Piskote poslagati na dno i preliti ih toplim mlijekom. U slag izmiksati borovnice i prekriti piskote. THE end :) ( lagana vocna torta :))
Recepti za torte i ostale slastice..
Collapse
X
-
Last edited by alison; 16-10-12, 10:36.TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,pridruži nam se u bblj
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI (H. FORD).👍 1Comment
-
Čokoladna mousse torta
Samljeti 240 g keksa, staviti u zdjelu i preliti sa 120 g rastopljenog maslaca, izmješati rukom i utisnuti u kalup.
Izlomiti 200 g čokolade za kuhanje i 100 g obične čokolade , dodati 120 g maslaca izrezanog na kockice i sve staviti otopiti. U to dodati 80 ml tople vode i 4 žumanjka te izmiksati.
Posebno izmiksati snijeg od 4 bjelanjka i špatulom( žicom) umiješati u čokoladu.
Sve istresti na podlogu u kalup i staviti u hladnjak da se dobro ohladi.
Ukrasiti šlagom.👍 2Comment
-
Steta sta recepti nisu posjeceniji.
Pita od smokvi i rogacaZa tijesto
- 150 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 vrećica Vanilin šećera Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
- malo naribane korice limuna
- 300 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550 Podravka Saznaj više na namirnici podravka.hr
- ˝ vrećice Praška za pecivo Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 2 jaja
- 1 žlica kiselog vrhnja
- Za nadjev:
- 500 ml mlijeka
- 100 g šećera
- 1 vrećica Vanilin šećera Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 120 g Pšenične krupice Podravka Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 120 g mljevenog rogača
- naribana korica limuna i naranče
- 50 g maslaca
- 3 jaja
- 300 g svježih smokvi ili 100 g marmelade od smokvi
Pjenasto izmiješajte maslac sa šećerom, vanilin šećerom i naribanom koricom limuna.
Zatim naizmjence dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i jaja.
Na kraju dodajte kiselo vrhnje. Tijesto zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i oblikujte kuglu. Zamotajte u plastičnu foliju i ostavite da odstoji oko 2 sata u hladnjaku.
U međuvremenu pripremite nadjev. U posudi zakipite mlijeko u koje ste dodali šećer i vanilin šećer pa dodajte pšeničnu krupicu i kuhajte 2 minute.
Skinite s vatre i umiješajte mljeveni rogač s naribanom koricom limuna i naranče te pustite da se malo ohladi. Potom umiješajte maslac i jaja.
Izvaljajte tijesto na plastičnoj foliji kako vam se ne bi uhvatio za podlogu, a gornju površinu tijesta prilikom valjanja povremeno pobrašnite. Tijesto razvaljajte na veličinu okruglog kalupa (Ř 26 cm).
Na tijesto rasporedite na ploške narezane svježe smokve (ili razmažite marmeladu od smokava) i prelijte prethodno pripremljenim nadjevom.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170°C.
Nakon dvadeset minuta izvadite pitu te je ukrasite trakama načinjenim od ostataka tijesta za pitu. Trake od tijesta, po želji, namažite žumanjkom, vratite u pećnicu i pecite još 20 minuta.
It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll,
I am the master of my fate:
I am the captain of my soul.👍 1Comment
-
Banana brownies
1 maslac
50 dkg kakaa
3 jaja
200 dkg mljevenog rogača
200 dkg mljevenih lješnjaka
4 crne banane
100 dkg sjeckanih lješnjaka
100 dkg sjeckane čokolade (po mogućnosti s visokim udjelom kakaa)
žličica soda bikarbone
2dcl slatkog vrhnja
150 dkg čokolade
možete dodati meda ako želite slađe :)
Otopi se malo maslaca i pomiješa s kakaom, pa se dodaju ostali sastojci. Sve skupa se peće na 180 stupnjeva 30 min.
Kada se ohladi, prelije se čokoladom rastopljenom u zagrijanom slatkom vrhnju.Last edited by Lusi; 03-07-14, 09:54.Someone told me I was delusional. I almost fell off my unicorn.👍 1Comment
-
1 maslac
50 dkg kakaa
3 jaja
200 dkg mljevenog rogača
200 dkg mljevenih lješnjaka
4 crne banane
100 dkg sjeckanih lješnjaka
100 dkg sjeckane čokolade (po mogućnosti s visokim udjelom kakaa)
žličica soda bikarbone
2dcl slatkog vrhnja
150 dkg
Otopi se malo maslaca i pomiješa s kakaom, pa se dodaju ostali sastojci. Sve skupa se peće na 180 stupnjeva 30 min.
Kada se ohladi, prelije se čokoladom rastopljenom u zagrijanom slatkom vrhnju.
Ne ide uopće brašno?
1 maslac je koliko težinski? 250 gr? - čini mi se nekako puno.
Što ti je ona zadnja stavka - 150 dkg ... čega?slobodni.net za slobodni svijet👍 1Comment
-
Tajanstveni sastojak je čokolada (omeli me ovi na poslu :D)
Da, maslac je 250 dkg.
I ja sam stavila sjeckane bademe, jer sam njih imala doma. Uf... jako je fino.
Možeš biskvite mirne duše raditi s mljevenim orasima, lješnjacima ili bademima. Meni su puno finiji nego rađeni s brašnom.Someone told me I was delusional. I almost fell off my unicorn.👍 1Comment
-
Čizkejk
pettitke
mlijeko
maslac
friški sir
vrhnje
jagode
šećer
pettitke se usitne,preliju otopljenim maslacem.
smjesa se stavi u protvanj,zdjelu za kolače svejedno ,i natope mlijekom.stavi se u frižider da se biskvit malo stisne.dok je biskvit u hladnjaku :
friški sir se pomješa sa vrhnjem,šećerom i nasjeckanim jagodama te se sve zmiksa. prelijemo biskvit sa smjesom i ukrasimo komadićima jagoda .stavimo u fridž na ćuku dvje i to je to.dobar tek :)
(nezz mjere,sve po osjećaju ):)👍 2Comment
Comment