Alternativa Forum

Kockica

Ovo je diskusija na temu Kockica u podforumu Filozofija
omiljena emisija mog djetinjstva. prva verzija introa: 3 kockice sa 6 ...

Natrag   Alternativa Forum > Metafizika i duhovnost > Filozofija

Alternativa Forum


Filozofija Vaše razumjevanje misterija egzistencije i stvarnosti

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 22-11-14, 18:17   #1
52
 
kLick's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2010
Postovi: 592
kLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond repute
kLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond repute
Zadani Kockica

omiljena emisija mog djetinjstva.

prva verzija introa:3 kockice sa 6 stranica svaka.

"tamo svatko radi ono sta hoce"
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law."

druga verzija + epizoda:


"kocka do kocke, kockica, kroz prostor i kroz vreme."

intro zavrsava rastvaranjem kocke u kriz i Brankom Kockicom na njemu.


pretjerujem ili?

Uoo?
kLick je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
DeteSvetla6 (28-11-14), imagine (02-12-14), Jesam (24-11-14), Nanette (26-11-14), Poli (01-12-14)

Nepročitano 26-11-14, 00:53   #2
Uoo
OOn
 
Uoo's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Tijelo Kristovo
Postovi: 12,425
Uoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond repute
Uoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by kLick Pogledaj Post
omiljena emisija mog djetinjstva.

prva verzija introa:3 kockice sa 6 stranica svaka.

"tamo svatko radi ono sta hoce"
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law."
Kada se spomene štovanje sotone mnogi ljudi dobivaju razne asocijacije i ideje.. poput pentagrama, 666, ljudskih žrtvi, okultnog, vještičarenja itd.. premda su to veoma stvarne mračne prakse koje prakticira vladajuća elita, esencija samog sotonizma je mnogo jednostavnija.. esencija sotonizma je "činiti svoju stvar", izvršavati svoju volju..

Ovo je pali svijet.. knez je sotona..Zato oni in-spirirani (u-duhu)/ duhom od "ovoga svijeta"/sotone čine sve naopako pritom radi predanosti laži/knezu ostajući u potpunome mraku o tome da čine naopako. Doista neznaju što čine.. jer u tome duhu nema Istine ni Svjetla. U duhu od ovoga svijeta ostaje se lutka u vječitom mraku sa iluzijom slobode, iluzijom slobodne volje, iluzijom znanja, iluzijom djelovanja. U naopakome svjetu zlo postaje dobro, a dobro zlo..


Jao onima koji zlo dobrom nazivaju, a dobro zlom, koji od tame svjetlost prave, a od svjetlosti tamu, koji gorko slatkim čine, a slatko gorkim! Jao onima koji su mudri u svojim očima i pametni sami pred sobom!
Izaija 5:20-21I vi bijaste mrtvi zbog prijestupa i grijeha u kojima ste nekoć živjeli po Eonu ovoga svijeta, po Knezu vlasti zraka, po tomu duhu koji sada djeluje u sinovima neposlušnima. Među njima smo i mi nekoć živjeli u požudama tijela svoga, udovoljavajući prohtjevima tijela i ćudi, te po naravi bijasmo djeca gnjeva kao i drugi. Ali Bog, bogat milosrđem, zbog velike ljubavi kojom nas uzljubi, nas koji bijasmo mrtvi zbog prijestupa, oživi zajedno s Kristom - milošću ste spašeni!
Efežanima 2:2

Citat:

druga verzija + epizoda:


"kocka do kocke, kockica, kroz prostor i kroz vreme."

intro zavrsava rastvaranjem kocke u kriz i Brankom Kockicom na njemu.


pretjerujem ili?

Uoo?
radi se o "inspiraciji" većine.. i "koinspiraciji" manjine.. a ne obratno.. inspirirani su ovosvjetskim duhom.. zato čine bez znanja o onome što čine.. zato i riječi.. "oprosti im Oče, jer neznaju što čine." Božje suosjećanje sa propašću iz neznanja je Milost. Istina, Milost je ono što trebamo primiti od Boga.

obrati pažnju na položaj križa, kao i položaj branka kockice na križu.. naopakost..

