Što govori alternativna medicina o alergiji?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • zelenajabuka
    New member
    • Jan 2020
    • 17

Originally posted by Jesam
    Ajde da probam nacrtati!

1) Antiparazitni program prema dr. Huldi Clark biljnim pripravcima (kličiči, crni orah i pelin)

2) Čišćenje jetre (zapravo žuči) gorkom soli, uljem i grejpom (NIJE antiparazitno, a nije ni po H. Clark jer nedostaju još neke komponente poput ornitina i tinkture crnog oraha)

To što pišu neki portali nije nužno istina. Piše i na plotu, pa se mnogi našpranjio.
    Najbolji mi je ovaj link na Atmu koji navodno daje detaljne upute a zaboravio napisati dva bitna sastojka (kao i svi ostali).

Evo ti link na službenu web stranicu Hulde Clark (gdje ćeš jedino naći točnu informaciju) pa slobodno provjeri: https://drclarkstore.com/dr-hulda-cl...e-cleanse.html

Činjenica da netko preporučuje napraviti antiparazitni prije čišćenja jetre (čak i ako ga sama Hulda spominje) ne znači da je čišćenje jetre grejpom i gorkom soli dio antiparazitnog programa. Brkaš pojmove i zato dolazi do zbrke jer se ne zna na što misliš. I na to ti pokušavam skrenuti pozornost jer dolazi do zabune u komunikaciji s obzirom da je nejasno na koji dio misliš.

Stvarno ne znam zašto ne razumiješ o čemu ti govorim a mislim da govorim vrlo jasno. Prije nego nekog kreneš prozivati, prvo provjeri jesi li dobro razumio. A mojih 14.000 postova je legitimno nakupljeno tokom skoro dekade sudjelovanja na forumu i nije nikakav argument za ovu temu razgovora. Ne znam zašto si tako nervozan.

Vrijeđanje je neprihvatljiv oblik komunikacije i ovdje nepoželjan. Ja tebe nigdje nisam vrijeđala pa te molim da korigiraš način razgovora.

I s ovime završavam tu priču, zaista je sve rečeno. A ti radi kako misliš da je za tebe najbolje. Na kraju čovjek treba sve isprobati da vidi djeluje li ili ne, bez obzira na to što netko preporučuje ili ne preporučuje.

Najviše su mi na kraju pomogle one metode koje su mnogi popljuvali.
    Ispričavam se za vrijeđanje, naljutila si me malo.
    Slažem se dosta o tome, trebamo dijeliti iskustva i pomoći si.

I koje su to metode koje su ti pomogle?

Comment

• Jesam
      Supermoderator
      • Mar 2011
      • 14488

Meni je puno pomogao MMS u čišćenju organizma i pravilna suplementacija vitaminsko-mineralnim preparatima uz promjenu načina prehrane.

Također i zelena glina, zeolit i dijatomejska zemlja.

A najviše meditacija i joga.
      slobodni.net za slobodni svijet

Comment

• zelenajabuka
        New member
        • Jan 2020
        • 17

Meni je puno pomogao MMS u čišćenju organizma i pravilna suplementacija vitaminsko-mineralnim preparatima uz promjenu načina prehrane.

Također i zelena glina, zeolit i dijatomejska zemlja.

A najviše meditacija i joga.

Super, jel sada imaš još alergijske simptome ili ne?

Možeš malo više napisati o prehrani? Što si izbacila a što uvela?

Comment

• Jesam
          Supermoderator
          • Mar 2011
          • 14488

Originally posted by zelenajabuka
          Super, jel sada imaš još alergijske simptome ili ne?

Možeš malo više napisati o prehrani? Što si izbacila a što uvela?
          Nemam više nikakvih problema s alergijama a nisam mogla disati cijeli 6. mjesec niti izlaziti van.

Eh, da i homeopatija mi je jako pomogla ali prvenstveno čišćenje organizma i podupiranje rada jetre koja filtrira toksine (preparati poput sikavice, čička, alfa lipoične kiseline i dr. bilja za jetru su vitalni).

Izbacila sam gluten i mlječne proizvode a meso ne jedem 30+ godina. Ne pijem alkohol, ne pušim, ne pijem nikakve gazirane sokove niti konzumiram hranu s polica supermarketa - samo svježe s tržnice i ono što sama pripremim. Od ulja samo djevičansko, organsko i hladno tiješteno maslinovo, bučino, kokosovo i ghee maslo koje sama radim od domaćeg maslaca.

Jedem puno voća i povrća i jedem vrlo malo i 2 obroka dnevno. Pijem isključivo filtriranu vodu sustavom obrnute osmoze (imam uređaj ispod sudopera) i na toj vodi i kuham hranu i biljne čajeve. Nevjerojatno koliko hrana i pića imaju drugačiji okus s takvom, čistom vodom - a i nemam kamenca više u uređajima, loncima i posuđu.

Jelovnik mi je prema tipu doše prepisao ayjurvedski liječnik panchakarme i to je vrlo individualno.
          Last edited by Jesam; 31-01-20, 13:48.

Comment

• Jesam
            Supermoderator
            • Mar 2011
            • 14488

Ovaj proizvod za jetru mi je nezaobilazan, pa pogledaj malo sastav:

Isto tako je jako važno dovesti crijeva u red, obnoviti mikrofloru - znači, kvalitetni pro i prebiotici, krpanje crijeva L-Glutaminom ako postoji propusnost i slični problemi.

