Ovisnost: bolesti ili porok?

Collapse
X
 
 • Vrijeme
 • Show
Clear All
new posts
Advertisement
 • pips
  Alternativa addict
  • Oct 2010
  • 155

  #16
  ram@ ...kako komunicirat i osvjestit ženu koja voli sebe...

  Ima raznih ovisnosti.Evo,ja sam ovisnik o cigareti.
  Imam praxitenaša u kući.U susjednim kućama same "bakice" od 70g pa na više,a ima ih do 91g, su praxitenašice i potpomažu se,da nebi koja ostala bez njega.Ranijih godina to je bio leksaurin.
  Ali,ono,kolektivno.Zakon!!!
  Dok razmišljaš o osvještenju,zbog njene dobrobiti,trudiš se,lomiš,kidaš,trošiš.... i bez rezultata.I onda te još i duša boli,jer rezultata nema.Izluđujuće.
  Priča se i angažira oko alkoholičara i narkomana.Ostalo,kao da nije vrijedno spomena.
  Vrlo vrijedan post,je po mom shvaćanju ovisnosti, napisao je maped,a spominje i volju.Još bi mogli dodat motivaciju kao podlogu za oslobađanje od ovisnosti.
  Skoro cijeli život pitam se upravo ovo što i ram,a praxiten je tek zadnjih nekoliko godina.Moj praxitenaš je u 83.g i nemože spava bez njega,ali uredno i žustro komunicira bez njega(drugi obrazac).
  Dok se pitaš i ulažeš napor,trošiš se.Gdje postavit granice,da te ne isisa bespotrebno?
  I opet ostaje pitanje kako komunicirat.
  Ovisnik o bilo čemu je svojom voljom i željom/izborom to što je i ne želi se mijenjat.Morao bi uložit napor(veći ili manji) i trpit(više ili manje),a za to mu nedostaje motivacija koja bi pokrenila volju.Tako je i sa mojim pušenjem.Da je stisnut gumbić,ok,ali tako ne ide.A tek tuđi gumbić?
  S mojim praxitenašom ima i drugih problema,zbog kojih se pitam kako komunicirat na obostranu korist.Teško i treba veliko umijeće.
  A kako ga motivirat?Opet teško.Trebalo bi ga " pogodit u žicu" da pokrene volju.Još teže.
  Jedan bivši ovisnik o heroinu mi je pričao,kad smo se vraćali sa pogreba predoziranog dečka,kako se on riješio ovisnosti.Počeo je sa 34g,drogirao se 7g, i već 8g je čist.Otišo je sam u komunu i tamo bio samo godinu dana.Bila mi je nevjerojatna priča.Zbrajala sam 34+7=41+8=49 uauuu!Ali su je drugi prisutni potvrdili.Pitala sam ga,što ga je motiviralo da ode u komunu.Odgovorio mi je:"Moja kčerka."Dakle,tko.

  Comment

  • pips
   Alternativa addict
   • Oct 2010
   • 155

   #17
   ram@....koja voli sebe...


   I to me "dotikava" u sklopu sadržaja ove teme,pa ću iznijet opet vlastito razmišljanje.Možda će izgledat čudna asocijacija,ali se meni uklapa i puno govori.Pitala sam se ,kako taj ovisnik(ne alkoholičar i narkoman) nije uništio sebe?Kako ga to nije iscrpilo,a "potrošio" je svakoga oko sebe?
   Luj XIV - (dovoljni su i podaci na wikipediji).
   Živio je 77/78 god,a imao je stresova.Kroz zadnjih 5g umro mu je sin,pa 2 od 3 unuka i 2 od 3 praunuka.Kolike boli i to u poznim godinama!
   Da nije došo do sumnje,da je možda previše volio rat,možda bi umro i stariji.Ovo je, naravno,samo moja primjedba.
   Provodio je što je htio do zadnjega daha,pa taman uništio francusku monarhiju,a nije bio glup.
   Kao mlad je donio odluku,da želi slavu prije svega prije i samog života.Toj je odluci bio dosljedan i iz nje je crpio snagu.
   On je živio ovisnost o toj svojoj odluci.
   A maped kaže u svom postu... "unutarnji kod programirao mentalnom snagom volje...to je stvar percepcije osobe."( skoro bi sve citirala,ali onda dužina p.)
   Volja je najjača,ako je želimo aktivirat i nađemo način/želju da je pokrenemo,kao ranije spomenuti (34+7+8).I to svaka osoba ponaosob prema programu našeg unutarnjeg koda mentalnom snagom volje.
   Kako utjecat na ovisnika a kako komunicirata gdje potražit savjet/pomoć

   Comment

   Latest Topics

   Collapse

   There are no results that meet this criteria.

   Working...
   😀
   😂
   🥰
   😘
   🤢
   😎
   😞
   😡
   👍
   👎