ja uopće ne razumijem ljude. Ponudiš im rješenje ali ne - oni žele ipak produžiti patnju.

Koja je logika da si pojačam lučenje kiseline ? Želudac pun erozija, izlazila mi je na nos doslovno

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

tko sam ja? 16-12-18 16:54

Citat:

Originally Posted by Jesam (Post 463889)
Zašto zaboga uzimati antacide??? Jesi li pogledao objašnjenje zbog čega to ne treba raditi?

Ja znam što pišem i kako su ovakve stvari pomogle ljudima u konkretnim slučajevima i to bez nuspojava kad ništa drugo nije pomoglo... savjeti mi sigurno nisu napamet i bez iskustva.

A takovi isključujući stavovi mogu napraviti veliku štetu nekomu tko traži konkretnu pomoć za želudac.


Citat:

Originally Posted by Jesam (Post 463889)
Zašto nije bolje uzeti HCL s betainom i pepsinom i rješavati uzrok problema a ne kreirati novi???

To zavisi od onoga što se događa u želudcu, u jednom slučaju će to pogoršat stvari, u drugome pak poboljšat, u trećem pak biti neutralno.

Osoba treba pratiti samu sebe a soda bikarbona je dosta efikasna i jefitina za određene tegobe (u malim količinama); i za to imamo dokaze poput povratnih informacija od ljudi, odnosno imamo "pokaze" da se nebi dokaz svrstao ovdje u egzaktne labaratorijske i ostale prihvaćene metodike ispitivanja.

Neki doktori nikako ne preporučuju sodu i to na štreberskim osnovama tipa "joj pa želudac mora raditi na niskim ph a ako dođe soda onda neće moći obavljati svoj posao zbog previskog ph" ili "organizam sam luči sodu, izvanjski unos samo može poremetit taj proces" itd

Tu je moguća tisuću i jedna varijanta, a ne da se tako plitko u usko gleda stvar, moguće je baš da je ph prenizak, moguće da mu žlijezde nisu u mogućnosti lučiti sodu bikarbonu dovoljno ili čak nikako i sl.

Ovo su stvari bez nuspojava i brzo efikasne, kladim se u velike stvari da nemaš praktične argumente da ovo osporiš.

Ja za svoje napisano imam rezultate i argumente, neznam od kuda ti prikupljaš spoznaje i načine razmišljanja.

Jesam 17-12-18 10:13

Odustajem! Kad proučite priloženi materijal, možda vam bude jasno.

Sretno!

kas0 18-12-18 18:46

Citat:

Originally Posted by Jesam (Post 463899)
Odustajem! Kad proučite priloženi materijal, možda vam bude jasno.

Sretno!

Sve to stoji što vi kažete, istina je da ti ljekovi smanje lučenje kiseline koje je nažalost potrebno da bi se npr b12 vitamin mogao razgraditi, što ponovno vuće za sobom masu drugih simptoma npr anemija, ali ne možete nekom predložit da si pojača kiselinu a osoba pati od viška iste, mada nije problem ni ta kiselina, problem je u gerbu tj mišiću i onda kiselina leti gore i pravi problem, ili kao što je kod mene trenuto problem bakterija koja je razj*** sluznicu, ali imam i gerb od prije mada nikad nekih znatnih problema nisam imao.

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

Jesam 19-12-18 10:03

Citat:

Originally Posted by kas0 (Post 463923)
Sve to stoji što vi kažete, istina je da ti ljekovi smanje lučenje kiseline koje je nažalost potrebno da bi se npr b12 vitamin mogao razgraditi, što ponovno vuće za sobom masu drugih simptoma npr anemija, ali ne možete nekom predložit da si pojača kiselinu a osoba pati od viška iste, mada nije problem ni ta kiselina, problem je u gerbu tj mišiću i onda kiselina leti gore i pravi problem, ili kao što je kod mene trenuto problem bakterija koja je razj*** sluznicu, ali imam i gerb od prije mada nikad nekih znatnih problema nisam imao.

Kao što sam rekla - nisi pogledao materijal niti shvatio u čemu je problem jer da jesi, onda bi vidio da se kiselina diže, odnosno da sfinkter pušta samo onda kad je kiselina preslaba, tj. iznad 1-3 ph a NE kad je ima previše ili kad je prejaka. REFLUKS SE DOGAĐA JER JE KISELINA PRESLABA! Nije problem ni u kakvom GERB-u (GERB nije dio tijela nego akronim od GastroEzofagealna Refluksna Bolest) niti mišiću nego u preslaboj kiselini.

