Bioenergija

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • JANG
    Guru
    • Feb 2013
    • 1390

Hvala da ste nas se sjetili.

Comment

• kozmo
      New member
      • Nov 2012
      • 69

Evo i moj primer da bioenergija deluje, i to dobro, je kod starijeg clana porodice koja je bila 5-6 meseci(a i prije sa pauzama) svakodnevno u bolovima (zeludac ,besika ,kosti ,opsta slabost ,zapek i dr.) i panicnim napadima uvek vezani za zdravlje sa plakanjem i opsesijom bolesti i lekovima.U zadnje vreme lekovi nisu delovali pa je doslo i vreme da i ja probam ono sto sam naucio pomocu ovog foruma. Za cetri tretmana bioterapijom i EFTom sam dobio rezultate koji zapanjuju. Prestalo je svakodnevno plakanje bolovi su se smanjili skoro skroz ,strahovi dovedeni na normalu , dobila je na snazi i pocela da komunicira normalno a i da se SMEJE sto je bilo nezamislivo .Napominjem da nemam nikakav bioenergetski kurs niti poznajem neku tehniku nego samo sam prosao dosta literature i gledao kako rade majstori na internetu. Pitao bih za kolko dana da ponovim tretman da bi se stanje odrzalo ili da delujem samo ako se stanje pogorsa ?
      Zahvaljujem se forumu na svim koisnim informacijama i znanjima koje sam stekao ovde i koje su mi pomogle da udjem dublje u tehnike samopomoci za bolji zivot.

Comment

• lolitahejz
        New member
        • Mar 2013
        • 5

haa, javila bih se ranije ali sam lijena -.- jutros mi je stigao mail o neulasku na forum :) Dobro jutro :)

Comment

• kozmo
          New member
          • Nov 2012
          • 69

e sad si bas usla

Comment

• kozmo
            New member
            • Nov 2012
            • 69

U nekim postovima sam sreo da se moze razbiti kamen na bubregu . Dali to mogu da rade vecina bioterapeuta ili je veoma retko

Comment

• kozmo
              New member
              • Nov 2012
              • 69

Aj jos jedno pitanje cisto informaciono .Postje li ispitivanja o bioenergiji ispod vode.Dali i tamo moze da se prenosi , dali aura zadrzava isto stanje ili oblik . Bilo je nekih fotografija da se voda menja molekularno pustanjem fine i glasne muzike ali o bioenergiji ispod vode nisam nasao nista.

Comment

• goci
                Guru
                • May 2009
                • 685

Bioenergija
                pitanje - odgovor

Htela bih znati misljenje povezano sa Biblijom, u vezi lecenje bioenergijom.
                Da li je to od Boga ili dzavola?
                Hvala,
                Vesna

Hvala vam na javljanju i na postavljenom pitanju.

Biblija nigde ne spominje reč "bioenergija" ili nešto što bi ličilo na praksu lečenja nekom energijom. Vrlo je jasno da svi opisi isceljenja u Bibliji nisu ni nalik onome šta danas praktikuju bioenergetičari ili magnetičari, iako oni uvek žele između svoje i biblijske prakse staviti znak jednakosti. U Bibliji se sva isceljenja dešavaju ili pripisuju osobnom Bogu i kao izraz Njegove suverene volje - iza svakog isceljenja Bog jednostavno stavlja svoj jasan potpis.

No, o kakvoj to "bioenergiji" se radi?

Danas, među pristalicama lečenja energijom ne postoji zajednička definicija o kakvoj to energiji ili energijama se radi, ili kako lečenje treba sprovoditi.

Dakle, pojam bionergija, kako ga koriste "bioenergetičari" je posve nejasan. Uopšteno, prema njima to je nekakva životna "energija" ili "životna sila". Čini se, da je reč o nekoj misterioznoj i nevidljivoj supstanci koja održava život svakog bića. Po njima, telo je samo "ljuštura" a "život" je zapravo manifestacija "bioenergije", bez bioenergije nema života. Opet dalje, bioenergija se uglavnom opisuje kao univerzalna kosmička energija (koja ima svest, ali nije osobna!?) i koja je prisutna u svakom živom biću, ova univerzalna energija opet energizira svako živo biće i tako ono poseduje izvesnu bioenergiju. Bioenergija je dakle neka univerzalna energija koja ima snagu i moć da pokrene celi organizam, tj. funkcije u telu. Dakle, svako živo biće je ujedno i energetsko biće. Oko svakog živog bića - čoveka, životinja i biljaka - postoji prožet sistem među zavisnih energetskih polja. A svaku našu emociju, misao, osećanje ili delo možemo posmatrati kao pražnjenje energije iz nekog od polja. A pošto su sva bioenergetska polja potekla iz kosmičkog energetskog polja, onda kada su ona ispražnjena ili poremećena trebaju biti vraćena u harmoniju sa ovom energijom kosmosa, jer u protivnom funkcije organizma bivaju poremećene.

