Čakre

Collapse
X
 
 • Vrijeme
 • Show
Clear All
new posts
Advertisement
 • Venus
  Xteam
  • May 2009
  • 217

  Čakre

  Riječ "čakra" sanskrtskog je podrijetla i znači kolo ili vrtlog.

  Čakre su središta energije i svjesti u ljudskom organizmu, a označava ih se kao vrtloge energije i središta snage.Prve upute o tome kako ih se može pokrenuti nalazimo več u Upanišadi, svetim vedskim spisima INDIJE.

  Čakre nisu materijalna, anatomski dokaziva središta, več vrtolozi ENERGIJE ljudske AURE.

  Vidioci i iscjeliteljiiz Indije i Tibeta ta su fina središta spoznali kroz MEDITACIJU.

  Učenje o Čakrama preneseno je zahvaljujći JOGE, no same čakre čovjek može spoznati neovisno o pripadnosti kulturi, ili vremenu u kojem živi.

  Čakre struje pojedinim dijelovima tjela ovisno o mjestu gdje se nalaze. Utječu na funkciju organa, krvotok, aktivnost hormona ali i na EMOCIJE i MISLI. Svaka čakra je povezana sa određenim djelom kralježnice i određenom hormonalnoj žljezdom.

  Pritom transformiraju kozmičku životnu energiju ( pranu) koja neprekidno struji ljudskim tjelom.

  Čakre ju preuzimaju, skupljaju i pripremaju za tjelesne , duhovne i misaone procese.

  Svakoj ČAKRI pripada određena boja, simbol, mantra, element i BOŽANSTVO koji odgovaraju energetskim frekvencijama pojedinog vrtloga i pomažu pri otkrivanju njegova ezoteričkog značenja.

  Uvod iz knjige.."ATLAS ČAKRI" Mozaik knjiga, Kalashatra Govinda  Kao uputstvo za najmlađe korisnike bioenergije Pozdrav
  Last edited by Venus; 19-06-09, 22:00.
  www.myvemma.com/bioenergija
 • goci
  Guru
  • May 2009
  • 685

  #2
  Mislim da bi trebali cakrama posvetiti dosta paznje.
  One su zaduzene za energiju koja je potrebna nasem tijelu za pravilno funkcioniranje.
  A ujedno je to veza sa visim sferama nasega postojanja.
  Zavisi o kojoj je cakri rijec.
  Nadam se da ces nam malo podrobnije objasniti njihovu ulogu u nasem zivotu i kako da ih odrzimo u ravnotezi.

  Comment

  • maped
   Banned
   • Mar 2009
   • 239

   #3
   Ukljucio bih se ovdje ako dozvolite i rekao ono sto malo znam.Dosad smo o njima doznali u vjezbi pet tibetanaca,preporucio bih je svakom i sam je vjezbam.Tibetanci ako ste shvatili u stvari poticu cakre na okretanje sve i time poticu koliko sam shvatio hormone koji daju vitalnost i lijep izgled u nekoj dobi.Druge vjezbe njihovog poticaja su slijedece knjiga skrivene snage u covjeku govori koje asane poticu cakre na da tako kazem rad pocevsi od najdonje.,ovdje venus napise mantre iskusni kazu oprez z tzv bida mantrama jer nasa podsvijst je oneciscena pa moze svasta izaci na povrsinu kod toga.Evo sto kaze ovaj maheswaranda koji je vec medijska osoba u svijetu o tome,Kako osjetiti okrecu li se cakre u pravom smjeru on KAZE STAVITE DESNI DLAN NA OTPRILIKE JEDAN CENTIMETAR IZNAD MJESTA GDJE JE CAKRA SMJESTENA I RUIKOM CINITE KRUZNE POKRETE U SMJERU KAZALJKE NA SATU TIJEKOM TRI-CETRI MINUTE.Kaze ovu vjezbu ne bi trebalo radtiti s svim cakrama u isto vrijeme-ovako tretirajte samo jednu cakru dnevno.Isad majstor kaze ako radite ovu vjezbu mozete biti sigurni da ce vam se cakre ubjek okretati u pravom smjeru.

