Željo moja - Natalie Luks

Collapse
X
 
  • Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • nioivo
    Alternativa addict
    • Nov 2009
    • 153

    Željo moja - Natalie Luks

    Redovito čitam tekstove koje piše Natalie Luks. Njene članke se može naći svako 1 do 2 tjedna na monitor.hr. Piše o životu i novcu na produhovljen i multidimenzionalan način.

    DUHOVNA EKONOMIJA
    Željo moja

    Preko želja ostvarujemo svoju zadaću, ali nas u tomu sprječavaju tri predrasude. Prva kaže da je dovoljno samo snažno željeti i da će se želja ostvariti, druga kaže da ostvarenje naše želje ovisi o drugima, a treća kaže da se želja ostvaruje u određenom trenutku
    Piše: Natalie Luks

    Trebamo li se odreći želja? Jesu li neispunjene želje krive što smo nezadovoljni? Postoje li dobre i loše želje? Tko ispunjava naše želje? Je li molitva želja? Zašto uopće imamo želje i možemo li ih ostvariti?

    Želja je težnja za postizanjem, ostvarenjem (prema definiciji Hrvatskog enciklopedijskog rječnika).

    Svaki čovjek ima svoju zadaću (svrhu, misiju, poslanje,vokaciju, sudbinu), radi koje se rodio i koju želi ostvariti u zajedničkoj suradnji s drugim ljudima. Ako svoju zadaću ostvaruje, tada je sretan i zadovoljan, a ako je ne ostvaruje, tada je nesretan i nezadovoljan. Izgleda vrlo jednostavno, ali mnogima nije, jer zapnu upravo na samom početku – na svojim željama.

    Želja je kontakt s Dušom. Tijekom evolucije smo zaboravili Tko smo i Što smo, i na taj način smo se mentalno odvojili od Sebe, ali osjećajno smo s njom povezani preko svojih želja. Znači, želja nam direktno govori što nam je zadaća, što Duša želi ostvariti. Ne mogu dovoljno naglasiti koliko je važno naučiti postavljati najvažnije pitanje – što ja zaista želim? Stavite ruku na srce i zapitajte se – Želim li ja raditi ovaj posao? Želim li ja biti u ovoj vezi (s ovim prijateljem, ovim partnerom, ovim suradnikom)? Želim li ja ovo biti, ovo činiti, ovo imati? Ako ste mirni, zadovoljni i ispunjeni, tada je sve u redu, ali ako niste, tada ne ostvarujete ono što želite.

    Što je vaša istinska želja?

    Ako niste zadovoljni, tada postavite sljedeće pitanje – što ja zaista želim ostvariti u ovom poslu, u ovoj vezi? Iskren odgovor će biti vaša istinska želja. Na primjer - u poslu želim ostvariti samostalnost, slobodu kreativnog izražavanja, uspjeh, zajedništvo, napredak, - u odnosu želim ostvariti slobodno izražavanje svojeg mišljenja i svojih osjećaja, razumijevanje, iskrenost, posvećenost istom cilju, poštovanje, uvažavanje, podršku. Svaka želja je težnja za ostvarenjem neke istinske vrijednosti.

    U hijerarhiji vrijednosti fizičko zdravlje nam je na prvom mjestu. Svi ga želimo, jer bez njega ne možemo normalno živjeti i ostvarivati osnovne funkcije. Statistike govore da preko sedamdeset posto ukupne populacije ima neki zdravstveni problem. Iako svi želimo biti fizički zdravi, stalno strahujemo i nikada nismo sigurni, pa smo stoga stalno na oprezu i poduzimamo razne mjere za suzbijanje nevidljivog neprijatelja.

    Svatko poduzima one mjere koje misli da će mu pomoći. Netko vjeruje klasičnoj medicini, a netko alternativi, netko se moli, netko ponavlja afirmacije i mantre, netko meditira, netko se bavi sportom, netko se zdravo hrani. Sve to je uzaludno dok ne shvatite da nije važno kako se ponašate, nego u što vjerujete. A vjeru ćete prepoznati prema njezinim plodovima, prema rezultatima. To je tako, i sve dok ne shvatite da vam se u životu događa prema vašoj vjeri, gubit ćete vrijeme i kreativnu energiju na rat s vjetrenjačama, umjesto da shvatite da je bolest samo pokazatelj da još uvijek vjerujete svojim nesvjesnim uvjerenjima da niste savršeni i da ne zaslužujete ono što želite.

