Alternativa Forum

Lekovito dejstvo nakita

Ovo je diskusija na temu Lekovito dejstvo nakita u podforumu Kristali i plemeniti metali
PLEMETNITI I OSTALI METALI KAO TERAPEUTSKO SREDSTVO Dugo godina se smatralo ...

Natrag   Alternativa Forum > Alternativna medicina > Kristali i plemeniti metali

Alternativa Forum


Kristali i plemeniti metali Svojstva i utjecaj na čovjeka

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 30-08-09, 21:21   #1
Super Moderator
 
zoricab's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Srbija
Postovi: 22,098
zoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond repute
zoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond repute
Clapping Lekovito dejstvo nakita

PLEMETNITI I OSTALI METALI KAO TERAPEUTSKO SREDSTVO

Dugo godina se smatralo da se nakti koristi isključivo u dekorativne svrhe. U poslednje vreme kristaloterapija i terapija dragim kamenjem postala je vrlo popularna. Došlo se do zaključka da svaki od minerala svojim sastavom utiče preko kože na stanje celokupnog organizma ili bar pojedinih organa, posebno na psihičko stanje osobe koja ga nosi. Mišljenje da mladi treba da nose nakit od srebra a stariji od zlata potiče od činjenice da su mlade osobe prepune energije koja je jang ( snažna,muška) i da bi nošenje zlatnog nakita koje je jang ( poseduje solarnu energiju) delovalo prejako na inače uzburkan organizam koji luči dovoljno hormona tako da bi osoba koja ga nosi postala hiper aktivna.

Srebrni nakit koji je jin ( ženski, pasivan) pripada lunarnom tipu nakita, poput dragog kamenja plave boje, pa se preporučuje posebno za hiper aktivne osobe. U starosti organizam slabi i sve više prelazi u jin stanje te se nedostajuča energija kompenzuje nošenjem zlatnog nakita. Zlato se inače dugi niz godina koristi u lečenju reumatizma čak u vidu injekcija sa sadržajem zlata, a aplikacijom zlatnih niti pod kožu podmlađuje se ten, čak se proizvode i kreme sa zlatnim prahom.

Nezavisno od pravila u juvelirstvu o kombinovanju dragog kamenja i plemenitih metala, npr.tirkiz i žad se koriste isključivo uz srebro, poznato je da je nošenje zlatnog nakita na Bliskom i Dalekom Istoku više stvar društvenog prestiža ali da se zapravo nosi mnogo više srebrn nakit zbog tople klime. Srebrn nakit hladi, pa ga treba nositi svaki put kada osoba oseća da ima previše energije, da je uznemirena, ako ima temperaturu, leti, ako je sklona jakim emocionalnim reakcijama, dok se zlatni nakit nosi u hladnim regionima i vreme kišnog vremena, zimi. Treba da ga nose osobe koja su posebno sklone glavoboljama i to u predelu sinusa, uopšte one koje pate od bolova u siniusima, naročito s desne strane lica. Aurum metalicum je homeoatski lek koji je zapravo rastvor zlata.

Osobe kojima može pomoći nošenje zlatnog nakita su one koje imaju sledeće simptome i osobine: depresivnost, introvetnost, preteranu ozbiljnost, preteranu osećajnost, prefinjenost,lako im je povrediti osećanja, poseduju naglašen ponos. To su uglavnom mirne, prefinjene ozbiljne, vredne i odgovorne osobe koje vas iznenade naglim izlivom besa, očaja, koje postavljaju sebi viosoke ciljeve, dugo u snažno pate i tuguju nakon rastanka bilo od dragih osoba, nakon nečije smrti ili ljubavnog razočarenja. Osećaju potrebu za osvetom a gnušaju se takvih osećanja jer često imaju grižu savesti. Mogu imati samoubilačke namere, u suštini imaju strah i prezir od smrti. Bolje se osećaju uveče, pri mesečini, na otovorenom, pri slušanju klasične muzike, a loše se osećaju pri zalasku izlasku ili zalasku sunca. Bolovi im se pojačavaju noću.