Teško onima koji se od Jahve kriju da bi svoje sakrili namjere i koji u mraku djeluju i zbore: Tko nas vidi i tko nas pozna? Kolike li naopakosti vaše! Cijeni li se glina kao lončar, pa da djelo rekne svome tvorcu: Nije me on načinio? Ili lonac da rekne lončaru: On ne razumije ništa?
Izaija 29:14


Naopakost.. na opakost..Jedini način za se "okrenuti" u prvobitno originalno stanje.. za biti "prav"/"uspravljen"/"prav edan"/ u Svjetlu Istine/ je primiti Milost Božju. Istinu danu od Boga. Krista Isusa. Duha Istine. Duha koji nije od ovoga svijeta.


Svjetlo istinsko koje prosvjetljuje svakog čovjeka dođe na svijet; bijaše na svijetu i svijet po njemu posta i svijet ga ne upozna.
Ivan 1:9-10

Svijet Ga ne upozna i ne može upoznati. Jer svijet je laž. Laž je smrtna jer ima rok trajanja. Za upoznati Njega treba "izići iz ovoga svijeta".. i primiti Istinu.. onaj od ovoga svijeta/laži mora umrijeti kako bi se rodio onaj odozgor od Istine.

Bijaše među farizejima čovjek imenom Nikodem, ugledan Židov. On dođe Isusu obnoć i reče mu: Rabbi, znamo da si od Boga došao kao učitelj jer nitko ne može činiti znamenja kakva ti činiš ako Bog nije s njime. Odgovori mu Isus: Zaista, zaista, kažem ti: tko se ne rodi nanovo, odozgor, ne može vidjeti kraljevstva Božjega! Kaže mu Nikodem: Kako se čovjek može roditi kad je star? Zar može po drugi put ući u utrobu majke svoje i roditi se? Odgovori Isus: Zaista, zaista, kažem ti: ako se tko ne rodi iz vode i Duha, ne može ući u kraljevstvo Božje. Što je od tijela rođeno, tijelo je; i što je od Duha rođeno, duh je. Ne čudi se što ti rekoh: 'Treba da se rodite nanovo, odozgor.' Vjetar puše gdje hoće; čuješ mu šum, a ne znaš odakle dolazi i kamo ide. Tako je sa svakim koji je rođen od Duha.


Upita ga Nikodem: Kako se to može zbiti? Odgovori mu Isus: Ti si učitelj u Izraelu pa to da ne razumiješ? Zaista, zaista, kažem ti: govorimo što znamo, svjedočimo za ono što vidjesmo, ali svjedočanstva našega ne primate. Ako vam rekoh zemaljsko pa ne vjerujete, kako ćete vjerovati kad vam budem govorio nebesko? Nitko nije uzašao na nebo doli onaj koji siđe s neba, Sin Čovječji. I kao što je Mojsije podigao zmiju u pustinji tako ima biti podignut Sin Čovječji da svaki koji vjeruje u njemu ima život vječni. Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.


Tako se rađa odozgor i prima Duha Istine koji nas uvodi u Svu Istinu.. samo i jedino primanjem same Istine od Boga darovane, Isusa Krista.

Odgovori mu Isus: Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni.
Ivan 14:6

A sada odlazim k onome koji me posla i nitko me od vas ne pita: 'Kamo ideš?' Naprotiv, žalošću se ispunilo vaše srce što vam ovo kazah. No kažem vam istinu: bolje je za vas da ja odem: jer ako ne odem, Branitelj neće doći k vama; ako pak odem, poslat ću ga k vama. A kad on dođe, pokazat će svijetu što je grijeh, što li pravednost, a što osuda: grijeh je što ne vjeruju u mene; pravednost - što odlazim k Ocu i više me ne vidite; a osuda - što je knez ovoga svijeta osuđen. Još vam mnogo imam kazati, ali sada ne možete nositi. No kada dođe on - Duh Istine - upućivat će vas u svu istinu; jer neće govoriti sam od sebe, nego će govoriti što čuje i navješćivat će vam ono što dolazi. On će mene proslavljati jer će od mojega uzimati i navješćivati vama. Sve što ima Otac, moje je. Zbog toga vam rekoh: od mojega uzima i - navješćivat će vama.
Ivan 16:5-15


Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
Ivan 3:16Podijeli post!