Treba razumeti, da pošto nema neke tačne definicije energije, svaki energo-iscelitelj jeste sam po sebi autoritet i deluje po nekoj svojoj (višoj ili duhovnoj) objavi. Naravno, nauka i ozbiljna medicina njihovu praksu stavlja pod alternativnu medicinu - praksu lečenja iza koji ne stoje nikakve čvrste naučne i medicinske činjenice.

Dalje, treba znati i to da ova ideja o lečenju bioenergijom, tj. o dobrim i lošim energijama nije ništa novo, i da to ima korene u učenju u budizma, u tzv. Reikiu, koji su razvili japanski budistički monasi, i da u moderno doba sa ekspanzijom Nju Ejdža je ovo učenje našlo svoj put i u zapadni svet, gde se ovo učenje razvilo u bezbroj varijacija. Reiki uči kako da se upotrebi energija (kosmosa ili živih bića) u svrhu lečenja. Reiki uči kako da se uklone prepreke koje blokiraju protok energije u celom telu. Ove prepreke su navodno posledica negativnih misli, dela ili osećanja, za koje ujedno veruje da su osnovni uzrok bolesti.

Tako, bioenergija ili lečenje energijom (magnetizmom) jeste još jedan produkt Nju Ejdž (New Age) filozofije koja se predstavlja kao veoma "moderan i naučan" odgovor koji donosi harmoniju i zdravlje ljudskom biću - čovečanstvu.

Suština prakse bioenergetskog lečenja jeste takva da podstiče čoveka da se fokusira na samog sebe ili (energiju) drugog čoveka (iscelitelja) ili na neku od energija prisutnih u kosmosu. Kroz ovo se navodno negativna energija, koja je uzrok problema, bilo da je u domenu fizičke, emocionalne ili duhovne oblasti, menja, tj. ispravlja u pozitivnu energiju i čoveku donosi boljitak - stavlja ga u harmoniju sa "energijom" kosmosa i sa drugim živim bićima.

Praksa bioenergetskog isceljivanja ohrabruje čoveka da stavi potpuno poverenje u sebe i svoje telo, drugog čoveka ili nekakvu nepoznatu energiju a što nije ništa drugo već obožavanje stvorenja a ne Stvoritelja. Većina onih koji propagiraju bioenergetsko lečenje, poriču osobnog Boga (i Hrista kao Njegovog Sina - Božanstvo), niti biblijskom Bogu daju zahvale za "isceljenje", koje se desi najverovatnije zbog čiste auto-sugestije bolesnika - vernika u lečenje energijom.

Za daljnje pojašnjenje ove teme možete pročitati i stranice koje se bave Nju Ejdžom i alternativnom medicinom: Šta je to Nju Ejdž?, Alternativna medicina - pomoć ili opasnost?, Magnetizam.

Pozdrav i svako dobro.

Comment

• KrustiKA
                  New member
                  • Aug 2011
                  • 51

Originally posted by thor 555
                  Njegova ucinkovitost nije nista bolja od zdenkovih bioterapeuta koji za razliku ne naplacuju svoje tretmane.
                  Kako smjelo i u ostalom od kud vam pravo generalizirati!?
                  “Pomiri se sa sobom i pomirit će se sa tobom i nebo i zemlja!”

