Zvijezdana (planetarna) MOĆ ŽENE

Collapse
X
 
 • Vrijeme
 • Show
Clear All
new posts
Advertisement
 • angela
  ona koja jest
  • Jan 2010
  • 1514

  Zvijezdana (planetarna) MOĆ ŽENE

 • angela
  ona koja jest
  • Jan 2010
  • 1514

  #2

  Comment

  • angela
   ona koja jest
   • Jan 2010
   • 1514

   #3
   MOĆ ENERGIJE - REVOLUCIJA: URAN U OVNU
   Rađanje Novog Svijeta
   11.03.2011 autor: Udruga Elementi   Ukoliko ste proteklih dana osjetili simptome bezvoljnosti, neobjašnjive tuge ili bijesa te čudan umor – nije do proljeća. Riječ je o energetskom kozmičkom valu koji se, probivši fazu mentalnog tijela spustio na emotivnu razinu aure i tamo „čisti“ najizvornije emocije.

   Sve to se lijepo udružuje s još jednom iznimnom vibracijom, a to je vibracija Urana koji će 12.3. u večernjim satima ući u znak Ovna. Energetski elementarno gledano – nebeska vatra (Uran) spaja se s vatrom novog rađanja (Ovan). Novi eon se događa.

   Uran: Vatra s Neba
   Ta planeta, koju je 13.3.1781. otkrio Wiliam Herschel, predstavlja u astrologiji kozmičku silu koja izaziva iznenadne, nagle i nepredviđene promjene i preokrete, izume, originalne kreacije i napredak. Njegova je prvenstvena domena elektricitet, zrakoplovstvo i kinematografija. U skladu s Ki Tarot informacijama, izgledno je da nam svojim ulaskom donosi objavljenje komunikacija (što već dugo traju) s vanplanetarnim bićima, kvintesentnokvantni multiskok svijest i silu koja isusovski voljom pomiče planine. Na osobnom nivou to znači da će sve više ljudi, s izuzetnom lakoćom, razbijati velove iluzije koji im umanjuju Razumijevanje i Svijest, a na društvenom da će stvari pucati više nego ikad, ali onako korijenski, bez kompromisa.
   Novi duh što dva posljednja stoljeća prožima čovječanstvo, prvenstveno potječe od tog nebeskog tijela, koje je u očima astrologa pravi tvorac modernog svijeta, na društvenom planu utemeljenog na načelima francuske revolucije, a u sferi rada na mašinizmu i industrijalizaciji. Njegov domicil, koji dijeli sa Saturnom, jest Vodenjak. Ovo, među ostalim, znači kompletnu redefiniciju svih sistema, a vođeno energijom čiste Anime – dubokog životnostvarateljskog principa koji se najjasnije otjelovljuje u kreativnim, tzv. ženskim energijama. U znaku Ovna, kaže Ki Tarot, izgledno je da će početi istinska era Žena Vladara. Ali ne onih maskuliniziranih, osušenih, bakalarskih kvazihitlerovskih tipova, nego Boginja u punim smislu riječi. A s time i muškaraca – tj. Bogomuškaraca koji su probudili svoj ženski princip, tj. emociju i više ni milimetar nemaju strpljenja tolerirati laži društva i sistema. Makar ih vatrom morali rušiti, i braniti svoje ideale: gotovo je s kompromisima.
   U čovječjem organizmu on upravlja živcima, a bolesti što ih može izazvati njegov utjecaj su živčane bolesti, grčevi i infark. Ovan, također predstavlja glavu, a kako su oboje enenergetske vatre (koja predstavlja srce i cirkulatorni sustav) – ljudi, vrijeme za MEDITACIJU JE SAD. Jer, umijeće je moći stati kad krene ova energija materijalizirati svoja čuda. Bude intenzivna i uzbudljivo se nasloniti na nju, ali oprez – treba naučiti kad i kako stati. Meditirali, zurili u točku u zidu ili popili čašu vina – svjedeno je. Naučite stati, makar pet minuta na dan.
   Mitološki, Uran predstavlja buđenje praiskonske vatre. Nasuprot Neptunu, Bogu Oceana, postoji bog neba Uran, kojemu je prva ambicija da se izdvoji iz nerazlučenog i uzdigne. Stoga, sve što odvaja čovjeka od zemlje, što ga uzdiže u nebo i visinu da bi se individualizirao – uranski je proces. I, ide poprilično naglo.