   Comment

   • Venus
    Xteam
    • May 2009
    • 217

    #4
    Originally posted by goci
    Mislim da bi trebali cakrama posvetiti dosta paznje.
    One su zaduzene za energiju koja je potrebna nasem tijelu za pravilno funkcioniranje.
    A ujedno je to veza sa visim sferama nasega postojanja.
    Zavisi o kojoj je cakri rijec.
    Nadam se da ces nam malo podrobnije objasniti njihovu ulogu u nasem zivotu i kako da ih odrzimo u ravnotezi.


    Čakre to jest naši emocionalni ili psihički centri povezuju našu psihu sa našim tjelom i vrlo je bitno biti svjestan kako naše čakre izgledaju i kako kolega maped kaže u koji smjer se vrtiju ili dali su čak blokirane.
    U meditaciji netko to može sam odkriti i onda ako jedna čakra neide u pravom smjeru ili je čak zatvorena treba nešto poduzeti da se vrti "normalno" naprimjer posjetiti dobrog bioenergetičara.

    Ili kako več maped kaže probati vježbe kako ih sam pokrenuti!

    Atlas čakri od Mozaik knjige sadrži i vježbe za svaku čakru..
    Last edited by Venus; 19-06-09, 21:47.
    www.myvemma.com/bioenergija

    Comment

    • Stella
     Guru
     • Jun 2009
     • 630

     #5
     Goci, slazem se da cakrama treba posvetiti dosta paznje, osobito ako se na bilo koji nacin ukljucujemo u lijecenje oboljele osobe. Dobro razumijevanje energetskog sustava od velike je koristi.
     Veze sa visim sferama naseg postojanja mozemo jednostavnije shvatiti ako uzmemo u obzir da se nasih sedam cakri veze uz sedam svetih istina, sedam svetih sakramenata u krscanskoj tradiciji i simbolicko znacenje sefirota.
     Kada se upustamo u energetsku procjenu ona bi morala sadrzavati svih sedam cakri bez obzira na dio tijela koji je obolio ili koja cakra nema uredan energetski tok. Vecina bolesti veze se za gubitak energije u prvoj, drugoj i trecoj cakri. Primjer: bez obzira sto je bolest nastala na podrucju 4.te cakre recimo da je u pitanju karcinom dojke, energetsko podrijetlo te bolesti nalazi se u prve tri cakre koje su zaduzene za brak ili partnerstvo, obitelj ili zanimanje kroz stresne obrasce. Emocije koje se kriju iza ove bolesti su bol, zalost i emocionalno nedovrsen posao vezan za odrastanje. Odrastanje je u vezi sa odnosima, zdravim ili bolesnim, a za to je odgovorna prva cakra. Dakle bolest u cetvrtoj cakri a uzrok u prvoj.
     Prepoznati da cakre nemaju ispravan energetski tok, kruzni u smjeru kazaljke na satu, alarm je za nase zdravlje. A razumjeti kako cakre, sakramenti i sefiroti djeluju udruzenim snagama mocan je saveznik u iscjeljivanju. Tako se dobije uvid u potrebe naseg duha i tijela jer kaze se da ono sto sluzi nasem duhu sluzi i tijelu, ono sto oslabljuje nas duh oslabljuje i nase tijelo.
     www.ikm.hr
     Velicina ljudske duse mjeri se kolicinom oprastanja

     Comment

     • Venus
      Xteam
      • May 2009
      • 217

      #6
      Ja sam imala jednu pacijenticu sa karcinomom dojke ali je bila 7-čakra blokirana a prve 3 uredu pa je došlo do bolesti u 4-toj.
      Last edited by Venus; 19-06-09, 21:54.
      www.myvemma.com/bioenergija

      Comment

      • Zara
       New member
       • Jun 2009
       • 16

       #7
       Toplo preporucam dvije knjige jedne od vodecih autoriteta na podrucju poznavanja chakri: Anodea Judith, PhD Wheels of Life i Eastern Body Western Mind
       No matter what road I travel - I'm going home!

