Gljivice na zidovima stana

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Zeleni
    New member
    • Nov 2009
    • 23

Gljivice na zidovima stana

Bok svima!

Zanima me koliko su štetne crne gljivice za odrasle osobe a poglavito za malu djecu?

Te, kako se na jednostavan i učinkovit način riješiti istih?

Hvala!
  • Lupio Pax
    Guru
    • Mar 2009
    • 724

Originally posted by Zeleni
    Bok svima!

Zanima me koliko su štetne crne gljivice za odrasle osobe a poglavito za malu djecu?

Te, kako se na jednostavan i učinkovit način riješiti istih?

Hvala!

Mucho su štetne, OTROVNE!!!

pod hitno se toga treba riješiti!

na netu imaš ćeš naći dobre savjete koji će ti pomoći, a sutra (nedjelja) na RTL-u popodne, ak gledaš one engleskinje što čiste po kućama, one uvijek imaju posla s tim pljesnjivim zidovima i crnim glivicama pa si polukni malo... i ne čekaj više ni sekunde!!

skloni dijete od toga čim dalje!

Comment

• Spring
      Administrator
      • Feb 2009
      • 5817

Originally posted by Zeleni

Jaku su štetne i za djecu, i za odrasle.

Ovo je dobro rješenje:
      www.alternativa-za-vas.com
      www.alternativa-webshop.com

Comment

• Spring
        Administrator
        • Feb 2009
        • 5817

Štetno djelovanje gljivica i plijesni na zdravlje čovjeka uistinu je vrlo veliko. Spore ovih napasnika mogu kod ljudi koji boluju od alergija rezultirati pojavom kašlja, hunjavice, proljeva ili povraćanae. S obzirom na vrlo malu veličinu spore se konstantno nalaze u zraku koji udišemo. Već nekoliko stotina spora po kubičnom metru može se štetno odraziti na zdravlje čovjeka.

No štetno djelovanje gljivica i plijesni nije samo vezano uz ljude koji boluju od alergija; ovi napasnici ako dospiju u ljudsko tijelo mogu u njemu rasti i razvijati se a smatra se da otrovi (mikotoksini) koji su proizvod plijesni i gljivica koje se razvijaju na namirnicama mogu prouzročiti rak. No iako postoji vrlo veliki broj gljivica i plijesni ne možemo apsolutno generalizirati sve njih kao veliku opasnost za ljudsko zdravlje. Kad je u pitanju zdravlje čovjeka činjenica je da postoje vrlo opasne i manje opasne vrste gljivica i plijesni.

Prema podacima znanstvenih istraživanja poznato je preko 100000 vrsta plijesni i gljivica od kojih se od toga nekoliko stotina pojavljuje u stambenim prostorijama. Mi ih primjećujemo u našem stanu tek tada kad one mijenjaju boju jer im se promijene životni uvjeti u kojima se razvijaju.

Gljivice i plijesni pojavljuju se u mnoštvu različitih tonova boja: zelenoj, crnoj, sivoj, crvenoj pa i žutoj. Tijekom svog razvijanja one stvaraju sjeme (s obzirom na vrstu stvaraju spore ili konide) koje je tako sićušno da se ne može zamijetiti golim okom.

Ove se spore u zraku mogu formirati u milijunskim količinama i na taj se način (zrakom) dalje prenose. Zajedno s toplinom, vlagom i hranidbenom podlogom one stvaraju nova gljivična gnijezda koja onda dalje proizvode milijunske količine novih spora.

Plijesni je potrebno ukloniti. Potrebno je isto tako ukloniti i vlagu koja je pretpostavka da se plijesni mogu razvijati.

