Alternativa Forum

Treći biološki prirodni zakon Nove medicine

Ovo je diskusija na temu Treći biološki prirodni zakon Nove medicine u podforumu Germanska nova medicina
Ontogenetski sustav osmišljenih bioloških posebnih programa prirode Na gornjoj shemi su ...

Natrag   Alternativa Forum > Alternativna medicina > Germanska nova medicina

Alternativa Forum


Germanska nova medicina GNM- iskustva, rasprave i ostalo

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 29-08-10, 01:34   #1
Guru
 
Tina's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Postovi: 1,049
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
Zadani Treći biološki prirodni zakon Nove medicine

Ontogenetski sustav osmišljenih bioloških posebnih programa prirode


Na gornjoj shemi su predstavljene dva kata na isti način kao na tabeli "Psiha-mozak-organ".
Žuti kat odgovara grupi stari-CNS, dok crveni odgovara grupi veliki mozak, što je navedeno na lijevoj strani sheme. Na uzdužnom shematskom presjeku mozga stari-CNS je predstavljen kao leptir ili ptica podignutih krila. Tijelo (žuto) je moždano stablo (glava=međumozak, trbuh=pons, rep= medula oblongata ili produžena moždina).Krilo sa narančastim i žutim prugama je mali mozak. Žute pruge ima jer pripada starom CNS-u, a narančaste jer istovremeno pripada i mezodermu. Ako pogledamo tabelu u prilogu, vidjeti ćemo da su vodoravni katovi ove sheme tu predstavljeni kao vertikalne grupe.
Lijevo je žuta grupa, predstavlja moždano stablo i endoderm. U sredini je narančasta grupa, mezoderm i predstavlja: gore - organe kojima upravlja mali mozak; dolje - organe kojima upravlja srž velikog mozga (npr. koštani skelet, limfni čvorovi, jajnici, bubrezi itd). Desno je crvena grupa ektodermalnih organa kojom upravlja kora velikog mozga.


Embriolozi dijele embrionalni razvoj u tri takozvana zametna listića: endoderm - unutrašnji zametni listić, mezoderm ili srednji zametni listić i ektoderm ili vanjski zametni listić.

Podjela tumora

Ontogenetski sustav tumora i ekvivalenata glasi:
Svakom od tri embrionalna zametna listića odgovaraju specifične vrste histoloških tkiva, koja su međusobno jednaka ili bar slična. Samo mezoderm, unutrašnji zametni listić dijeli se nanovo na: stari mezoderm ili mezoderm malog mozga i na novi ili mezoderm velikog mozga. Mezoderm malog mozga se ponaša slično kao endoderm moždanog stabla, dok se mezoderm velikog mozga ponaša slično kao ektoderm velikog mozga.
U slučaju DHS-a, kad nastaje Hamerovo žarište, područja organa koja stoje u korespondenciji sa ovim žarištem reagiraju odgovarajućom reakcijom zametnog listića:
§ endodermalni organi pod kontrolom moždanog stabla i mezodermalni organi pod kontrolom malog mozga (zajedno: organi pod kontrolom starog dijela CNS-a) reagiraju u fazi aktivnosti konflikta (ca-faza) razmnožavanjem stanica.
§ mezodermalni organi pod kontrolom srži velikog mozga i organi pod kontrolom korteksa velikog mozga (zajedno: organi pod kontrolom velikog mozga) reagiraju u istoj fazi nekrozama i ulceracijama.

Faza ozdravljenja nakon konfliktolize je veoma različita kod različitih zametnih listića:

Endoderm:

Zaustavljanje rasta tumora, inkapsulacija tumora ili njegova razgradnja pomoću gljivica ili mykobakterija (npr. TBC bacilima).
Mezoderm:

a) Mezoderm malog mozga:
Zaustavljanje rasta tumora, inkapsulacija ili razgradnja pomoću bakterija, kao kod endoderma, npr. ca mamae i tuberkuloza mliječne žlijezde.
b) Mezoderm srži velikog mozga:
Restitucija sa oticanjem i rastom koji premašuje potrebe u smislu sarkoma ili kod kostiju sa namnoženim kalusom kao osteosarkom. Pretjerani rast tkiva je u principu potpuno bezazlen i spontano ponovo prestaje na kraju faze ozdravljenja. Bakterije pomažu kod ponovne izgradnje (npr. osteosarkom, cista jajnika, cista bubrega - nefroblastom).
Ektoderm:

