Pomoć unesrećenima od poplava

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Adamina
    Super Moderator
    • Mar 2014
    • 4621

    Pomoć unesrećenima od poplava

    Pozivam sve forumaše da se pridruže ovoj akciji na najbližim lokacijama. Dijelite na svima društvenima stranicama, obavijesti sve koje znate.

    Kako pomoći? Diljem Hrvatske građani skupljaju za Slavoniju



    Hrvatski Crveni križ pokrenuo je apel za prikupljanje pomoći stanovnicima koji žive na područjima pogođenima poplavama u Republici Hrvatskoj.
    Donacije se mogu uputiti:
    • uplatama na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08* (primjer internet uplate i opće uplatnice)
    • pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen)**
    • on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa.

    Sve on-line uplate izvršene putem PBZ Carda, uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke oslobođene su bankovnih naknada.
    *Prilikom uplate iz inozemstva koristite SWIFT: PBZGHR2X
    **Telefonski operator: Moj telekom d.o.o., Trg Krešimira Ćosića 11, Zagreb, MB 02497913, tel. 01/3659-058
    U svezi donacija hrane (isključivo trajnih namirnica) i vode, mole se građani kontinentalne Hrvatske da svoje donacije donesu u svoja općinska ili gradska društva Hrvatskog Crvenog križa. Adresar društava Crvenog križa dostupan je na našim web stranicama (desno).
    U Zagrebu, donacije hrane i vode donesite u Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 16 u vremenu od 8 do 20 sati.
    Građane Primorja, Dalmacije i otoka molimo da ne sakupljaju hranu i vodu već da, ukoliko mogu i žele pomoći učine to pozivom na donacijski telefon ili uplatama na broj računa.
    Ukoliko građani Primorja, Dalmacije i otoka žele sakupljati hranu i robu za ljude s poplavljenih područja, Hrvatski Crveni križ će organizirati prijevoz (op. Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa).
    Građani koji ne mogu stupiti u kontakt s članovima obitelji i prijateljima na poplavljenim područjima mogu kontaktirati Službu traženja Hrvatskog Crvenog križa na broj telefona 01/4655-814 ili 01/4655-813.

    Udruga Za šapu! Vukovar pomaže ljudima i životinjama županjskog kraja
    U akciju pomoći stanovnicima Županje i okolnih sela uključili su se i volonteri udruge Za šapu! Vukovar. Uz pomoć engleske udruge Actio Aif for Animal pripremili su deke, poplune i odjeću za ljude iz poplavljenih područja, kao i hranu za unesrećene životinje. U ponedjeljak od 9 do 10 sati ispred veterinarske amblante Anubis Klub, Vijeća Europe 236, skupljat će i ostale potrepštine za ljude koji su ostali bez domova, ali i one koji im pomažu - hranu, vodu sokove. Nakon akcije prikupljanja sve će prevesi do ugroženog županjskog kraja.


    CARITAS

    Hrvatski Caritas poziva sve građane, kao i hrvatske poslovne subjekte, da svojim novčanim prilozima priskoče u pomoć postradalim sugrađanima na području Požeške biskupije i Đakovačko-Osječke nadbiskupije te posvjedoče socijalnu osjetljivost i djelatnu ljubav. U akciju je moguće uključiti se:
    uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa:
    IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na broj 175
    BRANITELJI SE UKLJUČILI U OBRANU OD POPLAVA


    Zbog katastrofalne poplave koja je zadesila Posavinu, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, Udruga veterana 5. gardijske brigade, Udruga veterana specijalne jedinice policije "Krpelj" iz Vinkovaca i UDVDR za grad Vinkovce se stavila na raspolaganje Stožeru za obranu od poplava županije Vukovarsko- srijemske.
    - Pozivamo sve članove udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i sve druge branitelje i stanovnike Vukovarsko-srijemske županije da se pripreme te se u slučaju javnog poziva za pomoć odazovu i organizirano pridruže pomoći poplavljenim područjima sukladno uputama koje će biti dane. U slučaju potrebe, pozivi s uputama će ići putem lokalnih medija, portala i Facebook stranica SOHV-a i braniteljskih udruga.
    Pozivaju se i svi stanovnici gradova i sela Vukovarsko- srijemske županije s prostora kojima ne prijeti opasnost da u svoje domove prime stanovnike stradalih područja. Svi koji žele udomiti stradalnike poplava neka se jave Društvu Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije i Gradskom društvu Crvenog križa Vinkovci na tel. 032/ 332523 ili na adresu: Trg bana Josipa Šokčevića 1 u Vinkovcima.
    Studenti u akciji

