Bioenergija

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • goci
    Guru
    • May 2009
    • 685

Originally posted by medeari
    Ove teme o besramnom naplaćivanju me počinju već pomalo ljutiti...
    Ljute me lječnici/terapeuti ali me ljute i pacjenti. Još mogu shvatiti starije ljude koji se ne služe internetom pa su zakinuti za informacije. Ali ne mogu shvatiti mlađu generaciju koja se uopće ne raspita na kakve tretmane ide i koliko oni mogu koštati. A upravo je neznanje to koje omogućuje da se nekoga lakše može prevariti...
    I drugo. Tehnika energetskog iscjeljivanja ima mnogo. I koliko je meni poznato, samo Domančićevci nesmiju imati tarifu. Svi ostali rade drugačije i to je njihovo pravo. I pogrešno je nametati drugima neka svoja pravila. Svatko kroji svoju sudbinu...

Zašto te ljute toliko te teme?

Nitko ne dodje na terapiju zato što nema gdje potrošiti novac već zato što ga potjera nevolja.

Sjetim se one stare izreke "kada čovjek tone za pjenu se hvata" a nekako ta situacija sa terapijama koje se dobro napalćuju...... ima tu i tamo neke sličnosti.

Nemoj me pogrešno shvatiti jer nemam namjeru da nešto omalovažavam već da iz naše diskusije ljudi izvuku neku korisnu informaciju.

Comment

• goci
      Guru
      • May 2009
      • 685

Gle, i ovdje (nažalost) funkcionira sistem ponude i potražnje. Netko može naplatiti i 1000 kn svoj tretman sve dok ima ljudi koji to mogu i žele platiti. Apsurd, ali tako jeste.
      Ako ja kupujem bilo što (pa i zdravlje) raspitati ću se koje je to kvalitete tj. u konkretnom slučaju o kakvom je terapeutu riječ.

Da me se krivo ne shvati, iako više ne radim po Domančićevoj metodi svejedno i dalje funkcioniram bez fiksne naplate. Govorim to da se ne pomisli da forsiram neku naplatu. Ono što forsiram je činjenica da svi snose svoj dio odgovornosti. Pa i pacjenti.

Po kojoj metodi sada radiš ako nije neka tajna?

Comment

• goci
        Guru
        • May 2009
        • 685

Originally posted by thor 555
        Djelomicno se slazem sa tobom,ali je sramotno da covjek naplacuje 500 kn po tretmanu a zahtijeva da ljudi moraju doci bar 5 puta da bi im bilo bolje. Dosta takvih ljudi je doslo kod nas,mahom su to stariji ljudi kojima nije ni pomogao a i ostali su bez novca. Tocno je da ima puno nacina iscijeljivanja ali puniti svoje dzepove na tudoj nevolji i u toj kolicini nemoze biti uredu,bar u mom mentalnom sklopu niti ce ikada biti. :) pozdrav

Nemože biti u redu zaradjivati na tudjoj patnji, slažem se sa tobom ali ovaj svijet je postao takav i još uvijek postaje velikom brzinom i zato i jesmo tamo gdje jesmo.
        Ipak, dok je imalo dobrih ljudi na ovoj planeti koji znaju cijeniti stvarstvo koje nam je povjereno ovaj planet ima mogućnost oporavka i lijepu budućnost.
        Malo sam otišao sa teme ali je to nužno da uradim jer samo zdrava energija liječi ljude i cijelu planetu a energija novca služi onome tko ju je izmislio.
        A znamo već ko je taj.

Comment

• medeari
          Only me
          • May 2011
          • 169

Originally posted by goci
          Zašto te ljute toliko te teme?

Nitko ne dodje na terapiju zato što nema gdje potrošiti novac već zato što ga potjera nevolja.

Sjetim se one stare izreke "kada čovjek tone za pjenu se hvata" a nekako ta situacija sa terapijama koje se dobro napalćuju...... ima tu i tamo neke sličnosti.

