Svrab

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • lozinka
    New member
    • Aug 2023
    • 3

Svrab

Pozdrav, imam 27 godina.
    Godinama se patim sa svrabom, isao sam kod dermatologa, davala mi je neke gelove, malo pomogne ali ne puno. Vadio sam krv x puta, svaki put sve super.
    Samo se odjednom desi zasvrbi me noga, ruka itd. Stekao sam utisak da se vise cesem kada sam fizicki aktivan. Ali nema pravila, desi se da vozim auto i samo odjednom svrbi noga, pocesem se, pocne ruka , onda glava i sve tako.
    Ne pijem, ne pusim, ne drogiram se.
    Istrazivanjem sam doznao da moze biti zbog viska histamina u tijelu, ali nisam pronasao na koji nacin da se smanje iz tijela.
    Jer imam i jos neke simptome kao sto je recimo da se pogotovo kad se probudim ujutro zacepi nos, isao sam i za to kod doktora, daje neke kapi za nos ali nista bez uspjeha, bude bolje dok ih koristim, posle opet skoro svako jutro bude zacepljena leva ili desna nozdrva.
    Ima li iko bilo kakve savjete?
  • Ryuujin
    ...
    • Nov 2010
    • 2359

..nazalost mozemo samo nagadati.. jesi li eliminirao uobicajene sumnjivce?

Deterdzent za rublje koji koristis, nesto s cime se tusiras, mjesto gdje stoji roba.. dezodoranti i sl...?
    Kontakt s nekim zivotinjama? Ili biljkama?

Nakon toga mozes probati gledati sto si npr. radio ili pojeo prije nego je svrab poceo.. moze biti alergija na neku hranu..

Mozes traziti doktora da te posalje na alergolosko testiranje, da vidis da li si na nesto alergican.. To vadenje krvi je bio alergo test ili sto? Ako jest ima li popis na sto si sve testiran?

Ako je stvar u kozi onda mozes probati neki obicni sapun.. bez etericnih ulja.
    Npr. ovako nesto https://www.dm.hr/equilibra-kruti-sa...137012749.html

Sto se tice mackanja s necim po kozi u nekoj nuzdi.. mozes probati jabucni ocat, ako nema otvorenih rana.. ja ga koristim za ubode od komaraca, znam da na to djeluje.
    Ne znam da li ce na ovo tvoje ali mozes probati.. malo namazes i ostavis da se osusi.. mozes ponoviti vise puta. Samo pazi ako stavljas na neko mjesto gdje je tanka koza morat ces ga prije razrijediti pola-pola sa vodom da se ne opeces.

Ako nije nesto izvana, mozes probati eliminirati hranu jedno po jedno.. Ovako napamet, koliko se sjecam, alkohol, preradeni mesni proizvodi i sirevi cesto mogu izazvati neku reakciju..

Sigurno ima stranica raznih sa popisima koje hrane mogu biti problematicne za histamin ako te to zanima..
    Ovako nesto.. https://www.bioinstitut.hr/blog/biol...a-histamin-78/

Nesto o testiranju
    Test na alergije provodi se kako bi se utvrdilo reagira li imunološki sustav pretjerano na određene tvari (alergene). Ljudi mogu biti alergični na tvari u okolišu poput plijesni, peludi i peruti kućnih ljubimaca. Neki ljudi imaju alergijske reakcije na ubode pčela ili lateks. Osobe s alergijama na hranu možda neće moći tolerirati kikiriki, mlijeko ili […]

Comment

• Jesam
      Supermoderator
      • Mar 2011
      • 14488

Uzrok je u zagušenoj jetri. Čisti jetru i promijeni prehranu. Vjerojatno ti žitarice stvaraju upalu u tijelu. Za početak izbaci sve žitarice, što znači tjesteninu, kruh, sve rafinirane proizvode s polica i mlječne proizvode maksimalno koliko možeš te sve šećere i slatko. Zatim smanji maksimalno unos voća jer je fruktoza toksična za jetru.

