Alternativa Forum

Viktor Schauberger - dva lica vode

Ovo je diskusija na temu Viktor Schauberger - dva lica vode u podforumu Voda kao lijek
SCHAUBERGEROVA POLAZNA TOČKA Schaubergerova polazna točka, nadahnuta njegovim intuitivnim uvidima i ...

Natrag   Alternativa Forum > Alternativna medicina > Voda kao lijek

Alternativa Forum


Voda kao lijek Liječenje vodom

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 08-03-10, 15:32   #1
Dijete Svemira
 
quantec's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: na svom sam putu
Postovi: 694
quantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond repute
quantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za quantec
Zadani Viktor Schauberger - dva lica vode

SCHAUBERGEROVA POLAZNA TOČKA

Schaubergerova polazna točka, nadahnuta njegovim intuitivnim uvidima i potvrđena brojnim iskustvima, jest da je voda živi entitet. To znači da ima svoju strukturu i osobine. Ona diše i prolazi kroz procese umiranja i obnavljanja. Može biti zdrava ili nezdrava. On se usredotočio da shvati kako se procesi života manifestiraju kroz vodu i kako te procese možemo voditi za dobrobit svih. Za znanstvenike s kojima se susretao, voda je bila inertna supstancija s nekim zanimljivim fizikalnim svojstvima. Schaubergerovo stajalište znači da se nije mogao sporazumjeti sa znanstvenicima, čak ni polovično. On je promatrao živi svijet, oni su proučavali onaj mehanički. Zapisao je: „Da je voda doista ono što hidrolozi drže da jest – kemijska inertna supstancija – onda već poodavna ne bi bilo ni vode niti života na ovoj Zemlji.“

Susret s čovjekom ugleda Philippa Forchheimera i njegove naobrazbe i bez predrasuda, pokazao se zaista sretnom prilikom. Međutim, Forchheimer je bio u dubokim godinama, umro je 1931. Serija članaka koji su predstavljali način proboja, bila je okončana, a pokretni most do prevladavajuće znanstvene zajednice ponovno podignut. Schauberger je opet ostao osamljen u svojim idejama koje je sažeo ovako: „Vodu držim krvlju Zemlje. Njezin unutarnji proces, iako ne identičan onome u našoj krvi, je bez sumnje vrlo sličan. Taj proces daje vodi gibanje.“

Prvi kanal za spuštanje trupaca koji je Viktor Schauberger izgradio za princa Adolfa von Schaumburg-Lippea nije bio nalik ni jednome dotad. Podignut od drveta, zmijoliko je kružio niza strmine, a ne najkraćom crtom, i imao je izgled zatupljene strane jajeta. Sam je bio prikupio novac za gradnju tako da su njegov bankovni račun i samopoštovanje zavisili o uspjehu pothvata.
Došao je dan kad se osjetio spremnim da iskuša kanal. Uzet je prvi trupac s gomile i spušten u ležište korita. Plutao je kojih stotinjak metara, a zatim potonuo na dno. Voda je nadirala straga i prekrila stranice kanala, ali trupac se nije pokrenuo. Schauberger je bio zaprepašten. Pomaknuo je trupac i udaljio radnike da bi problem prosudio u miru i tišini. Pogledao je izbliza i otkrio da je strmina nagiba prevelika za nizak obujam vode.

UČEĆI OD PRIRODE

Polagano je šetao oko kanala. Bio je siguran da su zavoji ispravni. Spustio se do bazena za zadržavanje vode, sjeo na kamen na toplom suncu i zagledao se u vodu. Sjedeći tako, osjetio je kako mu nešto vršlja u kožnatim hlačama. Poskočio je i, okrenuvši se, spazi da je sjedio na zmiji koja se smotala na toplom kamenu. Dohvatio ju je i bacio u vodu. Doplivala je do obale, ali nije mogla izaći jer je površina kamena bila isuviše strma. Plivala je naprijed i nazad te, na posljetku, našla svoj put preko brane.

Schaubergeru je iskrsnulopitanje: kako zmija pliva tako brzo bez peraja? Dohvatio je svoj durbin i promatrao njezino kretanje kroz vodu dok nije dosegnula drugu stranu bazena i ispuzala napolje. Predstavio je sebi zmijino čudno gibanje u petlju dok ju je gledao u vodi i shvatio da je izvodila naizmjenične vodoravne i okomite zavoje.

Tada mu je sinula zamisao. Krenuo je potražiti radnike i našao ih kako u kolibi pripremaju hranu. Zatražio je da pojedu što prije te da pođu do pilane i donesu tristo tankih daščica ariša. Tada im je pokazao kako da zabiju daščice pod kosinom u dnu korita. Do kasno navečer šuma je odjekivala od udaraca čekića.