   Stoga ono što dolazi uistinu najzornije predstavlja sad već dugogodišnju priču o dizanju svijesti i podizanju frekvencije. Stari obrasci pucaju naglo, i skroz, a odvija se novo rađanje, podržano jakom prirodnom silom Ovna, inače također simbola Novoga – Početka, Vremena i Načina.
   Na osobnoj razini, to znači da je za vlastiti razvoj uputno nasloniti se na ovu energiju svjesno, kontemplirajući što želite promijeniti, osvijestiti i ostvariti. Pazite, na raspolaganju imate Silu nad Silama – energiju koja vrlo brzo razara i stvara. To znači da će vam za stvari za koje je nekad možda trebalo vremena i vremena rada na sebi – osvještavanja, isplakivanja, iscjeljivanja... – sada trebati trenutak. Dobro, ne doslovno možda, ali dani, umjesto mjeseca. Istina, procesi će biti intenzivniji, ali zapamtite – imat ćete i više snage i Svijesti (jer Uran i Ovan su Vatra, dakle, buđenje Svijesti) da to sa sobom odradite.
   S druge strane, ima li bolje pripreme za fenomen tzv. 2012?. Istražujući znakove koji će pokazati fizičke razmjere promjene (dakle, ne samo u smislu skoka svijesti, nego i eventulanih planetarnih kataklizmi, kao znak Geinog/planetinog skoka), Ki Tarot je uporno govorio o vatri s neba, od travnja. Jedan prekrasan iscjelitelj podsjetio nas je na tekst Hopi Indijanaca koji su – kao znak preopoznavanja toga pomaka, nakon kojih imamo godinu dana – najavili crveno nebo (doslovno). Izgledno je da upravo ovaj tranzit predstavlja prvi znak novog vala – znamo da 2012. I cijeli paket značenja ne znači „klik“ kao promjenu odjednom, nego predstavlja proces koji traje već neko vrijeme. A sada mu ide špica.
   Zato, podarite si pola sata da proslavite Uranov ulazak u znak Ovna. Zapamtite, tiče vas se jer svi nosimo u sebi te vibracije – kod svakog su „razmještene“ drugačije (astrološki rečeno, u drugim kućama i znakovima), no simboliziraju isto. Stoga kontemplirajte: što želite predati moćnoj uranskoj vatri da spali, i što njome želite stvoriti. I učinite nešto što simbolički obilježava vaš početak u tome.
   Ne dajte otporima da vas prevare. Naime, do 21.3. traje spomenuto spuštanje vala i njegovo djelovanje na emotivno tijelo i eteričko tijelo: slojeve aure najbliže fizičkom tijelu. Oni osjetljivi to će doživjeti kroz uistinu duboka, možda čak mračna i bezvoljna emotivna stanja. Oni drugačije strukture, to će osjetiti kroz slabosti tijela – od umora do viroza ili neplaniranih troškova. Sve u svemu, zajednička poveznica ovog razdoblja je umor i „ništa mi se ne da“ energija. Sjetite se, to su otpori koji se pod utjecajem vala čiste. Opiru se i to iscrpljuje. Ali vi se ne dajte. Naumite napraviti unutarnju reviziju sebe i svog života i to učinite, makar malim djelom – kao simbolički pozdrav Novom Sebi u Novom Dobu.

   Comment

   • angela
    ona koja jest
    • Jan 2010
    • 1514

    #4
    Zvijezdana (planetarna) MOĆ ŽENE

    Zaboravila sam kako se otvaraju nove teme, a baš me nešto u zadnje vrijeme jako vozi............MOĆ ŽENE

    Ovdje je, čini mi se mnogo, mnogo žena, pa ipak ne vidim nigdje temu koja bi bila baš njihovo "igralište". Pa da krenemo s laganom provokacijom    Bavite li se nekim baš ženskim praksama....pratite li mjesec.....štujete ženske boginje..........imate li nekakve čisto ženske momente koje bi voljele podjeliti?
    Last edited by alison; 24-03-13, 10:00.