Tendencija ponovnog ispunjavanja ulkusnih nekroza sa restitucijom ili ožiljnom restitucijom uz pomoćno učešće virusa (npr. virusi hepatitisa).
Čelično pravilo raka unijelo je, po prvi put, u medicini u područje tumora jasan sustav, ali su ostala otvorena mnoga pitanja. Vjerujem da mi je sad uspjelo da pronađem sustav koji ne uključuje samo tumore, nego u principu obuhvaća čitavu medicinu. Jer smetnje u području našeg ponašanja, nastale biološkim konfliktima, samo su specijalni slučajevi promjene programa jednog područja mozga, koje je prije ovog funkcioniralo sa savršenom preciznošću. Najveće zaprepaštenje kod ovog prebacivanja programa izaziva činjenica da DHS-om biva mobiliziran kompletan organizam, a da ovaj novi program, kojeg sam i ja ranije smatrao poremećenim dirigiranjem relejnog centra, ni u kom slučaju nije bez sustava. On štoviše ima očigledni smisao šanse za
preživljavanje, u borbi za opstanak sa svim raspoloživim snagama. Ovo prebacivanje programa je dio osmišljenog događanja.
Mezoderm malog mozga i ektoderm velikog mozga

Uvijek mi je pravilo izvjesne teškoće kad bih, kao u ovom poglavlju, morao ići preko spoznaja embriologa. Čini se da određena pitanja za njih nisu bila od važnosti, tako da se njima nisu posebno ni bavili. Koža je ektodermalnog porijekla, ali naravno samo epidermis bez koriuma, jer on je mezodermalnog porijekla. Dakle, postoje fine razlike u različitim slojevima kože.
Naime, postoji donji sloj kože (korium) mezodermalnog porijekla, koji sadrži žlijezde (znojne i lojne) i melanofore. Preko njega dolazi vanjski epidermis sa pločastim epitelom koji je ektodermalnog porijekla. On na svojoj površini sadrži senzibilne taktilne nervne završetke, a na donjoj strani jedan sloj melanofora.
Fina razlika se sastoji u tome da su jedne stanice inervirane od malog mozga, a druge od velikog mozga. Ovo ne samo da određuje njihovu funkciju, nego i njihovu histološku građu, kao i različite "tumorske reakcije" ili formacije.

Mezoderm malog mozga

U toku evolucijskog razvoja, otprilike kad su naši preci počeli da vodenu sredinu zamjenjuju kopnenom, u vrijeme kad je mali mozak bio u izgradnji, čovjek je dobio potrebu za kožom koja ne samo da daje stabilnost nego može obraniti od pretjeranog sunčevog zračenja, da onemogući isušivanje itd. Ovaj organ bih nazvao mezodermalna koža malog mozga.

Ova koža malog mozga nije morala izdržati posebna mehanička opterećenja. Osoba se već mogla pokretati, puzajući naprijed, kako to čine crvi. Koža je imala nespecifični tzv. "protopatični senzibilitet", odnosno imala je osjećaj za ekstremni pritisak i temperaturu, a bila je sposobna da se prilagodi i reagira ukoliko bi se uvjeti okoline ekstremno mijenjali. Ova koža je radila nakupine melanofora, koje su svojim pigmentom štitile od UV zraka. Osim toga, znojne žlijezde su mogle napraviti film od tekućine, što je sprečavalo opekotine kože. Dakle, organizam je bio prilično dobro zaštićen od prijetećih opasnosti u vitalnoj sferi.

Nakon obrazovanja ove kože malog mozga, čije relejne centre nalazimo u zadnjem medijalnom i u lateralnim dijelovima malog mozga (tema konflikta je "povreda tjelesne nepovredivosti" i u daljem konflikt okaljanosti), javlja se način ponašanja sisavaca. Pri tom je, logično, mliječna žlijezda premještena u kožu. Posljedično je mliječna žlijezda utisnuće ove kože malog mozga. U malom mozgu sve leži uredno smješteno jedno do drugoga.
Prvobitni žljezdani epitel mliječnih puteva očigledno više ne pripada tipu žlijezda probavnog trakta, istovremeno je ovom morfološki više srodan nego pločastom epitelu vanjskog sloja kože. Oba su veoma različita, jer je upravo mjesto njihovog porijekla u mozgu veoma različito. Najbolja oznaka za žljezdani epitel mliječnih puteva, znojnih i lojnih žlijezda bi, prema tome, bila: "žljezdano tkivo malog mozga".

