Tretman cinkom

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Healthywannabe
    New member
    • Mar 2015
    • 4

Tretman cinkom

Oko 9 mjeseci patim od anksioznosti i paničnog poremećaja sa periodima prestanka i ponavljanja. Budući da imam manjak cinka u organizmu to se povezuje kao moguć uzrok navedenom. Naime imam hladne ruke i noge, što se povezuje sa povišenim hydroxyhemopyrrolin-2-one (HPL) hormonom, a sve stvara pomenuto stanje. Počeo sam koristiti cink u malim dnevnim količinama (DV25mg) uz hranu bogatu vitaminom B6 i biotinom te osjetio poboljšanje već nakon 2 dana isključivo konzumacijom gore navedenog bez drugih medikamenata. Zanima me biste li mi budući da patim od deficita cinka koji se ovim hormonom značajno izbacuje preporučili konzumaciju uz obrok 3 puta dnevno po 12.5 mg cinka svakih 7 sati ili 2 puta sa po 25 mg i 12,5 mg, uz diazepam koji inače pomaže stanju anksioznosti 2.5 mg ujutro i sredinom dana. Konzumacija tableta od 50 mg zvuči mi već previše i iskreno se plašim da uključim takav tretman. Nadam se odgovoru stručnog lica te unaprijed zahvaljujem. Srdačan pozdrav
  • Healthywannabe
    New member
    • Mar 2015
    • 4

Vrijedi spomenuti kako bi sličan tretman mogao biti od pomoći i drugima koji pate od anksioznih poremećaja... provjerite imate li bijele mrlje( pjege na noktima ), te jednu ili dvije linije na vrhovima.

Comment

• Zlo
      U vladi
      • Feb 2012
      • 977

ja imam bijele mrlje na noktima , svako malo se pojave. Čak sam ih imala i dok sam uzimala cink. Ne bi se trebalo pouzdati u te mrljice jer one mogu nastati i zbog manjka kalcija u organizmu, oštećenja korijena nokta... :)
      Jesus is coming - Look busy!

Comment

• Healthywannabe
        New member
        • Mar 2015
        • 4

svakako najvjerodostojnije je napraviti pretrage... to su jasni indikatori koji na to upućuju

Comment

• Jesam
          Supermoderator
          • Mar 2011
          • 14488

Trebalo bi vidjeti i ZAŠTO je došlo do manjka cinka. Samo suplementiranje je samo češljanje ogledala.

Kakav je hormonski status - općenito?
          slobodni.net za slobodni svijet

Comment

• Healthywannabe
            New member
            • Mar 2015
            • 4

hydroxyhemopyrrolin-2-one (HPL) je hormon koji sa sobom vezuje izmedju ostalog i velike količine cinka. Pravi okidač lučenja navedenog hormona je stres i loša ishrana.

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
            😀
            😂
            🥰
            😘
            🤢
            😎
            😞
            😡
            👍
            👎