ne znam otkud ste vi,ali ja u zg kupujem maslac na placu (tržnica,pijaca,pazar...) od kumica kaj imaju svježi sir...imamo i veronikin štand,mala firma koja je vrrrlo hvaljena,a prodaju isključivo mliječne proizvode tako da stvarno nemam pojma kad sam kupila maslac zadnji put u dućkasu...btw,i jeftiniji je ,a i finiji i nije onak anemičan i bljedunjav kao dućanski...
inace ghee je super stvar.. a primarno se onda radio jer ljudi nisu imali hladnjake za drzat maslac..
osobno sam misljenja da maslac sam po sebi nije nista losiji.. ima neke dodatno dobre stvari i neke dodatno lose.. al dodje na isto otprilike kad je organizam zdrav :)
Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
Ivan 3:16
inace ghee je super stvar.. a primarno se onda radio jer ljudi nisu imali hladnjake za drzat maslac..
osobno sam misljenja da maslac sam po sebi nije nista losiji.. ima neke dodatno dobre stvari i neke dodatno lose.. al dodje na isto otprilike kad je organizam zdrav :)
Možda maslac koji se maže recimo na kruh nije puno lošiji od ghee-a, ali ako ćeš kuhati, peći, pržiti, onda je razlika ogromna.
Stavi kockicu maslaca na zagrijanu tavu ili stavi kockicu ili žličicu ghee-a pa ćeš vidjeti kako mliječna mast, koju maslac još uvijek sadržava za razliku od ghee-a, gori, tj. snažno oksidira. Toga s ghee-jem nema.