"Koži malog mozga" također pripada "unutrašnja koža" tijela, u trbuhu peritoneum, u grudnom košu pleura i u medijastinalnom prostoru perikard.
U trbuhu razlikujemo parietalni od visceralnog peritoneuma, te parietalnu pleuru od visceralne kao i parietalni perikard od visceralnog.
Tumori ovih formacija nazivaju se mezoteliomi.
Oni rastu na koriumskom sloju kože, kontrolirani od malog mozga, i vidljivi su. Ova koža malog mozga je također odgovorna u fazi ozdravljenja bolesti za edem, u ovim slučajevima za izljeve: peritonealni izljev ili ascites, pleuralni izljev i perikardni izljev sa tamponadom. Ovo sve u principu predstavlja nešto pozitivno, ali usprkos tome ima razloga za bojazan od komplikacija u toku faze ozdravljenja bolesti.
Tina je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (13-09-10), Lanna (30-05-11), ram (29-08-10)

Nepročitano 29-08-10, 01:41   #2
Guru
 
Tina's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Postovi: 1,049
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
Zadani

Ektoderm velikog mozga

U daljnjoj evoluciji su se sposobnosti kože malog mozga pokazale kao nedovoljne. Majka priroda je stoga u novom razdoblju mozga morala izraditi jednu impozantnu konstrukciju za područje kože. Ona je, jednostavno, čitav individuum presvukla drugom, novom kožom - "kožom velikog mozga".
Ova koža velikog mozga, ektodermalnog porijekla, za razliku od mezodermalne kože malog mozga, imala je pločasti epitel i samim tim je bila mnogo otpornija. Ona je migrirala duž segmenata i potpuno prekrila kožu malog mozga. Donijela je sa sobom fini ili površni senzibilitet velikog mozga (senzibilni centar u Gyrus postcentralis) i time je organizmu omogućila da ima sve one informacije koje su mu neophodne da se kao vrhunski organizirano biće prilagodi velikim zahtjevima borbe za preživljavanje.

Formacija pločastog epitela je tipičan morfološki znak za kožu velikog mozga. Ovaj epitel se nije zaustavio na granicama prvobitne kože malog mozga, nego je presvukao npr. endodermalni cilindrični epitel u mokraćnom mjehuru i bubrežnoj karlici, zatim endodermalni epitel usne šupljine i gornjeg dijela jednjaka, malu kurvaturu želuca, žučne vodove i izvodne kanaliće pankreasa, kao i mezodermalni malomoždani adenoidni epitel mliječnih puteva(intraduktalni). Tako danas nalazimo tipični pločasti epitel velikog mozga ne samo na vanjskoj koži, nego i u sluznici usta, nosa i ždrijela, grkljana, bronhija, ezofagusa, pilorusa, bulbusa duodenuma, pankreasa sa njegovim rukavcima do stanica pankreasnih ostrvaca i u sluznici žučnih vodova.
Istovremeno, ovaj epitel nalazimo u mokraćnom mjehuru, bubrežnoj karlici, vagini, cerviksu maternice, mliječnim putevima i rektumu. Sva područja presvučena ovom vrstom epitela su vrlo senzibilna i priključena na senzorični centar velikog mozga. Sva ona imaju "tipične konflikte velikog mozga" (Hamerova žarišta u velikom mozgu).

Ovdje također spada i raniji "epidermis periosta" koji se sastojao iz pločastog epitela i senzibilnih nerava. Danas se pločasti epitel ovdje ne može naći, jer je u međuvremenu izgubio funkciju, za razliku od njega senzibilni nervi su još tu. Oni su odgovorni za bolove kod rastezanja periosta. Bolovi zbog rastezanja periosta, koji redovno nastaju kad u fazi ozdravljenja kosti prave edem, dobar su znak i važan proces kod biološkog zacjeljivanja kostiju, jer oni pacijenta prisiljavaju da pogođeni dio skeleta štedi kako u slučaju opterećenja postoji opasnost od frakture.
Često, npr. u rektumu nalazimo tumore endodermalnog sloja koji prominira kroz ektodermalnu sluznicu pločastog epitela. Tad govorimo o polipu (adeno-ca).