Comment

• zelenajabuka
              New member
              • Jan 2020
              • 17

Ovaj proizvod za jetru mi je nezaobilazan, pa pogledaj malo sastav:

Isto tako je jako važno dovesti crijeva u red, obnoviti mikrofloru - znači, kvalitetni pro i prebiotici, krpanje crijeva L-Glutaminom ako postoji propusnost i slični problemi.
              Hvala.

A što se tiče same prehrane kakve imaš poglede u vezi toga? Jedni govore ne meso, drugi ne žitarice, treći me jedno i drugo

Comment

• Jesam
                Supermoderator
                • Mar 2011
                • 14488

Originally posted by zelenajabuka
                Hvala.

A što se tiče same prehrane kakve imaš poglede u vezi toga? Jedni govore ne meso, drugi ne žitarice, treći me jedno i drugo
                Pa napisala sam za prehranu.

Gluten - NE

Mlječni proizvodi - NE (osim gheeja i ev. domaćeg kefira od gljive i zdravih krava, nepasterizirano)

Crveno meso - NE

Prerađena, konzervirana i rafinirana hrana - NE

Alkohol - NE

Šećer - NE

PUFA (višestruko zasićene masne kiseline) - NE

Ostalo prema tipu i prilagoditi individualno.

Comment

• zelenajabuka
                  New member
                  • Jan 2020
                  • 17

Pozdrav alternativci!

Evo u ovo doba korone imam vise vremena pa saznajem svasta nesto novo. Kako imam alergijsku astmu isprobavam i pokušavam razumjeti zašto se nešto događa, a i ova kombinacija sigurno pomaže ako dobijemo ovaj virus.

Tako npr. došao sam do jednog super dodatka koji mi evo pomaže i to zamjetno vec nakon 1 dan korištenja.

Uzimam 15,000 mg na dan liposomatskog vitamina C, iscjedim na dan 3 limuna i popijem kao limunadu i pijem NAC kapsule 3x1 na dan ili 3x2 na dan treba isprobavati koliko treba, max 5 dana u tjednu pa 2 dana pauza.

NAC je kratica za N-Acetyl-Cysteine - cistein je oblik aminokiseline koja sudjeluje u sintezi glutationa a glutation pomaže smanjiti sluz u tijelu i tu tome je zaista uspješan! (ps. povećava i razinu dopamina pa je i sam osjećaj super)

Razinu glutationa u tijelu podižu: magnezij klorid, selen, SOD, vit.E, Natrij Askorbat, NAC, silimarin, ALA, katalaza, melatonin

Glutation je neesencijalna aminokiselina, ali je izuzetno važan jer je snažan prirodni antioksidans. Smatra se majkom svih antioksidanata. Glutation predstavlja glavni obrambeni mehanizam, čisti organizam od otrova, teških metala, posebno žive, regenerira stanice i cijeli organizam, usporava starenje i štiti od svih poremećaja i bolesti.

Zašto nečije tijelo samo ne proizvede dovoljno glutationa?

Prirodno se smanjuje starošću a čim se na bilo koji način opteretite, napor, bolesti, trovanja, stresovi smanjuje se njegova razina.

A toga vjerujem danas ne nedostaje

Također kažu: kad umiremo, umiremo uvijek zbog izuzetno niske razine glutationa, kad jetra više nije u stanju da ga sintetizira.

(valjda se pod tome misli na "prirodnu smrt")

Moj sljedeći cilj je očistiti polako jetru i smanjiti stres koliko je moguće pa da jetra sama proizvodi dovoljno glutationa.

Eto gdje je razlog previše sluzi u tijelu, naravno da mlijeko, pšenica i šećer stvaraju sluz i ruše imunitet (šećer pogotovo) ali prvenstveno je višak sluzi zbog nepravilnog rada jetre tj. njezine nedovoljne proizvodnje glutationa!

Comment

• zelenajabuka
                    New member
                    • Jan 2020
                    • 17

Pozdrav!

Kopka me da napravim test intolerancije na hranu i/ili test na alergije i križne alergije.

Što mislite o tome? Mislim na test iz krvi (vene) što košta cca 3000 kn, ne onaj biorezonantni.

Kod intolerancije se gleda IGG a kod alergije IGE na neku namirnicu i inhalatorno (za alergiju).

Kada pojedem neku zdravu hranu npr. bademe ili domaca kuhana jaja zna mi biti losije u pogledu astme ili alergijskog rinitisa.

Posto mi je nemoguce otkriti sve namirnice na koje sam intolerantan ili čak možda alergičan (križno) napravio bih analizu na intoleranciju ili alergije (samo jedno jer je skupo). Npr. ako ste alergicni na brezu mozete biti alergicni i na mrkvu, jabuku posredno zbog alergije na brezu. Pa tako meni onda bude i losije kada se pocnem zdravo hraniti.

Test intolerancije ili alergije? I sto mislite o tome.

Jesam i drugi, hvala :)

Comment

• Spring
                      Administrator
                      • Feb 2009
                      • 5817

www.alternativa-za-vas.com
                      www.alternativa-webshop.com

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                      😀
                      😂
                      🥰
                      😘
                      🤢
                      😎
                      😞
                      😡
                      👍
                      👎