Blizu ponoći, kad se vratio kući, našao je poruku glavnog šumarskog povjerenika kojom javlja da će princ, princeza i nekoliko stručnjaka ujutro prisustvovati pokusnom spuštanju trupaca. Pohitao je nazad, dobar sat pješice, i obećao radnicima platiti trostruku satnicu ako nastave raditi cijelu noć i završe posao do osam ujutro.

Svita je stigla. Njegovi radnici otvorili su vrata ustave i započeli šipkama gurati trupce u kanal. Teža klada kliznula je među lakše, a radnici su potajice nastojali pogurati je s puta. Netko među zvanima ih je vidio i zaviknuo da odstupe. Schauberger se složio s njime. Trupac je plutao preko bazena, a kad je dostigao i začepio kanal, razina vode iza nj počela se dizati. Svi su zurili u trupac. Kanal bi se u trenu prepunio.

Začuo se klokot kad se teški trupac stao pomicati. Zanjiše se lijevo, pa desno, a onda se sjuri niz korito. Jurio je vijugajući s jedne na drugu stranu i iza zavoja nestao s vidika

Kasnije, Schauberger je dalje razvijao zamisao s daščicama u koritu na koju ga je potakla vodena zmija. Koristio se njome u regulaciji rijeka tako da voda ne dere obale i patentirao još jedan pronalazak da bi poboljšao protok u cijevima za vodu. Oba uređaja potiču vodu da spiralno kruži prema unutra tako da pravac gibanja okreće središtu spirale, oslobađajući pritisak na obale ili stijenke cijevi za vodu.

ŽIVOTODAJNI OBLICI

Schauberger je s vremenom došao do dva oblika koja je smatrao ključna za život – spiralu i Jajolike oblike, koji su su posvuda u prirodi, kad ih se jednom započne tražiti. Spirala se udobno smješta u jajoliki oblik. Kad naraste u širinu i dobije na intenzitetu, stane se kretati prema vrhu takvog oblika. Odlažete li jaja u hladnjak s vrhom jajeta nadolje, dulje će sačuvati svježinu. Amfore koje su naši pretci koristili za čuvanje hrane i pića, imale su takav, inače nepraktičan, oblik.

Schauberger kaže da jaje vrhom nadolje zrači prema van dok ono sa zatupljenim krajem nadolje privlači u sebe. Ovo potonje je najbolji oblik za izazivanje raspadanja. Sukladno tome on preporučuje da se hrpa za kompost oblikuje kao jaje sa zatupljenim krajem nadolje.

Schauberger je vjerovao da se tehnologija jajolikog oblika i spiralno gibanje koje mu prirodno pristaje može primijeniti i danas. Moguće ju je prilagoditi da osigura vodu visoke kakvoće i za piće i za napajanje usjeva. Ona sadrži tajnu novih oblika energije koji mogu zamijeniti naftu i dizelske strojeve za koje je ustvrdio da su razarajući, rasipni i opasni.

Schauberger je opisivao prirodu, vodu koja udahnjuje život, onu koja izranja iz gorskog izvora kao OPLEMENJENU VODU. Patentirao je uređaj u obliku jajeta koji vodu iz slavine pretvara u izvorsku vodu visoke kakvoće. Uz pomoć materijala posude, protjecanjem i točnim temperaturnim gradijentom, voda može ponovo upijati neophodne elemente na svom putu i vratiti svoju energiju. Schauberger je na sebi ispitivao takvu vodu i uvjerio se u njezino blagotvorno djelovanje. Prijatelji i znanci su doznali za to i zatražili da ju i sami kušaju. U nekoliko tjedana stale su kolati priče o izvanrednim oporavcima od kroničnih oboljenja. Bubrežni kamenci, reumatizam, malarija – sve se je smanjivalo nakon što je oboljeli popio nešto vode iz Schaubergerove jajolike posude. Čak su opadala i oboljenja od raka. Međutim, u Austriji je zakon samo kvalificiranim liječnicima omogućavao da liječe ljude, a vlasti su za to doznale. Smatralo se da je njegova voda nelegalna te je bio primoran prekinuti istraživanje.

Schauberger je u svojim lutanjima po šumi znao vidjeti, ali što je još važnije – zapaziti – doista neobične prizore. Jednom je prilikom pošao preko leda do otvorene vode da opere ruke. Zagledao se u ledenu, mirnu, kristalno čistu vodu. Bila je duboka nekoliko metara. Promatrajući, zamijetio je nekoliko velikih klada kako se pomiču ispod njega u čudnom plesu. Kraj jedne klade plutao je uspravno približavajući se drugoj. Kad je prišao bliže do druge klade, ona je odskočila unazad kao odgurnuta i ponovno se smirila. Potom je sljedeća klada ponovila isti ples. Schauberger je ostao u čudu. Zaboravio je na jarca i ostatak popodneva proveo na ledu, nesvjestan hladnoće, promatrajući gibanje tih velikih, teških bukovih klada u mirnoj dubokoj vodi.

