Čišćenje kože lica

Collapse
X

• Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Malina
    Guru
    • Feb 2011
    • 3984

Čišćenje kože lica

Da li mi možete dati Vaša iskustva i savjete kako čistite kožu lica od dnevne šminke , naravno prirodnom kozmetikom /sastojcima?

Zanimaju me posebice uradi sam varijante

Jednostavno obožavam prirodnu kozmetiku i prirodu

Nažalost mislim da je puno lažnih proizvođača i parfumerija koje glume prirodno, uz to nabijaju masne cijene - no ko voli, nek izvoli.

Odlučila sam pokušat sama pa trebam pomoć
  • Ines.
    New member
    • Aug 2011
    • 6

Ne znam jel sad malo kasno za odgovor ali evo mozda nekom pomogne

1 žlica ricinusovog ulja
    1 žlica laganog maslinovog ulja
    2 žličice ulja sjemenki repice

Stavite ricinusovo ulje u malu posudu. Miješajte žičanom pjenjačom dok dodajte maslinovo ulje. Dodajte ulje sjemenki repice i nastavite miješati dok se sve dobro spoji. Vatenu kuglicu lagano natopite u tekućinu i nježno trljajte na oči dok ne uklonite make-up.
    Većina žena obožava šminkanje, ali uklanjanje svih tih proizvoda na kraju dana je sasvim druga priča. Uklanjanje šminke i čišćenje lica ključan je korak u

za kozu sklonu aknama:

neutralni tekući sapun 30ml
    hidrolat ljekovite lavande ili širokolisne lavande 70ml
    biljni glicerol 3g
    alantoin 0.1-0.5 g (na vrhu noža)

Pomiješati lagano sve sastojke u staklenoj čaši, prebaciti u bočicu sa pogodnim aplikatorom i koristiti za umivanje i skidanje šminke. Može se koristiti i sa blazinicama, ali se obavezno nakon gela lice ispere mlakom vodom te pričeka nekoliko minuta prije nanošenja tonika.
    http://blog.vecernji.hr/priroda-zna/.../19/akne-2dio/

Comment

• Malina
      Guru
      • Feb 2011
      • 3984

Ines. hvala

Comment

• Ines.
        New member
        • Aug 2011
        • 6

nema na cemu

Comment

• Ash
          Guru
          • Dec 2009
          • 990

Nabavi micelarnu vodu i to je to

Comment

• zoricab
            Super Moderator
            • Mar 2009
            • 22098

Originally posted by Ash
            Nabavi micelarnu vodu i to je to
            Kakva je to voda?
            Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova!

Comment

• Ash
              Guru
              • Dec 2009
              • 990

Originally posted by zoricab
              Kakva je to voda?
              To je tekućina u kojoj se nalazi termalna voda i još neki sastojci. I ja si njome čistim lice. Eto, što žene naprave od nas muškaraca...

Comment

• Malina
                Guru
                • Feb 2011
                • 3984

hvala ti za prijedlog s miceralnom Ash al ubiti me više zanimala primjena prirodne kozmetike al sam shvatila družeći se sa vama da je maslinovo ulje Bogom dano a bademovo za čišćenje make upa i nečistoća

Comment

• Ash
                  Guru
                  • Dec 2009
                  • 990

Originally posted by Malina
                  hvala ti za prijedlog s miceralnom Ash al ubiti me više zanimala primjena prirodne kozmetike al sam shvatila družeći se sa vama da je maslinovo ulje Bogom dano a bademovo za čišćenje make upa i nečistoća
                  Čuo sam da su mlijeko i jogurt dobri za čišćenje lica. Namoči se ručnik ili gaza u npr. jogurt i blago se trlja lice. Također ulje ružmarina može poslužiti za skidanje šminke i ne suši kožu.