Uoo je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Jesam (26-11-14), kLick (26-11-14), Nanette (26-11-14), vania (26-11-14)
Nepročitano 26-11-14, 10:39   #3
Supermoderator
 
Jesam's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Postovi: 14,365
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by Uoo Pogledaj Post
Kada se spomene štovanje sotone mnogi ljudi dobivaju razne asocijacije i ideje.. poput pentagrama, 666, ljudskih žrtvi, okultnog, vještičarenja itd.. premda su to veoma stvarne mračne prakse koje prakticira vladajuća elita, esencija samog sotonizma je mnogo jednostavnija.. esencija sotonizma je "činiti svoju stvar", izvršavati svoju volju..

Ovo je pali svijet.. knez je sotona..Zato oni in-spirirani (u-duhu)/ duhom od "ovoga svijeta"/sotone čine sve naopako pritom radi predanosti laži/knezu ostajući u potpunome mraku o tome da čine naopako. Doista neznaju što čine.. jer u tome duhu nema Istine ni Svjetla. U duhu od ovoga svijeta ostaje se lutka u vječitom mraku sa iluzijom slobode, iluzijom slobodne volje, iluzijom znanja, iluzijom djelovanja. U naopakome svjetu zlo postaje dobro, a dobro zlo..

Jao onima koji zlo dobrom nazivaju, a dobro zlom, koji od tame svjetlost prave, a od svjetlosti tamu, koji gorko slatkim čine, a slatko gorkim! Jao onima koji su mudri u svojim očima i pametni sami pred sobom!
Izaija 5:20-21

I vi bijaste mrtvi zbog prijestupa i grijeha u kojima ste nekoć živjeli po Eonu ovoga svijeta, po Knezu vlasti zraka, po tomu duhu koji sada djeluje u sinovima neposlušnima. Među njima smo i mi nekoć živjeli u požudama tijela svoga, udovoljavajući prohtjevima tijela i ćudi, te po naravi bijasmo djeca gnjeva kao i drugi. Ali Bog, bogat milosrđem, zbog velike ljubavi kojom nas uzljubi, nas koji bijasmo mrtvi zbog prijestupa, oživi zajedno s Kristom - milošću ste spašeni!
Efežanima 2:2

radi se o "inspiraciji" većine.. i "koinspiraciji" manjine.. a ne obratno.. inspirirani su ovosvjetskim duhom.. zato čine bez znanja o onome što čine.. zato i riječi.. "oprosti im Oče, jer neznaju što čine." Božje suosjećanje sa propašću iz neznanja je Milost. Istina, Milost je ono što trebamo primiti od Boga.

Teško onima koji se od Jahve kriju da bi svoje sakrili namjere i koji u mraku djeluju i zbore: Tko nas vidi i tko nas pozna? Kolike li naopakosti vaše! Cijeni li se glina kao lončar, pa da djelo rekne svome tvorcu: Nije me on načinio? Ili lonac da rekne lončaru: On ne razumije ništa?
Izaija 29:14

Jedini način za se "okrenuti" u prvobitno originalno stanje.. za biti "prav"/"uspravljen"/"prav edan"/ u Svjetlu Istine/ je primiti Milost Božju. Istinu danu od Boga. Krista Isusa. Duha Istine. Duha koji nije od ovoga svijeta.

Svjetlo istinsko koje prosvjetljuje svakog čovjeka dođe na svijet; bijaše na svijetu i svijet po njemu posta i svijet ga ne upozna.
Ivan 1:9-10

Svijet Ga ne upozna i ne može upoznati. Jer svijet je laž. Laž je smrtna jer ima rok trajanja. Za upoznati Njega treba "izići iz ovoga svijeta".. i primiti Istinu.. onaj od ovoga svijeta/laži mora umrijeti kako bi se rodio onaj odozgor od Istine.
Sa svime se ja tu slažem, samo imam jedno pitanje a to je - kako ćemo znati da nam se obraća onaj pravi, Isus osobno, a ne netko tko se predstavlja kao on? Kako i sam kažeš, sile zla su prijetvorne i jako varljive i lažljive. Kako znamo i da sile zla nisu pisale ili sudjelovale u pisanju svetog pisma kad su toliko podmukle? I ako je Bog toliko želio da se ljudi priklone njemu i drže njegovih zakona, zbog čega je sve učinio toliko nerazumljivim, zakučastim umjesto da je stvar predstavio sasvim nedvosmisleno, da svatko jednostavno može shvatiti.