Nemoj me pogrešno shvatiti jer nemam namjeru da nešto omalovažavam već da iz naše diskusije ljudi izvuku neku korisnu informaciju.
          Moža je krivi izraz da me ljuti ali, nakon višegodišnjeg iskustva u alternativi (a dolazim inače iz medicine) pomalo sam tužna što se bolesni ljudi i dalje kao ovčice prepuštaju drugima da ih 'izliječe' a bez da traže sve informacije. Moguće da se i prema terapeutima alt. medicine pacjenti ponašaju onako kako su naučeni u odnosu na svog liječnika (a pogotovo specijaliste). Bezpogovorno prihvaćaju sve, ne traže sve informacije i bezuvjetno vjeruju... Jedino što i ne plaćaju odmah već preko doprinosa pa su mnogi u zabludi da je besplatno.

Comment

• medeari
            Only me
            • May 2011
            • 169

Po kojoj metodi sada radiš ako nije neka tajna?
            Pomalo sam mišljenja da, nakon nekog vremena, određena limitiranost jedne tehnike (ili možda rezultata dobivenih njome) počinje smetati nekome tko želi daljnji razvoj (pogotovo ako radi na sebi).
            Bioenergija je izvanredna za naš fizički nivo ali puno manje djeluje na onaj psihički (o duhovnom da i ne govorimo). Kako težim ipak da dođem do uzroka problema (do kojeg možemo doći ili intuicijom ili visoko osjetilnom percepcijom) bioenergija me u tome počela ipak malkice limitirati. Osim, naravno, ako procijenim da pacjenta zanima samo brzo poboljšanje na čisto fizičkom nivou (npr. da što prije nestane bol). Bioenergija je tu neprikosnovena...

Teško mi je uopće reći koju tehniku radim jer je zapravo nemam. Koristim se intuicijom i VOP-om tako da je svaki tretman drugačiji jer i svaki čovjek je priča za sebe..

Comment

• medeari
              Only me
              • May 2011
              • 169

Nemože biti u redu zaradjivati na tudjoj patnji, slažem se sa tobom ali ovaj svijet je postao takav i još uvijek postaje velikom brzinom i zato i jesmo tamo gdje jesmo.
              Ipak, dok je imalo dobrih ljudi na ovoj planeti koji znaju cijeniti stvarstvo koje nam je povjereno ovaj planet ima mogućnost oporavka i lijepu budućnost.
              Malo sam otišao sa teme ali je to nužno da uradim jer samo zdrava energija liječi ljude i cijelu planetu a energija novca služi onome tko ju je izmislio.
              A znamo već ko je taj.
              Mislim da se ipak radi o načinu kako gledamo na stvari. Ovdje konkretno na novac. Po meni je najveća zabluda duhovnjaka da je novac nešto loše i da bi se trebalo bez njega. Jer čak i u vremenima kada njega nije bilo, postojala je robna razmjena gdje je netko u zamjenu za nešto što ima dobivao nešto što nema. I ja bi rado da mi pacjent donira ono što ću npr. pojesti ili popiti ali račune ne mogu platiti mrkvama npr. Šalim se malo...

Novac jeste loš ako mu se postane rob (što se događa kod terapeuta odnosno kod ljudi općenito) ali može i ne biti loš već samo stvarnost u našoj egzistenciji koji kako dolazi tako i odlazi bez da mu se daje važnost i snaga koju zapravo nema...

Za mene bi puno veći 'grijeh' bio da jedna osoba koja duboko u sebi osjeća poriv da pomaže ljudima to ne čini (a ponekad to može biti i usred noći ili radnog vremena) jer mora raditi u uredu ili tvornici...