Kako se spuštala večer, postajalo je hladnije. Započeo je izlaziti puni mjesec. Okretanje klada sad se pojačalo. Odjednom, jedna od njih se uspravi i ustremi u zrak. Probila je površinu vode i našla se ovijena ledenom ogrlicom. Pojavile su se i druge klade te za nekoliko minuta zaplesaše svoj ples svaka izbijajući na površinu s čipkastom ogrlicom od leda.

A nova su čuda tek uslijedila! Ponovno se zagledao u vodu i ugledao novo gibanje. Nešto krupnog jajolikog kamenja s dna toka započelo se gibati na isti način kao i klade. Kao da je zaboravilo da je potčinjeno zakonu gravitacije, zanosilo se jedno drugome i opet se odbijalo.

PLES KAMENJA

Kako se puni mjesec uspinjao po nebu, on sada obrati pažnju na kamenje. Jedan, veličine i oblika ljudske glave započne se okretati u sve punijem krugu. Tada se također izdigne na površinu optočen ledenom ogrlicom. Naskoro se pojave i drugi kameni oblutci te se je neko vrijeme, ondje na ledenoj mjesečini, površina vode prošarana kamenjem ljuljala u njihovu tajanstvenom plesu.

Kod magnetizma, isto se odbija od istog. Baš to se je, vjerovao je Viktor Schauberger, događalo s kladama. Bile su magnetizirane pod djelovanjem ledene vode i pune mjesečine te se tako odbijale jedna od druge.

Mnogi od suvremenika držali su kako je teško prihvatiti zamisli Viktora Schaubergera, uključujući tvrdnju da šljunak pod vodom može ispuštati iskre. Jedan od njegovih prijatelja, urednik časopisa, rekao mu je kako je to pretjerana tvrdnja ako želi da ga znanstvena zajednica shvati ozbiljno. Schauberger se samo glasno nasmijao rekavši: „Iskre pod vodom? Zar ih nikad niste vidjeli? Odmah ću vam pokazati. Pođite sa mnom!“

Napunio je vjedro vodom i odnio ga u zatamnjeni kut. Zatim je stavio dva kamena i trljao ih pod vodom. Pojavile su se iskre! Baš kao što se željezo i kremen taru na svjetlu. Za njegova je prijatelja to bio bajkovit pokus koji je kasnije često izvodio sumnjičavima. Najbolji način da se proizvede taj efekt iskrenja da se uzme kamen iz gornjih područja planinskih brzaka i razlomi na dvije polovice tako da obje imaju jednaka magnetska svojstva.

Za Viktora Schaubergera je činjenica od golema značenja bila da voda može nositi naboj. On određuje da li voda otječe mirno ili nagriza obale, je li okolno tlo plodno ili jalovo i je li čaša vode ukusna i osvježavajuća ili bez ukusa i bljutava.

Ako je voda iscrpilo svoj naboj, kao što će se dogoditi ako dođe u dodir s metalnim željezom ili putem zagrijavanja, tada je iscrpljena. U nastojanju da se popuni privlačit će energiju bilo od kuda. Viktor Schauberger vjeruje da se baš to događa kada voda protječe kroz željeznu rešetku ili hidroelektričnu turbinu. Željezo izvlači iz nje svaki naboj. Centrifuge turbine remete i obrću njezino izvorno (planetarno) gibanje. Schauberger upućuje na udubljenja koja primjećuje na oštricama hidroelektrične turbine. To udubljenje je, po njegovu mišljenju, posljedica tehničkog gibanja. Onime što naziva „izvorno gibanje“ voda zadržava kisik na raspolaganju. Tehničko gibanje sprječava vodu da zadržava kisik i tako ga oslobađa. U tom stanju kisik nije stabilan i troši se na sve na što nailazi uključujući i oštrice turbine. Hidroelektrične turbine je promatrao iz drugog razloga. One narušavaju prirodni tok vode u njezinu vijuganju, kružno-spiralnoj prostornoj krivulji. One lome strukturu vode, s naslagama progresivno zagrijavajuće vode koja spiralno kruži oko hladne jezgre tijela vode.