Preuzeto sa http://www.gradimo.hr/Gljivice-i-pli...r-HR/1227.aspx

Comment

• erasmus
          Banned
          • Nov 2009
          • 25

Ne samo da su štetne, nego su i žilave za istrjebljenje. Ako su na zidu, kao što uglavnom i jesu onda se skidaju (unuštavaju) s posebnim sredstvom na bazi klora. Dobro pomaže i pravo gašeno vapno, ako se njime kreči. Očito nije dobra izolacija, pa vlaga i toplina zraka pogoduju njihovu bujanju. Previše betona i betonske žbuke, betonske deke.... sve je to indikativno za nastanak gljivica.
          Što učiniti? Ako si u stanu ili je kuća u startu nestručno građena ne preostaje ti drugo nego izolacija iznutra. ja sam to riješio na sljedeči način: Zidove prešpricao jakim sredstvom protiv gljivica i kad se to osušilo zidove obukao posebnom folijom koja propušta zrak ali ne i vodu, zatim postavio drvene letvice, između njih prirodnu tzv. ''staklenu vunu'', ne onu sintetičku koja se trusi i iritira kožu i potom sve obukao brodskim podom. A mogu se staviti i knauf ploče ili nešto drugo primjereno. Umjesto ''staklene vune kao izolatora ili stiropora izvrsna je ovčja vuna. Danas ima dosta uzgajivača ovaca koji bacaju tu vunu. Vuna se opere samo u vodi bez deterđenta ili sapuna kako bi ostali u njoj svi korisni sastojci, a to su svi moguči antialergenti i zaštita od zaraza koje ovce imaju u finom loju kojim je impregnirana njihova vuna. Danas se taj loj izolira i prodaje kao lijek.
          Na taj način je trajno riješen izvor štetnih gljivica, a i toplotna izolacija je puno bolja.
          U stano treba propaziti da ne bude previše vlage, od kuhinjske pare npr., jer se gljivice hvataju i na namještaj. Namještaj malo odmaknuti od zida da se izbjegne kondenzacija na namještaju. Jednom zaraženo drvo gljivicama teško se više dade sanirati jer kad god se steknu povoljni uvjeti gljivice počnu bujati što uzrokuje na cijelom respiratornom traktu niz štetnih posljedica.

Comment

• Spring
            Administrator
            • Feb 2009
            • 5817

Erasmus, fascinirana sam s time, koliko si truda uložio u svoju kuću!

I mi imamo problema sa crnim gljivicama. Razmišljam o tome, da poboljšam grijanje. Imamo dvije kalijeve peći, a gljivice se pojavljuju tamo, gdje grijanje ne dopire. Razmišljamo o centralnom grijanju na drva (plin ne volim).

Također sam vidjela ovo:

BIONI NATURE
            Inteligentni srebrni premaz temeljen na nanotehnologiji

Što misliš o tome? Meni se čini kao odlična stvar!

Comment

• erasmus
              Banned
              • Nov 2009
              • 25

Originally posted by Ramya108
              Erasmus, fascinirana sam s time, koliko si truda uložio u svoju kuću!

I mi imamo problema sa crnim gljivicama. Razmišljam o tome, da poboljšam grijanje. Imamo dvije kalijeve peći, a gljivice se pojavljuju tamo, gdje grijanje ne dopire. Razmišljamo o centralnom grijanju na drva (plin ne volim).

Također sam vidjela ovo:

BIONI NATURE
              Inteligentni srebrni premaz temeljen na nanotehnologiji

Što misliš o tome? Meni se čini kao odlična stvar!
              Ja bih prvo isprobao klasiku.
              Ovo s centralnim bi svakako moglo biti rješenje. Kad topli i vlažni zrak dopre do hladnog prostora tamo se vlaga kondenzira i stvara uvjete za gljivice. Jednomjerno grijanje (centralno) taj problem će riješiti - nadajmo se, ako nisu zidovi loše izolirani. Betonske grede, betonska žbuka.... to je jaki izvor kondenzacije i onda gljivica.
              Privremena su rješenja razni sprejevi na bazi klora, koji će maknuti gljivice od sezone do sezone i to ako se stručno tretiraju.

Comment

• Spring
                Administrator
                • Feb 2009
                • 5817

Probat ću sa centralnim, uz to planiramo promijeniti prozore i vrata. Nadam se da će to pomoći.

A što sa kupaonom? Kako uništiti crne gljivice u kupaoni?

Comment

• taichi
                  New member
                  • Nov 2009
                  • 2

gljivice i plijesni

U apoteci se moze kupiti Asepsol eko, djelotvoran protiv svih gljivica i plijesni u kuci.