    Studentski zbor Fakulteta političkih znanosti i Klub studenata Fakulteta političkih znanosti organiziraju prikupljanje pomoći ugroženom stanovništvu Slavonije, Bosne i Hercegovine te Srbije, koje je pogođeno poplavama. U prostorijama Kluba studenata FPZG-a (dvorište Fakulteta) organizirat će se prikupljanje konzervirane i suhe hrane, vode, odjeće, obuće, rukavica, svijeća, baterija, deka, pelena, higijenskih potrepština, papirnatih ubrusa, sredstava za čišćenje i dezinfekciju, kao i ostalih stvari potrebnih za pomoć ugroženima u poplavama.

    Prikupljanje će biti organizirano sukladno radnom vremenu Kluba (9 - 21) i to od ponedjeljka (19.5.2014.) do petka (23.5.2014.). "Nakon što prikupimo humanitarnu pomoć, ista će biti poslana organizacijama koje su u mogućnosti distribuirati prikupljene stvari pogođenim područjima, poput Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Zagrebu i sl. Kolegice i kolege, pokažimo svoju solidarnost s ugroženim stanovništvom poplavljenih područja i budimo dio regionalnog humanitarnog projekta!", poručuju studenti.
    Pomoć se prikuplja se i u studentskom domu Stjepan Radić na Savi. Akcija traje do kraja dana. Studenti kažu da je pomoć namijenjena stradalima u BiH i u Slavoniji, a slanje pomoći organizirali su s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije i Biskupske konferencije BiH. Namirnice i pomoć prikupljat će vjerojatno tijekom cijelog sljedećeg tjedna.
    Slavonska udruga studenata poziva sve koji mogu nešto donirati da dostave do sljedećih adresa

    RAVNICA (Prostor Slavonske udruge studenata), Antuna Bauera 19 - U PONEDJELJAK OD 10 - 21.

    Veterinarski fakultet (Heinzlova 55) u prostoru Studentskog zbora Veterinarskog fakulteta - U PONEDJELJAK OD 10 - 16

    Studenti poručuju da im se možete javiti i na broj telefona 091/739 95 35.

    Ministarstvo socijalne politike i mladih


    Ministarstvo socijalne politike i mladih pozvalo je hrvatske građane da pomognu poplavama ugroženom stanovništvu Slavonije, koji su evakuirani iz svojih domova, a pomoć u odjeći, hrani, dekama, i drugome mogu donijeti u sjedište Ministarstva, u Savsku cestu 66, u Zagrebu.

    Mali zmaj

    Mali zmaj organizira prikupljanje pomoći za žrtve poplava u Slavoniji.
    Prikupljamo: flaširanu vodu, dezinfekcijska sredstva, konzerviranu hranu, lijekove protiv bolova, higijenske potrepštine i mlijeko u prahu za bebe.
    Navedeno možete donijeti u prostorije udruge na adresi: Nova cesta 71, Zagreb
    u nedjelju od 17:00 do 20:00 sati
    u ponedjeljak i utorak, od 11:00 do 20:00.
    Molimo Vas da se akciji odazovete u što većem broju, svaka pomoć je dobrodošla.
    Potrebni su nam i volonteri koji bi dežurali na preuzimanju donacija ili koji bi autom prikupljali donacije po gradu i prevozili ih do skladišta.
    sve informacije na: 091 567 0618
    Građani