Mogu patiti od bolova u kostima, ili imati razne vrste reumatskih poremećaja i bolova, glavobolje, posebno u predelu korena nosa, i to s desne strane, mogu imati otok žlezda, sklonost malignitetima. Česte su upale sinusa sa bolom koji se penje ka čelu. Takve osobe obično pate od hroničnih opstrukcija gornjih disajnih puteva, posebno nosa, sa osećajem gorčine u ustima. Imaju pojačaju seksualnu želju. Mogu patiti od upale srčanog mišića ili srčanih poremećaja kao posledice reumatskih bolesti, prolaps srčanih zalistaka, uvećanja srčanih komora, visokog krvnog pritiska. U toku sna često ječe, imaju noćne more. Pate od poremećaja vida i suvoće očiju, imaju duple slike, pate od bolova u očima i ušima. Kako se homepatski lekovi prepisuju za fizičke tegobe u maloj potenciji a za kompletnu sliku ličnosti u velikoj, ako sebe pronađete u većini ovih simptoma od kojih je primarna depresivnost, preterana osećajnost, rafiniranost i osećanje družnosti, a ne volite zimu ili vam je lošije zimi ili po hladnom vremenu, često imate glavobolje, biće možda sasvim dovoljno da na sebe stavite neki deo zlatnog nakit,moguće naušnice jer su u blizini sinusa ili ogrlicu koja se nalazi na meridijanu koji prolazi prednjim delom tela i prolazi pored sinusa. Kako su uglavnom locirane fizičke tegobe na glavi i u predelu srca, najviše će vam odgovarati zlatne minđuše ili zlatni medaljon direktno do tela, ne preko odeće koji dopire do srčane čakre, na sredini grudne kosti. Neće vam biti na odmet ni zlatni prsten, na bilo kom prstu jer svi korespondiraju sa meridijanima srca, pluća ili perikarda.

Osobe kojima više odgovara srebrn nakit
, bez obzira na godište i pol su one kojima bi odgovarao lek Argentum nitricum- tj. srebro. Osobine i tegobe kojima su sklone ove osobe su sledeće: optimisti sa velikom dozom straha da li će se njihove želje ostvariti jer su nesigurni posebno pre ispita, javnog nastupa. Strah i zebnja su primarni simptomi na psihičmom nivou koji se manifestuju dijareama od straha na fizičkom planu. Oni se plaše da ostanu sami, pate od agorafobije, od visine, ne smeju da ostanu sami, ne podnose gužvu, boje se mase, imaju osećaj da su uhvaćeni u klopku kako u privatnom tako i u profesionalnom životu i plaše se promene iako im okolnosti pod kojima žive ne odgovaraju. Osećaj da nema izlaza je kod njih često izražen. Oni su detinjasto iskreni, srdačni i vole da pričaju, da se vesele, da pevaju. Ne podnose pritisak nikakve vrste, posebno ne vremensko ograničenje, uvek kasne jer su neorganizovani, lakovresni su i sugestibilni. Imaju prisilne misli i često podležu trenutnim impuslima, imaju strah od nemoći i osećaj da neće moći da kontrolišu svoje impulse u određenoj situaciji. Obožavaju slatku hranu, bilo šta što je slatko, a nakon konzumiranja slatkiša pate od stomačnih poremečaja. Pate od razdirućih bolova u bilo kom delu tela, od zapaljenja očiju, snažnog lupanja srca. Potreban im je oslonac u životu, ohrabrenje i podsticaj. Ovo su tipične osobine mladih, ili osoba u zrelim godnama koje su dugo ostale detinjaste, neiskvarene duše koje moraju da budu okružene onima koji ih vole i koji odobravaju njihove postupke inače se od patnje razbole. Česti su napadi besa od nemoći i straha da će biti kritikovani.

Nakit od srebra možete nositi isto kao i zlatni, jer deluje na iste meridijane, s tim što treba potencirati nošenje ogrlica uz sam vrat jer je grlo često upaljeno, ili na četvrtom prstu koji korespondira sa tankim crevom ili na drugom koje korespodira sa debelim crevom.

Osobe koje vole da nose nakat od bakra

Bakar je takođe jedan od metala koji je zastupljen u homepoatiji i osobe kojima bi odgovarao poseduju sledeće osobine ili pate od tegoba kao što su: česti grčevi i to kao posledica psihičkih problema, naročito kritike koju teško podnose. To su dobre duše koje svima žele da pomognu i da ugode. Sebe stavljaju u drugi plan. Ako im okolina ne uzvrati ljubav mogu postati maliciozni. Plašljivi su i često imaju fiks ideje. Mogu imati osećaj da im neko poliva vodu preko glave. Čest je meningitis, osećaj vrućine u glavi, bolje im je nakon preznojavanja i pijenja hladne vode. Tonu u dobok san sa trzaijma tela. Koža im može biti plavičaste boje ili mogu patiti od čireva na koži, raznih izraštaja ili psorijaze. Grčevi raznih vrsta su najkarektirističniji kod njih, baš kao i trzajni pokreti bilo ruku ili nogu. Osečaj težine u nogama, grčevi u listovima nogu i u šakama koje su obično hladne baš kao i prsti na nogama. Ove osobe često pate od jakog spazmodičnog kašlja, astme, osećaja gušenja, angine pektoris sa slabim pulsom ili sa palpitacijama, uznemirenošću ili salom oko srca. Mogu imati tamne fleke na licu, posebno žene. Često štucaju, osećaju mučninu koju smiruju hladnom vodom. Metalni osećaj u ustima je takođe karakterističan za osobe kojima odgovara Cuprum kao homepatski lek, kao i razne vrste očnih poremećaja.