Helikobakterija ne bi mogla preživjeti da je kiselina dovoljno jaka, pa je i to indikator da je kiselina preslaba - ne znam koji je još dokaz potreban. :confused-smiley-013

GERB karakterizira vraćanje (refluks) sadržaja iz želuca u jednjak, što je vrlo neugodno zbog toga što je popraćeno i želučanom kiselinom (koja, iako preslaba da razgradi hranu, ipak je dovoljno nagrizajuća za stijenku jednjaka). Povrat želučanog sadržaja u jednjak je uzrokovan popuštanjem antirefluksne barijere jednjaka, koju čine donji sfinkter jednjaka te ligamenti okolišnih struktura - a to se dešava upravo kad je pH želučane kiseline viši od 1-3.

Da se to dokaže može se učiniti pH metrija i manometrija jednjaka. Manometrijom se određuju tlakovi u donjem jednjačnom sfinkteru, a pH metrija otkriva koji je stupanj kiselosti ili lužnatosti sekreta koji ulaze u jednjak.

Ovaj sam preparat protiv Helikobaktera našla uz preporuku liječnika i jamstvo 100% uspjeha, pa probaj:

https://www.bioplod.hr/prodavaonica/...ne/gastrolact/

Jesam 19-12-18 11:46

Najefikasniji tretman u liječenju heliko bakterije je korištenje propolisa i perge

Perga je fermentirana pelud, tj. proizvod koji nastaje tako što pčele pelud koji skupljaju s cvjetova biljaka unose u košnicu, prerađuju ga dodajući mu produkte izlučivanjem svojih žlijezda. Pčele pelud natapaju sekretima koje izlučuju iz svojih žlijezda, smještaju ga u ćelije saća i zalijevaju ga odozgo medom.

U procesu fermentacije, u kojem se koristi preko 200 mikroorganizama, tako obrađena pelud postaje bogatija brojnim aminokiselinama, fermentima, raznim kvascima, bakterijama, mliječnom kiselinom i dr. Ovo poboljšava njenu apsorpciju i iskorištavanje u organizmu. U toku pretvaranja peluda u pergu, ugljikohidrati meda stvaraju mliječnu kiselinu koja konzervira pergu i štiti je od kvarenja.

Najbolji su prirodni lijekovi koji posjeduju antimikrobno djelovanje i mogu uništiti uzrok bolesti u korijenu.

Propolis je najbolje koristiti u obliku alkoholne tinkture (kapi propolisa). 10 kapi propolisa na čašu vode ili pomiješano s malo šećera ili meda. Piti po jednu čašu prije svakog obroka. Tretman se završava kad popijete 100 ml tinkture propolisa. Ne konzumirati propolis dok se piju antibiotici.

Perga se konzumira u svježem obliku. Ona se samo žvaće, po 10 mg dnevno. Najbolje je žvakati poslije obroka.

Za vrijeme liječenja ne smije se jesti jako slanu slanu, prženu, začinjenu, masnu i ljutu hranu.
Dokazano pomažu brokula, brusnica, maslinovo ulje, kurkuma i zeleni čaj!

kas0 20-12-18 12:02

Ja sam trenutno na bamija tinkuri i čaju, uz to 2 put dnevno kapi propolisa s medom od kestena, trenutno se držim toga pa ćemo vidjet, bamija mi je znatno pomogla u ovi zadnjh 15ak dana konzumacije, boli nema više trenutno jedino povremena nadutost, i ne planiram probavat nešto drugo držim se ovog još mjesec dana pa ćemo vidjet, nabaco sam se vec dosta para na "čudotvorne" preparate tipa mastika kapsule i manuka med samo to dvoje cca 1000 kn, čuo sam gore za onaj gastrolact što ste preporučili ali i to mi po cijeni smrdi na ništa, ali nije isključeno da neću probat, btw što je perga ? Jel to matična mljeć ili što

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

Jesam 21-12-18 11:44

Citat:

Originally Posted by kas0 (Post 463931)
btw što je perga ? Jel to matična mljeć ili što

Kas0, jel ti čitaš moje postove?
U tekstu lijepo piše što je perga.

kas0 21-12-18 12:26

Nisam vidio, btw ako ste iz hrvatske i znate nekog provjerenog pčelara da ju prodaje, podijelite link

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 16:45 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0