Tina je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (13-09-10), ram (29-08-10)
Nepročitano 29-08-10, 02:14   #3
Guru
 
Tina's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Postovi: 1,049
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
ZadaniOrgans and tissues that derive from the endoderm are:
-Mouth (sub mucosa)
-Palate
-Tongue
-Tonsils
-Salivary and Parotid Glands
-Naso-Pharynx
-Thyroid Gland
-Esophagus (lower third)
-Lungs (lung alveoli)
-Goblet cells (in bronchia)
-Liver and Pancreas
-Stomach and Duodenum
-Small Intestine and Colon
-Sigmoid and Rectum (upper third)
-Bladder
-Kidney Collecting Tubules
-Prostate
-Uterus and Fallopian Tubes
-Nuclei of the Acoustic Nerves

BIOLOGICAL CONFLICTS: The biological conflicts linked to endodermal tissues relate to breathing (lungs), food (organs of the alimentary canal), and procreation (prostate and uterus).


The organs and tissues of the alimentary canal - from the mouth
to the rectum - are biologically linked to "MORSEL-CONFLICTS"
(alluding to the real food morsel). The "inability of catching a
morsel" correlates to the mouth and pharynx (including the
palate, tonsils, salivary glands, naso-pharynx, and thyroid gland);
the "conflict of not being able to swallow a morsel" relates to the
esophagus (lower part); conflicts of "not being able to absorb or
digest a morsel" are linked to the digestive organs, such as the
stomach (except the small curvature), the small intestines,
the colon, the rectum as well as the liver and the pancreas.

Animals experience these "morsel-conflicts" in real terms, for example, when they cannot find food or when a food chunk or bone is stuck in the intestine. Since we humans are able to interact with the world in a figurative fashion through language and symbols, we can experience such "morsel-conflicts" also in a transposed sense. A figurative morsel can translate into a contract or a person we could not "catch", an offending remark we could not "digest", "morsels" we want to possess, "morsels" that were taken away from us, or "morsels" we cannot get rid of.The lungs, more precisely the lung alveoli that process oxygen, are linked to a "death-fright conflict", triggered by a life-threatening situation.

The goblet cells in the bronchia correlate to a "fear of suffocation".


The middle ear relates to hearing conflicts (the "sound-morsel"). The conflict of "not being able to catch a sound morsel", for example not hearing Mommy's voice, affects the right ear, whereas the conflict of "not being able to get rid of a sound morsel", for instant loud annoying noise, affects the left ear. An intense conflict-activity results in a middle ear "infection" during the healing phase.The kidney collecting tubules, which are the oldest tissues of the kidneys, correspond to biological conflicts that relate back to the time when our distant ancestors where still living in the ocean and being thrown on shore would pose a life-threatening situation. We humans can suffer such a "fish-out-of-water"-DHS as an "abandonment conflict" (feeling isolated, excluded, left behind), as a "refugee conflict" (having to flee our home), as an "existence conflict" (our life or livelihood is at stake), or as a "hospitalization conflict".


The uterus and fallopian tubes as well as the prostate gland, are linked to "procreation conflicts" and "ugly conflicts with the opposite gender".
With regard to brainstem-controlled tissues, laterality is not significant! Thus, if, for example, a right-handed woman suffers an "abandonment conflict", the conflict impacts arbitrarily in the right or left kidney tubule-relay (regardless, whether the conflict was over a child or over a partner).
Tina je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (13-09-10), ram (29-08-10)
Nepročitano 29-08-10, 02:27   #4
Guru
 
Tina's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Postovi: 1,049
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
Zadani


Organs and tissues that derive from the old mesoderm are:
-Corium Skin (under skin)
-Pleura (lining of the lungs)
-Peritoneum (lining of the abdominal cavity and abdominal organs)
-Pericardium (skin that covers the heart)
-Breast Glands (milk producing glands)

BIOLOGICAL CONFLICTS: The biological conflicts linked to old mesodermal, tissues relate to "attack-conflicts" (first skins) and "nest-worry conflicts" (breast glands).


"Attack conflicts" can be experienced literally or figuratively. For example, an "attack against the skin" (corium skin) can be triggered by a physical attack, verbal attack, or an attack against our integrity, but also - without an emotional component - through sun 'burns' or frost 'bites', which the organism may associate as an "attack".

A figurative "attack against the abdomen" (peritoneum) can be caused by an unexpected announcement of a surgery in the abdominal area (colon, ovaries, uterus, etc.)