Osobe koje sebe prepoznaju u ovim simptomia mogu nositi bakarni lančić ili narukvicu da smire trzajne pokrete ruku i da aktiviraju meridijan pluća i srca.

Osobe kojima najviše odgovara nakit od platine.
Ovaj čvrst plemenit metal je zapravo najcenjeniji i nakvalitetniji, pa se preporučuje za venčano prstenje, burme i sl. Izgleda poput belog zlata. Osobe kojima bi odgovarao lek Platinum metallicum, ili bi se bar malo bolje osećali noseći nakit od platine posedujeu snažna osećanja, naglašen ponos, jake emocije, nose u sebi duboku tugu jer smatraju da je život bio prema njima nepravedan. Oni su ponosni na svoju ličnosti i dugo pamte uvrede. Poseduju izrazite intelektualne i kreativne sposobnosti i često im se čini da su iznad drugih. Rasejani su, ponekada opterećeni seksom, romantičnim osećanjima, žude za snažnim emotivnim uzbuđenjima. Često su jako ljuti, dobijaju napade besa, preziru okolinu, arogantni su. Mogu imati halucinacije i prisilne misli, strah od smrti, od mogućnosti da budu povređni posebno nožen ili da oni mogu potegnuti nož na nekoga. Često pate od glavobolja, jednostranih, utrnutosti lica, Belovog sindroma, osećaja kao da im neko pritiska glavu spolja. Podrhtavanje očnih kapaka je takođe često, zuji im u ušima, ili imaju bole u ušima, kravarenja iz nosa, bol u korenu nosa kao da ih neko steže, osećaj hladnoće na licu. Senzacije često osećaju upravo na licu, bilo da im idu žmarci preko lica ili ta im trne jedan obraz, da im je lice hladno. Česti su stomačni problemi posebno u donjem delu stomaka ili tačno u predelu pupka koji ide sve do leđa.

Ginekološki problemi su česti i brojni kao i bolovi u leđima, posebno u donjem delu kičme. Trnjenje i žmarci u nogama, grčevi,ili osećaj kao da hramlju je takođe čest. Smenjuje se osećaj hladnoće i preznojavanja koje je izraženo noću.


Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova!Podijeli post!


Zadnja promjena:
zoricab je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
buda (31-10-11), odel (08-10-09), Siouxi (21-05-10), Tree (12-12-11)

Nepročitano 30-08-09, 21:22   #2
Super Moderator
 
zoricab's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Srbija
Postovi: 22,098
zoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond repute
zoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond repute
Zadani

Vrsta nakita prema izraženim tegobama
Naušnice, već prema simptomima možete nositi za sve mentalne poremećaje, glavobolje,probleme sa ušima, očima, zubima jer donji deo uha sadrži tačke koje korespodiraju ovim delovima tela.

Lančić oko glave i preko čela
Ova vrsta nakita je jako popularna u Indiji na Bliskom Istoku i time se aktivira šesta čakra u nivou trećeg oka a omogućava jasne misli, duhovni spokoj,otklanja probleme sa sinusima i očima.

Lančić oko vrata
Aktivira tiroidnu žlezdu i petu čakru, preporučuje se za disajne probleme na nervnoj bazi, za probleme sa grlom, uzemirenost, usplahirenost i osećaj nemoći.

Lanac sa priveskom do srčane čakre na sredini grudi

Ako su izazvane srčane tegobe usled tuge i razočarenja, povređenog ponosa ili ljubavnih jada, trebalo bi da bude zlatan ili od platine, naročito ako osoba oseća bezvoljnost i manjak energije. Ukoliko su srčane tegobe udružene sa stomačnim a izazvane usplahirenošću, strhom i panikom, treblao bi da bude srebrn i uz to bi bilo dobro staviti srebrn lanac i oko struka jer se smiruje tenziju koja se locira u predelu pleskus solarisa. Dobro je da ga nose sve osobe koje svako uzbuđenje osećaju u stomaku.

Lančić oko zglavka noge

Tonificira ceo organizam jer se tu nalaze regije koje pokrivaju sve unutrašnje organe, posebno jetru, slezinu, pankreas, zeludac i genitalije. Ako se oseća slabost u nogama ili postoji problem sa bubrezima, genitalnim organima, jetrom i žuči, zlatan treba staviti da bi stimulisao rad ovih organa a srebrni kod upale tih organa. Na Istoku se kao pravilo nosi ovaj lančić jer on u toku pokreta nogu dodiruje tačke bubrega, bešike, žučne kese i jetre i predstavlja pravi stimulans rada ovih organa.