    - U nedjelju 18.05.2014. od 15 do 17 sati skupljamo nekvarljive namirnice za stanovnike Županje i okolnih sela koja su pogođena poplavom. Molimo Vas ako možete izdvojiti koju kunu i kupiti nešto nekvarljive hrane za nastradale obitelji. Hrana će se skupljati u zapadnom dijelu Zagreba u Vrapču ispred Doma zdravlja, Vrabečka ulica 4 i u Novom Zagrebu Arena Zagreb Lanište 30. Molimo sve koji su u mogućnosti da se odazovu ovoj akcij - poručuju Zagrepčani.
    Branka Zorić Cindrić iz Udruge FB Humanitarci kaže da prikupljanje pomoći organiziraju u suradnji s Crvenim križem koji će slati pomoć stradalima u Slavoniji. Organizirali su se u subotu kasno navečer, a velik broj ljudi u nedjelju je donio hranu, higijenske potrepštine i druge stvari.
    Kutina

    Grad Kutina je u suradnji sa Caritasom i Crvenim križom Grada Kutine pokrenuo akciju prikupljanja humanitarne pomoći stanovništvu koje je hitno moralo biti evakuirano iz svojih domova zbog proboja nasipa na rijeci Savi i izlijevanja Une. Pomoć je hitna i trenutno najpotrebnija u odjeći (posebice dječjoj), dekama, hrani, vodi i napitcima.
    Pozivamo i molimo sve građane svih naselja grada Kutine i građane Kutine da se odazovu akciji prikupljanja pomoći, te pokažu solidarnost u ovim teškim trenucima za Hrvatsku Posavinu i Pounje. Pomoć možete donijeti u nedjelju u zgradi Grada Kutine, Trg kralja Tomislava 12, u podrumu od 14 – 15 sati, te u Caritasu u Crkvenoj 6 od 15-20 sati, te radnim danima u Crvenom križu i Caritasu, te u vatrogasnim domovima pripadajućih naselja na području grada Kutine.
    Brodarica


    Od danas do kraja tjedna u prostorijama Župnog ureda u Brodarici možete donijeti odjeću, obuću, higijenske potrepštine, konzerviranu hranu i sve ostalo što može pomoći ugroženom stanovništvu od poplava u Slavoniji i BIH. Akciju od danas organizira brodarička župa, tamošnji mjesni odbor i gradski odbor HSP dr. Ante Starčević. Pomoć se prikuplja u župnom uredu, na adresi Krapanjskih spužvara 41 na Brodarici, a možete se javiti i predsjedniku MO Brodarica Antoniju Goviću na mobitel broj 095/870-1136, javlja portal ŠibenikIN.

    Požega:


    Požeška udruga mladih aktivista PUMA prikuplja donacije u svom prostoru: Ulica Antuna Kanižlića 1 (pored banke PBZ), Požega.

    Caritas Požeške biskupije: novčane uplate na žiro-račun IBAN HR4223860021130011296

    te donacije u sjedište Caritasa: Vukovarska 7, Požega.
    Čepin

    U prostorijama KUD Ivan Kapistran Adamović (kod knjižnice, preko puta pošte u Čepinu) organizirano je prikupljanje potrebnih stvari za stradalnike u poplavama danas, sutra i prekosutra (18,19,20.5) od 18 - 20 sati. Potrebno je sve što možete odvojiti, donirati, kupiti bar nekoliko sitnica u trgovini i donijeti kako bi se napravila pošiljka i isporučila što prije izbjeglim stradalnicima u pripremljenim sabirnim centrima.

    Ako je potrebne doći do vas i preuzeti stvari, namirnice i potrepštine, nazovite na 099 806 7788 broj telefona.

    Slavonski Brod


    Prikupljanje pomoći organizira se u ulici P. Krešimira IV 2 (zadnji neboder od korza, suteren) - Volonterski centar Slavonski Brod, danas od 15 h, sutra i cijeli tjedan od 10 do 14 sati.

    Osijek


    Od ponedjeljka 19.05.2014. godine u prostorijama Studentskog zbora Sveučilišta (Cara Hadrijana bb, preko puta HEP-Plina pored bivše vojarne) od 9 sati skupljat će se sve potrebno za pomoć poplavljenim područjima.

