Naučna spoznavanja Boga

Collapse
X
 
 • Vrijeme
 • Show
Clear All
new posts
Advertisement
 • Zaratustra
  New member
  • Jan 2022
  • 91

  Naučna spoznavanja Boga

  Dječice, da ne budete u neznanju. Pred vama je neko tko vam Boga "crta". Radujte se. Kad moja knjiga izađe u javnost bit će padanje mrena sa očiju.

  U međuvremenu evo nešto nade sa naučne strane. Naravno to su samo pokušaji a bez mog objašnjenja nauka je podosta slijepa. Evo jedna moj tekst iz radne knjige...


  BOG DUH SVETI JE ČAROBNO SVJETLOSTAN


  Bog Duh Sveti je svjetlost ali ne kao sunčeva svjetlost. On je tekuća rijeka života, kristalna i hologramska svjetlost. Osnovna svjetlosna stanica Duha Svetog je heksagramski kristalni sjaj u spektru duginih boja. Ovojnica te stanice sadrži šest perifernih elektronskih duhova a jezgro je sedmi i centralni duh (slika br. ). Tih šest perifernih duhova koji energetski struje prema svom centru zastupaju Oca a centralni duh zastupa Sina. Time je Sin „u krilu Očevom“ i od Oca prima „svu vlast“, a Sin mu „vraće vlast“. To je neizmjenični tok, unutarnje božansko disanje, božanski život kada Otac i Sin neizmjenično udišu i izdišu sebe. Svaka stanica života Duha Svetog, koja je ujedno po hologramskom načelu Duh Sveti i ima svoj život, Bog život, a udružene zajedno opet su taj život i ništa novo. Poput hologramske slike čiji djelić ako se izdvoji opet je ta hologramska slika i sadrži sve informacije cjeline od koje je izdvojen.
  U citoplazmi Duha Svetog pohranjeno je sve što je bilo, što jeste i što će biti. U savršenom životu stvorenja u Bogu, u „raju“ svaka jedinka zna sve o svim drugim jedinkama i svi djele zajedničku radost života. Tu dakle vlada načelo „Sve moje je i tvoje sine“. Moderna fizika je dotakla mogućnost te stvarnosti kada je spoznala načela djelovanja holograma i kada je otkrila da subatomske čestice mogu ostati u kontaktu i znati jedna o drugoj bez obzira gdje se nalaze. Fizičar Bohm smatra da razlog zašto subatomske čestice mogu ostati u kontaktu jedni s drugima, bez obzira na udaljenost koja ih razdvajaju, nije u tome što šalju neku vrstu tajanstvenog signala naprijed-nazad, već zato što je njihova odvojenost iluzija. On tvrdi da na nekoj dubljoj razini stvarnosti takve čestice nisu pojedinačni entiteti, već su zapravo ekstenzije istog temeljnog “nečeg”.
  To temeljno „nešto“ je utopljenost stvorenja u Duha Svetog. Bohma je zbunjivala mogućnost strujanja informacija „napred-nazad“ neograničeno velike brzine, no doista Duh Sveti diše fantastično velikom brzinom pa Njegovim udisajem i izdisajem kolaju informacije među stvorenjima. Duh Sveti je osnov odnosa kako stvorenja među sobom tako i stvorenja sa personalnim Ocem i Sinom. Teško je ljudskom umu shvatiti milinu duhovnih stvorenja u takvoj duhovnoj stvarnosti. Čovjek bi tu stvarnost mogao shvaćati kao teško podnošljivi žamor i kaos, no istovremeno je ta stvarnost jako privlačna jer garantira sve vidjeti, sve znati, sve uživati, sve sa svima dijeliti. Takav raj koji ne garantira intimu svakako nije privlačan onima koji zamišljaju raj sa mnogo šatora ili vikendica u kojima ih čekaju prelijepe djevice za seks.


  „Učenje da je „Bog duh" nalazi se u Ivanu 4,24: „Bog je duh, i koji mu se klanjaju, trebaju se klanjati u duhu i istini." Isus je to rekao ženi koja je mislila da je fizičko mjesto temelj ispravnog štovanja Boga. „
  Pitajmo se koji duh? Pa Duh Sveti, jer je Bog svet, jer Duh Sveti je svet !
 • Silvio Sponza
  Guru
  • Feb 2021
  • 597

  #2
  Ako se ženski spol posvuda eksponira , a muški spol skriva ( čak i na plažama muški u širokim hlaćicama i ženske u gaćama na plažama ) , da li to znaći da se ženske smatraju po svom spolu vrijednje od muških jer nemaju arterije od testisa , a pri tome se farmaceutuska industrija puno razvila i lječi skoro sve ženske bolesti , da li onda to znaći da je bog žensko ?

  Comment

  • Moldercuker
   Nisam guru
   • May 2011
   • 27140

   #3
   Originally posted by Silvio Sponza
   Ako se ženski spol posvuda eksponira , a muški spol skriva ( čak i na plažama muški u širokim hlaćicama i ženske u gaćama na plažama ) , da li to znaći da se ženske smatraju po svom spolu vrijednje od muških jer nemaju arterije od testisa , a pri tome se farmaceutuska industrija puno razvila i lječi skoro sve ženske bolesti , da li onda to znaći da je bog žensko ?
   Comment   Latest Topics

   Collapse

   There are no results that meet this criteria.

   Working...
   😀
   😂
   🥰
   😘
   🤢
   😎
   😞
   😡
   👍
   👎