Prstnje treba nositi na drugom prstu kod problema disajnih puteva i debelog creva sa glavoboljom, na trećem prstu kod bolova u perikardu u predelu grudnog koša, opšte slabosti, manjka optimizma i životne radosti, sa smanjenom seksulanom aktivnošću, na četvrtom prstu kod stomačnih poremećaja sa nadutošću organa, zlatno prstenje i prstenje od platine kod slabog rada stomačnih organa, a srebrno za smirenje tegoba, zatim kod problema sa bubrezima, gušoboljom, otocima na licu bolovima u ramenu ruci i laktu, a na malom prstu kod srčanih tegoba i problema sa tankim crevom. Zlatan nakit ako je slab puls ili nizak pritisak, slabo varenje ili probava uopšte, a srebrni ako dolazi do čestog osećaja punoće u grudima, lupanja srca, skoka pritiska ili stomačnih tegoba.

Jasminka Holclajtner (Tekst objavljen u časopisu „Bilje i Zdravlje"- 2007.)


Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova!Podijeli post!

zoricab je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
buda (31-10-11), Spring (01-09-09)
Nepročitano 08-10-09, 16:29   #3
Alternativa addict
 
NIMFODORA's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: Beograd-Srbija
Postovi: 108
NIMFODORA is a splendid one to beholdNIMFODORA is a splendid one to behold
NIMFODORA is a splendid one to beholdNIMFODORA is a splendid one to beholdNIMFODORA is a splendid one to beholdNIMFODORA is a splendid one to beholdNIMFODORA is a splendid one to beholdNIMFODORA is a splendid one to beholdNIMFODORA is a splendid one to beholdNIMFODORA is a splendid one to behold
Zadani

Kad smo kod nakita, evo recept kako da ocistite srebrni nakit koji je pocrneo: Sipajte 1kasikicu soda bikarbone u sud i vodu tek toliko da prekrije taj nakit,pa zagrevajte do kljucanja. Smanjite vatru na sporetu,pa povremeno sud sa srebrnim nakitom izlagati toploti. Cim se voda isprlja,baciti je ,pa opet sipati sodu sa vodom,i postupak ponavljati dok se srebro ne ocisti. Metoda proverena.
Podijeli post!

NIMFODORA je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
angela (21-05-10), buda (31-10-11), Spring (13-10-09), zoricab (08-10-09)
Nepročitano 21-05-10, 04:15   #4
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,613
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Zadani Kristali pohoroskopu

Izbor kristala prema horoskopu


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bbljPodijeli post!

alison je offline   Reply With Quote
alison, hvala ti na korisnom postu!
buda (31-10-11)
Nepročitano 21-05-10, 04:19   #5
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,613
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Zadani Moldavit - čudesni kamen sa zvijezda

Moldavit je zeleni poludragulj koji je pao na Zemlju. Ti rijetki zeleni kamenčići, znanstveno klasificirani pod tektite, zasuli su područje današnje Češke prije 14,8 milijuna godina! Ljudi ih cijene i od njih izrađuju korisno oruđe i prekrasni nakit već barem 25.000 godina.

U posljednje doba zaljubljenici svemirskih istraživanja i letećih tanjura obožavaju moldavit kao svoj izvorni kristal. Tvrde da ih taj zelenkasti prozirni kamen prenosi u promijenjena stanja svijesti i otvara im nezamisliva duhovna prostranstva. Nose ga na sebi u obliku nakita; privjeska na lančiću, naušnica i narukvica. Pri tretmanu kristalima postavljaju moldavit na očnu i srčanu čakru kako bi potakli protok iscjeliteljskih energija.

Neki znanstvenici nagađaju da cijeli "biznis oko kristala" i nije tako metafizički kako izgleda. Tako neurolog Paul MacLean govori o "tri mozga": "gmazovskom", "sisavačkom" i "novom" mozgu. Svaki od njih djeluje djelomično nezavisno u našoj glavi a međusobno se natječu za energiju koja im je na raspolaganju. Novi mozak ima zamršeniju mrežu neuronskih veza nego što je to ovog trena potrebno čovjeku da bi riješio ijedan problem s kojim se suočava. Većina ljudi koristi tek jedan posto svojih mozgovnih kapaciteta. Netko poput Einsteina možda je koristio dva posto.