Preporučujem ti od srca da se informiraš o ketogenoj prehrani (čak i karnivorskoj) s isprekidanim dnevnim gladovanjem, tipa 16-8 ili 18-6. To je riješilo sve moje probleme, uključujući i alergije. osobno bih ti preporučila karnivorsku prehranu, posebno ako si krvna grupa nula, ali keto je dobar za prijelazni period.

Na YT imaš videa dr. Erica Berga, Stena Ekberga i Kena Berryja, pa ih pogledaj za detalje i kako krenuti na takvu prehranu.

Nikakve kremice niti lijekovi ti ne mogu riješiti problem koji je nastao unutra. Tijelo ti je pod upalom i autoimunim napadima. Ne budeš li to rješavao, bit će s vremenom samo gore.
      Last edited by Jesam; 15-04-24, 07:30.
      slobodni.net za slobodni svijet

Comment

• Jesam
        Supermoderator
        • Mar 2011
        • 14488

Comment

• lozinka
          New member
          • Aug 2023
          • 3

Hvala na odgovorima, dodacu jos neke detalje.
          Odradio sam pre dosta godina alergo test, ono na kozu brick-test tipa na polen, prasinu i to spolja. Nista nije pokazao.
          Neko vrijeme sam makao sve mlecno i secer, nista nije pomoglo. Pio sam razne gline, sporulinu, chrolelu itd itd, sve isto.
          Posteljinu sam promenio x puta, promenio nekoliko sampona i sapuna bukvalno sve isto,
          Nisam jos isao na ketogenu dijetu. Procitao sam o histaminu i sve mi lici da je to uzrok, ali nisam nasao nacin kako ga otkloniti iz svog tijela.

Comment

• Ryuujin
            ...
            • Nov 2010
            • 2359

Originally posted by lozinka
            Hvala na odgovorima, dodacu jos neke detalje.
            Odradio sam pre dosta godina alergo test, ono na kozu brick-test tipa na polen, prasinu i to spolja. Nista nije pokazao.
            Neko vrijeme sam makao sve mlecno i secer, nista nije pomoglo. Pio sam razne gline, sporulinu, chrolelu itd itd, sve isto.
            Posteljinu sam promenio x puta, promenio nekoliko sampona i sapuna bukvalno sve isto,
            Nisam jos isao na ketogenu dijetu. Procitao sam o histaminu i sve mi lici da je to uzrok, ali nisam nasao nacin kako ga otkloniti iz svog tijela.
            Ako taj test nije ukljucivao test na hranu onda bi morao napraviti alergo test koji ukljucuje i hranu.. to je bitno.

Ako imas mogucnost otici kod alergologa ili imunologa, ili barem nutricionisti, dobro bi bilo da cujes barem misljenje o uzroku, neki savjet o prehrani i na sto se mozes jos testirati. Nacin lijecenja uvijek mozes izabrati nakon toga.

Histamin se ne moze ukloniti, ima mnoge uloge u tijelu i potreban nam je. Moze se donekle smanjivati kod pretjeranih reakcija. Pitanje je samo zasto ti tijelo ima takvu reakciju.

Biljaka koje mogu pomoci ima puno, ali prvo trebas saznati da li unosis nesto sto ti smeta kroz hranu.

https://krenizdravo.dnevnik.hr/prehrana/cajevi/cajevi-protiv-alergije-sadrze-prirodne-antihistaminike-evo-koje-biljke-spasavaju-kad-imunitet-poludi
            Koji je najbolji prirodni lijek za alergiju? Proljeće je prekrasno godišnje doba – priroda se obnavlja, biljke i stabla cvjetaju, a zrak ispunjava slatki miris cvijeća. Širenje cvjetnog peluda zrakom je za mnoge znak da počinje neugodna sezona alergija koja ometa svakodnevni život. Ako spadate u skupinu koja si ovih dana postavlja pitanje koje smo […]

Neem je brzorastuće drvo, koje može narasti i do 20 metara u visinu (ponekada i do 40 metara), sa svijetlozelenim lišćem, izgleda sličnog ambroziji. U Indiji se neem smatra svetim drvetom, a poznat je po svojim ljekovitim svojstvima. Obitelj koja ima drvo neem-a u svojem vrtu ili u blizini doma smatra se ”zdravstveno osiguranom”. Sela […]

Antihistaminik kvercetin imas i u crvenom luku i cesnjaku
            https://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/cesnjak

Ona stranica iz prvog posta ima jedan od popisa koja hrana bi mogla biti problematicna za histamin. Takoder osjetljivost na neku hranu ne mora biti alergijska reakcija.

