Alergijiski rinitis

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • sabina
    a friend of nature
    • Oct 2009
    • 348

Alergijiski rinitis

Nos koji curi,često kihanje i nadražene oči zbog alergijskog rinitisa posljiedica su izlaganja alergenu,kao što su pelud ili prašina.Simptome alergijskiog rinitisa nalikuju na simptome obične prehlade,ali nisu izazvani običnom infekcijaom.Oni zaoravo predstavljaju oretjeranu reakciju na normalnu bezopasnu tvar.Najubičajni oblik ove bolesti sezonski alergijski rinitis koji se također naziva peludnom groznicom odnosno hunjavicom ili peludnom alergijom.U proljeće glavni krivac za nju je pelud sa drveća,u ljeto razne vrste trava,a u jesen korov.Cjelogodišnje simptome alergijskog rinitisa izazivaju uzročnici kao što su plijesan,životinjska prhut,grinje.
    Biljni lijekovi
    -Inhalirajte paru od pola litre vruće vode u koju ste dodali žličicu suhekamilice ii stolisnika.
    -Za peludnu hunjevicu pijte na an dvije do tri šalice čaja od vidca,bazgina cvijeta ili kamilice.
    -Orotiv curenja nosa tri puta na dan popijte po šalicu čaja od koprive,bazgina cvijeta,đumbiracimeta ili klinčića.
    -Začepljenost dišnih puteva smanjite dodavanjem češnjaka u hranu.
  • alergija
    New member
    • Aug 2011
    • 11

Poštovana,
    ćerka i ja imamo alergijsku kijavicu.Moja traje dvadesetak godina, zadnjih desetak se intezivirala, tako što kijam u svim godišnjim dobina a kijanje može da izazove bilo šta: duvanski dim, hladan vazdu, parfem, hladno piće i td.Osim kijanja koje za posledicu ima odrano grlo, svrbe me i uši i grlo.Radila sam testove i ustanovili su da sam alergična na kućnu prašinu, odnosno grinje i polen nekih trava.Koristila sam sve histaminike koji su dostupni kod nas kao i sprejeve za nos.U početku je to davalo neka kratkoročna rešenja ali kasnije ništa nije pomagalo.Na preporuku lekara alergologa, koristila sam dve godine oralnu vakcinu za kućnu grinju koju pravi Torlak i posle nekog vremena siptomi su se smirili mada ne i potpuno izgubili.Prestala sam da je koristi pre mesec dana i evo me na početku.Čitala sam na vašem sajtu u časopisu Aternativa a i na forumu o ulju crnog kima ili ulju crnog kumina(nikako da shvatim da li se radi o istom ulju) i Citrofinu, pa vas molim da ma posavetujete šta da koristim, kako i koliko dugo.
    Da napomenem da je ćerka odrasla, 21. godinu i da je kao dete imala alergijsku astmu.Bila je alergična takodje na kućnu grinju i polen trava,da bi postepeno u pubertetu počela sa kijavicom.Ona ima iste simptome kao i ja.Od ostalih ukućana, imamo još dva sina blizanca 19.godina, jedan je imao alergijsku astmu i sada sporadično ima kijavicu, ali ga često boli grlo.Drugi blizanac, nije imao astmu ali zadnja četiri meseca ima problema sa kožom,navodno ima Dishidrozu.Svi preparati koje je koristio su uglavnom kortiko preparati(masti, histaminici, emulzije) samo daju trenutno poboljšanje, pa sve ispočetka.
    Izvinjavam se što sam ovako opširna, ali sam želela da vam pružim potrebne informacije kako bi nas posavetovali.

Comment

• Jesam
      Supermoderator
      • Mar 2011
      • 14488

Kalinji ili ulje crnog kima (ili kumina) - to je sve isto.

Odlično je protiv alergija svih vrsta i uzima se kod ovakvih stanja 3 puta dnevno po žličicu - a može se kombinirati i sa Citrofitom (isto 3 puta dnevno, mislim da je 15-20 kapi).

Sve upute i iskustva vezana uz Kalinji i Citrofit naći ćete na zasebnim temama o Kalinjiju i Citrofitu ovdje na Forumu Alternative:

Osim toga, mogu preporučiti i kvalitetnog homeopata.