Prema novim teorijama glavni bi zadatak ljudske evolucije trebao biti crpljenje što većih količina energije iz gmazovskog mozga (koji je pretežito zadužen za pitanja opstanka) i sisavačkog mozga (zaduženog za pitanja teritorija, ega i osjećaja) i prenošenja te energije u u novi mozak. Slikovito rečeno gmazovski mozak možemo predstaviti kao hladnoću, sisavački kao vrućinu, a novi mozak kao svjetlost.

Novi mozak reagira na ekstatične osjećaje a beskrajno ga stimuliraju "fantastične duhovne ideje”.
U tom svjetlu, izjave o ekstatičnom djelovanju moldavita i još nekih minerala i kristala, a obično ih daju novodobci, možda su povezane s tim "novim" mozgom.

Moguće je da moldavit potiče novi mozak na bolji rad, jer oni koji su ga koristili, tvrde da im "izaziva lakoću u glavi", te pulsiranje na čelu i na tjemenu. Treba primjetiti da korištenje kristala i minerala ide ruku pod ruku s novim duhovnim idejama. Ako se utvrdi da je veza između kristala i novog mozga stvarna, onda možemo očekivati nove prodore u znanosti i razumijevanju svijeta upravo putem "neobične upotrebe kristala i minerala", a naročito moldavita u cilju duhovnog prosvjetljenja i iscjeljivanja. Tako se barem nadaju svi oni koji se već uveliko služe različitim kristalima u svom svakodnevnom životu.

Na slici: Prirodni oblici moldavita na kojima se vidi djelovanje dinamičkih sila prilikom prolaska kroz atmosferu i pada na Zemlju.


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bbljPodijeli post!

alison je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
buda (31-10-11), Veronica (07-01-12)
Nepročitano 21-05-10, 04:29   #6
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,613
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Zadani IZBOR KRISTALA

Vaš je najbolji vodič vaša intuicija i vlastita osjetljivost za fino energetsko polje koje dolazi od kristala.

Kod izbora kristala najvažnije je pronaći onaj koji je u skladu s vašim energetskim poljem.Kao što ljudi imaju različiti energetski obrazac, tako i kristali imaju svoje jedinstvene titraje.Kod izbora kristala najvažniji su vrsta, boja, veličina i oblik a isto tako i svrha kojoj su namijenjeni.Vaš je najbolji vodič vaša intuicija i vlastita osjetljivost za fino energetsko polje koje dolazi od kristala.Dr. Joyce Nelson, autorica knjige Vodič za ciganske kristale i stručnjak za terapiju bojama i draguljima preporučuje slijedeću vježbu kao pomoć za razvijanje osjetljivosti fine energije:

Prvi korak: Žustro trljajte dlanove jedan o drugi u trajanju jedne minute

Drugi korak: Razmaknite ruke(dlanovima jedan nasuprot drugome) polako dok nisu oko 15 cm jedna od druge, zatim ih polako primaknite jednu k drugoj dok se gotovo ne dodirnu.Produžite s time i pokušajte osjetiti treperenje , promjenu topline ili bilo kakvu drugu promjenu fine energije u rukama.Kada ste jednom razvili tu osjetljivost pokušajte micati ruku iznad više kristala da biste osjetili sličnu energiju.

Iz knjige Reiki – život u vašim rukama; Paula Horan


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bbljPodijeli post!

alison je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
buda (31-10-11), moqui (15-08-10), Tree (12-09-10), Veronica (07-01-12), zoricab (21-05-10)
Nepročitano 21-05-10, 04:45   #7
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,613
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Zadani AMETRIN

trokutasti SiO2
zajedničke materijale: Al, Fe, Ca, Mg, Li, Na
tvrdoća: 7
Gustoća: 2,63 - 2,65 g/cm3
elementa: vatru, vodu

Ametrin krema koja sadrži boji ametista i citrin zone, odvojene i mješoviti. Prirodni ametrini su vrlo rijetke. Fasetno te ih brusiti kabošonsko.

Ime:
Ime ametrin je sastavljen od dijelova ametista i citrin imena.

boravka:
Njega se najčešće susreću u Boliviji.

Opcije zamjena:
zamjena nekih drugih minerala je malo vjerojatno.

Krivotvoreni:
Umjetna dobiven žarenjem ili zračenje ametistov ; to golim okom ne može se odvojiti, bilo prirodno ili umjetno obojene ametrin. Na tržištu su također staklene imitacije rezultata.