    Aktivisti živog zida iz Osijeka također organiziraju pomoć za stradale u poplavama. Svi koji su voljni pomoći, mogu se obratiti na mob: 095 1995 123
    Varaždin

    U ponedjeljak u hotelu Turist u Varaždinu od 8-19 skupljaju se prilozi za sve tri države. Pomoć je potrebna doslovno u svemu: hrana (konzerve,dječja hrana,..), odjeća, obuća, potrepštine za osobnu higijenu (sapuni, šamponi, ulošci), ručnici, čarape, deke... "Bilo što da možete odvojiti je dobro došlo. Ako donosite dječje kašice u staklenkama, dobro ih omotajte. Molimo ako je moguće dostavljati robu u kutijama radi daljnjeg transporta", poručuju organizatori.

    Rijeka


    Pomoć prikuplja i Klub mladih Rijeka, na adresi Erazma Bačića 9a. Rijeka prikuplja pomoć stradalima od poplave od danas, u nedjelju 18.05. Od 18 do 00:00 te kroz tjedan od ponedjeljka do petka od 08:00 do 00:00, a u subotu od 10 do 00:00
    Materijalne potrepštine za sve ugrožene stanovnike skupljaju se i na Učiteljskom fakultetu u Rijeci, u suradnji s Leo i Lions klubovima iz Rijeke. Sve što možete izdvojiti i da Vam ne treba donesite sutra i prekosutra na Učiteljski fakultet (Sveučilišna avenija 6, kampus).

    Donji Miholjac


    Društvo Naša djeca iz Donjeg Miholjca uključuje se u prikupljanju donacija stradalim u katastrofalnim poplavama. U naredna tri dana, od ponedjeljka 19.05. pa do 21.05.2014 otvorit će svoje prostorije i organizirati dežurstva za prihvat donacija, svaki dan od 17-19.

    "Skupljamo znači sve od odjeće, posteljine, deka, lijekovi protiv bolova, zavoji, hrana za bebe. Uglavnom ljudima je potrebno sve čak i slatkiši za tu dječicu, igračke. Ako donirate hranu mora biti poput suhomesnate, konzerve...samo da nije svježe. Nadam se da ćete se odazvati u velikom broju i pokazati veliko srce i humanost jer nikad ne znamo kad će i nama takva pomoć biti potrebna.", poručuju iz Društva.

    Daruvar


    Tko želi pomoći može hranu i ostale potrepštine odnijeti u prosto Radija Daruvar te u prostorije Crvenog križa u Daruvaru od 12:30.

    Đurđevac


    Udruga ‘SKUP’ Đurđevac organizira prikupljanje pomoći stradalima koja se može predati u Domu Mladena Markača u Đurđevcu na adresi Grkinska 4. Akcija skupljanja nekvarljivih namirnica i ostalih potrepština počinje sutra u ponedjeljak 19.05.2014. od 09:00 sati. Ako možete izdvojite koju kunu i kupiti nešto nekvarljive hrane za nastradale obitelji. Mole se svi koji su u mogućnosti da se odazovu ovoj akciji! Akciji skupljanja pomoći, pridružuje se i Udruga hrvatskih branitelja 1990 -1996 RH.

    INFO: 099 404 51 02
    095 214 00 01
    Mali zmaj

    Udruga Mali zmaj organizira akciju prikupljanja pomoći za potopljena sela u Slavoniji. Deke, flaširanu vodu, gumene čizme, čarape, higijenske potrepštine, pelene, hranu u konzervama i ostalo možete donijeti na adresu Nova cesta 71, Zagreb.
    Let me heal you
  • Lusi
    ignis
    • May 2014
    • 1442

    #2
    Odlično Adamina!