Comment

• Josipa1812
                    New member
                    • Nov 2011
                    • 4

lice od šminke, odlično se čisti jogurtom , maslinovim, bademovim i lavandinim uljem, a ako možete nabaviti ulje jojobe to je još bolje.. :) možete također nakon skidanja šminke napraviti sami svoj piling, a sastojke za njega imate u kuhinji!! 2 žlice, smeđeg šećera, jedna žlica maslaca, par kapi maslinovog ulja, čajna žičica soli, to zagrijete na dvije sekunde tako da se maslac otopi a šećer ostane u granulicama, to utrljate u kožu i nakon par minuta isperete. koža blista! :) a za amsku poslje možete koristiti bučino ulje s bosiljkom (za suhu kožu) , za osjetljivu kožu lavandino ulje, krastavac, grožđe (sigurno ste čuli za vinske maske, ili pilige, pa tako i grožđe jednako djeluje na suhu i osjetljivu kožu,jojoba. a za masniji tip kože, citrusi :) jednostavno popolovite limun, naranču ili grejp, i utrljavate ga u kožu, ništa lakše :) limunom također možete omekšati grubu kožu na laktovima, koljenima.. :)

Comment

• ofelija13
                      Alternativa addict
                      • Sep 2011
                      • 195

Originally posted by Josipa1812
                      lice od šminke, odlično se čisti jogurtom , maslinovim, bademovim i lavandinim uljem, a ako možete nabaviti ulje jojobe to je još bolje.. :) možete također nakon skidanja šminke napraviti sami svoj piling, a sastojke za njega imate u kuhinji!! 2 žlice, smeđeg šećera, jedna žlica maslaca, par kapi maslinovog ulja, čajna žičica soli, to zagrijete na dvije sekunde tako da se maslac otopi a šećer ostane u granulicama, to utrljate u kožu i nakon par minuta isperete. koža blista! :) a za amsku poslje možete koristiti bučino ulje s bosiljkom (za suhu kožu) , za osjetljivu kožu lavandino ulje, krastavac, grožđe (sigurno ste čuli za vinske maske, ili pilige, pa tako i grožđe jednako djeluje na suhu i osjetljivu kožu,jojoba. a za masniji tip kože, citrusi :) jednostavno popolovite limun, naranču ili grejp, i utrljavate ga u kožu, ništa lakše :) limunom također možete omekšati grubu kožu na laktovima, koljenima.. :)
                      piling: morska so i malo obicnog gela za umivanje i tim umijem i istrljam lice!
                      nekad i samo sa soli. ma perfektno
                      prije sam piling radila sa kukuruznom krupicom ali mi so bolja...

Comment

• Malina
                        Guru
                        • Feb 2011
                        • 3984

Originally posted by ofelija13
                        piling: morska so i malo obicnog gela za umivanje i tim umijem i istrljam lice!
                        nekad i samo sa soli. ma perfektno
                        prije sam piling radila sa kukuruznom krupicom ali mi so bolja...
                        kukuruzna krupica sa maslinovim uljem piling i koža savršena

Comment

• egzorcist
                          ca' ari
                          • Jun 2011
                          • 1913

nakon toga dodaš jogurt i imaš gablec.
                          ...ako tvoj brod ne pristaje u luci ti doplivaj do njega...

Comment

• Malina
                            Guru
                            • Feb 2011
                            • 3984

Originally posted by egzorcist
                            nakon toga dodaš jogurt i imaš gablec.

Comment

• V.Moštanica
                              New member
                              • Jan 2012
                              • 3

Ja sam koristila vodu za umivanje lica od ružine vodice,a pravila sam je sama.Efekat je kao da sam koristila neki dobar losion za lice :)

Tokom leta sam brala skoro pa precvetale ruže,najbolje one crvene ,naberem ih oko desetak komada,stavim u posudu sa vodom i pošto isplivaju na površinu ja sam ih potapala sa 2 viljuške tako što ih ukrstim.
                              To odstoji 24 časa i posle se umivam sa tom mekanom i mirisnom vodom.
                              Pošto tokom letnjih meseci i velike vrućine,ružina vodica hoće da se pokvari,stavljala sam u frižider da imam 2 3 dana,i pravila posle opet.

Daaa ! Deluje baš kao odličan tonik.Lice mekano i lepo,mirisno :)

Comment

Latest Topics

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
                              😀
                              😂
                              🥰
                              😘
                              🤢
                              😎
                              😞
                              😡
                              👍
                              👎