Comment

• Spring
                    Administrator
                    • Feb 2009
                    • 5817

Originally posted by taichi
                    U apoteci se moze kupiti Asepsol eko, djelotvoran protiv svih gljivica i plijesni u kuci.
                    Malo sam progooglala Asepsol eko, ovdje ima više o njemu:

Comment

• Miledi
                      New member
                      • Dec 2009
                      • 37

kod mene su se pojavljjivale upravo te koje nastaju radi kondenzacije...i mi smo imali kalijevu pec i sobe se nisu grijela,prosle godine smo ugradili centralno (na drva-ni ja ne volim druge energente) i situacija je bolja...problem je jos kupaonica je naravno da se ne otvara prozor svaki put nakon tusiranja pa....ja uzmem varikinu ...operem...ostruzem...pomijesam cajevac sa alkoholom i vodom,pospricam....kad se osusi-prefarbam i neko vrijeme je mir....sva ta sredstva su jako agresivna i za rec pravo-ja ih se bojim....
                      just passing by

Comment

• RED PILL
                        urug
                        • Apr 2009
                        • 15340

da li je netko razmišljao pokušati s citrofitom poprskati zid?

staviti u raspršivač eventualno malkice vode i više citrofita...

po nekoj logici to bi trebalo biti ok...barem privremeno
                        http://www.aequilibrium-novum.hr/

Comment

• Spring
                          Administrator
                          • Feb 2009
                          • 5817

Originally posted by RED PILL
                          da li je netko razmišljao pokušati s citrofitom poprskati zid?
                          staviti u raspršivač eventualno malkice vode i više citrofita...
                          po nekoj logici to bi trebalo biti ok...barem privremeno
                          U pravu si, kao i uvijek.
                          Trebam to isprobati.

Comment

• LIK
                            ←↑→↓
                            • Oct 2009
                            • 3195

Sječam se kad sam čitao o MMS-u na forum.hr da je alan napisao da se može koristiti za ubijanje plijesni po zidovima:

Ako koristite ClO2 plin kao način za uklanjanje gljivica ili plijesan iz sobe. Zatvorite vrata 1-2 sata tokom čišćenja atmosfere sobe. Za pročišćavanje sobe, stavite 10-20 kapi mješavine aktiviranog MMS bez vode u šalicu-čašu staklenu u sredini sobe, a zatim zatvorite sobu i ostavite jedan sat. ClO2 pare će se pojaviti sporo i ispuniti sobu tijekom vremena, a time izvršiti dezinfekciju!

Naravno nesmijete boraviti u sobi da ne dođe do trovanja
                            Last edited by LIK; 06-12-09, 19:20. Razlog: našao na jednom blogu

Comment

• nino
                              New member
                              • Sep 2009
                              • 1

Pljesni stvaraju 20% sve biomase na Zemlji! U kući, na radnom mjestu, može biti i više od milijun pljesni u 1m3! Dr.Simoncini iz Italije ustanovio je, da ti mikroorganizmi stvaraju tumore u čovijeku, zato jih lijeći sa sodom bikarbonom. Plijesan najbolje elimimniše ozon. Kućni ozonski generator njemaćkog proizvodjaća ne treba bocu sa kisikom (po nacrtu Bob Becka) i košta manje od 300 evra, svu pljesan u kući ili stanu potpuno bezbedno eliminira. Sa tim generatorom možemo i običnu vodu napraviti izvorsku, jer ozon uništi 99,99% svih patogena u vodi a isto tako eliminira ostatke pesticida i slično. Takvu vodu moramo piti preko cijelog dana a sa tim uništavamo štetne mikroorganizme u ustima i niže, a to je najbolja preventiva pred raznim bolestima. Ozon se može preko maslinovog ulja i inhalirati, tako da se uspješno lijeći tegobe na pljućima i anemija. Kućni ozonski generator (oni na kiseonik koštaju 1.000-2.000 eura) bi morao postati sastavni deo svakog kućanstva, kao što je to mikser. Više o tome možete naći na http://www.najnaj.net (slovenački jezik). Lep pozdrav svima na forumu.
                              Nino

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                              😀
                              😂
                              🥰
                              😘
                              🤢
                              😎
                              😞
                              😡
                              👍
                              👎