Tradicionalna Upotrebe:
To je poznata samo za dobar deset godina.

korištenja Danas:
eliksir ametrina ima jak učinak na čišćenje metabolizam i tkiva, ali i djelovati povoljno na autonomni živčani sustav. Mi smo dobili isti efekt stavljajući solarni pleksus ametrina, koje primjenjujemo kada želimo poboljšati svijest kontrolu nad cijelom tijelu i zavestneje upravljaju svojim životima. Jer sadrži ametist i citrin svojstva, operatora vibracija duhovnih vrijednosti, kao i želju da djeluje sigurni, tako da se može programirati u kombinaciji - donosilac samopoštovanja, sreća i intuitivno.

Astrologija Linkovi:
tvrde kako osobe rođene u sljedećim kombinacijama astrološki Lav - Strijelac , Leo - Škorpion, Strijelac - Rak, Rak - Ovan, Rak - Strijelac, Škorpion - Strijelac i do neke mjere Ovan - Škorpion. Prema bolje energetske ravnoteže i pomoć ljudima koji su rođeni u raznim kombinacijama: Ovan - Lav, Strijelac - Lav, Strijelac - Ribe, Ribe - Strijelac, Ribe - Vodenjak i Škorpion - Vaga.


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bbljPodijeli post!

alison je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
buda (31-10-11), zoricab (21-05-10)
Nepročitano 21-05-10, 04:56   #8
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,613
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Zadani Kvarc


Creme (gorski kristal, Stone pucao QUARTZ)
trokutasti SiO2
tvrdoća: 7
Gustoća: 2,65 g/cm3
Element: Univerzalni mineralnog

Gorski kristal je najmoćniji isceljujući kamen svih namena. Pogodan je za lečenje rana iz traumatičnog detinjstva i podizanju samopoštovanja. Ovaj kristal vam neće dozvoliti da tugujete u samosažaljevanju oko onoga što ne možete da promenite. Uvećava energiju. Gorski kristal pojačava energiju svih ostalih kamenova. To nije sve. Ovaj posebni kristal ima sposobnost prihvatanja energije drugih kristala i zato može da zameni sve ostale kamenove. On je dijamant siromašnih jer je prebogat u svakom pogledu osim u materijalnom.

Gorski kristal je prozračan, staklastog sjaja. Boja mu je od bezbojne do mlečno bele.

Nalazišta su mu širom sveta, Madagaskar, Brazil, SAD, Meksiko, zona Alpa, Indija, Australija, Rusija, Češka i Mađarska.

Gorski kristal je jedan od najčešćih minerala na našoj planeti. Poznat je pod imenom kvarc, stenoviti kvarc, kvarcni kristal, bezbojni kremen.

Gorski kristal ima razne oblike dug, kratak, špicast sa jedne strane ili obe, u obliku grozda, kotrljan sa raznim aplikacijama unutar njih, od mehurića, klinastog pisma, duha, ključa, gorskog oka, mosta, itd. Gorski kristal se može naći u svim mogućim oblicima i fasetima.

Ne postoji kristal čije se osobine češće i izražajnije povezuju sa duhovnim svetovima od kvarca, što pre svega duguje njegovoj lakoći programiranja u cilju upravljanja energijom, komunikacijom i zaštitom. Kvarc je savršeni energetski menadžer, ima sposobnost da predaje i prima energiju. On je odašiljač, provodnik i prijemnik istovremeno. U predaji, on može da pojačava, fokusira i usmerava energiju. U primanju, skladišti energiju za kasniju upotrebu i transformiše je u bilo kakvu vrstu upotrebljive forme. On otklanja neželjene vibracije i centrira sopstvenu energiju. Kvarc čisti auru i simbolizuje dobrobit celog bića. Olakšava komunikaciju sa planovima i dimenzijama koje se nalaze iza koprene. Pojačava vibracionu frekvenciju misaonih i osećajnih energetskih formi i dovodi ljudsku svest u povišeno stanje svesnosti. Nema šta ne može.

Znači, kvarc pojačava, fokusira, čuva, transformiše i energizira. Savršen je za fokusiranje afirmacija i molitvi. Stimuliše psihičku percepciju, uči svaku osobu na njenom sopstvenom nivou i sopstvenom brzinom. Dobar je za sve čakre, astrološke znakove i simbole. Vraća izgubljena sećanja, rešava probleme, odvraća negativnosti, ponovo otkriva naše sposobnosti za koje smo mislili da su izgubljene, povećava naše nadčulne sposobnosti.

Pojačava molitve, želje i pozitivnu vizuelizaciju. Drži nas u kontaktu sa spiritualnom stranom svoje prirode i podseća nas da smo spiritualno biće sa ljudskom egzistencijom. Svako duhovno traganje može biti stimulisano i pojačano uz pomoć energije gorskog kristala.