Prošavši kroz turbinu voda nastoji obnoviti svoju ravnotežu i vratiti se izvornome gibanju: uvirajućem gibanju. Kako je bila iscrpila svaki naboj koji je nosila, ona se sada iznova popunjava. Privlači naboj koji se nalazi u podzemnoj vodi, ostavljajući manje za bujanje vegetacije na okolnim tlima. Sve što je potrebno da se to ispravi jest da se zaustavi uništavanje voda. Vodeni tok koji ide putem kojim želi, na temperaturi koju želi, hrani život oko sebe.

Slično tome, čaša obične destilirane vode uvlačit će u sebe iz tijela osobe koja ju je ispila. Poznato je da pitka destilirana voda može štetiti jer izvlači minerale iz tijela. Ono što se događa jest da onaj koji je pije, hrani piće. Čaša svježe izvorske vode, na drugu ruku, hrani onoga tko ju pije.

Predlagao je novi projekt za hidroelektrične turbine. Voda pada kroz lijevak koji je zarezan spiralno na unutarnjoj strani da potiče prirodno uvirajuće gibanje. Kao da izlazi iz brizgalice, struja vode pada na neke vrsti lopatice vadičepa koje se okreću kao posljedica pada vode velikom brzinom. S takvim uređajem voda rotira oko svoje osi i ne oštećuje se u tom procesu.

Suvremeni projekti za vodene cjevovode, vjerovao je, na svoju se štetu ne obaziru na taj ključni uvid.

Već je bio zabilježio uspjeh u prijenosu vode koristeći drvo. Drveni kanali za spuštanje trupaca koje je gradio posvuda u središnjoj Europi privukli su pažnju šire javnosti. Nije vidio zašto se jednako načelo ne bi moglo primijeniti kod vodovodnih cijevi. Sve dok je drvo dobre kakvoće i dobro položeno, potrajat će dulje od željeznih cijevi.

I ne samo to, vratio se zamisli koju je prvi put primijenio kod kanala za spuštanje trupaca dok je promatrao vodenu zmiju kako pliva u bazenu s vodom. Tada je žurno pribijao tanke daščice na stranama kanala. Sada je izvedba poboljšao. Lopatice za vođenje od posrebrenog bakra pričvršćene su na unutarnje stranice cijevi potičući vodu da teče kružno-spiralnom prostornom krivuljom. Dok se okreće oko sebe, cijelo okretajuće tijelo vode spiralno se spušta niz cijev. Voda potaknuta da teče u takvom kanalu ovim gibanjem postaje zdravija jer joj njezino gibanje omogućuje da sve nečisto izbaci u vanjski dio cijevi. To gibanje daje vodi snagu da protječe sredinom cijevi poboljšavajući svoju kakvoću i, također, održava zdravo drvo cijevi. U vrijeme pristizanja svome odredištu istječe zrela, zdrava pitka voda. Zapisao je: „Učestalost raka povećava se srazmjerno dužini glavne željezne vodovodne cijevi.“

uzdravlje

Krešimir Mišak


Snaga i Energija ljudi može promijeniti svijet
http://www.kvantnikod.com/Podijeli post!

quantec je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (09-03-10), DeteSvetla6 (30-04-11), fare2008 (28-05-10), jiltedG (21-08-11), manky (11-03-10), Mookie (06-05-12), ram (08-03-10), Seka0307 (10-05-10), sitka (01-05-12), Spring (08-03-10), Tazika (20-01-11), Tree (04-10-10), zoricab (08-03-10)

Nepročitano 08-03-10, 19:50   #2
Alternativa addict
 
dklikic's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Postovi: 351
dklikic has a brilliant future
dklikic has a brilliant futuredklikic has a brilliant futuredklikic has a brilliant futuredklikic has a brilliant futuredklikic has a brilliant futuredklikic has a brilliant futuredklikic has a brilliant futuredklikic has a brilliant futuredklikic has a brilliant futuredklikic has a brilliant futuredklikic has a brilliant futuredklikic has a brilliant futuredklikic has a brilliant futuredklikic has a brilliant futuredklikic has a brilliant future
Pošalji poruku preko Skype™ za dklikic
Zadani

da....pročitala sam ...fascinantne stvari u prirodi se događaju,a mi mislimo da sve znamo i imamo pod kontrolom
kako smo samo naivni


TAMO SAM, GDJE JE SVJETLO,TAMO ME POTRAŽITE,DOĐITEPodijeli post!

dklikic je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
quantec (08-03-10), sitka (01-05-12), Spring (08-03-10)
Nepročitano 08-03-10, 20:57   #3
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,609
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Zadani moj izum poslje knjige "tajni život tla"