    Comment

    • Tree
     <3
     • Aug 2010
     • 4217

     #5
     Imam ja puno toga sto mi se mota po glavi zadnjih godina na temu, a i citam dosta toga vezanog za zensko iskustvo zivljenja ovdje i sada.
     Ovih dana sam vise razmisljala o...
     Mjesecnica

     Naisla sam u nekim knjigama da su u drevna vremena zene imale mjesecnicu uvijek u istoj fazi mjeseca, i trajala je oko tri dana. To sam povezala sa licnim iskustvom, ziveci dug period sa jos dvije zene, mi smo te dane prolazile skupa.
     Naravno, moderno doba nas je i po ovom pitanju dovelo u disharmoniju sa prirodnim tokom, odvojilo nas od Velike Majke i dovelo do toga da nam se nasa tijela i njegove izlucevine (i druge vrste) gade.
     Meni "ti dani" (jer i mi zene cesto izbjegavamo nazvati ih imenom) nikada nisu bili odbojni. Osjecala sam se uvijek vise usmjereno ka unutra, u asimilaciji onog sto sam iskusila u prethodnom periodu i sl.

     Sad konkretno. Nedavno sam naisla na proizvod koji mi se svidio. Srecom, prijateljica je dolazila iz SADa, i donijela mi isti Koristila sam ga pri zadnjoj mjesecnici i zadovoljna sam. Uobicajene metode mi se nikad nisu svidjale, i za mene je ovo pravo otkrovenje! Mozda se jos nekome svidi


     As makers of the Original DIVA&#8482; Cup and the most trusted name in the period care category, we innovate with the same integrity we started with over 20 years ago. Our conscious approach instills confidence to guide you through the uncertainties of every stage of your menstrual cycle.


     Taoisti preporucuju zaustavljanje menstrualnog ciklusa odredjenim vjezbama, i o tome razmisljam. Ne krecem jos u tom pravcu ozbiljno jer bih htjela cuti vise zenskih iskustava, a ne muskih preporuka
     …a o zmajevom biseru ni rijeci!

     Comment

     • Jesam
      Supermoderator
      • Mar 2011
      • 14488

      #6
      Jezušmarija, pa kaj s tim radiš?

      Jel to kontracepcija ili kaj?

      BTW - meni nikad nije smetala moja mjesečnica. Potpisala bih da ju imam do kraja života. Nikad nisam imala problema (osim prvih par godina ko curica), točna ko vurica i PMS - kaj je to?

      Nikad nisam niš koristila osim uložaka.
      slobodni.net za slobodni svijet

      Comment

      • Tree
       <3
       • Aug 2010
       • 4217

       #7
       Originally posted by Jesam
       Jezušmarija, pa kaj s tim radiš?

       Jel to kontracepcija ili kaj?

       BTW - meni nikad nije smetala moja mjesečnica. Potpisala bih da ju imam do kraja života. Nikad nisam imala problema (osim prvih par godina ko curica), točna ko vurica i PMS - kaj je to?

       Nikad nisam niš koristila osim uložaka.
       Hahahahahaha! Kraljica!
       To je silikonska posudica koju je lako postaviti unutra, na sami ulaz u... yoni U njoj se skuplja sve, i to se lako i vadi van, sadrzaj prospe, posudica opere i vrati.
       Vec neke tri godine vecinom koristim samo vatu, plasticni ulosci nisu rijesenje koje mi se svidja, djeluje mi kao nesto sto zarobljava ono cemu namjena nije da trune u plastici na smetlistima (luda, a?).

       Ni ja nemam problem sa mjesecnicom, bolovi nisu bolovi, ono sto se desava je potpuno prirodno, pojacana intuicija, snovi, komunikacija s matericom...
       Ipak, pratim zadnju godinu dana svoje zdravstveno stanje i nivo energije vezano za mjesecnicu i zaista, pred samo krvarenje pocinje gubitak energije, moram vise jesti da to nadoknadim, ali hrana ni san nisu dovoljni... Isto, podignuti nivo emotivnosti kod zena u tom periodu ne vidim kao dobro praznjenje... svadljivost, neraspolozenje, placljivost...
       Svjesno prolazenje kroz mjesecnicu nema ova ispoljavanja, ali je ipak osjetljivost prevelika i trazi vecu pozornost.
       …a o zmajevom biseru ni rijeci!

