Gljivice na zidovima stana

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Bambina
    Jednostavna
    • Feb 2013
    • 303

Drago mi je da sam pročitala temu. Imamo u spavaćoj sobi plijesan na zidu iza ormara, na proljeće ide struganje plus sve ostalo šta treba. Ali imam i plijesan uz rub kuhinjske letvice, uhvatile se za onu tanku gumu, najviše ih je upravo na mjestu gdje stoje spužvica i perilek.

Comment

• RinTinTin
      Alternativa addict
      • May 2012
      • 213

Originally posted by Bambina
      Drago mi je da sam pročitala temu. Imamo u spavaćoj sobi plijesan na zidu iza ormara, na proljeće ide struganje plus sve ostalo šta treba. Ali imam i plijesan uz rub kuhinjske letvice, uhvatile se za onu tanku gumu, najviše ih je upravo na mjestu gdje stoje spužvica i perilek.
      Sad za dugorocna rješenja stvarno ne znam, ali ako se hoces rijesiti pljesni sezonski, kupi bocu varekine, nalij je u bocu za ciscenje stakla, sa prskacem, stavi si naocale i nesto preko nosa, i dobro naprskaj sve zidove gdje ima pljesni i gljivica.. Prostor dobro prozracite, tipa ostavite ga otvorenog bar 5-6 sati, da se klor ispari.. Klor ce se cuti još dan dva ali ce onda potpuno nestati, a gljivicama ni traga ni glasa, samo nestanu..
      Kada su pitali Danila zašto je Bog stvorio covjeka? Danilo se sagne, uzme malo pijeska u svoju ruku, te ga pocne polako ispuštati.. "Što smo mi doli publika", mudro ce Danilo..

Comment

• Siouxi
        Alternativa addict
        • Jan 2010
        • 180

Gljivice se nastanjuju u toplim, vlažnim i mračnim prostorima. Nekad je potrebno razmjestiti namještaj tako da svjetlo prodire do zidova. Ako je moguće ormare koji prekrivaju veće površine postaviti na unutarnje zidove . S vre,ena na vrijeme prostorije treba prozračiti kad je suh zrak i jako sunce. To dosta pomaže. Znam da ćete svi reći da provjetravate , ali sunce i hladan zrak su najprirodniji fungicidi.
        VArikina je samo sredstvo koje ih uklanja ali nije preventivno.
        Neki kažu da postoje neke tekućine koje se nanose izravno u boju za zid pa se tako zajedno nanesu prilikom bojanja ali nemam iskustva s tim.
        Svakako kako se god riješite gljivica, potrebno je što češće puštati sunce i buru u prostore.

Comment

• Bambina
          Jednostavna
          • Feb 2013
          • 303

E da, mi smo u podrumskom dijelu kuće, a tih par prozora koje imamo su na zapadu, tako da sunca svakako ima premalo. I kuhinja je bez prozora, šta objašnjava gljivice.

Comment

• alison
            back to basic
            • Mar 2010
            • 9616

1. obavezno probijte zid za ovod pare sa napom iznad kuhala,

2. u stanu nebi trebali imati čoškove koji manje topli (i puno hladniji) od ostalih djelova prostorija,

3. provjetravati sve prostorije odjednom -tako nečete izgubiti od topline ali će kondenzacijska vlaga izići iz prostorija,

4. gljivice su zaraza, ALI su im potrebni neki uvjeti za razmnožavanje i egzistenciju- uklonite uvjete i gljivice će se prestati pojavljivati..... za početak uklonite i crno varikinom kako je prije opisano i pobrišite varikinu spužvom sa zidova da čim manje isparava je su pare (klora) TE koje su opasne za zdravlje - klor ima veliku pretenziju spajanja sa vodom, pa ako ga kao plin udahnemo spaja se sa tekućinom sluznice i ako dođe duboko u pluće uzrokuje spaljivanje plučnih mjehurića....
            TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
            KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
            DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
            (H. FORD).
            pridruži nam se u bblj

Comment

• coraline
              New member
              • Jan 2012
              • 19

Varikina je odlična za uklanjanje plijesni, ali treba obavezno i prebrusit zid, ne samo obrisat varikinu sa zida nego i skinit sloj dva stare boje kako bi se uklonile sve spore gljivica. I onda u boju umješate neki od onih preparata koji sprečavaju nastanak gljivica, mi smo tako napravili u sobi i više se ne pojavljuju.

Comment

• Vortex
                Guru
                • Mar 2013
                • 1036

Originally posted by coraline
                Varikina je odlična za uklanjanje plijesni, ali treba obavezno i prebrusit zid, ne samo obrisat varikinu sa zida nego i skinit sloj dva stare boje kako bi se uklonile sve spore gljivica. I onda u boju umješate neki od onih preparata koji sprečavaju nastanak gljivica, mi smo tako napravili u sobi i više se ne pojavljuju.
                Mozes napraviti i otopinu modre galice i poprskati,ne treba nista ljustiti jedino u slucaju da se zbog vlage malter poceo ljustiti.
                Spoj plafona i zida je najhladnije mjesto u kuci/stanu zato je potrebna vanjska izolacija tog dijela.
                Otopina modre galice barem ne smrdi i ne treba prozracivati kao kod upotrebe varikine ili klora.

