Što govori alternativna medicina o alergiji?
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Meni je puno pomogao MMS u čišćenju organizma i pravilna suplementacija vitaminsko-mineralnim preparatima uz promjenu načina prehrane.
Također i zelena glina, zeolit i dijatomejska zemlja.
A najviše meditacija i joga.slobodni.net za slobodni svijetComment
-
Super, jel sada imaš još alergijske simptome ili ne?
Možeš malo više napisati o prehrani? Što si izbacila a što uvela?👍 1Comment
-
Eh, da i homeopatija mi je jako pomogla ali prvenstveno čišćenje organizma i podupiranje rada jetre koja filtrira toksine (preparati poput sikavice, čička, alfa lipoične kiseline i dr. bilja za jetru su vitalni).
Izbacila sam gluten i mlječne proizvode a meso ne jedem 30+ godina. Ne pijem alkohol, ne pušim, ne pijem nikakve gazirane sokove niti konzumiram hranu s polica supermarketa - samo svježe s tržnice i ono što sama pripremim. Od ulja samo djevičansko, organsko i hladno tiješteno maslinovo, bučino, kokosovo i ghee maslo koje sama radim od domaćeg maslaca.
Jedem puno voća i povrća i jedem vrlo malo i 2 obroka dnevno. Pijem isključivo filtriranu vodu sustavom obrnute osmoze (imam uređaj ispod sudopera) i na toj vodi i kuham hranu i biljne čajeve. Nevjerojatno koliko hrana i pića imaju drugačiji okus s takvom, čistom vodom - a i nemam kamenca više u uređajima, loncima i posuđu.
Jelovnik mi je prema tipu doše prepisao ayjurvedski liječnik panchakarme i to je vrlo individualno.Last edited by Jesam; 31-01-20, 13:48.slobodni.net za slobodni svijetComment
-
A što se tiče same prehrane kakve imaš poglede u vezi toga? Jedni govore ne meso, drugi ne žitarice, treći me jedno i drugoComment
-
Gluten - NE
Mlječni proizvodi - NE (osim gheeja i ev. domaćeg kefira od gljive i zdravih krava, nepasterizirano)
Crveno meso - NE
Prerađena, konzervirana i rafinirana hrana - NE
Alkohol - NE
Šećer - NE
PUFA (višestruko zasićene masne kiseline) - NE
Ostalo prema tipu i prilagoditi individualno.slobodni.net za slobodni svijetComment
-
Pozdrav alternativci!
Evo u ovo doba korone imam vise vremena pa saznajem svasta nesto novo. Kako imam alergijsku astmu isprobavam i pokušavam razumjeti zašto se nešto događa, a i ova kombinacija sigurno pomaže ako dobijemo ovaj virus.
Tako npr. došao sam do jednog super dodatka koji mi evo pomaže i to zamjetno vec nakon 1 dan korištenja.
Uzimam 15,000 mg na dan liposomatskog vitamina C, iscjedim na dan 3 limuna i popijem kao limunadu i pijem NAC kapsule 3x1 na dan ili 3x2 na dan treba isprobavati koliko treba, max 5 dana u tjednu pa 2 dana pauza.
NAC je kratica za N-Acetyl-Cysteine - cistein je oblik aminokiseline koja sudjeluje u sintezi glutationa a glutation pomaže smanjiti sluz u tijelu i tu tome je zaista uspješan! (ps. povećava i razinu dopamina pa je i sam osjećaj super)
Razinu glutationa u tijelu podižu: magnezij klorid, selen, SOD, vit.E, Natrij Askorbat, NAC, silimarin, ALA, katalaza, melatonin
Glutation je neesencijalna aminokiselina, ali je izuzetno važan jer je snažan prirodni antioksidans. Smatra se majkom svih antioksidanata. Glutation predstavlja glavni obrambeni mehanizam, čisti organizam od otrova, teških metala, posebno žive, regenerira stanice i cijeli organizam, usporava starenje i štiti od svih poremećaja i bolesti.
Zašto nečije tijelo samo ne proizvede dovoljno glutationa?
Prirodno se smanjuje starošću a čim se na bilo koji način opteretite, napor, bolesti, trovanja, stresovi smanjuje se njegova razina.
A toga vjerujem danas ne nedostaje
Također kažu: kad umiremo, umiremo uvijek zbog izuzetno niske razine glutationa, kad jetra više nije u stanju da ga sintetizira.
(valjda se pod tome misli na "prirodnu smrt")
Moj sljedeći cilj je očistiti polako jetru i smanjiti stres koliko je moguće pa da jetra sama proizvodi dovoljno glutationa.
Eto gdje je razlog previše sluzi u tijelu, naravno da mlijeko, pšenica i šećer stvaraju sluz i ruše imunitet (šećer pogotovo) ali prvenstveno je višak sluzi zbog nepravilnog rada jetre tj. njezine nedovoljne proizvodnje glutationa!👍 1Comment
-
Pozdrav!
Kopka me da napravim test intolerancije na hranu i/ili test na alergije i križne alergije.
Što mislite o tome? Mislim na test iz krvi (vene) što košta cca 3000 kn, ne onaj biorezonantni.
Kod intolerancije se gleda IGG a kod alergije IGE na neku namirnicu i inhalatorno (za alergiju).
Kada pojedem neku zdravu hranu npr. bademe ili domaca kuhana jaja zna mi biti losije u pogledu astme ili alergijskog rinitisa.
Posto mi je nemoguce otkriti sve namirnice na koje sam intolerantan ili čak možda alergičan (križno) napravio bih analizu na intoleranciju ili alergije (samo jedno jer je skupo). Npr. ako ste alergicni na brezu mozete biti alergicni i na mrkvu, jabuku posredno zbog alergije na brezu. Pa tako meni onda bude i losije kada se pocnem zdravo hraniti.
Test intolerancije ili alergije? I sto mislite o tome.
Jesam i drugi, hvala :)Comment
-
Comment