Lako sačuvava informacije ili energije u sebi. Pojačava ih i leči sa njima. Može i da prima i da šalje energije. Moćni prozirni kvarc otvara sedmu, temenu čakru. Dobar je za meditaciju, slanje ili primanje vođstva. Stimuliše prirodne kristalne forme u tkivu i fluidima da rezoniraju na novoj isceljujućoj frekvenciji. Radi sa svim čakrama i glavnim žlezdama. Donosi spiritualne uvide i prosvetljenje, mir i spokoj. Ohrabruje emocionalnu jasnoću i čistoću srca.

Kod fizičkog isceljivanja, donosi energiju, smanjuje groznicu, natekline i dijareju. Gorski kristal je vrhunski isceljitelj. Koristi se u svim stanjima od stimulacije imunog sistema i prevencije do najtežih oboljenja. On odlično čisti krvne sudove, olakšava rad srca, sprečava infarkt, dovodi kiseonik u mozak, stabilizuje krvni pritisak. Jača energetsko polje u meditaciji zajedno sa hematitom, kao uzemljujućim kamenom.

Da bi gorski kristal bio savršen, programira se studiozno i precizno. Izdefinišite sve unapred i zapišite na papir. Volite gorski kristal, stavite ga na srce, pa na treće oko. Sada ga programirajte, opušteni ste, dišite svesno, ravnomerno i ujednačeno. U jednom momentu kada osetite da ste spremni, prilikom izdaha zamislite kako vaša želja ulazi u kristal. Vidite ga u Božanskom svetlu. Ostanite ganuti. On je primio u sebe program koji ste mu namenili, ono što treba da uveća i da vam uzvraća.

Gorski kristal se čisti pod mlazom mlake vode 2-5 minuta. Ako ima špic, špic se okrene nadole. Ako je tek kupljen, prvo položi u morsku so 24 sata i tek onda se prazni pod mlazom mlake vode. Puni se na suncu od 1 do 2 sata.

Za duboko telesno čišćenje koriste se najprovidniji komadi gorskog kristala, koji se pune na rano jutarnjem i zalazećem suncu.

Položeni na šestu, čeonu čakru donose uvid u blokade i njihovu sigurnu dopremu na svetlost.

Eliksir služi za brzo obnavljanje telesne snage.


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bbljPodijeli post!

alison je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
buda (31-10-11), Spring (29-11-10), Tree (12-12-11)
Nepročitano 21-05-10, 05:05   #9
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,613
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Zadani KREMA RUTILOV


trokutasti SiO2 + TiO2 tetragonalni
zajedničke materijale: Fe, Sn, V, Cr, Nb, Ta, Na, K, Cl, S, C
tvrdoća: 7
Gustoća: 2,68 - 2,72 g/cm3
Element: vatra- Zrak

je kvarc u kojem je utjelovljena u obliku sitnih iglica rutil. Sam je rutil metalik sjaj dijamanta, je žućkasto crvene, smeđe crvene do crne. Najčešće kabošonsko brušenjem, kao i fasetno. Ponekad nalazimo i kameja iz rutilovega kvarca.

Porijeklo imena: Ime je dobio po boji (lat. crven - crvenkasto). Nakon tih mineralnih zove Venus kose, kasnije sagenit.

boravka: Madagaskar, Brazilu, Južnoj Africi, Indiji, Šri Lanki, Njemačkoj i Švicarskoj.

Opcije zabune: Ponekad je to malo kao turmalinski hematitni kvarca i kremena.

Krivotvoreni: Rutilovega kvarc nije fake .

Tradicionalna Upotrebe: Tradicionalno, primijenjene na kamene bismo poboljšali raspoloženje i olakšavaju kašalj.
Šamani stavljajući na oltar u cilju jačanja funkcioniranje svake od magične obrede.

korištenja Danas: U okviru svoje vlade da energija elementa zraka, zapravo pomažu u nekim bolesti dišnih putova, osobito u kroničnim bronhitisom. Zbog energiju vatre, koja sadrže mineralna, ali ne koristi se za astmu. Eliksir stimulira regeneraciju stanica snaga, jača protok energije u tijelu te blagotvorno djeluju na bubrege i kralježnicu. Mi smo u velikoj mjeri na prsima i solarne pleksusu gdje je antidepresivni učinak. Otapa skrivene strahove, posebno onih koji na bilo koji način vezane za seksualnost. Vrlo moćan i meditacije u krugu rutilovega silika, donosi nezavisnost, duhovnu snagu i kreativnost. To prije svega programirane da se aktiviraju kreativne impulse, povećava samopouzdanje i orijentacije.