Baš sam ja o tome danas htjela nešto reći, pretekla si me... BRAVO!
Schauberger je rekao da je oblik jaja (okrenut sa vrhom prema dolje) savršen za nesmetano i potpuno cirkuliranje energije (slika) od kad sam pročitala knjgu sjemenje, skladištim u kinder jajcima...
Attached Thumbnails
Viktor Schauberger - dva lica vode-jaja-za-pohranjivanje-bd-sjemenja.jpg   Viktor Schauberger - dva lica vode-schaub.-energ.-jaja.jpg  
Attached Images
 

Zadnja promjena:
alison je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
quantec (09-03-10), rautovo89 (26-05-10), Sativa (22-07-10), Tazika (20-01-11), Tree (04-10-10)
Nepročitano 08-03-10, 22:06   #4
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,609
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Zadani

I energizator vode sam se sjetila ponovo početi upotrebljavati... Ideja iz knjige "tajni život tla"
Attached Thumbnails
Viktor Schauberger - dva lica vode-energ-vode.jpg   Viktor Schauberger - dva lica vode-energ.jpg   Viktor Schauberger - dva lica vode-uviranje-vode.jpg  
alison je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Sativa (22-07-10), Tazika (20-01-11), Tree (04-10-10)
Nepročitano 09-03-10, 08:33   #5
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,609
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Sad

Citat:
Originally Posted by quantec Pogledaj Post
SCHAUBERGER;
ŽIVOTODAJNI OBLICI

Schauberger je s vremenom došao do dva oblika koja je smatrao ključna za život – spiralu i Jajolike oblike, koji su su posvuda u prirodi, kad ih se jednom započne tražiti. Spirala se udobno smješta u jajoliki oblik. Kad naraste u širinu i dobije na intenzitetu, stane se kretati prema vrhu takvog oblika. Odlažete li jaja u hladnjak s vrhom jajeta nadolje, dulje će sačuvati svježinu. Amfore koje su naši pretci koristili za čuvanje hrane i pića, imale su takav, inače nepraktičan, oblik.

Schauberger kaže da jaje vrhom nadolje zrači prema van dok ono sa zatupljenim krajem nadolje privlači u sebe. Ovo potonje je najbolji oblik za izazivanje raspadanja. Sukladno tome on preporučuje da se hrpa za kompost oblikuje kao jaje sa zatupljenim krajem nadolje.

Schauberger je vjerovao da se tehnologija jajolikog oblika i spiralno gibanje koje mu prirodno pristaje može primijeniti i danas. Moguće ju je prilagoditi da osigura vodu visoke kakvoće i za piće i za napajanje usjeva. Ona sadrži tajnu novih oblika energije koji mogu zamijeniti naftu i dizelske strojeve za koje je ustvrdio da su razarajući, rasipni i opasni.

Schauberger je opisivao prirodu, vodu koja udahnjuje život, onu koja izranja iz gorskog izvora kao OPLEMENJENU VODU. Patentirao je uređaj u obliku jajeta koji vodu iz slavine pretvara u izvorsku vodu visoke kakvoće. Uz pomoć materijala posude, protjecanjem i točnim temperaturnim gradijentom, voda može ponovo upijati neophodne elemente na svom putu i vratiti svoju energiju. Schauberger je na sebi ispitivao takvu vodu i uvjerio se u njezino blagotvorno djelovanje. Prijatelji i znanci su doznali za to i zatražili da ju i sami kušaju. U nekoliko tjedana stale su kolati priče o izvanrednim oporavcima od kroničnih oboljenja. Bubrežni kamenci, reumatizam, malarija – sve se je smanjivalo nakon što je oboljeli popio nešto vode iz Schaubergerove jajolike posude. Čak su opadala i oboljenja od raka. Međutim, u Austriji je zakon samo kvalificiranim liječnicima omogućavao da liječe ljude, a vlasti su za to doznale. Smatralo se da je njegova voda nelegalna te je bio primoran prekinuti istraživanje.

PLES KAMENJA

Kako se puni mjesec uspinjao po nebu, on sada obrati pažnju na kamenje. Jedan, veličine i oblika ljudske glave započne se okretati u sve punijem krugu. Tada se također izdigne na površinu optočen ledenom ogrlicom. Naskoro se pojave i drugi kameni oblutci te se je neko vrijeme, ondje na ledenoj mjesečini, površina vode prošarana kamenjem ljuljala u njihovu tajanstvenom plesu.

Kod magnetizma, isto se odbija od istog. Baš to se je, vjerovao je Viktor Schauberger, događalo s kladama. Bile su magnetizirane pod djelovanjem ledene vode i pune mjesečine te se tako odbijale jedna od druge.