Ove tri stvari bi zaista trebale uspješno ukloniti sve ove neugodne simptome. Sretno!
      slobodni.net za slobodni svijet

Comment

• Ezekiel
        Alternativa addict
        • Sep 2011
        • 335

imam alergijski rinitis zadnjih par godina, pelud trava i stabala...pila sam par vrsta tableta no uvijek mi je bilo jednako, simptomi bi ili bili prisutni ili ih ne bi bilo isto kao kad i ne pijem nista pa sam onda prestala i pokusavam naci neki prirodan nacin da to ublazim....jedino stavljam Operil kapi u nos kad odem spavati jer mi se nekad zacepi nos kada legnem, no tokom dana uglavnom disem normalno. drzi me cijele godine i nisam primjetila da je povezano s icim, to je ono sto me najvise mori...moze me uhvatiti na kišan dan kad kao, ne bi trebalo biti toliko peludi u zraku, ili npr boravim u sobi cijeli dan, nista mi nije, odem u krevet i uhvati me kihanje...budem u travi cijeli dan, nista mi ne bude i tako....no ove godine mi je nekako lakse nego prije :)

pijem ulje crnog kima ali tek sam pocela, niti mjesec dana pa ne mogu primjetiti neka poboljsanja...Citrofit sam takodjer uzimala ali vise kao neku prevenciju od prehlada a ne redovito.

Comment

• Ezekiel
          Alternativa addict
          • Sep 2011
          • 335

postoji li ista prirodno da zamijeni efekt koji proizvode kapi za nos? ja po danu normalno disem no kad navecer legnem, zacepi mi se nos i ne mogu spavati bez te 2 kapi Operila u svaku nosnicu....dakle trovanje lijekovima je minimalizirano, cak uzimam i one za djecu a ne za odrasle, no ako moze i bez toga rado bih pokusala al ne znam s cime..

Comment

• alergija
            New member
            • Aug 2011
            • 11

Takođe imam alergijsku kijavicu, i ja ne koristim kapi za nos već mlaku vodu (kad ne mogu da čekam ne prokuvam je) zasoljenu morskom soli, izmešam da se istopi i ušmrkam u nozdrve naizmenično nekoliko puta.Jednu nozdrvu držim zatvorenu dok uvlačim rastvor i obrnuto.Otprilike na dva decilitra vode ravna kafena kašičica soli ili ako vam je jak ili slab rastvor sami procenite količinu soli.A kod jače kijavice koristim sodu bikarbonu, isti način,samo nju koristim jednom dnevno a so može dva do tri puta.Odmah otpuši nos i pročisti.
            Što se tiče moje kijavice, javljala sam se pre mesec dana i tražila savet šta da koristim.Na vašu preporuku počela sam da uzimam ulje crnog kima tri puta po 30 kapi,( citrofit nisam našla), i za ovo kratko vreme rezultati su odlični.Retko kada kinem i to ne u serijama kao ranije, a propratni simptomi kao svrab grla i ušiju, takođe su slabiji.Za sada sam vrlo zadovoljna i nastaviću da ih koristim cele zime i u proleće, a za dalje ću videti.

Comment

• Tina
              Guru
              • Apr 2010
              • 1049

Originally posted by Ezekiel
              imam alergijski rinitis zadnjih par godina, pelud trava i stabala...pila sam par vrsta tableta no uvijek mi je bilo jednako, simptomi bi ili bili prisutni ili ih ne bi bilo isto kao kad i ne pijem nista pa sam onda prestala i pokusavam naci neki prirodan nacin da to ublazim....jedino stavljam Operil kapi u nos kad odem spavati jer mi se nekad zacepi nos kada legnem, no tokom dana uglavnom disem normalno. drzi me cijele godine i nisam primjetila da je povezano s icim, to je ono sto me najvise mori...moze me uhvatiti na kišan dan kad kao, ne bi trebalo biti toliko peludi u zraku, ili npr boravim u sobi cijeli dan, nista mi nije, odem u krevet i uhvati me kihanje...budem u travi cijeli dan, nista mi ne bude i tako....no ove godine mi je nekako lakse nego prije :)

pijem ulje crnog kima ali tek sam pocela, niti mjesec dana pa ne mogu primjetiti neka poboljsanja...Citrofit sam takodjer uzimala ali vise kao neku prevenciju od prehlada a ne redovito.
              Bilo je toliko puno tema o alergiji i kao da se svaki put otvara nova s istom tematikom , uglavnom pronađi moje postove kako sam ja riješila alergiju . A kapi čim hitnije mjenjaj, izmišljavaj štogod znaš i umiješ , nakon 12 godina nazola , iako ne kapam više al ovisnost nosa još traje, iako se smanjila naravno . Znam ja vas snifavce , u očima nam piše Di su kapi, samo daj kapi , al fala Bogu sam fraj skoro skroz .

