Alternativa Forum

Kronični umor

Ovo je diskusija na temu Kronični umor u podforumu Autoimune bolesti
Preuzeto sa http://www.alternativa-za-vas.com/in...kronicni-umor/ Kronični umor je bolest ili stanje, koje karakterizira ...

Natrag   Alternativa Forum > Bolesti i liječenje > Autoimune bolesti

Alternativa Forum


Autoimune bolesti Posljedica pretjerane reakcije imunološkog sustava

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 07-08-10, 23:10   #1
Administrator
 
Spring's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 5,816
Spring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond repute
Spring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond repute
Zadani Kronični umor

Preuzeto sa http://www.alternativa-za-vas.com/in...kronicni-umor/

Kronični umor je bolest ili stanje, koje karakterizira osjećaj nevjerojatnog umora. Umor se pogoršava sa fizičkim ili mentalnim naporom i ne prolazi čak i kada se odmarate. Iako postoji puno teorija o uzroku ove bolesti, pravi uzrok znanosti još uvijek nije poznat.
Pošto je simptome kroničnog umora vrlo teško izmjeriti, ovo stanje sve do nedavno nije bilo shvaćeno ozbiljno. Međutim, danas se liječnici i znanstvenici slažu, da ova bolest zaista postoji i da ju je potrebno shvatiti ozbiljno.Simptomi

Ljudi, koji pate od kroničnog umora, mogu imati cijeli niz simptoma, koji se mogu pojavljivati i nestajati bez ikakvog određenog redoslijeda.

Glavni simptomi uključuju:
• umor
• gubitak pamćenja ili koncentracije
• grlobolju
• povećane i bolne limfne čvorove na vratu ili ispod pazuha
• neobjašnjivu bol u mišićima
• bol, koja se premješta od jednog do drugog zgloba, bez crvenila ili oticanja
• glavobolju
• san, koji ne donosi odmor i osvježenje
• ekstremnu iscrpljenost, koja traje više od 24 sata, nakon fizičkog ili mentalnog napora

Dodatni simptomi:

• bol ili nadutost u trbuhu, proljev
• alergija ili preosjetljivost na neku vrstu hrane, mirise, kemikalije, lijekove
• vrtoglavica, nesvjestica
• suha usta
• bol u uhu, grudima ili vilici
• aritmija
• jutarnja ukočenost u zglobovima
• mučnina
• noćno znojenje
• psihološke probleme, depresija, anksioznost, napadaji panike
• otežano disanje
• problemi sa vidom poput zamagljenog vida, osjetljivosti na svijetlo ili bolova u očima
• naglo mršavljenje ili debljanje


Da li se je potrebno obratiti liječniku?
Ako osjećate stalan ili prekomjeran umor, obavezno se obratite liječniku konvencionalne ili alternativne medicine. Čim brže otkrijete uzrok problema, tim je veća vjerojatnost da će bolest biti na vrijeme izliječena. Osim bolesti kroničnog umora, umor također može biti simptomom mnogih drugih ozbiljnih bolesti (poput hepatitisa, leukemije, raka ili bolesti srca).

Uzrok


Od svih kroničnih bolesti, kronični umor je definitivno jedna od najmisterioznijih, jer njezin uzrok još uvijek nije jasan. Postoji nekoliko mogućih uzroka te bolesti, uključujući:

• depresiju
• anemiju
• hipoglikemiju (nizak krvni šećer)
• alergiju
• virusne infekcije (na primjer, Epstein-Barr virus ili herpes virus 6)
• nepravilno funkcioniranje imunog sistema
• poremećaj hormona u organizmu
• autoimune bolesti
• kronično niski tlak
Ponekad simptomi kroničnog umora mogu biti uzrokovani drugim bolestima (artritis, poremećaj sna, hepatitis, leukemija, rak…) ili uzimanjem određenih lijekova.

Uzrok kroničnog umora prema alternativnoj medicini:


Epstein Barr virus (HHV-4)
prije se mislilo, da je ovaj virus jedini uzrok bolesti kroničnog umora. Epstein Barr je vrlo prošireni virus (prisutan je u 95% stanovništva, ali većina nas razvija imunitet na njega). Prema liječnicima konvencionalne medicine, Epstein Barr virus povezan je sa mnogim bolestima poput infektivne mononukleoze, raka, sistemskog lupusa, multipla skleroze, reumatoidnog artritisa, kroničnog umora itd.

