Recepti za torte i ostale slastice..

Collapse
X
 
  • Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Diana
    <3
    • Oct 2009
    • 7086

    #16
    Piskote poslagati na dno i preliti ih toplim mlijekom. U slag izmiksati borovnice i prekriti piskote. THE end :) ( lagana vocna torta :))
    :)

    Comment

    • alison
      back to basic
      • Mar 2010
      • 9616

      #17
      Čokolada?



      Čokolada....
      Last edited by alison; 16-10-12, 10:36.
      TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
      KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
      DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
      (H. FORD).
      pridruži nam se u bblj

      Comment

      • simona
        Guru
        • Jan 2010
        • 6596

        #18
        Čokoladna mousse torta

        Samljeti 240 g keksa, staviti u zdjelu i preliti sa 120 g rastopljenog maslaca, izmješati rukom i utisnuti u kalup.

        Izlomiti 200 g čokolade za kuhanje i 100 g obične čokolade , dodati 120 g maslaca izrezanog na kockice i sve staviti otopiti. U to dodati 80 ml tople vode i 4 žumanjka te izmiksati.

        Posebno izmiksati snijeg od 4 bjelanjka i špatulom( žicom) umiješati u čokoladu.

        Sve istresti na podlogu u kalup i staviti u hladnjak da se dobro ohladi.

        Ukrasiti šlagom.

        Comment

        • Zaza
          Dreamer
          • Feb 2011
          • 676

          #19
          Steta sta recepti nisu posjeceniji.


          Pita od smokvi i rogaca
          Za tijesto




          Pjenasto izmiješajte maslac sa šećerom, vanilin šećerom i naribanom koricom limuna.


          Zatim naizmjence dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i jaja.



          Na kraju dodajte kiselo vrhnje. Tijesto zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i oblikujte kuglu. Zamotajte u plastičnu foliju i ostavite da odstoji oko 2 sata u hladnjaku.

          U međuvremenu pripremite nadjev. U posudi zakipite mlijeko u koje ste dodali šećer i vanilin šećer pa dodajte pšeničnu krupicu i kuhajte 2 minute.


          Skinite s vatre i umiješajte mljeveni rogač s naribanom koricom limuna i naranče te pustite da se malo ohladi. Potom umiješajte maslac i jaja.


          Izvaljajte tijesto na plastičnoj foliji kako vam se ne bi uhvatio za podlogu, a gornju površinu tijesta prilikom valjanja povremeno pobrašnite. Tijesto razvaljajte na veličinu okruglog kalupa (Ř 26 cm).


          Na tijesto rasporedite na ploške narezane svježe smokve (ili razmažite marmeladu od smokava) i prelijte prethodno pripremljenim nadjevom.


          Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170°C.


          Nakon dvadeset minuta izvadite pitu te je ukrasite trakama načinjenim od ostataka tijesta za pitu. Trake od tijesta, po želji, namažite žumanjkom, vratite u pećnicu i pecite još 20 minuta.



          It matters not how strait the gate,
          How charged with punishments the scroll,
          I am the master of my fate:
          I am the captain of my soul.

          Comment

          • frust
            aspirant
            • Mar 2012
            • 746

            #20

            Comment

            • Lusi
              ignis
              • May 2014
              • 1442

              #21
              Banana brownies

              1 maslac
              50 dkg kakaa
              3 jaja
              200 dkg mljevenog rogača
              200 dkg mljevenih lješnjaka
              4 crne banane
              100 dkg sjeckanih lješnjaka
              100 dkg sjeckane čokolade (po mogućnosti s visokim udjelom kakaa)
              žličica soda bikarbone

              2dcl slatkog vrhnja
              150 dkg čokolade

              možete dodati meda ako želite slađe :)

              Otopi se malo maslaca i pomiješa s kakaom, pa se dodaju ostali sastojci. Sve skupa se peće na 180 stupnjeva 30 min.

              Kada se ohladi, prelije se čokoladom rastopljenom u zagrijanom slatkom vrhnju.
              Last edited by Lusi; 03-07-14, 09:54.
              Someone told me I was delusional. I almost fell off my unicorn.

              Comment

              • Jesam
                Supermoderator
                • Mar 2011
                • 14488

                #22
                Originally posted by Lusi
                1 maslac
                50 dkg kakaa
                3 jaja
                200 dkg mljevenog rogača
                200 dkg mljevenih lješnjaka
                4 crne banane
                100 dkg sjeckanih lješnjaka
                100 dkg sjeckane čokolade (po mogućnosti s visokim udjelom kakaa)
                žličica soda bikarbone

                2dcl slatkog vrhnja
                150 dkg

                Otopi se malo maslaca i pomiješa s kakaom, pa se dodaju ostali sastojci. Sve skupa se peće na 180 stupnjeva 30 min.

                Kada se ohladi, prelije se čokoladom rastopljenom u zagrijanom slatkom vrhnju.
                Ovo zvuči jako fino (samo što bih ja stavila bademe umjesto lješnjaka)

                Ne ide uopće brašno?

                1 maslac je koliko težinski? 250 gr? - čini mi se nekako puno.

                Što ti je ona zadnja stavka - 150 dkg ... čega?
                slobodni.net za slobodni svijet

                Comment

                • Lusi
                  ignis
                  • May 2014
                  • 1442

                  #23
                  Originally posted by Jesam
                  Ovo zvuči jako fino (samo što bih ja stavila bademe umjesto lješnjaka)

                  Ne ide uopće brašno?

                  1 maslac je koliko težinski? 250 gr? - čini mi se nekako puno.

                  Što ti je ona zadnja stavka - 150 dkg ... čega?

                  Tajanstveni sastojak je čokolada (omeli me ovi na poslu :D)
                  Da, maslac je 250 dkg.
                  I ja sam stavila sjeckane bademe, jer sam njih imala doma. Uf... jako je fino.

                  Možeš biskvite mirne duše raditi s mljevenim orasima, lješnjacima ili bademima. Meni su puno finiji nego rađeni s brašnom.
                  Someone told me I was delusional. I almost fell off my unicorn.

                  Comment

                  • Diana
                    <3
                    • Oct 2009
                    • 7086

                    #24
                    Čizkejk

                    pettitke
                    mlijeko
                    maslac
                    friški sir
                    vrhnje
                    jagode
                    šećer


                    pettitke se usitne,preliju otopljenim maslacem.
                    smjesa se stavi u protvanj,zdjelu za kolače svejedno ,i natope mlijekom.stavi se u frižider da se biskvit malo stisne.dok je biskvit u hladnjaku :

                    friški sir se pomješa sa vrhnjem,šećerom i nasjeckanim jagodama te se sve zmiksa. prelijemo biskvit sa smjesom i ukrasimo komadićima jagoda .stavimo u fridž na ćuku dvje i to je to.dobar tek :)


                    (nezz mjere,sve po osjećaju )
                    :)

                    Comment










                    Latest Topics

                    Collapse

                    There are no results that meet this criteria.

                    Working...
                    😀
                    😂
                    🥰
                    😘
                    🤢
                    😎
                    😞
                    😡
                    👍
                    👎