Ovdje dolje je jedna stranica sa popisom i opisima sto bi sve moglo uzrokovati svrbez.. razna stanja mogu uzrokovati takve simptome. Dobro bi bilo da je procitas pazljivo.. moglo bi ti koristiti da saznas na sto bi se mozda trebao testirati.

Ovdje ima jos nesto o histaminu ako te zanima.
            Intolerancija histamina je sve učestalija reakcija preosjetljivosti na određene vrste hrane. Kako izbjeći histamin u hrani?

Comment

• Ryuujin
              ...
              • Nov 2010
              • 2359

Da dodam samo.
              Danas sam bas opet citao neke tekstove o konzervansima koji se koriste u hrani.
              Sulfiti bi ti takoder mogli uzrokovati neke simptome. A naravno aditiva u hrani ima i hrpa drugih takoder, pa eto mozes i to uzeti u obzir ako ih negdje ima.

Aditivi se dodaju u hranu da bi ju se obojilo, konzerviralo, kako bi joj se stabilizirao okus i sl. Postoje prirodni aditivi poput limunske kiseline i pčelinjeg voska te umjetni aditivi. Većina aditiva nije štetna, a oni koji mogu biti opasni za zdravlje (crvene boje na donjoj listi) moraju se po važećim propisima koristiti u […]

Comment

• Jesam
                Supermoderator
                • Mar 2011
                • 14488

Zato, ako jedeš prirodnu hranu, posebno meso i jaja iz ekološkog uzgoja, ne moraš voditi brigu o alergenima, histaminima, antinutrijentima, biljnim toksinima, aditivima i ostalim sranjima a dobit ćeš apsolutno sve potrebne nutrijente. Izliječit ćeš jetru i crijeva a to je osnov svega.

Comment

• Ryuujin
                  ...
                  • Nov 2010
                  • 2359

Histamin ovisi o svjezini hrane ne o tome da li je biljka ili meso. Upitno je koliko uopce utjecaja histamin unesen kroz hranu uopce ima, moralo bi se ici jednu po jednu namirnicu.

Keto dijeta nikad nije bila dizajnirana u gledanju na zdravlje, smisljena je samo kao pripomoc u terapiji za epilepsiju, prije vise od 100 godina. U vecini slucajeva samo kao zadnja opcija ako nista drugo nije pomoglo, barem sto se povijesti klasicne medicine tice.
                  Biljke nikad nisu ni probali.
                  Htjeli su replicirati neke ucinke koji se vide na tijelu tijekom posta tj. kada se ne jede nista jer je to imalo utjecaj na epilepsiju.

Na toj keto dijeti kao temelj je kasnije u 1970-im Robert Atkins "izmislio" svoju tzv. Atkinsonovu dijetu koja je bila malo manje restriktivna ali svejedno ima vecinu istih problema.

Keto dijeta, Atkinsonova dijeta i prehrana samo na mesu sve s vremenom dobiju isti problem, nedostatak minerala i vitamina, visoki kolesterol, probleme sa bubrezima i bubreznim kamencima, a i razne kardiovaskularne bolesti i srcane udare ako je prisutna velika kolicina zasicenih masti. Ako ljudi s time jos jedu i vece kolicine soli problemi se jos umnoze.
                  Kod djece moze usporiti ili zaustaviti rast i razvoj tijela, a i uzrokovati lomove na kostima zbog previse kiseline u tijelu.
                  Ta dijeta nije bezazlena i nije za svakoga i svakako nije za provedbu bez nadzora lijecnika i redovito testiranje.