....„Iskre pod vodom? Zar ih nikad niste vidjeli? Odmah ću vam pokazati. Pođite sa mnom!“

Napunio je vjedro vodom i odnio ga u zatamnjeni kut. Zatim je stavio dva kamena i trljao ih pod vodom. Pojavile su se iskre! Baš kao što se željezo i kremen taru na svjetlu. Za njegova je prijatelja to bio bajkovit pokus koji je kasnije često izvodio sumnjičavima. Najbolji način da se proizvede taj efekt iskrenja da se uzme kamen iz gornjih područja planinskih brzaka i razlomi na dvije polovice tako da obje imaju jednaka magnetska svojstva.

Za Viktora Schaubergera je činjenica od golema značenja bila da voda može nositi naboj. On određuje da li voda otječe mirno ili nagriza obale, je li okolno tlo plodno ili jalovo i je li čaša vode ukusna i osvježavajuća ili bez ukusa i bljutava.

Prošavši kroz turbinu voda nastoji obnoviti svoju ravnotežu i vratiti se izvornome gibanju: uvirajućem gibanju. Kako je bila iscrpila svaki naboj koji je nosila, ona se sada iznova popunjava. Privlači naboj koji se nalazi u podzemnoj vodi, ostavljajući manje za bujanje vegetacije na okolnim tlima. Sve što je potrebno da se to ispravi jest da se zaustavi uništavanje voda. Vodeni tok koji ide putem kojim želi, na temperaturi koju želi, hrani život oko sebe.


Slično tome, čaša obične destilirane vode uvlačit će u sebe iz tijela osobe koja ju je ispila. Poznato je da pitka destilirana voda može štetiti jer izvlači minerale iz tijela. Ono što se događa jest da onaj koji je pije, hrani piće. Čaša svježe izvorske vode, na drugu ruku, hrani onoga tko ju pije.

Predlagao je novi projekt za hidroelektrične turbine. Voda pada kroz lijevak koji je zarezan spiralno na unutarnjoj strani da potiče prirodno uvirajuće gibanje. Kao da izlazi iz brizgalice, struja vode pada na neke vrsti lopatice vadičepa koje se okreću kao posljedica pada vode velikom brzinom. S takvim uređajem voda rotira oko svoje osi i ne oštećuje se u tom procesu.
Dok se okreće oko sebe, cijelo okretajuće tijelo vode spiralno se spušta niz cijev. Voda potaknuta da teče u takvom kanalu ovim gibanjem postaje zdravija jer joj njezino gibanje omogućuje da sve nečisto izbaci u vanjski dio cijevi. To gibanje daje vodi snagu da protječe sredinom cijevi poboljšavajući svoju kakvoću i, također, održava zdravo drvo cijevi. U vrijeme pristizanja svome odredištu istječe zrela, zdrava pitka voda. Zapisao je: „Učestalost raka povećava se srazmjerno dužini glavne željezne vodovodne cijevi.“
uzdravlj
e

Interesantno kako je vidio da kamenje koristi silu LEVITACIJE da bise pomicalo i trenjem oblikovalo oblutke (dakle za stvoriti oblutak ne treba miloni god. nego samo od prirode stvoreno riječno korito i vola - šljunčara...).

Nameće mi se pitanje zašto naši arhitekti stručnjaci za brane i vodene tokove nisu došli do ideje da probaju samo na jednom malom dijeliću erodivne rijeke iskoristiti Schaubergerove spoznaje? Isplatilo bi se stostruko znam da za npr. jednu stepenicu u zavoju r. Mirne utroše 30tak tisuća kuna - psaditi drveće na zavoju riječice bi ih koštalo puno manje....

quantec možeš li mi pomoći? Tražim u knjizi Schabergerovo shvačanje o tehnologiji civilizacije kao potpuno krivi put zbog korištenja energije eksplozije (smrti), i kako bi smo trebali koristiti energiju implozije (života) da bi opstali kao civilizacija.?.?.?

I još... Kako trebamo gledati zemlju kao naše (ljudsko, skupno) tijelo kojem su rijeke krvožilni sustav a nafta izvor energije ali ne takav da je treba spaljivati....(dolazim do zaključka da oboljenja ljudi na krvožilnaom i kardio sustavu dolaze kao posljedica uništavanja riječnih korita na planeti...)

uzdravlje
alison je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Tazika (20-01-11), Tree (04-10-10)
Nepročitano 09-03-10, 12:49   #6
Dijete Svemira
 
quantec's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: na svom sam putu
Postovi: 694
quantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond repute
quantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za quantec
Zadani

Citat:
Originally Posted by alison Pogledaj Post
Interesantno kako je vidio da kamenje koristi silu LEVITACIJE da bise pomicalo i trenjem oblikovalo oblutke (dakle za stvoriti oblutak ne treba miloni god. nego samo od prirode stvoreno riječno korito i vola - šljunčara...).