       Comment

       • Stella
        Guru
        • Jun 2009
        • 630

        #8
        navela sam samo jedan od primjera kojem je svrha bila cjeloviti pristup, povezati rad cakri sa uzrokom bolesti. U tome i lezi bit holistickog pristupa. Naravno da uzrok karcinoma dojke moze lezati i u nekoj drugoj razini kako fizickog tijela tako i na pdrucju aure. Ako je 7 cakra blokirana, ta nasa duhovna spojnica, cakra molitve, mjesto gdje zivotna sila utjece u nas energetski sustav i siri se kroz fizicko tijelo i nizih sest cakri onda tesko da bi ostale cakre imale ispravan energetski tok. Energija sedme cakre utjece na sredisnji zivcani sustav, misicni sustav i kozu i potice pitanja duhovnog napustanja, gubitka identiteta, gubitka veze sa zivotom i ljudima oko nas. Veze se na sedmu svetu istinu "zivi u sadasnjem trenutku", na sedmi sakrament bolesnickog pomazanja i sefirah Keter. Odgovor na uzrok bolesti karcinoma dojke sigurno nece doci ukoliko samo odblokiramo sedmu cakru a potpuno izljecenje ovisi bas o tom holistickom pristupu. Do poboljsanja ce sigurno doci jer odblokiravsi sedmu cakru, propustili smo energiju u ostalih sest, medjutim to je tek dio posla. Tako "propustenu" energiju trebalo bi harmonizirati a potom uskladiti tj. povezati 7 sa 1, 6 sa 2 i 5 sa 3. Iz osobnog iskustva upravo sa tom bolescu opet napominjem da uzrok najvjerojatnije lezi u prvoj, ali ostavljam mogucnost da su sva cuda moguca. Razgradnja uzroka je bitan faktor u potpunom izljecenju ali bi trebalo uzeti u obzir ovu blokadu sedme koju navodi Venus, sto moze biti volja duse, volja vise svijesti, da ne dodje do iscjeljenja.
        Preporucena literatura od Zare je doista "biblija o cakrama" iako ne podcjenjujem ni ostale autore.
        www.ikm.hr
        Velicina ljudske duse mjeri se kolicinom oprastanja

        Comment

        • Venus
         Xteam
         • May 2009
         • 217

         #9
         Originally posted by Zara
         Toplo preporucam dvije knjige jedne od vodecih autoriteta na podrucju poznavanja chakri: Anodea Judith, PhD Wheels of Life i Eastern Body Western Mind

         Knjiga je odlicna . Imam je vec par godina na njemackom jeziku.
         www.myvemma.com/bioenergija

         Comment

         • Venus
          Xteam
          • May 2009
          • 217

          #10
          Meni cak jos kvalitetnija knjiga od ROSALYN L. BRUYERE , Das Geheimnis der Chakras, Heyne Verlag
          www.myvemma.com/bioenergija

          Comment

          • Stella
           Guru
           • Jun 2009
           • 630

           #11
           Boje i čakre

           Boje

           Boje su koncentracija određene svjetlosne frenkvencije.
           Boje mogu biti stimulirajuće ili depresivne, mogu nas privlačiti ili odbijati. Ali svaka od tih boja može efektivno utjecati na nas i isto tako nam pomoći u liječenju i razvoju naše svjesnosti.


           Podjela boja:

           Imamo 3 primarne boje, a to su Plava, Crvena i Žuta.
           Ako pomiješamo te tri boje dobit ćemo mnogo drugih različitih boja i njihovih nijansi, kao npr. Ljubičastu, Narančastu, Zelenu...
           Što više znamo o bojama lakše nam je naći balans i liječiti se s njima.
           Ovisno o energiji neke osobe i njenom problemu biramo boju za tu osobu.
           Jako veliku ulogu u svemu tome ima i intuicija jer svatko intuitivno može izabrati sebi odgovarajuću boju (u određenom momentu).
           Postoje tople i hladne boje:
           Tople boje su: Žuta, Žuto-Narančasta, Narančasta, Narančasto-Crvena, Crvena, Crveno Ljubičasta
           Hladne boje su: Ljubičasta, Indigoplava, Plava, Plavo-Zelena, Zelena, Žuto-Zelena

           Značenje boja


           Bijela- jako čista i pročiščavajuća boja koja pobuđuje kreativnost.
           Mozete je uvijek nositi u kombinaciji sa svim drugim bojama jer lijepo pristaje uz sve, a predstavlja svjetlo.

           Crna- pomaže senzibilnim ljudima kao zaštita, a isto postoji i ono pravilo da crna boja sužava u struku. Isto tako nam pomaže razviti našu žensku energiju u tijelu. Najbolje ju je kombinirati sa bijelom jer imaju suprotno značenje, bijela privlaći pozitivnu energiju, a crna više negativnu, i te dvije boje skupa se balansiraju. Crnu je bolje nositi uvijek u kombinaciji sa drugim bojama bas zbog toga što skuplja na sebe negativne energije. Iako bi bilo najbolje ne nositi crnu odjeću.