Jako malo ljudi uspije izdrzati velike restrikcije na prehranu koje stavljaju takve dijete.
                  Last edited by Jesam; 03-05-24, 15:05.

Comment

• Jesam
                    Supermoderator
                    • Mar 2011
                    • 14488

U potpunosti netočno. Keto i karnivorska prehrana u svemu potpuno zadovoljava sve prehrambene potrebe čovjeka. Nema niti jedne potvrde za drugačije mišljenje. Dapače, sve je više ljudi koji prelaze na takvu prehranu jer je dobrobit očigledna. Nikakav kolesterol se ne povisuje zbog takve prehrane, dapače - organizam trpi uslijed viška škroba i šećera koji dovode do inzulinske rezistencije i podsljedično diabetesa, uništenih bubrega, crijeva i svega ostalog. S obzirom da sam o tome već pisala i postoji više nego jedan video od strane liječnika, linkovi na neovisna znanstvena istraživanja, iskazi desetina tisuća ljudi o tome kako su izliječili sve svoje bolesti takvom prehranom (ja sam jedna od njih), danas već ima ljudi koji su desetak godina na takvoj prehrani i gle čuda, još uvijek im je dobro. Nalazi su mi nikad bolji - u četvrtoj sam godini takve prehrane i ne pada mi napamet ikad više vratiti se na staro, eto toliko mi je dobro.
                    Također mi apsolutno ništa ne fali, pojednostavnila sam si život maksimalno, imam dva obroka koji su gotovi u 15 minuta i ništa drugo. Niti sam gladna, niti imam kakvih potreba.

Nadalje postoje i svjedočanstva ljudi koji su ozdravili od uznapredovalog raka (čak i bubrega) pomoću takve prehrane, tako da, ništa me ne može razuvjeriti - posebno zbog toga što sam bila dugo vegetarijanac i svjedočim da mi je to uništilo zdravlje.

Nikakvi vitaminsko-mineralni manjak ne postoji jer meso sadrži apsolutno sve što nam je potrebno i to u bioraspoloživom obliku, za razliku od biljaka koje sadrže antinutrijente koji bitno smanjuju apsorpciju ono malo vitamina koje sadrže plus što su za čovjeka i štetni i dugoročno toksični.

I da, bubrežne kamence se dobiva zbog oksalata - IZ BILJAKA! Meso s tim nema nikakve veze.

Svatko je slobodan istražiti materiju dublje i šire - ili ne mora, Može tvrdoglavo ostati kod svojih zabluda i stavova. Svakom na volju.

A podmetanja i laži maintreama i raznoraznih plaćenih botova, kojima je u interesu da ljudi budu slabi i bolesni jer se na zdravima ne zarađuju novci, me uopće ne zanimaju.

Znam što znam, znam što sam vidjela i osobno iskusila, proučila sam gradivo vrlo vrlo temeljito i to je to. Tko hoće nek proba sam i vidi. Tko neće, ne mora.
                    Last edited by Jesam; 23-04-24, 19:23.

Comment

• Jesam
                      Supermoderator
                      • Mar 2011
                      • 14488

Ketogena prehrana dozvoljava jedenje određenog povrća, onog koje ne sadrži puno škroba te po mogućnosti onog koje ne sadrži određene štetne antinutrijente.
                      Ne znam zašto si ljudi ne bi sadili svoj vrt sa zdravim povrćem? Kakve to veze ima s bilo čime?
                      Neki ljudi podnose određeno povrće, neki ne.
                      Neisha je ketovora i što s tim? Što to dokazuje?

Zaista jadno da se čovjek spušta na tako nisku razinu!
                      Last edited by Jesam; 03-05-24, 15:07.

Comment

• Jesam
                        Supermoderator
                        • Mar 2011
                        • 14488

Koga zanimaju argumenti, činjenice i objašnjenja a ne spletkarenja:

Last edited by Jesam; 23-04-24, 19:57.