To ti je isto kao da dvogodišnjem djetetu daš čitati enciklopediju Britanicu i onda ga optužiš što ne zna razlučiti koja informacija je ispravna a koja pogrešna i još se na dijete ljutiš ako je zbunjeno i izbezumljeno i na kraju odustane od svega i krene se igrati lego-kockicama.

Citat:
Originally Posted by Uoo Pogledaj Post

Bijaše među farizejima čovjek imenom Nikodem, ugledan Židov. On dođe Isusu obnoć i reče mu: Rabbi, znamo da si od Boga došao kao učitelj jer nitko ne može činiti znamenja kakva ti činiš ako Bog nije s njime. Odgovori mu Isus: Zaista, zaista, kažem ti: tko se ne rodi nanovo, odozgor, ne može vidjeti kraljevstva Božjega! Kaže mu Nikodem: Kako se čovjek može roditi kad je star? Zar može po drugi put ući u utrobu majke svoje i roditi se? Odgovori Isus: Zaista, zaista, kažem ti: ako se tko ne rodi iz vode i Duha, ne može ući u kraljevstvo Božje. Što je od tijela rođeno, tijelo je; i što je od Duha rođeno, duh je. Ne čudi se što ti rekoh: 'Treba da se rodite nanovo, odozgor.' Vjetar puše gdje hoće; čuješ mu šum, a ne znaš odakle dolazi i kamo ide. Tako je sa svakim koji je rođen od Duha.


Upita ga Nikodem: Kako se to može zbiti? Odgovori mu Isus: Ti si učitelj u Izraelu pa to da ne razumiješ? Zaista, zaista, kažem ti: govorimo što znamo, svjedočimo za ono što vidjesmo, ali svjedočanstva našega ne primate. Ako vam rekoh zemaljsko pa ne vjerujete, kako ćete vjerovati kad vam budem govorio nebesko? Nitko nije uzašao na nebo doli onaj koji siđe s neba, Sin Čovječji. I kao što je Mojsije podigao zmiju u pustinji tako ima biti podignut Sin Čovječji da svaki koji vjeruje u njemu ima život vječni. Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.

Tako se rađa odozgor i prima Duha Istine koji nas uvodi u Svu Istinu.. samo i jedino primanjem same Istine od Boga darovane, Isusa Krista.
Eto, i Nikodema je mučilo isto što i mene - niti on nije razumio kako se netko može roditi odozgor a Krist umjesto da mu lijepo i jasno odgovori i objasni, on opet mulja i ponavlja jedno te isto, što ovaj ni ranije nije shvatio, pa je tako siroti Nikodem za sve vijeke ostao bez odgovora a Isus se nadmeno i oholo nad njim iživljava praveći se pametan a Nikodema izvrgavajući ruglu što (zamisli!) ne razumije takvu nebuloznu i nejasnu formulaciju.

Eh sad - ili je Isus loš učitelj ili je Nikodem pitao pogrešnu osobu?

U svakom slučaju - način na koji je Isus opisan u gornjem citatu mi opisuje sve samo ne prosvjetljenu osobu punu ljubavi.


slobodni.net za slobodni svijetPodijeli post!

Jesam je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
kLick (26-11-14), vania (26-11-14)
Nepročitano 26-11-14, 10:51   #4
Road Warrior
 
MadMax111's Avatar
 
Datum registracije: May 2013
Lokacija: Istra
Postovi: 1,011
MadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond repute
MadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond repute
Zadani

Upravo na ovakve rečenice sam mislio kada sam onaj put napisao da je biblija pisana neshvatljivim jezikom.
Pročitao sam te rečenice tu valjda 10ak puta i opet mi nis ni jasno.
A sad kad covjek pogleda da ta knjiga ima trilijun stranica a on se na par rečenica zadrzi 10 minuta pokusavajuc shvatit sto je napisano,nebi bilo dosta 3 zivota za cijelu knjigu.

Btw sto je s ovom kockicom tu,neki sotonisticki prikazi ili,nisam nis vidil.
MadMax111 je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Jesam (26-11-14), kLick (26-11-14), Poli (01-12-14), vania (26-11-14)
Nepročitano 26-11-14, 11:59   #5
Supermoderator
 
Jesam's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Postovi: 14,365
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Zadani

666 kao 'žig zvijeri" (sotone) je vrlo slobodna i proizvoljna interpretacija, najblaže rečeno. To je broj koji označava fizičkog čovjeka, čovjeka koji je još nesvjestan nevidljivog svijeta, dakle čovjeka prije uzdignuća, čovjeka kao 'carbon-based' bića.

