Meditacija

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • svjetlosni_mrav
    Guru
    • Jan 2010
    • 646

Meditacija

ŠTO JE VAMA - što znači vama ?

''
    Bez Božje ljubavi život je puka patnja, razum nerazuman, vjera tiranija.''

Igbal
  • fantazy
    Guru
    • Jan 2010
    • 4613

Ne znam baš meditirati
    Ali najljepše u mojim pokušajima meditacije je osjećaj MENE u trenutku u kojem jesam
    Trenutno predpostavljam da mi je to "bijeg" u neki moj svijet
    S vremena na vrijeme imam neke doživljaje ali su većinom to osjećajni događaji vrlo rijetko vizualizacija.
    Svega dva puta u ovih dva mjeseca moji nastojanja u meditiranju sam se dovela u neko beztežinsko stanje u kojem osjećač nešto kao punjenje baterija
    Sad sam si nabavila knjigu neku za učenje meditacije pa ću vidjeti kuda će me to dovesti

Hvala na temi

Comment

• angela
      ona koja jest
      • Jan 2010
      • 1514

Prvo meditativno stanje doživjela sam tamo negdje oko 11. - 12. god., kada nisam ni znala što je to. Svirala sam klavir, divnog Bacha, koji mi je "sjeo" iz prve; bio je to jedini ispit koji sam pripremala sa uživanjem, vidjela sam u slikama tu muziku. Na ispitu sam se potpuno odvojila, odljijepila...zapravo utopila se u muzici, nisam se sjećala tipki, prstiju, prostorije ni komisije....samo glazba, bez vremena. Kad sam završila, komisija je plakala...nisu mogli vjerovati u izvedbu...dugo mi nije bilo jasno što mi se tada dogodilo, a sjećam se kao da je bilo danas, i sad, dok pišem, čujem tu glazbu.

Ima toga još....ali nakon posla....

Odlična tema, mravko.

Comment

• svjetlosni_mrav
        Guru
        • Jan 2010
        • 646

Za mene meditacija najljepše stanje ... stanje u kojem dotičemo (ili budimo) orginalni dio sebe ... potpuna sloboda ... prohvaćanje ... ljubav ... najviše vrijednosti u svoj punini ...

jedini način da shvatimo život u cjelosti ... u svim aspektima ...

''

Igbal

Comment

• angela
          ona koja jest
          • Jan 2010
          • 1514

Što, nikoga više da kaže kako meditira?

Ja sam isprobala svašta i danas od toga svega kombiniram.
          Yoga me naučila kako postići potpunu relaksaciju - otkad sam krenula na nju, uravnotežila me i same vježbe su me, kad ih odradim kako treba, dosta puta dovele do izmjenjenih stanja svijesti...meditacija u pokretu. Nakon nje ponekad kao da lebdim, percepcija mi postane izoštrenija, a ja kao da sam u finoj opni. Nekoliko puta sam u takvom stanju došla na radno mjesto, funkcionairala bi savršeno, ali kao da sam bila odvojena i od okolice i od njenih upliva na moj sistem.
          Sada mi je rutina totalna relaksacija pred spavanje, koja me sve češće odvodi do sve dublje tišine, ali analitički um mi uglavnom, iako utišan, ostaje aktivan.
          Energije i njihovo kretanje sve jače osjećam.
          Najjače doživljaje mi u zadnje vrijeme ipak priušti svaki odlazak na 7.nivo, koji radim po linku sa foruma. Prvi odlazak bio je zaista, bar meni, bombastičan - gotovo fizički sam osjetila svako širenje svijesti, a u svjetlu na 7. bi se najradije bila kupala dovjeka. Nakon toga su mi satima ruke bile užarene, usne bridjele, a zaspala nisam bar još 3-4 sata.
          Ijao, pardonček, još malo pa roman...

Stvarno me ludo zanimaju SVA ostala iskustva.