           Crvena- boja koja stimulira korijensku čakru. Crvena budi našu psihičku životnu energiju. Može isto stimulirati sex i ljubav. Visoki krvni tlak nam pokazuje da imamo puno crvene enrgije u tijelu, a s druge strane je možete upotrijebiti kad se želite ugrijati ili aktivirati korijensku čakru.

           Narančasta- To je boja koja dijeluje na drugu čakru
           To je boja sreće i znanja. Stimulira osijećaje i povezana je s našim emocijonalnim zdravljem i misičima u tijelu. Previše narančaste dijeluje na živčani sistem tako da ju je uvijek dobro kombinirati sa plavom ili zelenom.
           Pomaže nam ako imamo želučanih problema ili protiv depresija jer joj je funkcija probuditi sreću u nama.

           Žuta- žuta boja dijeluje na solar pleksus ili na nasu treću čakru. To je boja sunca.
           Pomaže našem mentalnom tijelu, može se upotrebljavati protiv depresije jer nam budi životnu radost i optimizam.
           Može nam pomoći ako imamo želučanih problema, ali u svakom slučaju je jako povoljna za materijalno i psihičko tijelo.

           Zelena- je najrasprostranjenija boja na zemlji, koja nam pomaže za razvijanje samilosti i koja balansira našu energiju. S njom možemo razviti sensibilnost, a dobra je i za živčani sustav u tijelu. Pomaže nam probuditi vjeru, nadu i mir. Zelena jako utječe na nasu srčanu čakru.

           Plava- hladi naš sustav i opušta. Pomaže nam kad imamo visoki krvni tlak i dobra je za našu petu čakru ili takozvanu grlenu čakru.
           Pomaže djeci kad su prehlađeni ili kad imaju vodene kozice, isto tako je dobra protiv reume i astme. To je najbolja boja za liječenje dječjih bolesti. Isto tako budi intuiciju i pomaže protiv osjećaja usamljenosti.
           Jako dobro dijeluje na nas ako je kombiniramo sa toplim bojama ili crveno-narančastim bojama. Može se upotrebljavati u buđenju umjetničke inspiracije.
           Indigo plava- je dobra i za materijalno i psihičko tijelo.
           Pomaže našem imunom sistemu i limfnim žljezdama. Isto tako je i dobar čistać krvi kao i za nos, oči i sinuse, a isto tako pomaže prilikom meditacije za dostizanje više svijesnosti.
           Previše indigoplave moze uzrokovati depresiju i želju za povlačenjem u sebe, izoliranjem od drugih bića.

           Ljubičasta- je jako antiseptična i pomaže pri pročišćavanju na psihičkim i duhovnim nivoima. Može se uzeti za stimulaciju inspiracije i milosti prema drugim živim bićima. U meditaciji nam pomaže za otvaranje prema našim prošlim životima. Ljubičasta je boja krunske čakre koja predstavlja duhovnost i dostizanje Boga.

           Roza- budi u nama samilost, ljubav i čistoću.
           Povezana je sa emocionalnim energijama tijela i sa našom srčanom čakrom.
           U meditaciji nam pomaže za realizaciju prave istine.

           Limun žuta- dobra je za stimulaciju i vitalizaciju mozga.
           Zbog male nijanse zelene u sebi pomaže nam za čisćenje tijela i za kosti.

           Zlatna- dobra je za imuno sistem i budi naše energije liječenja kao i entuziazam.

           Srebrena- i neke njene sive nijanse pomažu nam u kombinaciji sa svim drugim bojama.
           Pomaže nam u meditaciji i protiv lijenosti i zaraznih bolesti.
           Za neke individue je srebrena boja povoljna za razvijanje mašte i intuicije.

           Smeđa- boja za liječenje emocijalnih i mentalnih stanja. Pomaže u diskriminiranju i uzemljenju.