    Pomoć Bosni i Srbiji preko Crvenog križa:

    Za stanovnike Bosne i Hercegovine te Srbije prikuplja se isključivo novčana pomoć, a donacije se mogu uputiti:

    - za pomoć stanovnicima u Bosni i Hercegovini na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 05 (primjer internet uplate i opće uplatnice)*

    - za pomoć stanovnicima u Srbiji na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 07 (primjer internet uplate i opće uplatnice)*

    - on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa
    Last edited by Lusi; 19-05-14, 07:12.
    Someone told me I was delusional. I almost fell off my unicorn.

    Comment

    • Adamina
      Super Moderator
      • Mar 2014
      • 4621

      #3
      Važno upozorenje svima koji šalju i prikupljaju pomoć ugroženim područjima širi semedijima. Naime, na svaku ambalažu hrane koju šaljete u sklopu raznih humanitarnih akcija, obavezno vodootpornim markerom napišite slovo H. Ono je znak za humanitarno.

      Tim činom možete spriječiti preprodaju i vraćanje robe na police trgovina. Mole se svi koji mogu da ovu obavijest šire dalje.
      Let me heal you

      Comment

      • Poli
        Guru
        • Oct 2013
        • 4036

        #4
        Nisam znala gde da postavim pitanje,pa evo ovo je najpribliznija tema.

        Javili su na TV,da je pijaca voda u bgd zagadjena, a posle par sati da je ispravna.Zbunjena sam. No bez obzira na to,cime prati i dezinfikovati hranu, ruke,posudje?Znam da je bilo negde na forumu,ali ne mogu sad da trazim,pa ako neko moze da pomogne odgovorom,bila bih zahvalna.
        Znala sam i sama, ali sad vise nista neznam..

        Comment

        • Adamina
          Super Moderator
          • Mar 2014
          • 4621

          #5
          Znam za alkohol, ocat, može poslužiti i žestica što se tiče dezinfekcije. Bitno je da bude u što ekonomičnijim pakiranjima. Voda se može pročistiti tabletama za dezinfekciju,.

          Ili ovakav sistem destilacije za preživljavanje u divljini (sve dobro dođe)
          Method 4 of 4: Creating a Purifying System in the Wilderness


          1. 1
            Form a cone out of a strip of bark. Birch bark, or a bark similar to it, is best for creating this filtering system because it is flexible but will keep its shape. Keep in mind that this method will not fully purify the water, but it will reduce the amount of microbes in the water. This method should only be used in extreme emergencies.[11]
            • If you are having a hard time keeping your bark in the shape of a cone, you could try tying a piece of rope or a durable type of grass around it to keep its shape.


          2. 2
            Layer the cone. Wildwood Survival suggests layering the cone with sand, charcoal, grass, and gravel (or small rocks.) Charcoal is especially good for removing bacteria. If you had fire, crush up some of the burnt pieces of wood.[12]

          3. 3
            Pour the water through the cone and into a container. Do this several times to increase the amount of purification that occurs. Again, this method does not guarantee purification, but it will remove a good deal of the contaminants in the water.

          Ili
          TWENTY-FOUR METHODS TO PURIFY WATER

          SEPARATION: HEAT, LIGHT & GRAVITY
          SEDIMENTATION gravitationally settles heavy suspended material.
          BOILING WATER for 15 to 20 minutes kills 99.9% of all living things and vaporizes most chemicals. Minerals, metals, solids and the contamination from the cooking container become more concentrated.
          DISTILLATION boils and recondenses the water, but many chemicals vaporize and recondense in concentration in the output water. It is also expensive to boil & cool water.
          ULTRAVIOLET LIGHT is a good bactericide, but has no residual kill, and works only in clearly filtered water. Still in its infancy stage is a new technology involving super white light. CHEMICALS
          CHLORINE is common, cheap, but extremely toxic. It does not decrease physical or chemical contamination, it does increase colesterol formations, is a carcinogen, and causes heart disease.
          BROMINE, used in pools and spas, doesn't smell or taste as bad and doesn't kill bacteria very well.
          IODINE is not practical, and is mostly used by campers.
          HYDROGEN PEROXIDE kills bacteria with oxygen, is chemically made and is very toxic. It is used in emergencies.
          SILVER is an effective bactericide but a cumulative poison which concentrates and doesn't evaporate.
          NONTOXIC ORGANIC ACIDS should be used with caution in large water plants only.
          LIME AND MILD ALKALINE AGENTS should also be used with caution only by large water plants, or only for laundry.
          NEUTRALIZING CHEMICALS react with the unwanted chemicals and produce outgases and a sediment, but levels of need vary.
          COAGULATION-FLOCCULATION adds chemicals which lump together suspended particles for filtration or separation.
          ION EXCHANGE exchanges sodium from salt for calcium or magnesium, using either glauconite (greensand), precipitated synthetic organic resins, or gel zeolite, thus softening the water. Minerals, metals, chemicals or odors are not affected, and the water is salty to drink.