Candida
nepravilna prehrana, prekomjerno korištenje antibiotika, nezdravi način života mogu doprinijeti rastu candide u organizmu. U ovom slučaju, naš organizam će trošiti većinu energije na obranu od invazije candide. Prema alternativnim stručnjacima, candida može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme, poput kroničnog umora, alergije, artritisa, čak i raka.

Manjak vitamina i minerala u organizmu
svi znamo da su našem tijelu za pravilno funkcioniranje potrebni vitamini i minerali. Ako nam tokom dugog vremena nedostaje određeni vitamin ili mineral, to će se sigurno odraziti na našem zdravstvenom stanju. Vrlo vjerojatno da će prvim simptomom biti kronični umor.

Paraziti
svakako su dostojni, da ih ovdje spominjemo. Imamo ih svi (prema istraživanjima, prosječni amerikanac u svojem tijelu nosi bar pola kile parazita). Paraziti rade to, što slijedi iz njihovog naziva – parazitiraju (kradu vitamine i minerale, koji su potrebni našem tijelu, a zauzvrat ispuštaju toksine, koji opterećuju organizam).

Stres
osim štete, koju može nanijeti adrenalnim žlijezdama i nervnom sistemu, stres također utječe na naš imunitet i uzrokuje gubitak vitamina. Dugotrajna izloženost stresu može uzrokovati kronični umor.

Depresija
nemojte ju podcijeniti. Ona nije samo emocionalni, nego i fizički teret.

Toksini u organizmu
na žalost, živimo u zagađenom svijetu. Toksini se nalaze u zraku, vodi, hrani i utječu na naš život. Naše tijelo ima svoju granicu tolerancije na toksine, nakon čega počinje davati uzbunjujuće signale poput pada imuniteta, stalnog umora, alergija itd. Vrlo je bitno da redovito čistimo organizam od toksina.
Attached Thumbnails
Kronični umor-kronicni-umor.jpg  

Spring je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Afroditi (08-08-10), alison (07-08-10), Alternativa Forum (26-09-10), Natasa33 (19-11-11), ram (08-08-10), sunčica (08-08-10), Tree (05-05-13), ukus (04-05-13)

Nepročitano 04-05-13, 11:39   #2
New member
 
coraline's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2012
Postovi: 19
coraline will become famous soon enoughcoraline will become famous soon enoughcoraline will become famous soon enoughcoraline will become famous soon enoughcoraline will become famous soon enoughcoraline will become famous soon enoughcoraline will become famous soon enoughcoraline will become famous soon enoughcoraline will become famous soon enough
Zadani

Ima netko ideju kako liječiti kronični umor uzrokovan dugogodišnjim radom u 3smjene?
coraline je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Jesam (08-05-13), ukus (30-06-14)
Nepročitano 08-05-13, 09:09   #3
Guru
 
teemo's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Postovi: 3,139
teemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond repute
teemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za teemo
Zadani

Jedan od uzroka kronocnog umora je i
svjetlosno zagadjenje.

Svjetlosnim onečišćenjem nepotrebno se troši energija, uzaludan je financijski trošak te nepotrebno dolazi do emisije ugljikovog dioksida (CO2) što šteti okolišu. Prirodni ritam dana i noći potreban je za normalno funkcioniranje većine živog svijeta. Leptiri, ptice, šišmiši, kornjače, kukci i druge vrste koriste zvijezde na nebu za orijentaciju. Neke vrste hrane se noću, a svjetlosno onečišćenje ih ometa u raspoznavanju dana i noći. Pretjerana umjetna svjetlost noću u nekim je ekosustavima ozbiljna prijetnja opstanku vrsta.

Prirodna izmjena dana i noći od velike je važnosti za ljudsko zdravlje. Nepotrebno umjetno noćno svjetlo za vrijeme spavanja prekida proizvodnju melatonina, hormona važnog za ljudsko zdravlje. Više istraživanja potvrđuje hipotezu, da smanjena proizvodnja melatonina dovodi do povećanja oboljenja od raka dojke, prostate i debelog crijeva. Poremećaji spavanja su također jedan od glavnih uzroka i simptoma depresije.( wiki)

...malo je prostora na zemlji gdje je moguce promatrati nebo nocu,
bez i malo zagadjenosti vjestackim svjetlom.
Takva mjesta postaju svojevrsni nacionalni parkovi
za zastitu mraka.


...umnozi l`se blago ,
nek vam srce za nj ne prione . Ps, 62,11Podijeli post!

teemo je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Diana (08-05-13), imagine (01-07-14), Jesam (08-05-13)
Nepročitano 08-05-13, 13:27   #4
Dandapani
 
Jesam's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Postovi: 14,064
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Zadani

Je, zato sam sretna što u mom selu nemam uličnu rasvjetu - nisam htjela da mi postave.

