Bioterapija po metodi Zdenka Domančića

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Ash
    Guru
    • Dec 2009
    • 990

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića

Ovo je jedan sustav bioenergetskog liječenja čiji je utemeljitelj Zdenko Domančić.

Zdenko Domančić rođen je u Zadru 1950 god. Otac mu je bio s Brača a majka s Ugljana. Kako kaže, svoje sposobnosti nije uočio prije 30-te godine života. Iscjeliteljstvom se počeo aktivno baviti 1980 god. kada je uočio da ima mogućnosti demonstracije telekineze. Tri godine kasnije otišao je na edukaciju u Kaliforniju kod stručnjaka koji proučavaju granična područja znanosti, da bi 1987 god. na rodnom Ugljanu osnovao Društvo za proučavanje graničnih područja znanosti. Na Ugljanu ispred svoje kuće počeo je liječiti ljude još 1984 god.

Metoda se razlikuje od ostalih bioenergetskih načina liječenja po tome što se pacijentu pristupa na individualnoj razini. Dakle, svaka bolest ima specifičan način tretiranja. Posebnost ove metode je i ta što kombinira mnogo raznih tehnika manipuliranja aure sa rukopolaganjem (kanaliziranjem energije).

Generalna metodologija tretmana sastoji se u tome da pacijent donese terapeutu medicinske nalaze svoga trenutnog stanja. Nakon završene terapije pacijent dolazi sa novim nalazima da se dobije uvid u to da li je bolest izliječena do kraja, ili je ublažena. Na žalost kao i kod svake druge metode liječenja uvijek postoji jedan manji broj ljudi kojima se ne stigne ili ne može pomoći...
  • Ash
    Guru
    • Dec 2009
    • 990

Ovo je kratka video priča o spomenutoj metodi bioenergetskog liječenja:

1 dio

2 dio
    3 dio
    4 dio
    5 dio

Ovo je još jedan video materijal o metodi na engleskom jeziku

Comment

• Acarya
      Okupan svjetlošću
      • Jul 2009
      • 2191

Bioenergija je ok.Ali ona ima svoje mane.Jedna od tih je da se bolest cesto prenosi s jednog organa na drugi.

Comment

• Ash
        Guru
        • Dec 2009
        • 990

Originally posted by Acarya
        Bioenergija je ok.Ali ona ima svoje mane.Jedna od tih je da se bolest cesto prenosi s jednog organa na drugi.
        Složio bih se sa time generalno. Ali, ima metoda koje zahvaćaju i uzrok bolesti, tako da onda ne dolazi do "karmičke ispoljenosti", jer karma se mora izraziti na ovaj ili onaj način na fizičkom tijelu... Ako zahvatimo i suptilna tijela (mjesta uzroka) za vrijeme tretmana, onda izbjegavamo i te situacije...

Naravno, što je karma fiksnija sporiji je napredak terapije... Osim ako se ne dođe baš "minutu prije ponoći" i u još par slučajeva, tada na žalost nema pomoći...

Ima mnogo metoda, neke su uspješne, a neke manje uspješne... Bitno je samo da se kanalizira energija u pacijenta kada se radi rukopolaganje, da se ne daje svoja. I što je još bitnije po meni, da se znade ljudska aura tretirati na ispravan način, ovisno o bolesti, jer rukopolaganje nije dovoljno samo po sebi. Inače se bolesti vračaju, ili se dešava ono što si naveo, da bolest "pliva po tijelu".

Comment

• Acarya
          Okupan svjetlošću
          • Jul 2009
          • 2191

Je.
          Naravno da bioenergija nije jedina metoda,postoji jos puno njih koje su jednako efikasne,mozda i efikasnije.

Comment

• Ash
            Guru
            • Dec 2009
            • 990

Originally posted by Acarya
            Je.
            Naravno da bioenergija nije jedina metoda,postoji jos puno njih koje su jednako efikasne,mozda i efikasnije.
            Mislio sam na više metoda u kontekstu bioenergije Ali, vjerujem da ima još učinkovitih metoda kao što je i ona, ili boljih. Mada se još nisam sreo sa takvom metodom... Nadam se da hoću, jer volim otkrivati sve ono što je praktično učinkovito

Comment

• goci
              Guru
              • May 2009
              • 685

Vazno je znati da sve pociva na energiji a metode same po sebi su razlicite.
              Za tako nesto postoji mnogo razloga.
              Jedan izmedju njih je i sam terapeut i njegova protocnost za energiju.

Comment

• Ash
                Guru
                • Dec 2009
                • 990

Originally posted by goci
                Vazno je znati da sve pociva na energiji a metode same po sebi su razlicite.
                Za tako nesto postoji mnogo razloga.
                Jedan izmedju njih je i sam terapeut i njegova protocnost za energiju.
                Slažem se da je veoma bitna protočnost terapeuta pri tretmanu, da se što manje utječe na frekvenciju bioenergije koju kanaliziramo. Jedan od po meni veoma bitnih razloga zašto je to važno jest da ne navućemo na sebe bolest pacijenta, ali i da ne prenesmo neki svoj poremečaj na pacijenta. Što ti misliš o toj tezi?

Comment

• goci
                  Guru
                  • May 2009
                  • 685

Metoda koju je osnovao Domancic po njegovim rijecima ne treba nikakvu zastitu u smislu da neko preuzme negativnosti sa pacijenata.
                  Svaki dobar terapeut ima gensku predispoziciju za takav rad.
                  Znaci da mozemo raditi neznam kakvu metodu a bicemo uspjesni samo u domenu onoga sto nam je stvaraoc podario. Mozemo razviti te sposobnosti malo i preko te granice ali uz puno rada na sebi. Takvo je moje misljenje o radu sa energijom.
                  Da nebude zabune svi mi posjedujemo energiju i shodno tome mozemo raditi terapije ali nemogu svi biti vrsni terapeuti.