An "attack against the chest" (pleura) can be triggered, for example, due to a mastectomy; an "attack against the heart" (pericardium) together with a heart "attack".


The breast glands, synonymous with caring and nurturing, respond to a ”nest-worry-conflict“. With the development of mammals, the breast glands developed out of the corium skin, which is why their control center is in the same part of the brain, namely the cerebellum.
Tina je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (13-09-10), ram (29-08-10)
Nepročitano 29-08-10, 02:41   #5
Guru
 
Tina's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Postovi: 1,049
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
ZadaniOrgans and tissues that derive from the new mesoderm are:

-Bones (including tooth dentin)
-Cartilage
-Tendons and Ligaments
-Connective tissue
-Fat tissue
-Lymphatic system (Lymph vessels & Lymph nodes)
-Blood vessels (except coronary vessels)
-Muscles (striated musculature)
-Myocardium (80% striated heart muscle)
-Kidney Parenchyma
-Adrenal cortex
-Spleen
-Ovaries
-Testicles
All organs and tissues that derive from the new mesoderm are controlled from the CEREBRAL MEDULLA, which is the interior part of the cerebrum.


NOTE: The muscle tissue is controlled from the cerebral medulla, whereas muscle movement is directed from the motor cortex. The smooth musculature of the myocardium (20%) as well as of the colon and uterus are controlled from the midbrain, which is part of the brainstem.
BIOLOGICAL CONFLICTS: The biological conflicts linked to new mesodermal tissues relate predominantly to "self-devaluation conflicts".


A "self-devaluation conflict" refers to a loss of self-esteem or self-worth.

Whether the self-devaluation conflict (SDC) involves the bones, the muscles, the cartilage, the tendons, the ligaments, the connective tissue, the fat tissue, the blood vessels, or the lymph nodes, is determined by the intensity of the conflict (severe SDC affects bones or joints; a less intense SDC affects the lymph node(s) or muscles; a small SDC affects the tendons).
The exact location of the symptoms (arthritis, muscle atrophy, or tendonitis) is determined by the exact nature of the self-devaluation conflict. A "dexterity conflict", experienced, for instance, with the failure to perform a manual task such as typing or fine manual work, affects the hand and fingers; an "intellectual self-devaluation conflict", triggered, for example, by having failed an exam or by being put down by somebody, involves the neck.


The ovaries and testicles are biologically linked to a "profound loss conflict" - the unexpected loss of a loved-one, including a pet. A fear of such a loss can already trigger the onset of the SBS.


The kidney parenchyma is associated with a "water or fluid conflict" (e.g. a near drowning experience); the adrenal cortex is linked to the conflict of "having gone into the wrong direction", e.g. having made a wrong decision.
The spleen relates to a "blood or injury conflict" (heavy bleeding or, in a transposed sense, an unexpected blood test result).

The myocardium (heart muscle) relates to the "conflict of being completely overwhelmed".

With regard to medulla-controlled organs and tissues, there is a cross-over correlation from the brain to the organ. The rule of laterality has to be taken into account. If, for example, a right-handed woman suffers a "loss conflict" over her partner, the conflict impacts on the left hemisphere of the cerebral medulla, causing the development of an ovarian necrosis of the right ovary during the conflict-active phase. If she were left-handed, it would be reversed.

In the cerebrum we have a new situation.


All organs and tissues that originate from the new mesoderm generate during the conflict active phase tissue loss as we see, for example, in osteoporosis, bone cancer, muscular atrophy, or necroses of the spleen, ovaries, testicles, or kidney parenchyma tissue, caused by their corresponding biological conflicts. With the resolution of the conflict the tissue-meltdown process immediately stops.
During the healing phase, the tissue loss is replenished through cell proliferation, ideally with the help of the tissue-related bacteria.


The natural healing process is typically accompanied by swelling (edema), inflammation, fever, "infection" and pain. If the necessary microbes are not available, healing still occurs but not to a biologically optimal degree. Cancers such as lymphoma (Morbus Hodgkin), adrenal cancer, Wilm's Tumor, osteosarcoma, ovarian cancer, testicular cancer, or leukemia, are all of a curative nature and an indication that the related conflict has been resolved. Here we also find conditions such as varicose veins, arthritis, or spleen enlargement. Any healing condition becomes "chronic", if the healing process is repeatedly interrupted by conflict relapses.