Comment

• goci
                Guru
                • May 2009
                • 685

Moža je krivi izraz da me ljuti ali, nakon višegodišnjeg iskustva u alternativi (a dolazim inače iz medicine) pomalo sam tužna što se bolesni ljudi i dalje kao ovčice prepuštaju drugima da ih 'izliječe' a bez da traže sve informacije. Moguće da se i prema terapeutima alt. medicine pacjenti ponašaju onako kako su naučeni u odnosu na svog liječnika (a pogotovo specijaliste). Bezpogovorno prihvaćaju sve, ne traže sve informacije i bezuvjetno vjeruju... Jedino što i ne plaćaju odmah već preko doprinosa pa su mnogi u zabludi da je besplatno.

Možda je "krivo" za to stanje iz bivše nam zajedničke Jugoslavije gdje je liječnik bio "tabu" tema i u njegove dijagnoze se nije dvoumilo.
                Na ovim balkanskim područjima se to još kako osjeća.
                Potrebno je još puno vremena da se to promijeni.
                Razlika je jedino a veoma bitna da je tada plaćala država tačnije socijalno, liječenje a sada to rade ljudi iz svojih prihrankov.

Misljenja sam takodje da se je pojavilo mnogo "terapeuta" i pacijent jednostavno ne može da se snadje u takvoj poplavi informacija.

Pošto radiš terapije onda ti je poznato kako bioenergija djeluje.

Netko već poslije jedne terapije osjeti olakšanje dok drugi tek poslije mjesec dana.
                Dakle, i medju pacijentima je teško dobiti prave informacije o pravim bioenergetičarima.

Comment

• goci
                  Guru
                  • May 2009
                  • 685

Pomalo sam mišljenja da, nakon nekog vremena, određena limitiranost jedne tehnike (ili možda rezultata dobivenih njome) počinje smetati nekome tko želi daljnji razvoj (pogotovo ako radi na sebi).
                  Bioenergija je izvanredna za naš fizički nivo ali puno manje djeluje na onaj psihički (o duhovnom da i ne govorimo). Kako težim ipak da dođem do uzroka problema (do kojeg možemo doći ili intuicijom ili visoko osjetilnom percepcijom) bioenergija me u tome počela ipak malkice limitirati. Osim, naravno, ako procijenim da pacjenta zanima samo brzo poboljšanje na čisto fizičkom nivou (npr. da što prije nestane bol). Bioenergija je tu neprikosnovena...

Teško mi je uopće reći koju tehniku radim jer je zapravo nemam. Koristim se intuicijom i VOP-om tako da je svaki tretman drugačiji jer i svaki čovjek je priča za sebe..

Naravno, treba stalno težiti nečemu višem i nadgradnji postojećeg znanja.

Po drugoj strani mislim da nadgradnja dolazi poslije nekog vremenaga u svakoj tehnici.
                  Dodatno proučavanje drugih tehnika to sve ubrza.

Comment

• JANG
                    Guru
                    • Feb 2013
                    • 1390

Mislim da se ipak radi o načinu kako gledamo na stvari. Ovdje konkretno na novac. Po meni je najveća zabluda duhovnjaka da je novac nešto loše i da bi se trebalo bez njega. Jer čak i u vremenima kada njega nije bilo, postojala je robna razmjena gdje je netko u zamjenu za nešto što ima dobivao nešto što nema. I ja bi rado da mi pacjent donira ono što ću npr. pojesti ili popiti ali račune ne mogu platiti mrkvama npr. Šalim se malo...

Novac jeste loš ako mu se postane rob (što se događa kod terapeuta odnosno kod ljudi općenito) ali može i ne biti loš već samo stvarnost u našoj egzistenciji koji kako dolazi tako i odlazi bez da mu se daje važnost i snaga koju zapravo nema...