Comment

• Ryuujin
                          ...
                          • Nov 2010
                          • 2359

Posto nije prvi put, a mozda ni zadnji.. ne znam zbilja sto je doticnoj Jesam, ali zelim joj da se sto prije osjeca bolje ako se oko neceg uzrujava.
                          Posto na skoro svakoj temi zapocne monolog o svojoj prehrani, rekao sam jos prije na jednoj temi da vise to necu komentirati.
                          Jer je vec 100 puta dokazano da je cista laz (pritom mislim na tvrdnje koje ljudi u tim krugovima iznose), no ljude ne zanimaju dokazi vise cini se, samo ljuti osjecaji.

Anegdote i osobna iskustva su jedno, dokazi i istrazivanja na puno vecoj populaciji su drugo.
                          Koliko znam ova tema nije o Jesaminoj prehrani i ne znam kakve to ima veze sa covjekovim svrabom.
                          lozinka ispricavam se za ovaj spam teme.

Dokazi za sve sto sam rekao postoje i javno su dostupni.

Anegdote

Podrijetlo ketogene dijete, upotreba i nuspojave

Long-term outcomes of the ketogenic diet in the treatment of epilepsy have not previously been reported. A retrospective chart review of children treated with the ketogenic diet for more than 6 years at the Johns Hopkins Hospital was performed. The response was documented at clinic visits and by tel …

Problemi s kolesterolom

Ljudi iza Nutrition Made Simple kanala imaju sasvim dosta podataka i istrazivanja za svoje tvrdnje. Biljke su toksicne? Takve tvrdnje se stalno ponavljaju u tim krugovima. Doslovno ispiranje mozga ljudi. I voda je toksicna ako je popijes previse.

Jedan video od Laynea, on se zna nekad naljutiti, ali cini mi se da je vecinom jer stalno cuje ovakve besmislice.. no barem ima smisla za humor.

Oksalati i bubrezni kamenci

Svasta ima po internetu danas. Zasto se ne spominje koliko ljudi ima zdravstvenih problema na takvim dijetama? To se ignorira kao da ne postoji.
                          Ljudi su ozdravili od svega i svacega na biljkama isto, ne znam cemu sve ovo.
                          Zasad nitko jos nije zabranio da jedemo sto hocemo.

Uglavnom, sto se tice linkova.
                          Sto to dokazuje?
                          Da promoviraju jedenje samo mesa na svom kanalu svojim gledateljima..
                          Da na tome zaraduju, govoreci da je to jedino ispravno i da to oni rade..
                          Da stvarno u svom osobnom zivotu rade nesto drugo..
                          Kako se to zove? Zove se prevara.

Drugi pak govore stvari i predstavljaju ih kao da su cinjenice, dok za njih ne postoje nikakvi dokazi..
                          znaci doslovno izmisljaju stvari.?.
                          Kako se to zove? Sigurno znate odgovor.

Comment

• Jesam
                            Supermoderator
                            • Mar 2011
                            • 14488

Nalazi čovjeka nakon godine dana karnivorske prehrane

Comment

• Jesam
                              Supermoderator
                              • Mar 2011
                              • 14488

Originally posted by Ryuujin
                              Posto nije prvi put, a mozda ni zadnji.. ne znam zbilja sto je doticnoj Jesam, ali zelim joj da se sto prije osjeca bolje ako se oko neceg uzrujava.
                              Posto na skoro svakoj temi zapocne monolog o svojoj prehrani, rekao sam jos prije na jednoj temi da vise to necu komentirati.
                              Jer je vec 100 puta dokazano da je cista laz (pritom mislim na tvrdnje koje ljudi u tim krugovima iznose), no ljude ne zanimaju dokazi vise cini se, samo ljuti osjecaji.

Anegdote i osobna iskustva su jedno, dokazi i istrazivanja na puno vecoj populaciji su drugo.
                              Koliko znam ova tema nije o Jesaminoj prehrani i ne znam kakve to ima veze sa covjekovim svrabom.
                              lozinka ispricavam se za ovaj spam teme.