NOTE: The biological purpose of ALL cerebral medulla controlled SBSs is at the end of the healing phase. After the completion of the repair phase, the tissues (bones or muscles) and organs (ovaries, testicles, and so forth) are much stronger than before, and thus, better prepared in case of another DHS of the same nature.
Tina je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (13-09-10), ram (29-08-10)
Nepročitano 29-08-10, 02:53   #6
Guru
 
Tina's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Postovi: 1,049
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
Zadani


Organs and tissues that derive from the ectoderm are:
-Epidermis (skin)
-Periosteum (skin that covers the bones)
-Mouth (upper mucosa), incl. lips, palate, gums, tongue, lining of -alivary gland ducts
-Nasal and sinuses membrane
-Inner ear
-Lens, cornea, conjunctiva, retina, and vitreous body of the eyes
-Teeth enamel
-Lining of the milk ducts
-Lining of the thyroid gland ducts
-Lining of the pharyngeal ducts
-Lining of the heart vessels (coronary arteries and coronary veins)
-Esophagus (upper 2/3)
-Laryngeal mucosa
-Bronchial mucosa
-Stomach lining (small curvature)
-Lining of the bile ducts and gall bladder
-Lining of the pancreatic ducts
-Cervix and vagina
-Lining of renal pelvis, bladder, ureter, and urethra
-Lining of the rectum (lower part)
-Nerve cells of the Central Nervous System
BIOLOGICAL CONFLICTS: In accordance with the evolutionary development of the human organism, the biological conflicts linked to ectodermal tissues are of a more advanced nature.


Cerebral cortex controlled tissues relate to "sexual conflicts" (sexual rejection or sexual frustration), "identity conflicts" (not knowing where to belong), or "TERRITORIAL CONFLICTS", e.g., territorial fear conflicts (fright or scare within the territory) linked to the larynx and bronchia, territorial loss conflicts (a fear of losing the territory or the actual loss of it) linked to the coronary vessels; territorial anger conflicts - linked to the lining of the stomach, bile ducts, and pancreatic ducts; the inability of marking the territory (linked to the renal pelvis, the bladder, ureter and urethra). "Separation conflicts" correlate to the skin and the milk-ducts lining and "hearing conflicts" (as in "I don't want to hear this!"). The Significant Biological Special Programs (SBS) of all these conflicts are exclusively controlled from specific brain areas in the SENSORY CORTEX (see diagram below).

The POSTSENSORY CORTEX controls the periosteum (skin that lines the bones) which relates to "separation conflicts", experienced as particularly severe or "brutal".

The MOTOR CORTEX, controlling the muscle movements, is programmed with biological responses to "motor conflicts", such as "not being able to escape" or "feeling stuck".


The FRONTAL LOBE receives "frontal-fear-conflicts" (a fear of heading into a dangerous situation) or "conflicts of feeling powerless", linked to the lining of the thyroid ducts and pharyngeal ducts.


The VISUAL CORTEX relates to "dangers that threaten from behind", linked to the retina and the vitreous body of the eyes.

Other conflicts that relate to the cerebral cortex are "stink conflicts" (nasal membrane), "bite conflicts" (teeth enamel), "oral conflicts" (mouth, including the gums), "hearing conflicts" (inner ear), and "disgust and revulsion conflicts" or "fear and resistance conflicts" (islet cells of the pancreas).


With organs that are controlled from the motor cortex, (post)sensory cortex, and visual cortex, the rules of laterality have to be taken into account. If, for example, a left-handed-man suffers a "separation conflict" over his mother, the conflict impacts on the left hemisphere of the sensory cortex, causing a skin rash on the right side of the body during the healing phase (see Article "Torn from my Skin").

In the TEMPORAL LOBE (see diagram), in addition to laterality and gender (male or female), the hormone status, explicitly the estrogen and testosterone status, have to be taken into account. The hormonal status determines whether the conflict is experienced in a male or female manner, which in turn determines whether the conflict impacts on the right or left hemisphere of the temporal lobe. The right side of the temporal lobe is the "testosterone or male side", whereas the left side is the "estrogen or female side". If the hormone status changes as after menopause, or if the estrogen or testosterone level is suppressed through medication (contraceptives, estrogen or testosterone lowering drugs, or Chemo), the biological identity also changes. Hence, after menopause a female can suffer "male conflicts", which register on the right, "male", brain hemisphere, resulting in different physical symptoms than if she were pre-menopausal.
All organs and tissues deriving from the ectoderm generate during the conflict active phase tissue loss (ulceration). With the resolution of the conflict the ulceration process immediately stops.

