Ovo je opširna tema.
U glavnom, nema ograničenja za korištenje začina.
Treba ipak biti malo oprezniji. Recimo cimet je jako koristan, ali znam ljude kojima trigerira migrenu. Takodjer mislim (vjerojatno vezano uz to) da je antikoagulant (kao i mislim ginger i jos neki) sto moze dovesti u vecim kolicinama ili ako uzimamo srodne lijekove do ozbiljnih znanstvenih problema. Slicno je i sa nekim drugim. Upravo zato sto imaju ucinak na razini cak i lijeka treba uzeti te aspekte u obzir uz same kulinarske.
prije 2 tjedna sam otkrio slatku mljevenu papriku i od tada je stavljam u svako jelo i u salate jer mi je okus super. ima je kupit od raznih proizvođača i jeftina je. ja naspem u jela poprilično .
primjetio sam da je dobra za probavu pretpostavljam da ima vlakana. sad kako je puno jedem, zanima me kako se proizvodi i mješa li se šta? na pakovanjima piše sastav:mljevena slatka paprika i to je jedini sastojak ako je vjerovati tome. gledao sam u bio&bio organsku slatku papriku i 50 grama košta 25 kuna-nisu normalni s tim cijenama.