Dokazi za sve sto sam rekao postoje i javno su dostupni.

Svasta ima po internetu danas. Zasto se ne spominje koliko ljudi ima zdravstvenih problema na takvim dijetama? To se ignorira kao da ne postoji.
                              Ljudi su ozdravili od svega i svacega na biljkama isto, ne znam cemu sve ovo.
                              Zasad nitko jos nije zabranio da jedemo sto hocemo.

Uglavnom, sto se tice linkova.
                              Sto to dokazuje?
                              Da promoviraju jedenje samo mesa na svom kanalu svojim gledateljima..
                              Da na tome zaraduju, govoreci da je to jedino ispravno i da to oni rade..
                              Da stvarno u svom osobnom zivotu rade nesto drugo..
                              Kako se to zove? Zove se prevara.

Drugi pak govore stvari i predstavljaju ih kao da su cinjenice, dok za njih ne postoje nikakvi dokazi..
                              znaci doslovno izmisljaju stvari.?.
                              Kako se to zove? Sigurno znate odgovor.
                              https://www.youtube.com/watch?v=JvKNzLRmzLg
                              Ryuujin - kao, prvo nisi ni pogledao videa jer vidim da komentiraš bezveze. Znaš li ti uopće što je ketogena prehrana? Jel ti uopće i razumiješ razliku između ketogene, karnivorske i ketovorske prehrane? Izgleda da ne, jer inače ne bi pisao ovakve komentare koji nemaju veze s vezom. Prvo se temeljito informiraj o postavkama ketogene prehrane a onda tek komentiraj. Ketogena prehrana nema nužno veze s jedenjem mesa.

Također izgleda ne razumiješ što znači "anegdotalno". Nije anegdotalno ako je potkrijepljeno nalazima. Znači ako liječnik koji je u praksi 20 godina i ima na tisuće pacijenata koji su na ketogenoj prehrani riješili probleme - dokazano jer ih je pratio godinama kroz nalaze, to tvrdiš da je to anegdotalno i nebitno??? Ako je zdrava, svježa prehrana koja sadrži sve potrebne nutrijente i utemeljrena je u znanosti i čvrstim dokazivim činjenicama nešto loše, onda stvarno ne znam.

Drugo, što si se mene uhvatio? Tvrdiš da lažem? Tvrdiš da svi ovi liječnici lažu? Tvrdiš da stotine tisuća ljudi s istim dugogodišnjim iskustvom laže? Pa tko si ti?

Nema nikakvih dokaza??? Pa samo sebe potkopavaš jer dokazuješ kako nisi ništa proučio - dokaza postoji na vagone!
                              Jel ja tebe na nešto silim? Ostavi me se, zadnji put ti kažem.

Nemam što raspravljati s indoktriniranim ljudima koji nisu u stanju shvatiti osnovne stvari o fiziologiji i biokemiji.
                              Dala sam savjet čovjeku koji ga je tražio - NE ZANIMA ME ŠTO TI O TOME MISLIŠ,

Ne znaš kakve to veze ima s čovjekovim svrabom??? Pa vidim da ne znaš jer nemaš pojma uopće o čemu se tu radi ali si uzimaš prava pljuvati po nečemu što evidentno ne razumiješ. Niski ad hominem napadi, ničim izazvani osim tvojim nekim osobnim problemima.

Ovo ima itekako veze s njegovim pitanjem jer je uzrok problema u jetri! Dalje neću ponavljati.
                              Ako čovjeka bude zanimalo, pogledat će videa, ako ne bude, nikom ništa - njegov problem. Meni ni iz džepa ni u džep.

Nemaš pametnija posla nego minirati teme?
                              Misliš da imaš eksluzivno pravo na mišljenje i istinu? Što ti daje to pravo?

I ništa "Back to topic". Ja jesam ON TOPIC!
                              Last edited by Jesam; 03-05-24, 15:09.

Comment

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                              😀
                              😂
                              🥰
                              😘
                              🤢
                              😎
                              😞
                              😡
                              👍
                              👎