       Comment

       • Jesam
        Supermoderator
        • Mar 2011
        • 14488

        #8
        Alzo! Nikad vidjela tak nekaj. Izgleda ovak na slici ko neka sprava za mučenje.

        Malo mi je gnjusna pomisao da imam komad pvc-a u sebi cijeli dan.
        slobodni.net za slobodni svijet

        Comment

        • Tree
         <3
         • Aug 2010
         • 4217

         #9
         Originally posted by Jesam
         Alzo! Nikad vidjela tak nekaj. Izgleda ovak na slici ko neka sprava za mučenje.

         Malo mi je gnjusna pomisao da imam komad pvc-a u sebi cijeli dan.

         Ja sam alergicna na plastiku od koje se rade kondomi. Dva puta probala, i nikad vise
         Na ovo nemam nikakve reakcije i ne osjeti se. A osjetljiva sam... jel Nakon prvih par sati osjecaja da je dole nesto, sam se navikla.
         …a o zmajevom biseru ni rijeci!

         Comment

         • simona
          Guru
          • Jan 2010
          • 6596

          #10
          Originally posted by angela
          Zaboravila sam kako se otvaraju nove teme, a baš me nešto u zadnje vrijeme jako vozi............MOĆ ŽENE

          Ovdje je, čini mi se mnogo, mnogo žena, pa ipak ne vidim nigdje temu koja bi bila baš njihovo "igralište". Pa da krenemo s laganom provokacijom

          http://carobna-suma.com/2011/04/27/m...utom-boginjom/
          Nekako osjećam da baš i nije JOŠ vrijeme za ekspresiju te MOĆI, već za integraciju muškog principa kod ženskova a ženskog principa kod muškova.

          Comment

          • angela
           ona koja jest
           • Jan 2010
           • 1514

           #11
           Khmmm da - tu moć (ali kada koristim taj izraz mislim na nešto puno intimnije i finije od onog uobičajenog vanjskog značenja koje indicira dominaciju, nasilje, prisilu, strahopoštovanje i sl.) tu moć treba prije svega osvijestiti, osloboditi, integrirati.

           Eto, počevši npr. od tih "dana u mjesecu". Ogromna je i ta prva stepenica u kojoj se od tog glupo tajnovitog izraza protkanog nečim sramotnim penje do spoznaje o čaroliji tog našeg ciklusa.

           Otkada ga pratim, sve me više fascinira. Proces je počeo s nekim mojim unutrašnjim porivima, rastao kako su mi naletale knjige te tematike, pa još koješta.......i što više pratim sebe kroz te cikluse sve sam više njim fascinirana.

           Comment

           • angela
            ona koja jest
            • Jan 2010
            • 1514

            #12
            The Power of Menses

            --Ofelas

            Indigenous peoples understood the power inherent in blood. Menstrual blood in particular was seen to embody the creative energy of the Goddess. The Saami have one word to mean the power, honor, and sacredness of three things: the blood of the Bear, the blood-red sap of the alder tree, and menstrual blood.

            According to Diane Stein in Casting the Circle, the marking of menstrual cycles was the first form of calendars and counting. She writes that Moon calendars carved in rock appear as early as 300,000 BCE. Her research also shows that the original wand of power, rulership, and magick was the menstrual/birth/lunar calendar stick. Brooke Medicine Eagle writes in Buffalo Woman Comes Singing, that many of the amazing prophecies made by Native peoples "about modern times were made by women in their Moon Lodges". Indigenous peoples have used blood, including menstrual blood as offerings to the gods, protection, and to bind specific energies to magical objects.

            In The Second Ring of Power, an apprentice of don Juan Matus and associate of Carlos Castenada describes how during a menstrual period a woman's dreaming becomes power. A crack opens up before a woman two days before her period begins. During the time of her period, a woman can step through this crack into other worlds. For this reason, don Juan believed women are better and more natural sorcerers than men.