          FILTRATION

          SLOW SAND of 1 cubic meter passes about 2 liters/min, and does a limited bacteria removal.
          PRESSURE SAND of 1 cubic meter passes about 40gpm and must be backwashed daily.
          DIATOMACEOUS EARTH removes small suspended particles at high flow rates, must be daily backwashed and is expensive.
          POROUS STONE/CERAMIC filters are small but expensive, and do not effect chemicals, bacteria or odors.
          PAPER or CLOTH filters are disposable and filter to one micron, but do not have much capacity.
          CHARCOAL:
          -COMPRESSED CHARCOAL/CARBON BLOCK is the best type of charcoal filter, can remove chemicals and lead, but is easily clogged, so should be used with a sediment prefilter.
          -GRANULAR CHARCOAL is cheaper, but water can flow around the granules without being treated.
          -POWDERED CHARCOAL is a very fine dust useful for spot cleaning larger bodies of water, but is messy and can pass through some filters and be consumed.
          REVERSE OSMOSIS uses a membrane with microscopic holes that require 4 to 8 times the volume of water processed to wash it in order to remove minerals and salt, but not necessarily chemicals and bacteria.
          ENZYMES & BACTERIA combined can remove contaminants and reduce sludge. See recent article on enzymes & bacteria.

          OXYDATION
          AERATION sprays water into the air to raise the oxygen content, to break down odors, and to balance the dissolved gases. However, it takes space, is expensive, and picks up contaminants from the air.
          OZONE is a very good bactericide, using highly charged oxygen molecules to kill microorganisms on contact, and to ozidize and flocculate iron, manganese and other dissolved minerals for post-filtration and backwashing.
          ELECTRONIC PURIFICATION and DISSOLVED OXYGEN GENERATION creates super oxygenated water in a dissolved state that lowers the surface tension of the water and effectively treats all three types of contamination: physical, chemical and biological.
          Last edited by Adamina; 20-05-14, 11:23.
          Let me heal you

          Comment

          • simona
            Guru
            • Jan 2010
            • 6596

            #6
            Donacija sjemena


            Monsanto, najokrutniji i najveći igrač u lobiranju podmuklo stiže na hrvatska, bosanska i srpska poplavljena polja. Prve pobjedničke kockice Monsanto je bacio u SAD-u, tako što je lobiranjem izborio da se dopusti patentiranje genetski modificiranog sjemena, a sada u kompaniji pobjedonosno trljaju ruke rugajući se onima kojima je u ovim trenutcima najteže.

            Pomoć poplavljenima u GMO sjemenu?

            Zloglasni američki div Monsanto u javnost je plasirao "dirljivu priču" o donaciji sjemena zemljama pogođenim katastrofalnim poplavama – Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. U Lijepoj našoj, kao i u ostale dvije zemlje regije ne uzgaja se GMO, a hrvatski zakoni ga još uvijek zabranjuju, a očigledno je da nam ova "velikodušna akcija" Monsanta na naša polja donosi novu eru u poljoprivredi.