           To su samo neka kratka objašnjenja u vezi boja, a biramo ih prema individui i vrsti bolesti ili psihičkog stanja. Isto tako postoje mnoge tehnike razvijanja sensibilnosti prema bojama, kao i terapije boja za čakre.
           www.ikm.hr
           Velicina ljudske duse mjeri se kolicinom oprastanja

           Comment

           • soks
            New member
            • Jul 2009
            • 1

            #12
            Pronašla sam na netu ovu knjigu o čakrama i njihovom vrtenju, autorica preporučuje da si ljudi vrte čekre svakih sat vremena, evo pokušala sam ali meni to predstavlja napor, poslije zadnjeg vrtenja sam morala odspavati, pa ne znam u čemu je fora?

            Comment

            • Acarya
             Okupan svjetlošću
             • Jul 2009
             • 2191

             #13
             Originally posted by soks
             Pronašla sam na netu ovu knjigu o čakrama i njihovom vrtenju, autorica preporučuje da si ljudi vrte čekre svakih sat vremena, evo pokušala sam ali meni to predstavlja napor, poslije zadnjeg vrtenja sam morala odspavati, pa ne znam u čemu je fora?

             Vesela ?arolija
             Citao sam to i nije mi bas nekakav tekst.

             Mislim da je puno lakse odraditi reiki tretman po cakrama i svaku malo zavrtiti u smjeru kazaljke na satu i pr tome vizualizacijom zamisliti ih kao zlatne ruze kako se otvaraju i zatvaraju,postaju pup i cvjetaju.

             Takoder dobro je pozvati boje odredene cakre.


             I evo,stimulirali smo rad cakri.
             Jos odradimo tibetance( pogotovo prvu vjezbu odraditi kako spada,koja radi pripreme za cakre,budi ih maksimalno) i da vidis kako se vrte.

             Comment

             • zoricab
              Super Moderator
              • Mar 2009
              • 22098

              #14
              Jos odradimo tibetance( pogotovo prvu vjezbu odraditi kako spada,koja radi pripreme za cakre,budi ih maksimalno) i da vidis kako se vrte.
              Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova!

              Comment

              • zoricab
               Super Moderator
               • Mar 2009
               • 22098

               #15
               TREĆA ČAKRA

               TREĆA ČAKRA

               Treća čakra je parna i ima svoju emocionalnu čakru 3A smještenu s prednje strane tijela u pleksusu. U istoj visini sa stražnje strane tijela smještena je voljna 3B čakra.

               Štovani čitatelji, u prijašnjim brojevima mjesečnika uvela sam vas u svijet prve i druge razine naše druge dimenzije postojanja (aure). Pokušala sam vam približiti i povezati ono što nosimo u tim slojevima energetskog polja s onim što živimo i osjećamo u fizičkom tijelu, kao i s problemima koji u fizičkom tijelu upozoravaju na blokade unutar tih slojeva. Također sam povezala to znanje s našom trećom dimenzijom postojanja - harom i četvrtom dimenzijom - energetskom zvijezdom. Namjera mi je u ovom tekstu upoznati vas s trećom čakrom i trećim slojem energetskog polja te približiti njegovo značenje našem svakodnevnom životu i fizičkom tijelu.

               Treća čakra
               Treći energetski sloj aure je mentalna razina. Ulazna vrata na mentalnu razinu su naša treća čakra. Treća čakra je parna i ima svoju emocionalnu čakru 3A smještenu s prednje strane tijela u pleksusu. U istoj visini sa stražnje strane tijela smještena je voljna 3B čakra. Kako bismo mogli promatrati treću razinu, potrebno je povezati se s trećom čakrom i zavibrirati na vibraciji treće razine te tada povezati svih sedam čakri treće razine energetskog polja i ostvariti vezu kroz centralni energetski tok spomenute razine. Zdrave čakre treće razine su žute. Kod zdrave treće čakre i otvorenog i protočnog trećeg sloja postoji jasno mišljenje o ulozi ostvarivanja ljubavi i volje unutar svog života i fizičke stvarnosti. Treća razina kako sam već ranije navela naša je mentalna razina energetskog polja. Kroz tu razinu vršimo mentalno prihvaćanje sebe u fizičkom tijelu i oblikujemo kompletan život. Preko te razine filtriramo i uvjetujemo si što je za nas u redu osjećati, reagirati i biti, a što ne. Preko mentalne razine doziramo osjećaje prema drugima i uvjetujemo ostvarivanje kontakata sa svijetom oko sebe. Kada ona radi zdravo i uravnoteženo, onda smo pomireni i prihvaćamo sebe u svom fizičkom tijelu. Tada su naše misli jasne, sigurne i bistre. Osjećaje koje imamo prema sebi i drugima ne gušimo, ne bježimo od njih, te ih ne potiskujemo i ne branimo se od njih.