Za mene bi puno veći 'grijeh' bio da jedna osoba koja duboko u sebi osjeća poriv da pomaže ljudima to ne čini (a ponekad to može biti i usred noći ili radnog vremena) jer mora raditi u uredu ili tvornici...
                    Hvala ti medeari moram se naprosto uključiti i dodala bih na ovo tvoje zadnje tvornica,ured...primjetim dragi moji forumaši kad mi šaljete pp da najprije tražite od mene da Vam se predstavim tko sam što sam i kad vam najiskrenije odgovorim vi pobjegnete i ne zovete me više.Odgovorit ću Vam VOLIM POMOĆI ČOVJEKU kad ga nešto boli.tišti,iako radim u trgovini skoro cjeli dan veseli me kad mi moji prijatelji kažu kad bi mi mogla radit terapiju,primjetim na ovom forumu bit ću otvorena da se stalno vode diskusije oko novca ajmo uljepšati ovaj forum sa dobrim rezultatima i za sve forumaše koji nas čitaju ili su nas otkrili jedan mali savjet-sugestijakoji sam dobila od svoga kolege-svaki dan pogledajte svoje rame potapšite ga onako od srca i recite samom sebi BRAVO JA-imenom se recite što sam uradila-o to to i to...i od moje mudre učiteljice koja putuje svojim dimenzijama VOLITE SVOJ ŽIVOT,VESELITE SE SVAKOM DANU

Comment

• goci
                      Guru
                      • May 2009
                      • 685

Neke bolesti nastaju kao posljedica naših potisnutih osjećaja

Patiš od alergija ili često imaš migrene? Tvoj imunitet je oslabljen? Često se događa da se osobe koje dolaze na tretmane bioenergijom mijenjaju, u svakom slučaju na bolje, postaju tolerantnije i strpljivije. U zapadnim zemljama zadnjih se godina sve više govori o suptilnim energijama u nama i oko nas, a kojima i sami možemo ovladati

Ta je energija tisućljećima bila poznata kao iscjeljujuća, u Indiji se naziva se prana, u kineskoj medicini ći, afrički šamani zovu je num dok je kod nas poznata kao biopolje.
                      Iscjeljivanje bioenergijom - put do zdravlja

Osobe koje imaju iscjeljujuću moć isijavaju pojačanu emisiju fotona i elektromagnetsku energiju koja se može snimiti Kirlijanovom kamerom. Pojedinci koji imaju otvorenu šestu čakru, odnosno treće oko izvanredno mogu zapaziti auru odnosno energetski omotač oko svakog živog bića. Dokazano je da terapeutski dodir, odnosno iscjeljivanje ubrzava zarastanje rana, pojačava imunološku reakciju te ublažuje bol.
                      Bioenergetičar treba živjeti zdravo

Osoba koja se bavi iscjeljivanjem trebala bi biti psihički i fizički uravnotežena, raditi na sebi, to jest pročišćavati svoju energiju raznim tehnikama kao što su meditacija, pranajama (kontrola daha), kroz zdravu prehranu te prakticirati pozitivno življenje. Treba naučiti kanalizirati kozmičku energije, te je putem svoje srčane čakre (to je energetski centar) transformirati u iscjeljujuću energiju, te je predavati oboljelima.

Tretmanima se djeluje na energetsko tijelo, odnosno auru (aura je spremište energije) zatim na čakre (energetske centre). Svaka čakra vezana je za određenu žlijezdu, koja je vezana s endokrinim sustavom. Također se potiče protok energije kroz nadije, odnosno meridijane kojima teče životna energija, a ima ih 72 tisuće. Tretmanom se stvara kompletna ravnoteža, djeluje se na fizičku, mentalnu i emocionalnu razinu ljudskog bića.

Kao što je tijelu potrebna hrana i piće da bi preživjelo, tako mu je potrebna energija da može biti zdravo i vitalno. Tempo života je takav da su ljudi nezadovoljni jer ne vide skoro poboljšanje životne situacije. Tretmanom se ne može obećati bolja životna situacija, ali s obzirom da nakon tretmana osoba postaje pozitivnija i optimističnija, snagom svoje volje može utjecati na kolektivnu moć podsvjesti i na taj način brže će doći do pozitivnijih i boljih promjena u cijelom sustavu.