            With the rise of the patriarchy, women and their power have become unclean and shameful. There are countless myths which concern the conquering of women and the Goddess and the rise of the God and the patriarchy. This attitude is best seen in the way our patriarchal society treats our Earth Mother. It is so important for us to have conquering power that we are killing Her and us along with Her. Both menstruation and pregnancy are seen as illnesses which need to be gotten over as quickly as possible with as little whining as possible. We seem to have forgotten that without this there would be no human life. If we are to heal this world and ourselves, we must remember that both processes are sacred and in order to be whole, we must balance the God and Goddess energies.

            Women today can begin to reconnect with the Goddess by reclaiming the power and beauty of our bodies and our blood. Remind yourself each day that you are a daughter of the Goddess and as such, are a manifestation of Her power and beauty. Attune yourself to the cycles of the Moon. Record how each phase affects you and then use that energy to work with these phases. Even if you do not menstruate with Moon cycles, celebrate and work with your Moon time in whatever way you can. Begin to discuss this with those living with you. If this is all new to them, educate them so they will understand your need to connect with All That Is during your Moon time.

            Comment

            • Tree
             <3
             • Aug 2010
             • 4217

             #13
             "The positive energies of feminine blood are celebrated in a complex visual and literary symbolism that embraces images of flowers and is tied to the phases of the moon. Feminine blood is honoured in many places like the "flower" of the uterus. In the botanical world, the purpose of flowers is to bear fruits and create new plants of their own species. By analogy, just as flowers contain future fruits, blood from the uterus also contains the essence of future generations."

             - Barbara Tedlock (The Woman in the Shaman's Body: Reclaiming the Feminine in Religion and Medicine, 2005)


             Negdje sam citala prije neki dan na temu. Postoji mit da je Odin (namjerno ili ne) popio mjesecnicu neke boginje i tako dobio posebne moci.
             …a o zmajevom biseru ni rijeci!

             Comment

             • Tree
              <3
              • Aug 2010
              • 4217

              #14
              '...I call her Wild Woman, for those very words, wild and woman, create llamar o tocar a la puerta, the fairy-tale knock at the door of the deep feminine psyche. No matter by which culture a woman is influenced, she understands the words wild and woman, intuitively.

              When women hear those words, an old, old memory is stirred and brought back to life. The memory is of our absolute, undeniable, and irrevocable kinship with the wild feminine...We may have forgotten her names, we may not answer when she calls ours, but in our bones we know her, we yearn toward her, we know she belongs to us and we to her.'

              Clarissa Pinkola Estes, Women Who Run With The Wolves
              …a o zmajevom biseru ni rijeci!

              Comment

              • angela
               ona koja jest
               • Jan 2010
               • 1514

               #15
               "Žene koje trče s vukovima"..........to je jedna od knjiga koja je bila jako bitna u mom procesu upoznavanja i prihvaćanja, možda je točnije reći osvještavanja, moje ženskosti /namjerno ne koristim israz ženstvenost.

               Još bitnija, moćnija je bila "CRVENI MJESEC" Mirande Gray!
               Radi se o ovome:

               Našim je precima menstrualni ciklus bio izvor prekrasnih kreativnih, duhovnih, seksualnih, emocionalnih, mentalnih i tjelesnih energija. Bio je dar koji je ženama omogućavao da se iz mjeseca u mjesec regeneriraju, da se izraze u svijetu u kojemu su živjele, ali i da ga stvaraju, razvijaju duboku vezu sa zemljom i obitelji, te otvoreno iskazuju mudrost i nadahnuće.
               Crveni mjesec ženama pruža ponovnu spoznaju njihove ciklične prirode i uči ih kako da prihvate i sa strašću žive život ojačan mjesečnim ciklusom. Na temelju zapadnih mitologija i narodnih predaja, praktičnih vježbi i metoda istraživanja, svaka će žena promijeniti način na koji razmišlja o sebi, svojem ciklusu i životu općenito!
               Crveni mjesec pomoći će vam da prihvatite svoju cikličnu prirodu te da se povežete s moćnim energijama četiriju faza menstrualnog ciklusa - uživate u tim energijama te da ih iz dana u dan koristite u kreativnim, čulnim i duhovnim aspektima života, zatim osmislite rituale koji će omogućiti emocionalno prihvaćanje i transformaciju.

               Comment

               Latest Topics

               Collapse

               There are no results that meet this criteria.

               Working...
               😀
               😂
               🥰
               😘
               🤢
               😎
               😞
               😡
               👍
               👎