Nameće mi se pitanje zašto naši arhitekti stručnjaci za brane i vodene tokove nisu došli do ideje da probaju samo na jednom malom dijeliću erodivne rijeke iskoristiti Schaubergerove spoznaje? Isplatilo bi se stostruko znam da za npr. jednu stepenicu u zavoju r. Mirne utroše 30tak tisuća kuna - psaditi drveće na zavoju riječice bi ih koštalo puno manje....

quantec možeš li mi pomoći? Tražim u knjizi Schabergerovo shvačanje o tehnologiji civilizacije kao potpuno krivi put zbog korištenja energije eksplozije (smrti), i kako bi smo trebali koristiti energiju implozije (života) da bi opstali kao civilizacija.?.?.?

I još... Kako trebamo gledati zemlju kao naše (ljudsko, skupno) tijelo kojem su rijeke krvožilni sustav a nafta izvor energije ali ne takav da je treba spaljivati....(dolazim do zaključka da oboljenja ljudi na krvožilnaom i kardio sustavu dolaze kao posljedica uništavanja riječnih korita na planeti...)uzdravljenisam čitala knjigu, ali energija implozije je energija iz vode i zraka..... automobil na orgon je čisti primjer

Joecell - automobil na vodu / orgon

pa to je istina, na neki način, ako gledaš mikrokosmos (čovjek i njegov fizički sustav) i makrokosmos, zemlja, svemir, kaj nije tak

i tebi živjeli


Snaga i Energija ljudi može promijeniti svijet
http://www.kvantnikod.com/Podijeli post!

quantec je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (09-03-10), Tree (04-10-10)
Nepročitano 10-03-10, 14:56   #7
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,609
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Zadani

Hy, quantec, HVALA TI što si otvorila ovu FENOMENALNU temu


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bbljPodijeli post!

alison je offline   Reply With Quote
Nepročitano 10-03-10, 15:44   #8
Dijete Svemira
 
quantec's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: na svom sam putu
Postovi: 694
quantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond repute
quantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za quantec
Zadani

Citat:
Originally Posted by alison Pogledaj Post
Hy, quantec, nemoj mi raditi takve pogreške...

Ubacila si svoje rečenice u mje citate...

Molim te da to ispraviš... ispada da ja kažem da nisam čitala knjigu, i onda još velim na kraju " kaj nije tak " halllooo


Ma sve je OK! nema problema - šalim se, ali fakat sam pročitala post bar pet puta ali bez sviojeg citata, (znam valjda kaj sam napisala" i onda peti put u čošku oka vidim "kaj nije tak" rečem si; čekaj, čekaj pa ja se još nisam toliko oslobodila na ovom forumu da bi počela trti po međimurski i idem čitat kaj sam ja to napisala???

Samo molim te to ispravi a ja ću ovaj postić maknuti istog trena da ne zagađujemo FENOMENALNU temu

Radila sam tri posla odjednom, izgleda da ipak to ne mogu


Snaga i Energija ljudi može promijeniti svijet
http://www.kvantnikod.com/Podijeli post!

quantec je offline   Reply With Quote
Nepročitano 12-03-10, 01:21   #9
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,609
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Zadani
NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bbljPodijeli post!

alison je offline   Reply With Quote
alison, hvala ti na korisnom postu!
quantec (12-03-10)
Nepročitano 23-03-10, 00:56   #10
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,609
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Zadani

Moć spirale

Ono što treba napomenuti jest da opisi svojstava te sile u raznim kulturama nisu identični, da ima shvaćanja u rasponu od onoga da se radi o inteligentnoj sili koja izvire iz kolektivne ili osobne svijesti, pa do tvrdnji da je u pitanju čisto fizikalna energija čije je posljedice moguće izmjeriti znanstvenim instrumentarijem. Dok su prvu verziju više zastupali istočnjaci, važan preokret u smjeru konkretna korištenja sile ugrađene u prirodne zakone u ovome je stoljeću načinio austrijski šumar Viktor Schauberger, koji je godinama promatrao ponašanje vode u gorskim potocima i situacijama gdje je voda slijedila svoj prirodni tijek. Zaključio je da će voda uvijek nastojati pronaći put kojime će postići optimalni učinak, kao da sadrži neku vrstu primitivne inteligencije. Promatrao je i kretanje zmija u vodi i zaključio da je ono najčešće vijuganje, a nerijetko su i rogovi nekih životinja nalik spiralama. Spirale su ugrađene u principe izgradnje školjaka, spiralno se kreću tzv. morske pijavice, kao i vjetrovi najrazornije snage. Kada voda napušta neki prostor, uvijek će to nastojati učiniti najkraćim putem, tako da će se vrtložiti, što je također oblik spirale u kretanju. Konačno, oblik spirale nalazimo na svakom koraku i on je u osnovi svih životnih procesa, što najbolje ilustrira činjenica da i DNK ima spiralni oblik.
moj komentar: (djeca do oko druge god. nose u sebi kozmičku svijest,) što će takva djeca prvo nacrtati? Spirale, niste li se zapitali zašto mala djeca prvo crtaju spirale??? Jer je to osnovni izvor života, sve energije keću se spiralno, i tim kretanjem dobijaju na djelotvornosti, kad bi se kretale pravocrtno ne bi bile energije nego anti energije, zamislite što vam može učiniti "propuh" - prvocrtno gibanje zraka, BOLEST-antienergija....