Alergije nema al dugo sjećanje ostaje na kapi . Još sam imala sreće jer sam koristila Nazol (ex nafazolin) i ako ćeš snifati radije pređi na Nazol, Operil kapilare oštećuje i radi veći kaos , moj nosek je čitav i na mjestu ostao
              “Samo srcem čovjek može vidjeti ispravno; bitno je očima nevidljivo.” - Antoine de Saint-Exupery

Comment

• Ezekiel
                Alternativa addict
                • Sep 2011
                • 335

hm, meni su rekli upravo obrnuto da je Nazol gori i jači...koga da upitam onda za sigurnu potvrdu? ja kapi ne koristim nego samo navecer, po danu mi je dobro.

Comment

• Tina
                  Guru
                  • Apr 2010
                  • 1049

hm, meni su rekli upravo obrnuto da je Nazol gori i jači...koga da upitam onda za sigurnu potvrdu? ja kapi ne koristim nego samo navecer, po danu mi je dobro.
                  između 2 otrova se mislit koji je malo blaži hmmm.. Neznam za ovo što si rekla, moja iskustva i nekih ljudi govore da Operil radi veće bezvezarije na sluznici , ja sam 12 godina koristila Nazol stoga je i to iskustvo vrlo zanimljivo , i nisam kapala samo navečer već 5 x u 1 h . U 12 god mi je mislim samo 1 il 2 x puknula kapilarica, što je ništa i nije vrijedno spomena. Sluznica nosa mi je kao u bebe pa pretpostavljam da i kapi imaju tu neku ulogu- tj vrsta kapi. Nazol je inače poznat kao Jači u smislu da bolje otčepljuje nos, tako je fin i mislim da su to jedine kapi koje nisu gorke, ne peče itd.
                  Nazol je nafazolin nitrat a klorida je beznačajno dodano, zato je blaži za sluznicu ..

Dobro je što koristiš samo navečer, no svejedno s vremenom će doći ovisnost , preporučam da pređeš na dječje kapi, ipak je duplo manja doza pa će i ovisnost biti lakša kasnije za rješavat. Ja sam zadnju godinu od 12 koristila dječje i to sam jedva postigla taj prijelaz uz pomoć trikova , prijelaz je trajao samo 2mj, dakle preskoči tu muku i koristi dječje.

Koliko slova zbog farm. lijekova , eto da se zna kakav problem stvaraju , nek se ljudi spase na vrijeme .

Ako još nisi ovisna, preporučila bih i da bioenergijom si svaku večer pripremiš nos za miran san .

A za izlječenje alergije preporučam topic Germanska nova medicina i pročitaj moj slučaj s alergijom (neznam gdje sam sve pisala , bilo je masu tema o alergijama) tu.
                  “Samo srcem čovjek može vidjeti ispravno; bitno je očima nevidljivo.” - Antoine de Saint-Exupery

Comment

• gordanaa
                    drog
                    • Apr 2011
                    • 2625

....jedino stavljam Operil kapi u nos kad odem spavati jer mi se nekad zacepi nos kada legnem, no tokom dana uglavnom disem normalno. drzi me cijele godine i nisam primjetila da je povezano s icim, to je ono sto me najvise mori...moze me uhvatiti na kišan dan kad kao, ne bi trebalo biti toliko peludi u zraku, ili npr boravim u sobi cijeli dan, nista mi nije, odem u krevet i uhvati me kihanje...budem u travi cijeli dan, nista mi ne bude i tako....no ove godine mi je nekako lakse nego prije :)
                    Meni se nešto slično događalo. Najviše mi je stvaralo problem što bi mi se nos začepio kada bi otišla spavati, a onda ide spavanje i disanje s otvorenim ustima, pa počinje hrkanje, pune se sinusi, pa strada grlo, glasnice, itd...

Meni se to sve riješilo, osim još problematičnih glasnica, samom promjenom prehrane. Potjerala sam sve moguće znane otrove iz nje i povećala unos sirove hrane.

Kolegica mi je kronično začepljene sinuse riješila ušmrkavanjem otopine s klekovim bobama. U dva deci mora, a može se i voda zasoliti morskom soli, treba par minuta prokuhati veliku žlicu klekovih boba, a zatim umiješati žličicu meda. Kada se ohladi to treba tijekom dana ušmrkavati kroz nosnice. Jednu pa drugu da prođe do grla pa ispljunuti. Svaki dan treba pripremiti svježu otopinu. Okus je odvratan i treba više vremena za otčepiti sinuse, ali to ovisi i o tome koliko su uopće i začepljeni.