Patiš od alergija ili često imaš migrene? Tvoj imunitet je oslabljen? Često se događa da se osobe koje dolaze na tretmane bioenergijom mijenjaju, u svakom slučaju na bolje, postaju tolerantnije i strpljivije. U zapadnim zemljama zadnjih se godina sve više govori o suptilnim energijama u nama i oko nas, a kojima i sami možemo ovladati

Comment

• gruji44
                        Svjetlost, Znanje, Ljubav
                        • Dec 2010
                        • 2258

Malo da evo i ja kažem o svojim zapažanjima oko energije.

ENERGETSKI TRETMANI

Bioenergija, Reiki, Theta, Prana puno imena puno različitih ljudi radi energetske tretmane, a običan čovijek jako malo zna o svemu.

http://planetzemlja.wix.com/mirjanagrujic

Comment

• goci
                          Guru
                          • May 2009
                          • 685

BIOENERGIJA
                          Opisaću neka otkrića naših stručnjaka iz fizike uma i svesti. Ona pomeraju granice nauke osvetljavajući i „zabranjene“ oblasti skrivenih znanja i tajne nauke.
                          Svaki pripadnik neke biološke vrste ima svoj elektromagnetizam koji je uklopljen u elektromagnetizam čitave vrste. Kod ljudi se on najznačajnim delom ispoljava kao temperatura od oko 36 stepeni Celzijusovih. U tom elektromagnetizmu upisana su pojedinačna i zajednička svojstva.
                          Prostiranjem izvan tela, pojedinačni biološki elektromagnetizam delom stupa u satreperavanje (rezonancu) i stapa se sa elektromagnetizmom drugih ljudi i ostalim zračenjima u okruženju. Tako nastaju biološka elektromagnetna polja ispunjena bioenergijom.
                          Osnovni bioelektromagnetizam (BIEM) kod čoveka je u opsegu toplotnih, infracrvenih zračenja od oko 1013 herca i ona prenose energiju od oko 6,62 x 10-21 džula. Poseban oblik bioelektromagnetizma je moždani elektromagnetizam (MEM). Mereno prema moždanim talasima smirenog čoveka, koji je u alfa stanju (oko 10 herca), moždani elektromagnetizam je bilion puta (1012) tananiji od prosečnog bioelektromagnetizma u infracrvenim oblastima (toplota) i preko deset biliona puta tananiji od vidljive svetlosti. Ta tananost daje moždanom elektromagnetizmu posebna svojstva. On je svojevrsno gradivo samih osnova sveta i u njih prenosi sadržaje misli, svesti, uma.
                          U stanju dubokog sna, kad je učestalost moždanih talasa od jednog herca, preneta energija ima fizičku vrednost od 6,62 x 10-34 džula, koja brojno odgovara Plankovoj konstanti.
                          Ogledi naših stručnjaka, povezani s pitagorejskom „naukom o brojevima“, pokazuju da se ovde dešava značajna simetrijska promena. Radi se o ovome: kad je učestalost veća od jednog herca, prenosi se energija koja je veća od Plankove konstante, a kad je učestalost manja od jednog herca, ta vrednost je manja. U tim stanjima svesti čovek tone u duboke snove prelazeći iz „jednog sveta u drugi“. Po stručnjacima Grupe 69, to su takozvana potkvantna polja.

Comment

• kozmo
                            New member
                            • Nov 2012
                            • 69

Starijeg rodjaka salju na operaciju prostate . Na you tube sam gledao jednog bioenergeticara koji je tvrdio da se ta operacija moze izbeci pomocu bioenergije . Kakva su vasa iskustva sa prostatom.

Comment

• Stablo
                              Guru
                              • Nov 2010
                              • 1892

Zna li netko dobrog alternativca u Novom sadu, a da je psiholog ili psihijatar? Ili obrnuto, primarno da radi u struci, ali da se bavi i alternativom?
                              Postavit ću ovo pitanje na više tema...

Comment

• thor 555
                                Alternativa addict
                                • May 2010
                                • 295

kozmo koji problem ima sa prostatom

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