Coraline, neka od meditativnih tehnika bi pomogla za opuštanje jer se vjerojatno radi i o kroničnoj tenziji.

Mislim da bi reiki pomogao za bržu regeneraciju i dodatnu energiju.


slobodni.net za slobodni svijetPodijeli post!

Jesam je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
imagine (01-07-14), Lusi (30-06-14)
Nepročitano 30-06-14, 09:48   #5
Super Moderator
 
Adamina's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2014
Postovi: 4,621
Adamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond repute
Adamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond repute
Zadani

Postoje li kakvi suplementi koji bi pomogli kod kroničnog umora?
Adamina je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
imagine (01-07-14), Jesam (30-06-14), Lusi (30-06-14)
Nepročitano 30-06-14, 12:10   #6
Dandapani
 
Jesam's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Postovi: 14,064
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by Adamina Pogledaj Post
Postoje li kakvi suplementi koji bi pomogli kod kroničnog umora?
Melatonin možda?


slobodni.net za slobodni svijetPodijeli post!

Jesam je offline   Reply With Quote
Jesam, hvala ti na korisnom postu!
imagine (01-07-14)
Nepročitano 30-06-14, 19:12   #7
Guru.
 
ukus's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2013
Postovi: 188
ukus has a brilliant future
ukus has a brilliant futureukus has a brilliant futureukus has a brilliant futureukus has a brilliant futureukus has a brilliant futureukus has a brilliant futureukus has a brilliant futureukus has a brilliant futureukus has a brilliant futureukus has a brilliant futureukus has a brilliant futureukus has a brilliant futureukus has a brilliant futureukus has a brilliant futureukus has a brilliant future
Very angry O energetskoj proizvodnji i potrošnji!

Citat:
Originally Posted by coraline Pogledaj Post
Ima netko ideju kako liječiti kronični umor uzrokovan dugogodišnjim radom u 3smjene?

Ako energiju ne trošiš, kada se počneš baviti fizičkom aktivnošću odlaziš u duhovne sfere - znači da si toliko daleko od tijela i prisutnosti da tvoji umni koncepti i u tom slučaju dodatno pobjeđuju - to je, zapravo, krajnji stadij - kada um sve što ga pokušava dezintegrirati reintegrira u sebe.
Isto se dešava, na jednom višem levelu, i u guruističkoj formi.
Istina međutim ostaje - tijelo je najmanje krivo, a da ne govorimo da nismo slučajno u njemu, jedino što smo dobili nadgradnju koju ne znamo koristiti - životinje nemaju taj problem, ali nemaju ni čitavu emocionalno-mentalnu lepezu samoodlučivanja poput čovjeka.
Kad uđeš previše u egoistički princip: imaš gurua, svoju vjeru, svi ostali su najčešće fake, ti tako sve transcendiraš i rasteš i nevjerovatno se razvijaš, ogradiš se od spoljnoga svijeta, piješ suplemente, dijeliš internetske savjete - priča je, nažalost, prerano gotova: ali uvijek postoji mogućnost izbavljenja - naravno, jedino kroz sebe... ali ne da postaneš tuđi no svoj guru.
ukus je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Jesam (30-06-14), Lusi (30-06-14)
Nepročitano 02-07-14, 10:13   #8
Super Moderator
 
Adamina's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2014
Postovi: 4,621
Adamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond repute
Adamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by Jesam Pogledaj Post
Melatonin možda?
Vidjela sam na drugim forumima da neki ljudi pišu da im je poslije još gore, uopće ne mogu spavati.
Adamina je offline   Reply With Quote
Nepročitano 02-07-14, 10:23   #9
Guru
 
simona's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Postovi: 6,596
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by Adamina Pogledaj Post
Postoje li kakvi suplementi koji bi pomogli kod kroničnog umora?
Što te umara?
simona je offline   Reply With Quote
Nepročitano 02-07-14, 14:06   #10
Super Moderator
 
Adamina's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2014
Postovi: 4,621
Adamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond repute
Adamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond repute
Zadani

Dečka mi umara smjenski rad i trening u teretani i još ga k tome i leđa bole.... Teško je s tim smjenskim radom, tražim neke suplemente da mu uvalim, pa da mu stres bude manji...
Adamina je offline   Reply With Quote
Odgovor

Tagovi
umor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 23:41 sati.

Iz ponude izdvajamo:

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0