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bbljPodijeli post!

alison je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
buda (31-10-11), Spring (29-11-10), Tree (12-12-11)
Nepročitano 28-11-10, 23:57   #10
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,613
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Zadani odabraniSUPER SEDAM


Veličina: cca 5,5 x 3 x 2,5 cm

Težina: cca 56 - 62 g

Lokacija: Rudnik Gerais, Brazil

Djelovanje: Super sedam također je znan i kao Kamen melodije ili sveti sedam, on je vrlo duhovan kamen. On je jedan od rijetkih kristala koji zadržava svoju energiju i jasnoću i nikada ga nije potrebno čistiti ili energizirati. Također, komadić super sedmice zadržava svojstva svih kristala u kombinaciji: ametista, dimnog kvarca, gorskog kristala, rutila, geotita, lepidokrosita i kakoksenita, čak i ako u komadiću nije jasno vidljivo svih sedam minerala. Super sedam je izvrstan za pojačavanje svih psihičkih sposobnosti i vještina, uključujući telepatiju, vidovitost, kanaliziranje, telekinezu i ostalo. Ovo je moćan kristal za iscjeljivanje, izvrstan za ozdravljenje uma, tijela i duha. Super sedmica nije posebno povezana s niti jednom čakrom, ali je fantastična za aktiviranje i uravnotežavanje svih sedam čakri.GIRASOL


Veličina: cca 4 - 5,5 cm

Lokacija: Madagaskar

Opis : Predivni ručno polirani oblutci girasola (znan kao opalizirani kvarc, plavi opal kvarc ili mjesečev kvarc).

Djelovanje::Girasol je kamen blage, ali moćne energije koja može poboljšati i razjasniti osjećaje (posebno one povezane s ljubavi i strasti), omogućava nositelju da pogleda duboko u sebe i probudi istinske osjećaje. Girasol poboljšava komunikaciju i povećava kreativnost kod umjetnika i poslovnih ljudi. Kamen je ozdravljenja koji čvrsto, ali nježno pospješuje zarastanje duhovne, emocionalne i fizičke ozljede. Girasol pomaže procesima ozdravljenja za dijabetes, imunološki sustav i sindrom kroničnog umora. Ovaj kamen obično koriste iscjelitelji prije terapije kako bi potaknuli protok energije i ozdravljenja kod klijenata koji su osobito blokirani.


MALAHIT


Veličina: 10,5 x 6 x 4 cm

Težina: 458 g

Lokacija: Kasompe, Congo

Djelovanje: Malahit je kamen preobrazbe, pomaže promjene i duhovnu evoluciju. Može očistiti i aktivirati sve čakre i uravnotežiti ih. Malahit povezuje srčanu i korijensku čakru,a naročito je koristan za balansiranje i čišćenje srčane čakre. Pomaže uravnotežiti čistu ljubav, romantiku i vlastitu dobrobit.
Malahit je kamen sreće, blagostanja i obilja. Također je moćan zaštitnički kamen, služi kao opća zaštita, zaštita od zla, zaštita tijekom trudnoće i rođenja, zaštita za djecu.
Izvrstan je kao zaštitni kamen tijekom letenja i dugih putovanja. Povećava emocionalnu stabilnost i ravnotežu.
Djeluje dobro kod astme, artritisa, napetih mišića, tumora i bolesti izazvanih radijacijom.SUGILIT


Veličina: cca 8 x 7 cm

Težina: cca 300 – 400 g

Opis: neobrađeni grumeni sugilita direktno iz Wessels rudnika. Iznimno rijedak mineral i vrlo tražen zbog svoje neiscrpne jake energije. Odlična cijena.

Lokacija: Wessels rudnik, Northern Cape, južna Afrika

Djelovanje: Sugilit još zovu i "kamen iscjelitelj" zbog njegove sjajne sposobnosti pojačavanja izlječenja. Povezan je s trećim okom i krunskom čakrom. Ublažava posljedice šoka i razočaranja. Jača duhovnost, psihičke sposobnosti i kanaliziranje. Pomaže usavršiti duhovnu ljubav i otvoriti srčanu čakru za bezuvjetnu ljubav. Pomaže nam očitovati naše prirodne talente i čuva nas od sirove stvarnosti. Smanjuje neslaganje, ljutnju, ljubomoru, predrasude i pruža osjećaj slobode. Izvrstan je za psihičku i duhovnu zaštitu. Koristi se protiv glavobolje i svih vrsta nelagode.
Ima blagotvorno djelovanje kod kancerogenih oboljenja.
Sugilit je prepun energije i nikada ga nije potrebno puniti, ali se mora prazniti jedanput mjesečno s komadićima hematita.


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bbljPodijeli post!

alison je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
buda (31-10-11), Odijana (03-02-12), Spring (29-11-10), Tree (12-12-11), Uoo (31-10-11)
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 16:39 sati.
Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0