Klekovih boba ima kod travara (Jerkin u Zadru), a mogu se naći i među začinima u supermarketima.

Ona je to napravila prije koju godinu i dan danas su joj sinusi i dalje prohodni, mirno spava, ne kiše, i kaže da redovito dobro ispuše nos.
                    Originally posted by Namjerni prolaznik
                    Zar se može ljubav dati a da nisi prvi? To je nešto što iz tvojega srca istiće, a ne imitacija tuđeg ponašanja.

http://www.facebook.com/orgonitizadar

Comment

• Ezekiel
                      Alternativa addict
                      • Sep 2011
                      • 335

Originally posted by gordanaa
                      Meni se nešto slično događalo. Najviše mi je stvaralo problem što bi mi se nos začepio kada bi otišla spavati, a onda ide spavanje i disanje s otvorenim ustima, pa počinje hrkanje, pune se sinusi, pa strada grlo, glasnice, itd...
                      da, tako je i meni. ne mogu zaspati ako disem na usta nego se svaki tren trzam i budim...evo sad nakon ustajanja i par kihanja, disem normalno i sve je ok.

@Tina, uzimam ja vec Operil za djecu paranoja sam po pitanju lijekova ne uzimam nista osim ako me stvarno ne sastavi glavobolja ili eto, ako vec uzimam nesto onda uzimam sto blaze....imala sam nekakvu glupu upalu grla prije koji mjesec koja nikako nije htjela proci uz sva alternativna sredstva koja posjedujem pa sam na kraju uzela antibiotike i proslo je ali su me onda uhvatili ginekoloski problemi

takodjer pokusavam srediti prehranu koliko je moguce. sto se mojih sinusa tice mislim da mi je dijagnosticiran neki kronicni nesto i desna nosnica ili sinus mi ima neku devijaciju, ma nemam pojma

klekove bobe, porazgovarat cu s mamom o tome sad mi dolazi to rjesenje kad ja odlazim s mora na kontinent

Comment

• gordanaa
                        drog
                        • Apr 2011
                        • 2625

desna nosnica ili sinus mi ima neku devijaciju, ma nemam pojma
                        Devijacija septuma. Nemoj se samo dati nagovoriti da ti to slučajno operiraju, bar kad je riječ o nosu, jer takvu dijagnozu nema kome ne postave tko dođe kod njih.
                        Originally posted by Namjerni prolaznik
                        Zar se može ljubav dati a da nisi prvi? To je nešto što iz tvojega srca istiće, a ne imitacija tuđeg ponašanja.

http://www.facebook.com/orgonitizadar

Comment

• Ezekiel
                          Alternativa addict
                          • Sep 2011
                          • 335

ja i operacija, ne hvala kao djetetu su mi bili dijagnosticirali neku cistu u listu noge pa su isto htjeli operirati al mama nije dala i na kraju je to nestalo, povuklo se, sto li, a tko zna sto je uopce bilo..

Comment

• Jesam
                            Supermoderator
                            • Mar 2011
                            • 14488

Ja operirala devijaciju septuma (davno) iz istih razloga i preporodila se. Prodisala konačno punim plućima.

Ako je u pitanju fizička prepreka, barijera - onda ne ide drugačije nego da se to fizički i ukloni. Nažalost, činjenica jest da je mnogima septum iskrivljen - to je barem dijagnoza koja se lako postavi jer je vidljiva i golim okom.
                            slobodni.net za slobodni svijet

Comment

• Adamina
                              Super Moderator
                              • Mar 2014
                              • 4621

S obzirom da kopriva ima i protiv-upalna svojstva, proučavana je i u vezi sa alergijskim rinitisom ili upalom nosne sluznice. Radi se o najčešćoj alergijskoj bolesti koja muči milione ljudi diljem svijeta. Iako nije po tome poznata, početne studije pokazuju da žara ima potencijal da pomogne osobama koje pate od alergijskog rinitisa.
                              Ispijanje čaja od koprive smanjuje simpotme u roku 7 dana. (testiram, djeluje..)
                              Let me heal you

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                              😀
                              😂
                              🥰
                              😘
                              🤢
                              😎
                              😞
                              😡
                              👍
                              👎