Išao je i korak dalje i ustvrdio da voda koju se nastoji tjerati kroz prostore koji ne odgovaraju njenoj prirodi zapravo gubi svoju pravu prirodnu, životnu energiju i, kako su to neki kasnije nastojali dokazati, time i svoju vitalno važnu biološku funkciju. Ovakve će špekulacije kasnije dovesti do pojmova mrtve i žive vode, a neki će istraživači kao važan faktor kod toga uvesti i pH vrijednosti, dakle kiselost vode. Nedavno se pojavila tvrdnja da se i krv u našim žilama ne kreće pravocrtno, već ima spiralnu putanju, što bi trebalo pokazati da se sve tekućine u prirodi, kada to mogu, spontano ponašaju prema principima o kojima je govorio Schauberger. Javiti će se i disciplina zvana radionika koja će tvrditi da može u vodu usaditi memoriju kakvu želi, što bi značilo da voda može biti nosilac vibracija nekog antibiotika i posljedično djelovati kao sam antibiotik. Rusi su za to koristili rotacione magnete (torziona polja) i filtere od određenih supstanci, vjerujući da će na taj način obrađena voda zapamtiti kako djeluje originalna supstanca. Međutim, uprkos velikom entuzijazmu, do danas nitko nije čvrsto dokazao da ova tehnologija doista djeluje kada je u pitanju liječenje ljudi i životinja. Zanimljivo je da je jedna grupa istraživača iz Kazakhstana koristila filter ispunjen čistim alkoholom, a osam od deset osoba koje su nakon djelovanja torzionog polja na čistu vodu tu vodu popila, pokazivala jasne znakove pijanstva!

Kao podvarijanta radionike javlja se božanska voda, obična voda nad kojom se recitiraju svete mantre ili se satima moli kako bi poprimile nadnaravna svojstva i tako pomogle bolesnicima. Blagoslivljanje vode od strane svećenika katkada se tumači kao magnetski pas koji njegova ruka načini iznad vode i time je učini ljekovitom. Čak su neka mjerenja pokazala da u takvoj vodi doista dolazi do nekih promjena. Primjerice, takva voda katkada ni nakon više mjeseci stajanja ne gubi prvobitnu svježinu. Tehnikom zamrzavanja vode u jednoj tisućinki sekunde Japanac Masaru Emoto je zapanjio svijet. Ne zbog same metode, već tvrdnje da su nastali kristali dokaz kako voda razumije što joj se govori! Tako je prljava voda sa japanskih brana davala ružne nesimetrične kristale, kao i voda kojoj su se govorile ružne riječi poput ubiti ću te, budalo i slično, bez obzira na kojem su jeziku riječi izgovarane.

Nezgrapni su kristali nastali i nakon sviranja heavy metal glazba, dok je voda pokazivala više sklonosti prema glazbi Bacha, Mozarta i Chopina i glazbi iz filma Sedam godina u Tibetu. Nije joj se dopalo ime Hitlera, ali je prvobitno zagađena voda s brane nakon noći provedene u posudi sa natpisom hvala drugog jutra dala izuzetno lijepe i pravilne kristale! Posebno šokira činjenica da je voda nakon naglog zamrzavanja poslije molitve sedam božica sreće kristalizirala u obliku rijetkih sedmerostranih kristala! Vodu se često podvrgava ekstremnim fizikalnim uvjetima, kako bi se dobila tzv. mikronizirana voda, koja navodno prodire u najudaljenije kutke organizma i pravi je eliksir. Neki eksperimenti se čine obećavajućima, ali ne toliko da bi takva voda postala lijek poput one lourdske ili iz Tlacotea. A, ono što se zapravo pokušava, svjesno ili nesvjesno, jest dobiti vodu koja će svojim fizikalnim karakteristikama biti što više nalik na one iz rijetkih čudesnih izvora diljem svijeta.


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bbljPodijeli post!

alison je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Pero (02-04-10), Sativa (22-07-10), Tazika (20-01-11), Tree (04-10-10)
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 05:58 sati.Iz ponude izdvajamo:

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0