Alternativa Forum

Nije svaki kakao isti!

Ovo je diskusija na temu Nije svaki kakao isti! u podforumu Zdrava hrana
Svi smo čuli za pozitivne učinke kakaa na zdravlje, ali jeste ...

Natrag   Alternativa Forum > Prehrana i zdravlje > Zdrava hrana

Alternativa Forum


Zdrava hrana Kako se hraniti zdravo?

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 10-11-18, 14:52   #1
U oceanu svijesti
 
Captain Nemo's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2011
Lokacija: Rijeka
Postovi: 92
Captain Nemo has much to be proud ofCaptain Nemo has much to be proud ofCaptain Nemo has much to be proud of
Captain Nemo has much to be proud ofCaptain Nemo has much to be proud ofCaptain Nemo has much to be proud ofCaptain Nemo has much to be proud ofCaptain Nemo has much to be proud ofCaptain Nemo has much to be proud ofCaptain Nemo has much to be proud ofCaptain Nemo has much to be proud ofCaptain Nemo has much to be proud ofCaptain Nemo has much to be proud ofCaptain Nemo has much to be proud ofCaptain Nemo has much to be proud ofCaptain Nemo has much to be proud ofCaptain Nemo has much to be proud ofCaptain Nemo has much to be proud of
Zadani Nije svaki Kakao isti!

Svi smo čuli za pozitivne učinke kakaa na zdravlje, ali jeste li znali da svaki kakao koji kupujete u trgovini nije isti, niti ima iste zdravstvene prednosti?

Postoje dvije vrste procesa kojima se proizvodi kakao prah.

1) Dutch proces (nizozemski proces) kod kojeg se kakao podvrgava visokim temperaturama i procesuira s lužnatim tvarima

2) Broma proces, ili "prirodni" kakao. Tu nema visokih temperatura niti lužina.

Već vjerojatno pretpostavljate koji je kakao bolji za zdravlje.

Onaj drugi, "Broma" ili "prirodni" naravno, jer kod njega nema uništenja korisnih tvari visokom temperaturom ni kemikalijama.

Prirodni, Broma, sadrži dva puta više korisnih tvari od Dutch varijante.

Dutch(ed)/Nizozemski Kakao i Broma/Prirodni ćete lako razlikovati po boji.

Dutch(ed) je tamnocrven, dok je Broma svjetliji i smeđ bez crvene boje.



Ja koristim Kandit kakao, jer je svjetlosmeđ, bez crvene boje, pa je dakle "prirodan" (Broma), dok znam da neki drugi naši proizvođači imaju izrazito tamnocrven kakao, što ukazuje na "Dutch" proces.

I strani proizvođači na našem tržištu imaju vrlo crven kakao...
Captain Nemo je offline   Reply With Quote

Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 10:50 sati.



Iz ponude izdvajamo:









Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0