In the healing phase, the tissue loss that served a biological purpose during the conflict-active phase, is refilled and replenished through cell proliferation (whether viruses assist the tissue repair is highly questionable).

The natural healing process is typically accompanied by swelling (edema), inflammation, fever, and pain. Bacteria (if available) assist the formation of scar tissue, resulting in symptoms of a
"bacterial infection", for example, a bladder infection.


Cancers such as intra-ductal breast cancer, bronchial carcinoma, cancer of the larynx, Non-Hodgkin's lymphoma, or cervical cancer, are all of a curative nature and an indication that the related conflict has been resolved. Here we also find conditions such as skin rashes, hemorrhoids, the common cold, bronchitis, laryngitis, jaundice, hepatitis, cataract, or goiter.
FUNCTIONAL DISTURBANCE OR FUNCTIONAL LOSS


Instead of ulceration, certain cerebral cortex controlled organs, namely the muscles, the periosteum (skin that covers the bones), the inner ear, the retina of the eyes, and the islet cells of the pancreas, display during the conflict-active phase functional disturbance or functional loss, as we see, for example, in hypoglycemia, diabetes, visual and hearing impairments, sensory or motor paralyses. During the healing phase, to be precise, after the Epi-Crisis, the organ and tissue can regain its normal function, provided that a hanging healing situation can come to a close.

Tina je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (13-09-10), Lanna (30-05-11), Nea (29-08-10), ram (29-08-10)
Nepročitano 07-12-10, 02:17   #7
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,616
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Zadani

Ah, kako da ja nepismena po pitanju eng. j. skužim šta ovdje piše? (zaboravite goooogle prevoditelja) mogu samo...


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bbljPodijeli post!

alison je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
den92 (07-12-10), Tina (07-12-10)
Nepročitano 07-12-10, 08:45   #8
*
 
Suncokret's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2010
Postovi: 296
Suncokret has a reputation beyond reputeSuncokret has a reputation beyond reputeSuncokret has a reputation beyond repute
Suncokret has a reputation beyond reputeSuncokret has a reputation beyond reputeSuncokret has a reputation beyond reputeSuncokret has a reputation beyond reputeSuncokret has a reputation beyond reputeSuncokret has a reputation beyond reputeSuncokret has a reputation beyond reputeSuncokret has a reputation beyond reputeSuncokret has a reputation beyond reputeSuncokret has a reputation beyond reputeSuncokret has a reputation beyond reputeSuncokret has a reputation beyond repute
Post

Dragi prijatelji GNM,

čisto mala opaska, vjerojatno i sami znate, ali na Internetu postoji mnogo stranica s podacima o GNM koji su iskrivljeni ili prilagođeni, odnosno nisu u potpunosti u skladu sa znanjem koje nam prenosi utemeljitelj, dr. Hamer, te stoga budite oprezni kojim materijalima baratate.

Sa stranice:
http://dr-rykegeerdhamer.com/index.p...d=77&Itemid=47

WARNUNG!
Keine aus unten aufgelisteten Medizinen
ist konform mit der
Germanischen Neuen Medizin von Dr. Ryke Geerd Hamer
(nijedna od niže izlistanih medicina nije u suglasnosti s GNM)


www.nicolasbarro.ne
www.neue-mediz.in
www.nuovamedicina.com
siehe auch: Dr. Hamer an Freunde - die Räuber und Verfälscher
Biologie Totale / Total Biology
Biogenealogy, Biodeprogramming, Biodecoding®
Meta-Medicine®
NLP (Neuro-Linguistic Programming)
NES (Nutri-Energetics System®)
Dr. David Holt, D.O.(Nevada) - Animal experimentation in the name of GNM
Quantum Hamer Medicine
"EON Therapy" (Dr. John Turner, D.C., Atlanta)


Radimo na literaturi na hrvatskom jeziku, tako da će u neko dogledno vrijeme ista biti dostupna.

Lijepi pozdrav svima


Znanje je baš kao i sam život, vrijedi samo ako se živi.Podijeli post!