Comment

• alison
            back to basic
            • Mar 2010
            • 9616

http://www.youtube.com/watch?v=dALfi...eature=relatedMoje je mišljenje da svatko ko je ijednom iskusio seksualno zadovoljstvo (u bilo kojem smislu (čak i mala dijeca se zadovoljavaju) čak i maštanje o tome) proizvodi jedan oblik meditacije... Trenutno čitam knjigu Tajni život bilja, P. tompkins & C. Bird, tamo je opisano kako bilke nisu reagirale na naučnike i teoretičare tehnokratskog uverenja, boravili su zajedno i pričali o svim mogućim temama 4h ali kad je na kraju jedan od njih spomenuo seks, sve biljke su primile visoke siritualne impulse od svih učesnika pokusa....

TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
            KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
            DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
            (H. FORD).
            pridruži nam se u bblj

Comment

• svjetlosni_mrav
              Guru
              • Jan 2010
              • 646

Meditacija je stanje potpune slobode ... slobode od svakog ljudskog iskustva --- to je moje iskustvo ...

:)

''

Igbal

Comment

• svjetlosni_mrav
                Guru
                • Jan 2010
                • 646

Kako objasniti da je za mnoge ljude seksualni život postao ropstvo, manija, ovisnost?

Zašto na sve ne djeluje meditativno ?

''

Igbal

Comment

• svjetlosni_mrav
                  Guru
                  • Jan 2010
                  • 646

hodam i osjećam ...

lijepo je meditirati kraj velike vodene površine ...

važno je pronaći što mirnije mjesto ...

ali nije uvjet jer pravi je uspjeh kada se možeš isključiti recimo u vrevi grada, na cvjetnom ili na tržnici ...

ipak za nekog tko nije probao mirno mjesto je lijepše za učiti meditaciju ...

obično hodam i osjećam ...

u jednom trenu desi se ... osjetiš mjesto ... i to je to

tu staneš ...

dobro je uzeti mali jastučić sa sobom ...

ako sjedneš na kamen ili stijenu ...

u boemskim trenucima sjedio sam često na svojoj cipeli
                  ali skužio sam da to uznemirava prolaznike jer pokušavaju skužiti gdje je druga /malo šale .../

dakle odjetiš mjesto ... sjedneš

prvo isptazni um ... jer na mjesto meditacije obično dolazimo sa mnogim impresijama ... emocinalnim stanjima ...

lijepo i duboko diši i svjesno isprazni sve što te muči

sa svakim udisajem --- ponovi u sebi punim se životnom snagom

sa svakim izdisajem --- sve negativno odlazi iz mene

radi to dok god ti je ugodno i dok god ne osjećaš da ti je dovoljno

zatim dopusti sebi osjetiti kako mir i ljepota prirode potpuno prožima tvoje biće ... osjeti dah suptlnost svemira, osjeti da si proširen pomoću svog uma i osjetila i da je tijelo u kojem živiš samo posuda , kaput za tvoju dušu ...

diši duboko i osjeti kreaciju ... promatraj pticu u letu, divi se ljepoti oblaka, sve što vidiš u prirodi je sveto i stvoreno na radost ljudima ...

zatvori oči i osjeti zvukove prirode ... osjeti čarobnost, mekoću, ljepotu kreacije ... neka te duboko prožmu osjećaji ...

cvrkut ptice, kliktanje galeba, cvrčak ... svaki zvuk prirode promatraj kao dar ... ne dopuštaj umu nikakvu negaciju ... neka ružne misli i slike samo prođu ti se koncentriraj na ljepotu ... prirode ...

kada osjetiš da si povezan ... spreman si za meditaciju ...
                  ovo je bila samo uvertira ...

naravno iz moga kuta ... nemora biti i za vas tako ...