Comment

• Klepsidra
                  New member
                  • Feb 2011
                  • 75

Zivjela sam u stanu prije 5 godina u kojem se vlaga osjetila non stop....stan je bio nov i napravljen maltene u podrumu kuce. Sunca nikad vidio nije. Gljivice nikad nisam vidjela ali sam osjetila taj vonj i vrlo brzo sam se razbolila. Kasljala sam 2 mjeseca i onda kad sam otisla ljekaru rekao mi je da sam dobila neke bakerije, a predhodno sam mu opisala stan tj.vonj. Sad se isto plasim tih gljivica. Vrlo cesto u kupatilu na vratima vidim neke crne tacke. Obrisem ih cim se pojave. Takdojer kuca ima nekakav starinski vonj, i stalno drzim prozor otvoren. Da li to pomaze? Ne mogu reci da sam osjetila vlagu, ali nekakv vonj da...
                  Eh da, sta da radim sa namjestaja koji je dugo stojao u nekoj kuci koja je vlazna? Htjela bih da se posluzim stim namjestajem ali ne znam kako da ga "dezinfikujem".

Comment

• Vortex
                    Guru
                    • Mar 2013
                    • 1036

Originally posted by Klepsidra
                    Zivjela sam u stanu prije 5 godina u kojem se vlaga osjetila non stop....stan je bio nov i napravljen maltene u podrumu kuce. Sunca nikad vidio nije. Gljivice nikad nisam vidjela ali sam osjetila taj vonj i vrlo brzo sam se razbolila. Kasljala sam 2 mjeseca i onda kad sam otisla ljekaru rekao mi je da sam dobila neke bakerije, a predhodno sam mu opisala stan tj.vonj. Sad se isto plasim tih gljivica. Vrlo cesto u kupatilu na vratima vidim neke crne tacke. Obrisem ih cim se pojave. Takdojer kuca ima nekakav starinski vonj, i stalno drzim prozor otvoren. Da li to pomaze? Ne mogu reci da sam osjetila vlagu, ali nekakv vonj da...
                    Eh da, sta da radim sa namjestaja koji je dugo stojao u nekoj kuci koja je vlazna? Htjela bih da se posluzim stim namjestajem ali ne znam kako da ga "dezinfikujem".
                    U tom stanu nije bila izvedena izolacija temelja i zidova onako kako treba.U buducnosti izbjegavaj takve stanove.
                    U kupatilu mora biti ventiliacija.Ili otvoren prozor ili ventilator koji ukljucis za vreme tusiranja.Bas takav vonj je prvi znak da u stanu ima vlage...
                    Za stari namjestaj postoje premazi protiv gljivica na bazi vode ali to su Fungicidi i nisu dobri za zdravlje.Sad ce ljeto,zraci stan sta vise mozes i seli u drugi stan koji je suh.Ovako ces si samo upropastiti zdravlje.
                    Ljudi izdaju sve i svasta samo da zarade,ne vjerujem da bi oni stanovali u takvom stanu...

Comment

• Adamina
                      Super Moderator
                      • Mar 2014
                      • 4621

Huh, dok vidim ovu temu loše mi je dok se sjetim vlage u dečkovoj sobi, no sad je zima i kako to sanirati? Špricati s alkoholom?
                      Let me heal you

Comment

• Jesam
                        Supermoderator
                        • Mar 2011
                        • 14488

Originally posted by Adamina
                        Huh, dok vidim ovu temu loše mi je dok se sjetim vlage u dečkovoj sobi, no sad je zima i kako to sanirati? Špricati s alkoholom?
                        Nisam baš sigurna da ćeš išta postići s alkoholom (osim još više vlage). Postoje posebne boje protiv gljivica s kojima se može premazati zid, ali nema dugotrajnog niti kvalitetnog rješenja bez bolje izolacije (termo-fasade, ako se radi o vanjskom zidu).
                        slobodni.net za slobodni svijet

Comment

• Adamina
                          Super Moderator
                          • Mar 2014
                          • 4621

Meni treba privremeno rješenje jer se ionak na godinu seli odonuda.
                          Let me heal you

Comment

• Jesam
                            Supermoderator
                            • Mar 2011
                            • 14488

Pa ta boja protiv gljivica je privremeno rješenje ... prefarbate skupa stan za jedan vikend, nikakav problem.

plijesan u stanu. Problem sa plijesni imaju mnogi stambeni i industrijski objekti. Zidne površine zahvaćene plijesni nisu samo estetski problem, crne mrlje od plijesni stvaraju i zdravstvene poteškoće u disanju, astma je samo jedan od simptoma.

Ovdje kaže jedan forumaš ovako:

Kupi varikinu (onu običnu za izbjeljivanje odjeće), navuci rukavice na ruke, uzmi spužvicu, natopi je u varikinu, ali ne previše, prijeđi par puta po zahvaćenom mjestu i problem riješen. Pritom pazi da ispod spužvice držiš čistu krpu kako ti varikina s plijesni ne bi curila, jer ćeš imati fleke. Pomaže sto posto! Nakon toga plijesan samo "nestane".
                            slobodni.net za slobodni svijet

Comment

• Moldercuker
                              Nisam guru
                              • May 2011
                              • 27145

Brijem da bi zroko zbuku i nakeljio stiropor

Tetrapak

Comment

• Adamina
                                Super Moderator
                                • Mar 2014
                                • 4621

Ok je to s varikinom, ali čitala sam da se gljive ne smiju trljati jer se prenose.
                                Nije baš neko grijanje u sobi, da li se isplati bojati zid sad?
                                Let me heal you

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