U Otkrivenju (Revelation 13 18) piše:
This calls for wisdom. If anyone has insight
let him calculate the number of the beast,
for it is man's number. This number is 666.


To je broj ugljika C12, koji je osnova svemira i ljudskog fizičkog tijela koje ga veže za ovu fizičku stvarnost, fizički univerzum. C12 je najrasprostranjeniji element u svemiru i oblik ugljika i čini oko 99% poznatih oblika ugljika. Nakon kisika, to je drugi najrasprostranjeniji element u ljudskom tijelu i jedan je od 5 elemenata koji čine ljudsku DNK. To je izotop ugljika koji se sastoji od:

• 6 protona
• 6 elektrona
• 6 neutrona

Ovo je posebno važno kada znamo kakve posljedice će imati transmutacija ugljika C12 za čovjeka, dajući mu nadnaravne moći koje će svaku tehnologiju učiniti suvišnom. Vrijeme je da se otkrije tajna alkemije, tajna izotopa C7 koji utječe na uzdizanje tako što formira portal u višu dimenziju.

Ugljik 7 ima dosada neotkriven izotop ugljika koji ima 6 protona, 6 elektrona i 1 neutron (Metatronova kocka).

C7 ima navjerojatnu sposobnost da oko sebe nosi hiperdimenzionalna polja, poput polja misli. Prema tome, on može amplificirati misao i druga hiperdimenzionalna polja, poput željeza i bakra u transformatoru koji amplificiraju magnetna polja.

C7 se prirodno stvara u mozgu vještih, iskusnih spiritualista kada iskuse vantjelesna iskustva ili izvode druga čuda poput bilokacije, rematerijalizacije i sl. Tijekom tih iskustava sjajna aureola koja se stvara oko glave takvih bića je zapravo posljedica viška slobodnih neutrona koji se stvaraju kada C12 u njihovim mozgovima transmutira u C7. No, taj se C7 brzo destabilizira i stvara druge spojeve i grupira u druge oblike materije. Stoga je gotovo nemoguće otkriti C7 u ljudskom tijelu.

Završna transformacija čovjeka pod utjecajem sunčeve aktivnosti će rezultirati u transformaciji C12 u ljudskom organizmu i DNK u C7.

Posljednja knjiga Novog zavjeta – Otkrivenje, nabraja čak 283 broja, pri čemu je posebno mjesto rezervirano za broj 7. Ta se knjiga pripisuje piscu četvrtog Evanđelja, dakle Ivanu evanđelistu, koji i sam sebe naziva tim imenom (Otk 1,1.4.9).

Slučajno??? Don't think so.

Alternativno možemo gledati i ovako:

ako broj 666 tumačimo kao šest, šest, šest to bi značilo da se radi o troje ljudi, odnosno, o lažnom trojstvu. Međutim, imajući u vidu to da se, prema Bibliji, taj broj promatra u cijelosti, onda broj 666 označava jednu ličnost – “zvijer”.

Samo je pitanje - TKO je uistinu ta zvijer.

Biblija proriče dolazak jednog moćnog čovjeka, 666 – zvijer, koji će vladati svijetom i svim narodima. Taj čovjek će u svojim rukama imati političku, ekonomsku i religijsku moć. Svi narodi svijeta će ga prihvatiti kao “spasitelja” čovječanstva i svi će mu se klanjati kao nekome tko je viši od čovjeka.

I sad, u kontekstu gore navedenog, istražite i zaključite sami.

Postoji i vrlo razložno tumačenje J. Stančića (ovdje samo "punch-line a za puno razumijevanje potrebno je pročitati njegovu vrlo zanimljivu knjižicu):

"Čovjek koji je stekao punu svijest o nevidljivom svijetu - prestaje biti nesvjesno biće, životinja. Tri puta po šest cjelina, kojima su prikazani karakteristični događaji u sva tri Kozmosa, predstavljaju granicu između nesvijesti i svijesti, odnosno, između zvijeri i čovjeka. Ta granica može biti predstavljena i sa tri broja šest. Značenje broja čovjeka i broja zvijeri više nije tajna.
6. 6. 6. je moja prošlost, a vaša budućnost."


slobodni.net za slobodni svijetPodijeli post!