:)

''

Igbal

Comment

• TIBETANKA
                    New member
                    • Jun 2009
                    • 75

Draga angela,vrlo mi je blisko kako si mi opisala svoj događaj meditacije.Ja sam imala nekoliko vođenih meditacija i bilo je........fantastično.Promjenile su me zauvjek i otvorile moju svijest.Ja imam problem jer.....u meditaciji sam otišla gdje nisam očekivala-u prošle živote.Ja od tada veoma lako dođem u stanje započinjanja meditacije,tj. veoma lako se prelazim u drugo stanje svijesti-ili kako već da to nazovem.Međutim, mene je jako strah da odem dalje sama bez nekoga stručnog i odmah prekidam.Imam strah da opet negdje ne odlutam.Ako bi mi nešto pametno znala reći bila bih ti zahvalna.Inače da nije tog straha ja bih meditirala svakodnevno.

Comment

• angela
                      ona koja jest
                      • Jan 2010
                      • 1514

Draga Tibetanko,

nekako mi je baš zatoplilo oko srca na to što kažeš da su ti moji opisi bliski...nisam do sada imala puno prilika podijeliti ovakva iskustva s drugima. Smatram da je krajnji cilj svima isti, ali i da putevi do njega moraju biti različiti koliko smo i svi mi.

Rado bih ti pomogla na tvom putu, ali to o čemu pišeš za mene je nepoznanica - nikad mi se nije dogodilo da skliznem, ni u astral, a kamo li u prošle živote. Samo sam jednom imala divno iskustvo posjete...ne znam ni sama....svjetlosnog bića.

Jedno ti, međutim, mogu reći sigurno; strah je ono čega bi se prvo trebala osloboditi, jer on sam po sebi sigurno privlači negativnosti. Ali to i sama već znaš. Kako ga se osloboditi? To ćeš morati otkriti sama. A možda ti mogu pomoći i iskusniji na forumu. Slijedi put za koji ti srce kaže da trebaš.

Comment

• alison
                        back to basic
                        • Mar 2010
                        • 9616

Originally posted by TIBETANKA
                        Draga angela,vrlo mi je blisko kako si mi opisala svoj događaj meditacije.Ja sam imala nekoliko vođenih meditacija i bilo je........fantastično.Promjenile su me zauvjek i otvorile moju svijest.Ja imam problem jer.....u meditaciji sam otišla gdje nisam očekivala-u prošle živote.Ja od tada veoma lako dođem u stanje započinjanja meditacije,tj. veoma lako se prelazim u drugo stanje svijesti-ili kako već da to nazovem.Međutim, mene je jako strah da odem dalje sama bez nekoga stručnog i odmah prekidam.Imam strah da opet negdje ne odlutam.Ako bi mi nešto pametno znala reći bila bih ti zahvalna.Inače da nije tog straha ja bih meditirala svakodnevno.
                        Draga TIBETANKA, pokušat ću ti snimiti vođene meditacije o d Svamiđija, dali ti on odgovara ako ne javi mi, makar sam čula da se takve stvari ne smiju šerati jer ne dijeluju.... mislim da se gleda da nebi neko manje zaradio... Ali ako si u stanju kupi neki CD od mnogih duhovnih učitelja i imaš vođenu meditaciju, možeš si staviti na mob kao ja ili playat na bilo čemu što možeš nositi sa sobom,
                        (H. FORD).
                        pridruži nam se u bblj

Comment

• angela
                          ona koja jest
                          • Jan 2010
                          • 1514

Što??????

Pa zar od svih vas nitko više neće podijeliti svoja iskustva, šmrc, šmrc ?

Pa hajte......

Comment

• alison
                            back to basic
                            • Mar 2010
                            • 9616

Što je to duhovna spoznaja.

EVO! - YIDL, meditacija
                            Attached Files
                            (H. FORD).
                            pridruži nam se u bblj

Comment

• alison
                              back to basic
                              • Mar 2010
                              • 9616

Neka mi samo netko, molim Vas potvrdi dali to radi....YIDL, meditacija 35.2MB

EVO GA! Hvala mojem mužiću koji je rijetko dostupan...samo meni.
                              (H. FORD).
                              pridruži nam se u bblj

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                              😀
                              😂
                              🥰
                              😘
                              🤢
                              😎
                              😞
                              😡
                              👍
                              👎