Comment

• Realista
                    Guru
                    • Dec 2009
                    • 1733

Originally posted by Ash
                    Iscjeliteljstvom se počeo aktivno baviti 1980 god. kada je uočio da ima mogućnosti demonstracije telekineze.
                    Nisam cuo da je iko u svetu dokazao telekinezu, mogao bi se proslaviti s ovim talentom !
                    Dzejms Rendi, posredstvom Obrazovne Fondacije Dzejmsa Rendija,
                    nudi sumu od US$ 1000000 (jedan milion dolara) svakom ko dokaze da ima neku parapsiholosku moc. Trebalo bi javiti gospodinu Domancicu da ode i pokupi pare. Sigurno je da na bolesnima dobro zaradjuje, ali milion pride nije lose, zar ne ?

Comment

• Ash
                      Guru
                      • Dec 2009
                      • 990

Originally posted by Realista
                      Trebalo bi javiti gospodinu Domancicu da ode i pokupi pare. Sigurno je da na bolesnima dobro zaradjuje, ali milion pride nije lose, zar ne ?
                      I ja njemu nudim toliko ako dokaže da ne postoji To je samo način da se alternativa ismije i ništa više... Inače, svaki terapeut po toj metodi znade raditi psihokinezu, manipulacija sa ljudskim tijelom. To su sve normalne stvari za školovanog terapeuta...

Comment

• Spring
                        Administrator
                        • Feb 2009
                        • 5817

Originally posted by Ash
                        Složio bih se sa time generalno. Ali, ima metoda koje zahvaćaju i uzrok bolesti, tako da onda ne dolazi do "karmičke ispoljenosti", jer karma se mora izraziti na ovaj ili onaj način na fizičkom tijelu...
                        Ako osoba (uz pomoć terapeuta) riješi uzrok problema unutar sebe, onda bolest nestaje zauvijek, ali ako ne - onda samo "rastežemo" karmu.
                        www.alternativa-za-vas.com
                        www.alternativa-webshop.com

Comment

• Ash
                          Guru
                          • Dec 2009
                          • 990

Originally posted by goci
                          Metoda koju je osnovao Domancic po njegovim rijecima ne treba nikakvu zastitu u smislu da neko preuzme negativnosti sa pacijenata.
                          Svaki dobar terapeut ima gensku predispoziciju za takav rad.
                          Znaci da mozemo raditi neznam kakvu metodu a bicemo uspjesni samo u domenu onoga sto nam je stvaraoc podario. Mozemo razviti te sposobnosti malo i preko te granice ali uz puno rada na sebi. Takvo je moje misljenje o radu sa energijom.
                          Da nebude zabune svi mi posjedujemo energiju i shodno tome mozemo raditi terapije ali nemogu svi biti vrsni terapeuti.
                          Slažem se da niti jedan Zdenkov terapeut nije u opasnosti, barem ja takvog niti jednog ne poznajem koji je imao takvih problema. Što se tiče genske predisponiranosti i tu bih se složio sa tobom. Mada, metoda po Zdenku Domančiću ne zahtjeva neke velike sposobnosti u smislu posjedovanja nekih extra kvaliteta, kao što je to možda izraženo u nekim drugim sustavima. Ovdje se najviše radi o manipulaciji aure na specifičan način. Znači, svatko tko posjeduje obje ruke može se baviti ovom metodom. Naravno, netko kome je to životni poziv biti će uspješniji od onoga tko metodu primjenjuje samo povremeno. Jer metoda je veoma tehnički zahtjevna, svaka bolest ima svoju sistematiku tretiranja.

Da, mislim da teoretski svi mi to možemo raditi, ali samo teoretski... Jer tu je bitan i psihološki faktor, posebice ako govorimo o profesionalnom bavljenju tim poslom. Mnogo se teških sudbina gleda svakoga dana, tako da je za to potreban specifičan psihološki profil čovjeka. Nije problem "dobiti", sposobnost, ili malo teža varijanta i sam je naučiti. Pravi izazov za terapeuta je biti u stanju primjenjivati naučeno svakodnevno u praksi, na raznim ljudima i "boriti" se sa raznim karakterima, i sl. situacijama.

Ali, u svakom slučaju ne možemo preko svojih unaprijed određenih granica...

Comment

• goci
                            Guru
                            • May 2009
                            • 685

Meni se dosta puta dogadaj ako ne radim terapije a nadjam se kraj neke osobe koja ima zdravstvene probleme imam osjecaj kao da bi terapiju radio. Dlanovi mi postanu topli i osjetim pojacan protok energije. Dogadja li se kod tebe slicno?

Comment

• Realista
                              Guru
                              • Dec 2009
                              • 1733

Originally posted by Ash
                              I ja njemu nudim toliko ako dokaže da ne postoji To je samo način da se alternativa ismije i ništa više... Inače, svaki terapeut po toj metodi znade raditi psihokinezu, manipulacija sa ljudskim tijelom. To su sve normalne stvari za školovanog terapeuta...

Eto, neka neko pomeri iglu (ne mora lokomotivu :) ) ili bilo koji predmet snagom svojih misli i jednom za uvek ce dokazati da telekineza postoji. Dok to neko samo prica da moze da uradi, a nigde ne demonstrira, naravno da ce stvarati sumnju da je prevarant.

Comment

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                              😀
                              😂
                              🥰
                              😘
                              🤢
                              😎
                              😞
                              😡
                              👍
                              👎