            Donacija sjemena ratarskih i povrtlarskih kultura drži se u strogoj tajnosti, jer ipak radi se događaju koji u nikakvoj mjeri "nema utjecaja" na budućnost poljoprivrede ovih prostora. Poplave koje su u prošlog mjeseca pogodile Hrvatsku, BiH i Srbiju ocijenjene su kao najveća prirodna nepogoda koja je snašla zemlje Balkana u posljednjih sto godina. Monsanto, kao jedan od najvećih GMO igrača prepoznao je priliku i odlučio se na mala vrata ušuljati na naše oranice i uz to pobrati simpatije onih koji ni ne slute što se krije iza ove akcije. Iza namjere da se pomogne u sanaciji štete poljoprivrednih površina te što prije zasiju nove kulture i ponovno pokrene proizvodnja na poplavama opustošenim poljima, kriju se puno dublji i veći interesi.

            Donirano GMO sjeme ukupne vrijednosti 445 tisuća eura

            Donacija u sjemenu ukupne vrijednosti 445 tisuća eura poslano je u tri zemlje. Sjeme kukuruza Dekalb, ukupne vrijednosti 275 tisuća isporučeno je u susjednu Srbiju, a ima ga dovoljno da se zasije na 3.000 hektara, dok je sjeme rajčice, krastavaca i kupusa vrijedno 75.000 eura raspršeno u sve tri zemlje.

            Monsanto nam je svima dobro znan kako korporacija koja ima ogromnu ambiciju postati apsolutni monopolist kada je u pitanju proizvodnja i prodaja sjemena, patentiranog i zaštićenog, osim intelektualnim pravima, i na način da se ne može razmnožavati nakon jedne sjetve. Osim utjecaja na okoliš i bioraznolikost, ti usjevi imaju utjecaj i na ljudsko zdravlje. GMO usjevi donedavno su bili zabranjeni na području Europske unije, što ipak nije spriječilo Monsanto da prodre u Portugal i Španjolsku, a po svemu sudeći ovo im je jedinstvena prilika da se na mala vrata, uz "velikodušnu humanitarnu akciju" uvuku i na naša polja.

            MONSANTO HELPS SERBIA, CROATIA AND BOSNIA-HERZEGOVINA AFTER WORST FLOODING IN MORE THAN A CENTURY

            Comment

            • MadMax111
              Road Warrior
              • May 2013
              • 1011

              #7
              Želim pomoći svim tim ljudima ali jednostavno odbijam dat novac ili bilo sto drugo bilo kojoj organizaciji i udruzi jer vjerujem da pola toga ne stigne u prave ruke.
              Kamioni i kamioni stvari su se odvozili tamo da bismo dobijali izvjesca da ljudi nemaju sto jest ni pit a kamoli ostalo a toliko tog se slalo.
              ...and in this maelstrom of decay, ordinary men were battered and smashed... men like Max... the warrior Max.

              Comment

              • Adamina
                Super Moderator
                • Mar 2014
                • 4621

                #8
                Da, bog zna kamo je to sve nestalo :(
                Let me heal you

                Comment

                • smješko
                  Guru
                  • Apr 2011
                  • 3709

                  #9
                  Originally posted by Adamina
                  Da, bog zna kamo je to sve nestalo :(
                  evo ovdje je nestalo...
                  Najbolji način držanja muškarca je zagrljaj
                  Naša svijest opaža kao stvarnost ono što postoji u našoj svijesti
                  Ono što u drugima zamječuješ,to u sebi jačaš

                  Comment

                  • JANG
                    Guru
                    • Feb 2013
                    • 1390

                    #10
                    Originally posted by MadMax111
                    Želim pomoći svim tim ljudima ali jednostavno odbijam dat novac ili bilo sto drugo bilo kojoj organizaciji i udruzi jer vjerujem da pola toga ne stigne u prave ruke.
                    Kamioni i kamioni stvari su se odvozili tamo da bismo dobijali izvjesca da ljudi nemaju sto jest ni pit a kamoli ostalo a toliko tog se slalo.
                    Ako možeš odi sam i odnesi im

                    Comment









                    Latest Topics

                    Collapse

                    There are no results that meet this criteria.

                    Working...
                    😀
                    😂
                    🥰
                    😘
                    🤢
                    😎
                    😞
                    😡
                    👍
                    👎