Anksioznost i hipohondrija

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Tin Medo
    New member
    • Oct 2016
    • 2

Anksioznost i hipohondrija

Pozdrav ljudi,
    trebam vašu pomoć, savjet, bilo što. Imam 27 godina i već se 8 godina borim s anskiozno-paničnim poremećajem. Uz to sam i veliki hipohondar.

Tema ovog posta je krvni tlak. Naime nedavno mi je mami dijagnosticiran visoki krvni tlak i nabavila je doma onaj tlakomjer za zapešće da može kontrolirati vrijednosti. Naravno, reko ja, idem si izmjeriti da vidim malo.

U zadnje vrijeme sam po stresom zbog posla, ali i čim sam primio tlakomjer, srce se uzlupalo i osjetio sam navalu nervoze. Imao sam tlak 149/99. Istantno sam bio na rubu napada panike. Popio sam Xanax, ali ni on nije pomogao i sljedeća 2 sata su vrijednosti bile tu negdje iste.

Tek nakon toga su zadnja mjerenja bila 140/91, što je i dalje povišeno.

Trebam li se brinuti? Trebam li doktoru? Uopće ne znam kak da mi izmjeri pravi tlak, ak se i doma bojim samog mjerenja.

Može li takav tlak biti samo od anksioznosti i napetosti? Ima li netko sličnih problema?

Unaprijed veliko hvala i lijepi pozdrav,
    Tin.
  • smješko
    Guru
    • Apr 2011
    • 3709

Originally posted by Tin Medo
    Pozdrav ljudi,
    trebam vašu pomoć, savjet, bilo što. Imam 27 godina i već se 8 godina borim s anskiozno-paničnim poremećajem. Uz to sam i veliki hipohondar.

Tema ovog posta je krvni tlak. Naime nedavno mi je mami dijagnosticiran visoki krvni tlak i nabavila je doma onaj tlakomjer za zapešće da može kontrolirati vrijednosti. Naravno, reko ja, idem si izmjeriti da vidim malo.

U zadnje vrijeme sam po stresom zbog posla, ali i čim sam primio tlakomjer, srce se uzlupalo i osjetio sam navalu nervoze. Imao sam tlak 149/99. Istantno sam bio na rubu napada panike. Popio sam Xanax, ali ni on nije pomogao i sljedeća 2 sata su vrijednosti bile tu negdje iste.

Tek nakon toga su zadnja mjerenja bila 140/91, što je i dalje povišeno.

Trebam li se brinuti? Trebam li doktoru? Uopće ne znam kak da mi izmjeri pravi tlak, ak se i doma bojim samog mjerenja.

Može li takav tlak biti samo od anksioznosti i napetosti? Ima li netko sličnih problema?

Unaprijed veliko hvala i lijepi pozdrav,
    Tin.
    ja ti tim tlakomjerima uopće ne vjerujem,bavi se fizičkim aktivnostima jer te očito pamet smeta,previše prebacuješ misli koje su te dovele u situacije napetosti.
    Nije tu samo u pitanju anksioznost već tvoja isfrustriranost...onako "od oka" rečeno,i to ti stvara napetost,a vjerojatno je tu i briga za mamu.
    Xanax,Praksiteni i slični kemiski šrot samo naprave od čovjeka -zombija...ovisnikom.Neki se zavaravaju i misle da jedino mogu s takvom kemijom dalje....samo je pitanje-dokad???
    Uživaj u životu,u sebi,obraćaj Pažnju samo na ono što se tebi osobno dopada i to će početi dolaziti u život.....samo promjeni smjer svojih misli i emocija.
    Najbolji način držanja muškarca je zagrljaj
    Naša svijest opaža kao stvarnost ono što postoji u našoj svijesti
    Ono što u drugima zamječuješ,to u sebi jačaš

Comment

• Jesam
      Supermoderator
      • Mar 2011
      • 14488

Općenito, elektronski tlakomjeri su totalno neprecizni a posebno ovi jeftini za zapešće. To ti je bačen novac.

Ako već, onda treba uzeti onaj za nadlakticu i to neki malo kvalitetniji, npr. Omron, ali jedini mjerodavni rezultati dobivaju se sa živinim tlakomjerom.

Ako te mjerenje tlaka uzrujava, rješenje je vrlo jednostavno: nemoj se izlagati uzrujavanju i nemoj si mjeriti tlak. :-))

Dobro ti Smješko savjetuje - bavi se nečim što te veseli ... tamo gdje ti je fokus, tamo ti je život.

Kreni na meditaciju ili je nauči iz knjiga ili interneta - danas je sve dostupno. To će ti jako pomoći.
      slobodni.net za slobodni svijet

Comment

• Tin Medo
        New member
        • Oct 2016
        • 2

Hvala vam na odgovorima ljudi. :) Dakle ne mislite da je taj tlak za zabrinuti se? I štoviše da je dosta neprecizan? Znam da imam anksioznost i hipohondriju, ali ne bi htio da se zeznem i da mi fakat je nekaj. Znam da zvučim ko malo dijete, ali to je tak XD. :P

Comment

• Gnosis
          Aquarius
          • Nov 2012
          • 8866

Originally posted by Tin Medo
          Hvala vam na odgovorima ljudi. :) Dakle ne mislite da je taj tlak za zabrinuti se? I štoviše da je dosta neprecizan? Znam da imam anksioznost i hipohondriju, ali ne bi htio da se zeznem i da mi fakat je nekaj. Znam da zvučim ko malo dijete, ali to je tak XD. :P
          Tlak ti nije nimalo kritičan i inače tlak zavisi od osobe do osobe kažu da je R/R 120/80 'kao' normalan -lažu nije nekome je 140/90 sasvim 'normalan' tlak imam prijatelja koji ima takav tlak od vojske pa šta radi kao doktor ...pogotovo kod paničnih napada tlak zna narasti ali to nije za zabrinuti se i ja imam panične ponekad tlak skoči pa šta -neće biti niš veruj slažem se za rečeno o tlakomerima inače .
          "They must find it difficult, those who have taken authority as truth, rather than truth as authority."
          Gerald Massey

Comment

akcija

akcija

akcija

akcija

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
          😀
          😂
          🥰
          😘
          🤢
          😎
          😞
          😡
          👍
          👎