    Vjera je kvantni skok


    Da ponovim, svi imamo želje. One nas povezuju s Dušom i preko njih ostvarujemo svoju zadaću, ali nas u tomu sprječavaju tri predrasude. Prva kaže da je dovoljno samo snažno željeti i da će se želja ostvariti, druga kaže da ostvarenje naše želje ovisi o drugima, a treća kaže da se želja ostvaruje u određenom trenutku.

    Kao što sam opisala, želja se ne ostvaruje ako ne vjerujete da je ona vaša vrijednost. Ego ima uvjerenje da je fizičko tijelo ugroženo, a život bezvrijedan, i sve dok u to vjerujete, bilo svjesno ili nesvjesno, nećete ostvarivati zdravlje i život, nego bolest i smrt. Mnogima je teško povjerovati u nesvjesne mehanizme, jer su snažno identificirali sa svjesnim umom, pa im je zaista teško prihvatiti da postoji nešto za što ne znaju da postoji. Tu nema pomoći - ili vjerujete ili ne vjerujete. Zato je vjera kvantni skok.

    Isto tako treba shvatiti da drugi ne mogu ostvariti vaše želje. Oni mogu pomoći, ali vam ne mogu dati vašu vrijednost i vaš osjećaj. Ako vjerujete da će vam fizičko zdravlje netko dati (Bog, podsvijest, nadsvijest, liječnik, hrana, način života, sport), tada to samo znači da vjerujete kako ga nemate. Istina je da vaše zdravlje ovisi isključivo o vašoj svijesti, a da je bolest samo pokazatelj nesvjesnih uvjerenja koja treba osvijestiti i otpustiti.

    Put do cilja je ostvarenje želje

    Također je krivo razmišljanje da se želja ostvaruje u određenom trenutku. Onoga trenutka kad ste odlučili postati zdravi, pokrenuli ste proces iscjeljenja, kojem je cilj zdravlje. Cijeli put do cilja je ostvarenje želje. Želja i cilj su isto, pa ako ih odvojite, želju ćete pretvoriti u očekivanje i nećete je ostvariti.

    Iste predrasude se odnose na sve vrijednosti. Zbog njih ne možete ostvariti niti psihičko zdravlje, koje određuju dvije težnje – moći voljeti (bez neurotičnih oblika ljubavi) i moći raditi (kreativno, bez prinude, tako da rad čini zadovoljstvo). Zbog predrasuda o željama, umjesto da vjerujete u svoju ljubav i svoj napredak, pokušavate izabrati pravog partnera i pravo zanimanje, koji će vam dati ljubav i napredak, a to se naravno ne događa, pa ste zbunjeni i razočarani.

    Zato ću u sljedećoj kolumni objasniti što je cilj i kako se želja ostvaruje.
    Natalie Luks je osnivačica i voditeljica Škole svjesnog življenja. Od 1993. godine svakodnevno uvodi ljude u novu svijest (samosvijest) o sebi, kroz spoznavanje istine o svim aspektima života i kroz učenjea kako ostvariti istinske vrijednosti. To prakticira kroz dva tečaja: individualni Tečaj svjesnog življenja (koji traje dva mjeseca) i grupni Tečaj o prirodi novca (koji traje dva dana). Kao ekonomistica uspješno povezuje i primjenjuje znanja klasične ekonomije i načela duhovne ekonomije, te svojim znanjem, iskustvom i energijom pomaže ljudima da steknu neophodno znanje pomoću kojeg će napustiti svijest siromaštva i odabrati svijest blagostanja i napretka. Sve aktivnosti Škole svjesnog življenja odvijaju se pod Certifikatom HUPED - a (Hrvatsko udruženje za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu).








Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
😀
😂
🥰
😘
🤢
😎
😞
😡
👍
👎