Jesam je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
kLick (26-11-14), vania (26-11-14)
Nepročitano 26-11-14, 17:57   #6
sincerity
 
vania's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: only sea is around
Postovi: 689
vania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond repute
vania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond reputevania has a reputation beyond repute
Zadani

Ne dirajte mi Branka - kockicu
vania je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
imagine (28-11-14), Jesam (26-11-14), Poli (01-12-14)
Nepročitano 26-11-14, 19:49   #7
52
 
kLick's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2010
Postovi: 592
kLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond repute
kLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond repute
Zadani

mora li se "neka bude Tvoja volja" odnositi na Boga Oca?
moze li se odnositi na bliznjeg svoga?

moze li umjesto Ja ili On centar svemira postati Ti?
kLick je offline   Reply With Quote
kLick, hvala ti na korisnom postu!
Jesam (26-11-14)
Nepročitano 27-11-14, 01:58   #8
Uoo
OOn
 
Uoo's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Tijelo Kristovo
Postovi: 12,425
Uoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond repute
Uoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond repute
Zadani

Oče naš,
koji jesi na nebesima,
sveti se ime Tvoje,
dođi kraljevstvo Tvoje,
budi volja Tvoja,
kako na nebu, tako i na zemlji.
Kruh naš svagdanji daj nam danas,
i otpusti nam duge naše,
kako i mi otpuštamo dužnicima našim,
i ne uvedi nas u napast,
nego izbavi nas od Zloga,
jer Tvoje je kraljevstvo i moć i slava u vijeke vjekova.

Amen.


zvijer je totalitet ovosvjetske fabrike od koje je satkana ova realnost.. što je od tijela rođeno je tijelo.. što je od ovoga svijeta rođeno je ovosvjetsko.. zato se treba obratiti/okrenuti od ovoga svijeta ka Onome koji nije od ovoga svijeta.. koji je dao Sebe Odozgor.. da bi se mi zaodjenuli u Njega.. u Pravednost.. u Istinu.. u Svetost. Dar je to Milosti Božje ovome svijetu..


Reče im ponovno Isus: Ja odlazim, a vi ćete me tražiti i u svojem ćete grijehu umrijeti. Kamo ja odlazim, vi ne možete doći. Židovi se nato stanu pitati: Da se možda ne kani ubiti kad govori: 'Kamo ja odlazim, vi ne možete doći'? A Isus nastavi: Vi ste odozdol, ja sam odozgor. Vi ste od ovoga svijeta, a ja nisam od ovoga svijeta. Stoga vam i rekoh: 'Umrijet ćete u grijesima svojim.' Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim. Nato mu oni rekoše: A tko si ti? Odvrati Isus: Ta što da vam s početka opet zborim? Mnogo toga imam o vama zboriti i suditi; no onaj koji me posla istinit je, i što sam čuo od njega, to ja zborim svijetu. Ne shvatiše da im govori o Ocu. Isus im nato reče: Kad uzdignete Sina Čovječjega, tada ćete upoznati da Ja jesam i da sam od sebe ne činim ništa, nego da onako zborim kako me naučio Otac. Onaj koji me posla sa mnom je i ne ostavi me sama jer ja uvijek činim što je njemu milo. Na te njegove riječi mnogi povjerovaše u njega. Tada Isus progovori Židovima koji mu povjerovaše: Ako ostanete u mojoj riječi, uistinu, moji ste učenici; upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi.
Ivan 8:21-32


Tko je onaj koji pita: "Zašto sam u tami a ne primih Svjetlo? Zašto ne znam a ne primam Istine?"


Probudi se, ti što spavaš, ustani od mrtvih i zasvijetljet će ti Krist.
Efežanima 5:14

Obrati se iz naopakosti svoje, oči otvori, Svjetlo primi i isčeznut će tama, srce odsali, Istinu ugosti i upoznati ćeš Život..