               Blokada treće čakre
               Kod blokade i problema u radu treće čakre postoji dvojni obrazac mišljenja koji stvara raskol unutar čovjeka, onoga što osjeća, želi, prihvaća i onoga što stvarno vidi i misli da je i postoji. Kada dulje postoji blokada treće čakre, nakon niza godina dolazi do poremećaja rada i fizičkih organa našeg tijela te do pojave fizičke boli i medicinski dijagnosticirane bolesti. Pankreas je žlijezda s unutarnjim izlučivanjem koja je zadužena za transformiranje energije i vibracija treće čakre i njihovo širenje krvlju po cijelom tijelu. Poremećaj rada pankresa, žuči, jetre i svih ostalih organa smještenih u visini pleksusa također ukazuje na problem rada treće čakre. Također, nervoza, stres i unutarnje nezadovoljstvo, neprihvaćanje drugih kao i situacija oko nas te mnoge nerazjašnjene veze i konflikti deponiraju se, a mi ih doživljavamo poput tvrde lopte unutar pleksusa. To nam također govori kako naša treća čakra ne radi zdravo i nije u balansu s onime što želimo i onime što u stvarnosti imamo. Kod većine ljudi treći sloj nije jasno odijeljen od drugog emocionalnog sloja. U tom slučaju prihvaćanja osjećaja prema sebi unutar sebe (koji se nalaze u drugom sloju aure), te prihvaćanje osjećaja ljubavi prema onome što nas okružuju, (što se nalazi u našem četvrtom sloju), nalazi se u raskolu s onime što želimo i trebamo. U tom slučaju ne postoji jasna granica između osjećaja za sebe, za druge i mentalnog prihvaćanja onoga što jesmo i onoga što bismo željeli biti i imati.

               Iscjeljivanje
               Konflikt u nama odražava se na svim poljima života te je vrlo često prisutan osjećaj kao da se vrtimo u krug u kojem je nemoguće odrediti početak i kraj. Sam blok, tj. problem s kojim se borimo nije osviješten i jasan, već se cjelokupna situacija promatra kroz promijenjenu prizmu zamagljenih naočala, te je slika koju dobivamo iskrivljena. S obzirom na to da ne vidimo jasno, ne možemo niti reagirati ispravno.

               U procesu iscjeljenja svrha je dovesti osobu u stanje da ga postane svjesna te da ga može jasno sagledati i prihvatiti te tad kada poznaje i vidi svoj blok, može ga svjesno i riješiti kako se on ne bi ponovno vratio. Probleme vezane uz treću razinu i čakru moguće je iscijeliti. Kao i sa svim blokadama unutar viših dimenzija našeg postojanja, proces kroz koji osoba prolazi pri iscjeljenju svojih blokada nije proces od dva dana.

               Rješavanje blokada na trećoj razini i trećoj čakri ima golemi utjecaj na postizanje sklada i protoka na drugim energetskim razinama i životnim poljima koja smo sebi uvjetovali navedenom blokadom. Svojim iscjeljivanjem blokada na trećoj čakri i razini osoba biva svjesno usklađena s onim što jest, što osjeća i što živi bez potrebe da stavlja obrane i skriva se iza maske i imidža. Tada postoji dozvola i prihvaćanje svih osjećaja koji život čine beskrajno vrijednim a nas jedinstvenim i univerzalno usklađenim sa sredinom u kojoj postojimo i živimo.

               Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova!

               Comment

               Latest Topics

               Collapse

               • lozinka
                Svrab
                by lozinka
                Pozdrav, imam 27 godina.
                Godinama se patim sa svrabom, isao sam kod dermatologa, davala mi je neke gelove, malo pomogne ali ne puno. Vadio sam krv...
                12-04-24, 09:08
               • nensav
                Šta je hromoterapija
                by nensav
                malo poznata metoda lečenje bojama                Ceo...
                21-03-24, 08:52
               Working...
               😀
               😂
               🥰
               😘
               🤢
               😎
               😞
               😡
               👍
               👎