Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/index.php)
-   Bolesti srca i krvnih žila (http://www.alternativa-forum.com/forumdisplay.php?f=141)
-   -   Birgerova bolest (http://www.alternativa-forum.com/showthread.php?t=1642)

Krishna Balaram 19-05-12 09:41

Za arteriosklerozu na srcu opet je jetra kriva,Nema energije u njoj,Pisacu vise o tome.Pranic healing je resenje -tretirati krvne sudove na srcu ,jetru posebno i uzimati hranjlive stvari koji pomazu jetru.Ja sam mami izblendiirala svakog dana koprivu svezu ,sa maslackom svezim,i jednu casu vode onda se to ocedi i pije odmah.Aloe vera sa turmerikom bi pomogla .CoQ10.Piti zelenu glinu i stavljati obloge na jetru.

Tree 19-05-12 13:13

Baš sve probleme koje opisuješ imaju veze s mojom mamom...
Ja njoj dajem reiki po malo, jer je, iako veselog i snažnog duha, tjelesno veoma slaba... Najbolje je što sada bar hoće da promjeni ishranu :yay: pa će tako prvo ojačati za puni tretman ili čak inicijaciju.

Tree 20-05-12 11:31

Da li se od maslačka koristi cvijet, list, korijen? :smilie_smile:

Krishna Balaram 23-05-12 00:37

Citat:

Originally Posted by Tree (Post 248994)
Da li se od maslačka koristi cvijet, list, korijen? :smilie_smile:

Ja sam koristila list .Znam da se moze i koren koristiti ali ne znam kako,ovde ga koriste za caj ili vestacku kafu.Isto znam da se i drska cveta koristi za secer.Uputa za pripremu se nalazi i knjizi od Marije Trebenkoje se mozeb skinuti sa 4shared.com.Inace tu knjigu preporucujem svima.:smile_heart:

anđela 24-03-13 03:33

pomoc
 
otac trpi nesnošljive bolove,ništa ne pomaže,rekli su doktori da je riječ o birgeru.pored ove,on ima autoimunu bolest na krv i uzima kortikosteroide,dijagnosticirana mu je hemolitička anemija i sad su se pojavile rane ispod nokta na palcu i okolo njega.Ima nesnošljive bolove,ništa mu ne pomaže.Ne znamo šta da činimo.Ako ima iko bilo kakvu pomoć u vezi ove bolesti,neki prirodni lijek koji bi barem ublažio bol,molim vas da javite.Hvala unaprijed

zlata 24-03-13 16:26

nemam se običaj uljučivati u ove diskusije, ali ovde moram prenijeti priču iz moje porodice.
moja rahmetli tetka udala se na selo . ubrzo se ispostavilo da njen muž boluje od birgera - tada , 60-tih godina nije bilo lijeka za to. koliko se sjećam, govorili su da je trpio velike bolove. ....ona je čula za nekog travara, starog prastarog negje u nekom selu ko breze , otišla ko njega i on joj je rekao da svome mužu pravi ''smolanice'' - obloge od koprivinog sjemena kuhanog u mlijeku, domaćem, naravno. pričala je da je vrećama brala koprivino sjeme, kuhala to i privijala mu lanenim krpama, da je bilo noći ka od njegovog jaukanja pola sela nije moglo spavati i da su mu se poslije 15-tak dana na nogama otvorile rane. kaže da je to tako užasno smrdilo da nije mogla da ga previja nego je on to sam radio.....rane su curile jedno vrijeme, a onda su se same zatvorile. moj tetak otad , osim sitnih prehlada nikad nije bio bolestan , a ljekari nisu mogli vjerovati kad su vidjeli nalaze. ...tetka je umrla prije dvije godine , a on je u dubokoj starosti još pokretan....


možda nekome koristi ova priča....eto....


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 20:50 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0