Suncokret je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (07-12-10), Nea (10-08-12), Tina (07-12-10)
Nepročitano 07-12-10, 16:20   #9
Guru
 
Tina's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Postovi: 1,049
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by Suncokret Pogledaj Post
Dragi prijatelji GNM,

čisto mala opaska, vjerojatno i sami znate, ali na Internetu postoji mnogo stranica s podacima o GNM koji su iskrivljeni ili prilagođeni, odnosno nisu u potpunosti u skladu sa znanjem koje nam prenosi utemeljitelj, dr. Hamer, te stoga budite oprezni kojim materijalima baratate.

Sa stranice:
http://dr-rykegeerdhamer.com/index.p...d=77&Itemid=47

WARNUNG!
Keine aus unten aufgelisteten Medizinen
ist konform mit der
Germanischen Neuen Medizin von Dr. Ryke Geerd Hamer
(nijedna od niže izlistanih medicina nije u suglasnosti s GNM)


www.nicolasbarro.ne
www.neue-mediz.in
www.nuovamedicina.com
siehe auch: Dr. Hamer an Freunde - die Räuber und Verfälscher
Biologie Totale / Total Biology
Biogenealogy, Biodeprogramming, Biodecoding®
Meta-Medicine®
NLP (Neuro-Linguistic Programming)
NES (Nutri-Energetics System®)
Dr. David Holt, D.O.(Nevada) - Animal experimentation in the name of GNM
Quantum Hamer Medicine
"EON Therapy" (Dr. John Turner, D.C., Atlanta)


Radimo na literaturi na hrvatskom jeziku, tako da će u neko dogledno vrijeme ista biti dostupna.

Lijepi pozdrav svima
Suncokret hvala .
Iako većina poznavatelja ovo znaju, dobro je naglasiti za one koji se prvi put susreću .

Inače po pitanju ovih medicina da se tako izrazim(?) kao biodecoding , čak je i jasno gdje je granica učenje Hamera a koje su nove spoznaje nekih drugih ljudi, ako sam dobro shvatila , to je neka skupina učenika koja je utemeljila i neka dodatna objašnjenja u koja Hamer nije zalazio kao dr, i koja nisu i ne mogu biti znanstveno dokazana.
I to je bilo samo pitanje vremena, kad će i tko na koji način početi nadoštukavati gnm, jer gnm je temelj- najkomplementarnija nauka do sad,a dodaci raznih varijacija će biti sve više u budućnosti i to će biti izbor svakog pojedinca; svatko će natezati na svoj mlin, i svakom će se nešto više dopadati, samo da se ne dogode izmjene originalnog gnm-a, dok god je naglašeno Ovo je gnm, a Ovo je neka Naša nova nauka dodatna je ok i dok se čovjek previše ne odmakne od svog suštinskog prirodnog djelovanja.


Ta sva vjerovanja si osoba sama bira hoće li vjerovati, pitanja karmi, energija i sl..

Ja tumačim osobno kad me netko pita za tonu ostalih stvari; Hamer je napravio čudo, i dobro da je to sve uspio sam za svog još života, Hamer ne ulazi i ne petlja se u nedokazane stvari i gnm se ne dotiče izravno u te druge sfere, niti ne nameće ostala vjerovanja .

Ja na primjer po pitanju bioterapije, bioenergije pokušavam naći obrazloženja, iako mi nije još sasvim jasno, al izgleda da bioenergija ubrzava cijeli proces kad se radi o biološkim konfliktima, sudeći po tom što dolazi često do epi kriza jako ubrzano a simptomi vagotonije nastupe na snagu sa svojim pokazateljima. I to je samo moje osobno mišljenje, na tom polju bih osobno voljela neko istraživanje; jer je bioenergija jako popularna metoda kojoj se ljudi utječu i smatraju da su si tim riješili sve.

Postoji dosta metoda za olakšavanje tegoba; to bi trebao svaki pacijent sa svojim dr-om razmotriti ako baš želi probati nešto što ne spada u domenu gnm.
Tina je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (07-12-10), Lanna (30-05-11), Sativa (07-12-10)
Nepročitano 07-12-10, 16:25   #10
Guru
 
Tina's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Postovi: 1,049
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by alison Pogledaj Post
Ah, kako da ja nepismena po pitanju eng. j. skužim šta ovdje piše? (zaboravite goooogle prevoditelja) mogu samo...
Ali javi se meni i pitaj što te zanima .
Ova sličica je za 5
Tina je offline   Reply With Quote
Tina, hvala ti na korisnom postu!
alison (27-02-13)
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 18:59 sati.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0