Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/index.php)
-   Bolesti pluća i dišnih organa (http://www.alternativa-forum.com/forumdisplay.php?f=135)
-   -   Problem u vezi nosa i pluća (http://www.alternativa-forum.com/showthread.php?t=4560)

mark0 22-07-11 16:07

Problem u vezi nosa i pluća
 
Pozdrav svima.. Već duže vreme imam jedan, odnosno dva problema..
Prvi problem je da stalno imam šlajm u grlu, tj dušniku.. nekada je toliko gust da me guši.. želim ga se rešiti, ali prirodnim putem... zna li nek način?

Drugi problem mi je što u nozdrvama nonstop imam neke prljavštine, ne tečne sline već čvste, i zbog toga nikada ne dišem punom snago, već mi je jedna nozdrva gotovo uvek oko 80% zapušena..

Rešenje?

:smile_sadsmile:

Tree 24-07-11 07:16

Na stvaranje sluzi utiče konzumacija mlijeka i mliječnih proizvoda kao i žitarica. Manje jedi te proizvode.
Na forumu smo došli do sirovojelstva, pa probaj jesti što više voća i sirovih orašastih plodova (orah, lješnjak, badem). Imaš temu sirovojelstvo, pa pogledaj ako te interesuje. Vidjećeš, nećeš biti gladan jedući voće i jezgre :lovecoffee:

Za prvu pomoć ima mast za prsa i leđa sa ekstraktom eukaliptusa Dr. Theis koja čisti pluća ali i sinuse. Ja sam od prve naletila na ovu, i odlična je. Postoje i sprejevi Aqua maris i sl. za nos, nešto kao morska voda.

Sretno!

Tazika 27-07-11 06:59

Marko,
da li ti je tako samo kod kuće ili i kada si na putu? Naime meni je bilo tako dok god sam stanovala u stanu sa centralnim grijanjem (naposjećivala sam se doktora i probala mnogo toga, bezuspješno) a kada smo preselili u kuću sa našim grijanjem (centralno na drva) moj dotad neizlječivi životni problem je netragom nestao. Recimo kad si na moru, ili negdje drugdje više dana, da li ti je bolje?

2. šlajm: soda bikarbona.
Ona snažno alkalizira sve sa čime dođe u dodir. Bakterije i razni gnjusevi žive i razmnažaju se samo u kiselom okruženju. Operi zube i iščetkaj jezik i desni što dublje možeš (pazi nemoj si oštetit caklinu! nježno, zube s mekom četkicom, ostalo možeš grublje) i sve to ispljuj i isperi, onda pređi sa sodom bik. sav taj šlajm, što bolje možeš, pa isperi. Ja si to radim, ali ne češće od 1 x tjedno ili mjesečno, valjda nebi trebalo svaki dan? Možda dok ne prođe.
Možeš grgljati, onako - stavi sode pa zalij vodom, ili otopi sode u čaši vode pa grgljaj s tim. Najbolje bi bilo kad bi mogao otopinu ušmrkavati, čim dublje, pa izbacivati. Zvuči gadno, ali sigurno pomaže!
I naravno pazi na zrak u stanu, pogotovo u sobi u kojoj spavaš.

Predlažem ti da sve to isto radiš i sa MMS-om, imaš ovdje tema o njemu. U Zagrebu se lako nabavi i nije štetan kad se uzima po uputi, a sigurno ubija sve nepoželjne stanovnike grla/nosa!

Sretno i javi kako napreduješ!

Tazika 27-07-11 07:01

Tree je spomenula Aqua maris spray: morska voda sigurno pomaže! Ako si na moru ušmrkavaj ju i ispiri grlo/nos sa njome, a ako nisi možeš staviti morsku sol u običnu vodu pa raditi isto. Može i spray, ali tebi treba puno toga, zašto se trošiti...
Ja sam ti navela snažnije stvari za početak, morskom vodom možeš održavati novostečeno zdravo stanje:thumbs:

mark0 28-07-11 14:42

Hvala za sve savete.. Ovaj problem se javio pre oko pola godine, i otada me neprestano muči.. Probaću to sa sodom, ako ne uspe, prelazim na MMS..

Tazika 31-07-11 09:52

Javi nam kako ti ide!!!

Trien 02-08-11 17:30

Citat:

Originally Posted by mark0 (Post 94415)
Hvala za sve savete.. Ovaj problem se javio pre oko pola godine, i otada me neprestano muči.. Probaću to sa sodom, ako ne uspe, prelazim na MMS..

:smile_heart:Iako naslov knjige Dr Normana W. Walkera ZDRAVA PROBAVA BEZ ZAČEPLJENJA ne ukazuje na dišne organe (osim onog BEZ ZAČEPLJENJA), postoji mogućnost će ti knjiga poslužiti kao velika pomoć za rješenje tvojih problema. Potrudi se istražiti.:smile_heart:

Puno sreće ti želim.


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 22:02 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0