I pristupe učenici pa ga zapitaju: Zašto im zboriš u prispodobama? On im odgovori: Zato što je vama dano znati otajstva kraljevstva nebeskoga, a njima nije dano. Doista, onomu tko ima dat će se i obilovat će, a onomu tko nema oduzet će se i ono što ima. U prispodobama im zborim zato što gledajući ne vide i slušajući ne čuju i ne razumiju. Tako se ispunja na njima proroštvo Izaijino koje govori: Slušat ćete, slušati - i nećete razumjeti; gledat ćete, gledati - i nećete vidjeti!
Jer usalilo se srce naroda ovoga: uši začepiše, oči zatvoriše da očima ne vide, ušima ne čuju, srcem ne razumiju te se ne obrate pa ih izliječim.
A blago vašim očima što vide, i ušima što slušaju. Zaista, kažem vam, mnogi su proroci i pravednici željeli vidjeti što vi gledate, ali nisu vidjeli; i čuti što vi slušate, ali nisu čuli.
Vi, dakle, poslušajte prispodobu o sijaču.
Matej 13:10-18


Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
Ivan 3:16Podijeli post!

Uoo je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Jesam (27-11-14), kLick (27-11-14)
Nepročitano 27-11-14, 10:06   #9
Supermoderator
 
Jesam's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Postovi: 14,365
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by Uoo Pogledaj Post
I pristupe učenici pa ga zapitaju: Zašto im zboriš u prispodobama? On im odgovori: Zato što je vama dano znati otajstva kraljevstva nebeskoga, a njima nije dano. Doista, onomu tko ima dat će se i obilovat će, a onomu tko nema oduzet će se i ono što ima. U prispodobama im zborim zato što gledajući ne vide i slušajući ne čuju i ne razumiju. Tako se ispunja na njima proroštvo Izaijino koje govori: Slušat ćete, slušati - i nećete razumjeti; gledat ćete, gledati - i nećete vidjeti!
Jer usalilo se srce naroda ovoga: uši začepiše, oči zatvoriše da očima ne vide, ušima ne čuju, srcem ne razumiju te se ne obrate pa ih izliječim.
A blago vašim očima što vide, i ušima što slušaju. Zaista, kažem vam, mnogi su proroci i pravednici željeli vidjeti što vi gledate, ali nisu vidjeli; i čuti što vi slušate, ali nisu čuli.
Vi, dakle, poslušajte prispodobu o sijaču.
Matej 13:10-18
I sad opet pitanje zbog kontradikcije koju ne razumijem. Znači ipak Bog ne ljubi sve jednako nego preferira neke??? Jer, oni koji ne razumiju ali bi htjeli razumjeti i zato postavljaju pitanja, njima se treba govoriti još i u prispodobama, tako da još manje razumiju??? Pa to je čista opakost i zloćestoća. Koja je tu logika ... meni to zaista nije jasno tko tu koga?!


slobodni.net za slobodni svijetPodijeli post!

Jesam je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
kLick (27-11-14), MadMax111 (30-11-14), smješko (28-11-14)
Nepročitano 27-11-14, 18:19   #10
52
 
kLick's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2010
Postovi: 592
kLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond repute
kLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond reputekLick has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by Uoo Pogledaj Post
Oče naš,
koji jesi na nebesima,
sveti se ime Tvoje,
dođi kraljevstvo Tvoje,
budi volja Tvoja,
kako na nebu, tako i na zemlji.
Kruh naš svagdanji daj nam danas,
i otpusti nam duge naše,
kako i mi otpuštamo dužnicima našim,
i ne uvedi nas u napast,
nego izbavi nas od Zloga,
jer Tvoje je kraljevstvo i moć i slava u vijeke vjekova.

andjele/boze/covjece/svemire(?)
ucini me instrumentom tvojeg mira
tamo gdje je mrznja nek posijem ljubav,
gdje je uvreda, oprost
gdje je sukob, harmoniju
gdje je sumnja, vjeru
gdje je ocaj, nadu
gdje je tama, svjetlost
i tamo gdje je tuga radost.
pomozi mi da manje trazim da budem utjesen, a vise da tjesim
da manje trazim da me razumiju, a vise da razumijem
da manje trazim da budem voljen, a vise da volim.
jer u davanju, mi primamo
u oprastanju, biva nam oprosteno
i u ljubavi bivamo rodjeni u zivot vjecni.


Citat:
Originally Posted by Uoo Pogledaj Post
Amen.
http://en.wikipedia.org/wiki/Amun

"Amun-Ra also came to be worshipped outside of Egypt, in Ancient Libya and Nubia, and as Zeus Ammon came to be identified with Zeus in Ancient Greece."
kLick je offline   Reply With Quote
kLick, hvala ti na korisnom postu!
Jesam (27-11-14)
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 07:29 sati.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0