Comment

• JANG
                    Guru
                    • Feb 2013
                    • 1390

Slobodno se ubacim nemojte sada 4 dana diskutirati o tome tko je koga prevario matus eva glavu gore hvala što ste nesebično podjelili ovu informaciju sa nama svima ali kažem NISMO SVI ISTI ima nas na alternativi koji volimo i pomažemo ljudima da im bude dobro i to je NAŠ POZIV.Imate pp

Comment

• naftali
                      čovjek na način žene
                      • Oct 2010
                      • 9045

Originally posted by RinTinTin
                      Izvini, evo ja malo sa druge strane, dok ti naletiš na nekoga tko će ti stvarno biti u stanju pomoći sa tvojim problemom, tih 5000 kn će ti se činiti kao prava sitnica. Inače operacija, tj uklanjanje žučne vrećice je minimalno invazivna operacija koja se obavlja laproskopski kroz tri malena proreza na abdomenu, oporavak u bolnici traje 3-5 dana, ili kraće ako ne dođeš sa upalom. Ukoliko imaš normalno zdravstveno osiguranje, i kandidat si za operaciju, nemoj se puno misliti, kad tad će ti se žuč upaliti, svejedno ćeš se morati operirati, a oporavak i stres će biti znatno veći. No svakome na njegovu volju, sretno u svakom slučaju.
                      evo, potpuno se slažem sa napisanim....
                      žuć ako se prepusti vremenu, može uzrokovati velike probleme, jako velike.
                      za tog doktora u Rijeci nikad u životu nisam čula, a živim u Rijeci....

Doduše, ja ne znam nijednoga alternativnog liječnika.....
                      V.C.R.

Comment

• thor 555
                        Alternativa addict
                        • May 2010
                        • 295

Ja sam dobro upoznat sa radom doticnog gospodina tako da znam dobro o cemu pisem,a sta se tice bioterapeuta koji su zavrsili kod domancica nisam jos cuo da se netko ne pridrzava kodeksa. Ako grijesim slobodno me ispravite.

Comment

• goci
                          Guru
                          • May 2009
                          • 685

Nailazio sam i na takve slucajeve gdje se po domancicevoj metodi naplacuju visoke cijene.
                          Nije ih bilo puno ali postoje.
                          Ljudska pohlepa nema granica i nema samilosti kada je u pitanju novac.

Comment

• medeari
                            Only me
                            • May 2011
                            • 169

Ove teme o besramnom naplaćivanju me počinju već pomalo ljutiti...
                            Ljute me lječnici/terapeuti ali me ljute i pacjenti. Još mogu shvatiti starije ljude koji se ne služe internetom pa su zakinuti za informacije. Ali ne mogu shvatiti mlađu generaciju koja se uopće ne raspita na kakve tretmane ide i koliko oni mogu koštati. A upravo je neznanje to koje omogućuje da se nekoga lakše može prevariti...
                            I drugo. Tehnika energetskog iscjeljivanja ima mnogo. I koliko je meni poznato, samo Domančićevci nesmiju imati tarifu. Svi ostali rade drugačije i to je njihovo pravo. I pogrešno je nametati drugima neka svoja pravila. Svatko kroji svoju sudbinu...

Comment

• thor 555
                              Alternativa addict
                              • May 2010
                              • 295

Djelomicno se slazem sa tobom,ali je sramotno da covjek naplacuje 500 kn po tretmanu a zahtijeva da ljudi moraju doci bar 5 puta da bi im bilo bolje. Dosta takvih ljudi je doslo kod nas,mahom su to stariji ljudi kojima nije ni pomogao a i ostali su bez novca. Tocno je da ima puno nacina iscijeljivanja ali puniti svoje dzepove na tudoj nevolji i u toj kolicini nemoze biti uredu,bar u mom mentalnom sklopu niti ce ikada biti. :) pozdrav

Comment

• medeari
                                Only me
                                • May 2011
                                • 169

Gle, i ovdje (nažalost) funkcionira sistem ponude i potražnje. Netko može naplatiti i 1000 kn svoj tretman sve dok ima ljudi koji to mogu i žele platiti. Apsurd, ali tako jeste.
                                Ako ja kupujem bilo što (pa i zdravlje) raspitati ću se koje je to kvalitete tj. u konkretnom slučaju o kakvom je terapeutu riječ.

Da me se krivo ne shvati, iako više ne radim po Domančićevoj metodi svejedno i dalje funkcioniram bez fiksne naplate. Govorim to da se ne pomisli da forsiram neku naplatu. Ono što forsiram je činjenica da svi snose svoj dio odgovornosti. Pa i pacjenti.

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